Şimdi Ara

Filme ayrı bir ses dosyası ekleme (ses kayması sorunu) [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimdeki filmde 2 ses dosyası var Tr ve Eng. Fakat dublajını beğenmediğim için değiştirmek veya üstüne bir diğer ses dosyasını eklemek istiyorum. Aynı filmin farklı Türkçe dublaj versiyonu da mevcut. Filmdeki sesi diğerine aktardım ve 3 ses dosyası oldu. Fakat asıl sorun ses kayması var. Öncelikle Audio Extractor ile filmden ses dosyasını ac3 formatında ayrı bir şekilde kaydettim. Daha sonra sesteki gecikme süresini hesaplayıp Mkvmerge programı ile diğerine ekledim. + veya - xxxx ms her neyse değerleri doğru giriyorum ama sesteki kayma sorunu biraz farklı. Demek istediğim mesela filmin başlarında 5-10 saniye, sonra 30-40 saniye, sonlara doğru 4-5dk ya kadar çıkıyor. Bu programlar gayet kullanışlı ve hızlı gözüküyor ama sorun elimdeki 2 ayrı ses dosyasında olduğu belli. Dediğim gibi kayma sürekli artıyor. Yani biri diğerinden daha hızlı ilerliyor. Bunu nasıl ayarlayabilirim acaba bir çözümü var mıdır? Bu programlardan veya bu işlerden anlayanlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.. Filmin istediğim dublaj versiyonu ve kalitesinde hiç bir yerde bulamadım da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 28 Nisan 2014; 18:12:59 >

• MkvMerge yerine başka program kullanabilirsiniz.
    Ya da audiacity ile sesin temposunu değiştirebilirsiniz.
  • Mkvmerge de problem olduğunu sanmıyorum ama başka hangi programı kullanabilirim bilmiyorum. Audiacity indirdim ama ac3 formatını desteklemiyor. Mkvmerge de diğer dosya türlerini desteklemiyor sanırım. Her neyse başka bir programla da mp3e çevirip programda açtım ama nasıl kullanılır pek çözemedim. Mesela ses dosyasını 5 dakika kadar uzatabilmem için ne yapmalıyım? Bir fikriniz var mı?

EDİT: Programı hala çözemedim ve biraz araştırma yaptım. Sanırım sesin fps değerini değiştirmem gerekiyor. Mkvmerge ile deneyeyim dedim ama ses dosyalarını değiştiremiyor. Video dosyasını değiştirdim gecikme süresi sabitlendi yani gittikçe artmıyor. Fakat video dosyasını değiştirdiğim için bu sefer de diğer ses dosyalarıyla uyumsuz oluyor. Demek istediğim ses dosyasının fps sini değiştirmem gerekiyor. Saatlerdir 5-6 tane program denedim hiç biriyle yapamadım. Besweet, behappy, belight, eac3to, vdub vs... bir sürü program denedim ama saçma sapan şeylerle karşılaştım. Ya program çok karışık oluyor, dosyaları desteklemiyor, programı açamıyorum, anlatılanları yapıyorum ben de farklı şeyler çıkıyor vs.. iyice kafam karıştı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 28 Nisan 2014; 6:17:17 >

• Sonunda başardım Megui programı ile 23.976 dan 25 fps ye aldım gecikme süresi sabitlendi. Mkvmerge ile de gecikme süresini ayarlayıp filme ekledim. Ses yavaşladığı için başta biraz garip geldi ama çok rahatsız edici sayılmaz. Bunun için yapılacak bir şey var mı bilmiyorum ama sonuçta yaklaşık 6 dakika kısaldı, yani yavaşladı ses.. Her neyse yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BSPlayer'da ses var görüntü yok
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.