otomobile ilk bagladıgımızda bi sorun yoktu fakat sonradan ses cok düşükken motor calıstıgında bi vınlama oluyor meksefe denilen parcam vardı diger otomobilde kullanmıstım sorunu cözmüştü aynı meksefeyi bulup taktım malesek aynı parazit var sizce meksefe arızalı olsa teyibin artı ve eksisine baglıyorum akımı iletirmi ?elektronikciye sordum arızalı degildir dedi sizin bir öneriniz varmı önceki arabam tofastı ondada parazit yapmıs meksefeyle halletmiştim (filitre box)simdi ki otomobilim E36 ne yapabilirim herkeze teşekkürler
Çok basit bir problem,acemilerin yaptığı sistemlerde olur genellikle Aracınızı işini bilen bir yere götürürseniz sorunu hallederler
Bu sorun genellikle kalitesiz ürünlerde yapar bu kablo dan anfiden teyipten yanlış montajdan hepsindende kaynaklanabilir birbiriyle bağlantılıdır...
malzemeler kaliteli 2 aydır yapmıyordu simdi basladı anfi kablosundan süphelendik kaliteli denedik gene aynı buji kablolarının ipekli olması gerrekiyormus E36 nın buralarda sinyali yok bide buji kablosunumu bulucagız izmite gittigimde bi sorucagım eger ucuzsa deneyip sorunumu giderirse alıcagım aslında cok düşük seste parazit yapıyor yani sesi 08 yapsam duyulmuyor olmazsa böyle devam edicegim he bide 5800 almayı düşünüyorum sub kontrollü üzerindeki teyip jvc bakalım ne olucak jvc yi satayımda
şimdi o parazit sesinin bir çok nedeni vardır,aracındaki sistemi ve kablolamayı görmeden burdan teşhis koymak doğru olmaz.Buji kablosundan önce başka yerler kontrol edilecek,sorun çözülemezse buji kabloları ipeksi olanlarla değiştirilir..
bu arada jvc satıp pioneer almayı düşüneni ilk defa görüyorum herkes pioneerdan kurtulup Jvc'ye dönüyor..
quote:
Orjinalden alıntı: thegreenblack
malzemeler kaliteli 2 aydır yapmıyordu simdi basladı anfi kablosundan süphelendik kaliteli denedik gene aynı buji kablolarının ipekli olması gerrekiyormus E36 nın buralarda sinyali yok bide buji kablosunumu bulucagız izmite gittigimde bi sorucagım eger ucuzsa deneyip sorunumu giderirse alıcagım aslında cok düşük seste parazit yapıyor yani sesi 08 yapsam duyulmuyor olmazsa böyle devam edicegim he bide 5800 almayı düşünüyorum sub kontrollü üzerindeki teyip jvc bakalım ne olucak jvc yi satayımda
Elinizdeki malzemeleri sayarmısızınız
jvc ana ünite jbl mid 13cm lik 2 adet pioner 303 bas 30 cm 500 w rockwood anfi 800 wat 4 kanal benim anlamadıgım 2 ay yapmadı parazit şimdi başladı sebep ne ön kapılarda orjinal bmw nin kolonları ve tizleri var onları teyip besliyor nokia markalar
şimdi o parazit sesinin bir çok nedeni vardır,aracındaki sistemi ve kablolamayı görmeden burdan teşhis koymak doğru olmaz.Buji kablosundan önce başka yerler kontrol edilecek,sorun çözülemezse buji kabloları ipeksi olanlarla değiştirilir..
bu arada jvc satıp pioneer almayı düşüneni ilk defa görüyorum herkes pioneerdan kurtulup Jvc'ye dönüyor..
jvc yi 2 yıldır kullanıyorum memnunum fakat eloktronikci arkadasım sub kontrollü bi teyip al diyor bakalım 5800 e 450 cektiler 2 yıl garantili olmadı kenwood da alabilirim yada gene jvc fakat sub kontrollü olması lazım he bide kapasitör koyucagım sisteme fakat bu parazit tüm istegimi götürdü bide arkadas teyip degişirse düzelir diyor önceden meksefe yani filitre kutusuyla halletmiştim şimdi olmuyor
radyon ne marka belki tuneri dandiktir
quote:
Orjinalden alıntı: ft_fatalrhymer
radyon ne marka belki tuneri dandiktir
+1 tunerinde sorun olabilir
radyon parazit yapıyorsa, radyodan antene kapı direklerenin içinden giden kabloda temassızlıktan olabilir aynısı başıma gelmişti.
aynı sistemde sorun 2 aydır yoksa ve aniden ortaya çıktıysa %85 kablolardan kaynaklanabilir.
geçensene bende tesisatı döşettikten sonra cam filmi çektirmek için kapıları söktürdüm ve parazit sesi ortaya çıkmıştı eleman kablonun tekini sıyırmış ve aracın metal kısmına değiyordu kabloyu yeniledik sorun kalktı....
