Selamlar. Arkadaşlar hoparlorden çok sinir bozucu parazit sesi çıkyor artı olarak fareyi haraket ettirdiğimde de ses yapıyor. Çok sinir bozucu olmaya başladı artık. Yeni hoparlor aldım bunun için ama cızırtı, parazit sorunu çözülmedi. İnternetten araştırdım biraz prizden dolayı olabiliyormuş. 3lüyüde değiştirdim yine çözüm olmadı. Belki daha kaliteli bi 3lü almak lazım ama ondan önce konu açmak istedim.
Yardımlarınızı bekliyorum
donanımınız nedir hocam?
bilgi verirseniz iyi olur. hoparlör , pc özellikleri, varsa ses kartı, yakında mevcut bir telsiz telefon v.s modem olup olmadığı etkiler.. işletim sistemi win10 ise asus kartlarla uyumsuzluğu var maalesef v1803 redstone a geri dönmen gerekebilir..
quote:
Orijinalden alıntı: spysoul
donanımınız nedir hocam?
bilgi verirseniz iyi olur. hoparlör , pc özellikleri, varsa ses kartı, yakında mevcut bir telsiz telefon v.s modem olup olmadığı etkiler.. işletim sistemi win10 ise asus kartlarla uyumsuzluğu var maalesef v1803 redstone a geri dönmen gerekebilir..
işletim sistemi w10, ltbs sürümü kullanıyorum hocam eski build v1803 bile değil. Anakart Asus. Ses kartı yok. Modem, telsiz yok. İnternet kablosu geçiyor işte hemen hoparlorun yanından.
Ekran kartı asus gtx 760, anakart asus z87-a
quote:
Orijinalden alıntı: Nymphetaminê
işletim sistemi w10, ltbs sürümü kullanıyorum hocam eski build v1803 bile değil. Anakart Asus. Ses kartı yok. Modem, telsiz yok. İnternet kablosu geçiyor işte hemen hoparlorun yanından.
Ekran kartı asus gtx 760, anakart asus z87-a
Alıntıları Göster
win7 ile kurup denemeniz mümkün mü hocam. asus ses sürücüleriyle win10 da genel bir uyumsuzluk mu var bunu anlamamız lazım.
hoparlör yeni diyorsunuz bu durumda hoparlar değil . ac97 ses chipi arızalı olabilir. piyasadan ucuz bir ses kartı ile cızırtı oluşup oluşmayacağını deneyebilirsiniz ve/veya varsa birinden ödünç alabilirsiniz. ram yetersiz geliyor veya arızalı olabilir. güç kaynağı sistemi yeterince besleyemiyor olabilir.
donanım sorunu mu yazılım sorunu mu ancak böyle anlaşılabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: spysoul
win7 ile kurup denemeniz mümkün mü hocam. asus ses sürücüleriyle win10 da genel bir uyumsuzluk mu var bunu anlamamız lazım.
hoparlör yeni diyorsunuz bu durumda hoparlar değil . ac97 ses chipi arızalı olabilir. piyasadan ucuz bir ses kartı ile cızırtı oluşup oluşmayacağını deneyebilirsiniz ve/veya varsa birinden ödünç alabilirsiniz. ram yetersiz geliyor veya arızalı olabilir. güç kaynağı sistemi yeterince besleyemiyor olabilir.
donanım sorunu mu yazılım sorunu mu ancak böyle anlaşılabilir.
Alıntıları Göster
cevaplariniz için teşekkürler hocam ama yazılımsal yada sistemsel bi sorun olduğunu düşünmüyorum ben ya. Kasa arkadasındaki metal plakayı söküp öyle bi deneyeceğim bugün