ayrıca bass kontrollü teyp arıyorsan ve pioneer olsun diyorsan 7400 e ver paranı sıfırını bulamassın ama gittigidiyorda bi bak derim yine jvc istersen 350 liraya sh909r al ömürlük kullan... motorize kafasıda anahtarı kontağa soktuğun anda içeriden çıkıyor ve acayip karizma oluyor....
ilgilendiğiniz için tesekkürler parazit sorunu motor calısınca oluyor ve bir vınlama seklinde yani motorun sesini cekiyor kablolara baktım birsey yok gibi ama gene bakıcagım olmadı tesisatı baglayan elektronikci getir bakarız diyordu ondada cok iş oluyor beklemekten sıkılıyorum yada baska bi teyibi deniyecegim bakalım ses cekicekmi umarım düzelir gerci ses nerdeyse sıfırda yapıyor ama insan taktımı kafasına sorunsuz olsun istiyor ilginize teşekkürler
senin probleminin çözümü çok kolay,5 dk.lık işi var.
ayrıca tunerla da alakası yok
quote:
Orjinalden alıntı: MB QUART
gözlerim acıldı sorunu neki
quote:
quote:
önceki mesajımda da dediğim gibi görmeden kesin bir şey söylenmez..sinyal kablosu nereden geçiyor ve yakınlarında başka elektriksel donanım var mı?teyp ve ampli. nerden şase alıyor?ana ünitenin preamp devresinde mi problem var(rca ları teybin decklerinden çıkararak anlayabilirsin bunu)..vs.vs. daha bir çok ufak ayrıntı var,bunları görmek gerekir..sorunun nerde olduğunu bulduktan sonra düzeltmek kolay.
quote:
quote:
quote:
önceki mesajımda da dediğim gibi görmeden kesin bir şey söylenmez..sinyal kablosu nereden geçiyor ve yakınlarında başka elektriksel donanım var mı?teyp ve ampli. nerden şase alıyor?ana ünitenin preamp devresinde mi problem var(rca ları teybin decklerinden çıkararak anlayabilirsin bunu)..vs.vs. daha bir çok ufak ayrıntı var,bunları görmek gerekir..sorunun nerde olduğunu bulduktan sonra düzeltmek kolay.
valla sinyal kablosu otonun sagından dösemenin altından geciyor elektiriksel bi donanım yok anfi şaseyi kaportadan alıyor bu rca ları decklerden cıkarmak anfi kablosunu sökerek denemekmi? ilgine teşekkürler
Arkadaşlar tunerle alakası yok rca ların markası ne yada bir markası varmı en basitinden hiçbirşey bilmiyorsan rca kablonu dışardan birdene ... rca kablon kaç tane gidiyor anfiye birde + güç kablosu aküden gelen birbiriyle yakınlığı nedir aynı yerdenmi gidiyor bunları belirtirsen en basitinden sana bişy söyleyim teyipin dışına bir kablo değdir ve diğer ucunu anfiye direk olarak rca girişine değdir bunu dene eminim sorunun ortadan kalkar kalkmazsa anfiye direk aküden şase çek ...
quote:
Orjinalden alıntı: otomüzik
Arkadaşlar tunerle alakası yok rca ların markası ne yada bir markası varmı en basitinden hiçbirşey bilmiyorsan rca kablonu dışardan birdene ... rca kablon kaç tane gidiyor anfiye birde + güç kablosu aküden gelen birbiriyle yakınlığı nedir aynı yerdenmi gidiyor bunları belirtirsen en basitinden sana bişy söyleyim teyipin dışına bir kablo değdir ve diğer ucunu anfiye direk olarak rca girişine değdir bunu dene eminim sorunun ortadan kalkar kalkmazsa anfiye direk aküden şase çek ...
başka rca yani anfi kablosu denedim gene aynı tek rca gidiyor yani normallerden anfinin yanında kısa catal olanlardan var direk saseyi düşünüyorum bakalım araba yeni daha 3 ay olmadı alalı eski slx im olsa üstünden girer altından cıkardım dediklerini uygulayacagım ve teyip dısından kabloyu anfi girisine yani rca girisine nasıl bağlamalıyım ?
beyler bu gün biraz ilgilendim ve basları normal kolon seklinde bagladım midlerde aynı ve midlerde anfinin bas ve tiz ayıran on-off dügmesi var midlerde onu bas yaptım ses gitti fakat yarın ilk işim midleri teyipten besliyecegim ve baslarıda anfiyi 2 cıkıs yaparak baglıyacagım bayada gümbürder ha böyle yapmamaın nedeni parazit yapanlar midler yani tizlerden geliyor bu şekil sorunum hallolucak umarım ilginize teşekkürler