Şimdi Ara

TELEVİZYON için parazit veya bozucu devre.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
18.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar laftan anlamayan bi komşum var, pardon tamam dediği halde yine gece sabaha kadar televizyonu kapatmıyor.
    Bu sorunu aşağıdan bir düğmeye basarak çözmek istiyorum.

devreyi çalıştırdığımda hemen tavanımın üstünde duran televizyonu bloke olacak. Ben de uyuyabileceğim.

Böyle güçlü bir devre var mı? Mükemmel olmasına gerek yok parazit yapsa izlenememesine sebep olsa o bile yeterli.

Kolayca bulabileceğim elemanlardan oluşan sağlam bir devreniz veya cihaz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wikican -- 25 Şubat 2009; 9:50:38 >

• uydu alıcısı kullanıyorsan rahatsızlık veren komşunu bir şekilde engelleyebilirdin .ama başkalarınında rahatsız olmasına sebep olursun .iyisimi komşunu sözle ikna etmeye çalış.
  • Ben uydu alıcı kullanıyorum da komşu kullanmıyor sanırsam.
    nasıl olacaktı bu iş? fikir verseniz.

diğer komşular rahatsız olmaz diye düşünüyorum. üst kata ancak gider beni yapacağım veya alacağım devrenin sinyali.

ayrıyeten 2.30 da kim televizyon seyreder ki?

söz ile uyarmak sorun değil, bazıları vardır basmaz kafa, bu komşunun kafa basmıyor sorun orada. Bi kulağından girip öbüründen çıkıyor.
  • Tabii çaresi var hemde net çözüm.

JAMMER ( sinyal kesici )

Alıntı.http://tr.wikipedia.org/wiki/Sinyal_bo%C4%9Fucu

Sinyal boğucu
    Vikipedi, özgür ansiklopedi
    Git ve: kullan, ara
    Sinyal boğucu (Sinyal karıştırıcı, Sinyal bozucu, jammer), bir alıcı-vericı sistemde aradaki iletişim ortamını bozmaya yarayan alete denir. Genellikle alıcıyı (çoğunlukla radyo) hedefleyen kuvvetli bir vericidir.

Sinyalin taşınma şekli en sık elektromanyetik dalga olmak üzere ses, ışık (UV'ten IR'de kadar) de olabilir. Alıcının duyarlı olduğu band aralığında yüksek güçte sinyal yayınını yaparak alıcının giriş katının tüm band için baskılanmasını sağlar ve alıcıyı "sağırlaştırır". Sinyal boğucu, alıcıda seçicilik ve duyarlılık özelliklerini hedef alır. Q faktörü yüksek alıcılar, bu tür engellemelere karşı daha dirençlidirler.

Pratik uygulamaları oldukça fazladır:

Topluluk içinde kişilerin yüksek sesle radyo-tv dinlemelerini engellemek.
    Sinema, konser, tiyatro gibi cep telefonlarının kullanımının uygun olmadığı ortamlarda düzeni sağlamak için.
    Uzaktan kumandalı aletlerin engellenmesi.
    Uzaktan kumandalı bombaların erken tetiklenmesi ya da engellenmesi.
    Binanın dışında kullanılarak elektronik kalkan olarak kullanılması (iç iletişimin gizlenmesi).
    Güvenlik kameralarının engellenmesi (lazer ya da elektromanyetik alan ile).
    Polis hız dedektörünü engelleme.
    Askeri ya da sivil radarları engelleme (Askeri ortamlarda karşı tarafın iletişimini engellemek.)
    Mikrofonları engelleme (ses ile).

http://www.gsm-kesici.com/?gclid=CI_ns6Kp95gCFYh_3godAWs_kg yinede burayı bir ara T.V de işe yarayıp yaramayacağını sor.
    Ben yaparım dersen işte şeması
    http://www.electrocode.com/resimler/jammer.gif

• Kardeş bir makalede okumuştum rf katına yükseltici (bildiğimiz anten yükselticisi) bağlayıp tv çıkışı tarafınada çubuk anten bağlanarak yayın güçlendirilebiliyordu

Açılımı: Bir adet piyasada çokca bulunan çinmalı vcd al hatta araştır modülatörü güçlü olanından bul ( bizim komşulardan birinde var böyle bişey onlar film izlerken bende izliyorum) sonra tv ye takılan ariel çıkışı varya oraya bir yükselticinin anten kısmını bağla tv ye bağlaman gereken kısmada çubuk antenden bir anten yap ve tavana yaklaştır şimdi sen cd den ne yayınlarsan üst komşunada o gider daha sonrada modülatörün frekans ayarlarından üst komşunun izlediği yayının üstüne bindir yayının geliş gücüne göre sen onun yayınını böylece karıştırabilirsin

Diğer bir yolda bir modülatör al ve modifiye et çıkışını basit eklemerle güçlendirebilirsin sanırım İnternette vardır sen evden ne yayını gönderirsen o arkadaşta o yayını karışarak izleyecektir kolay gelsin

• uydu cihazına eski anten yükselticilerinden ters olarak bağlıyorsun tv ye bağlanan yerine küçük bir anten takarsan olur uydu cihazının rf çıkış frekansını sen seçiyorsun .Ama yinede sabırlı olmak gerek öfkeyle kalkan zararla otururmuş.
  • Jammer tv anten kablosundan gelen sinyalleri kesemez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben 2wlık fm verici kiti almıştım zamanında karasal tv yayınını bozabiliyor denendi
  • quote:

Orjinalden alıntı: SworD1

Jammer tv anten kablosundan gelen sinyalleri kesemez

ayrıca kablolu tv de olabilir ozaman hiç şans yok rf den yana.

aklıma 2 yol geldi ancak anca filmlerde olacak türden

1-çok güçlü bir elektromıknatısı(şehir şebekesinden beslenecek) tv nin olduğu doğrultuya yöneltirsen hedef tv de saçılan elektronlar mıktanatısça çekilip ekranda bozulma yapılabilir.ancak yakacağı elektrik sizi uyutmaz bu sefer

2-(sakın denemeyiniz.fantazi ürünüdür ) mikrodalga fırının mikrodalga jeneratörünü çıkarıp tv ye odaklarsan içindeki parçaları yakmadan parazit oluşturabilirsin kanımca.

• En İyi Yöntem Kapıyı Çalıp Adamı Bloke Etmek Bence
  • Neden yasal yoldan halletmiyorsun ? Karakola bir şikayet dilekçesi ile başvur.

Veya ilk önce gidip danış. Ne yapabilirim diye.
  • 1-2w fm vericilerin tv sinyalini bozabildiğini duymuştum ama emin değilim.

tv yayınları sanırım 5.5mhz den ses alıyor. sadece onu bile ezse bloke etse bir verici sanırım ses mes alamaz parazit alır komşu.

ama deneyen bilen varsa diye sordum.

yükseltici benim işime yaramaz fişi takıp yapabileceğim birşey olsaydı. kanalı değiltirirse tv gene çalışır ben değişen kanal için yeni kanal ayarlamakla uğraşamam ki.

geniş bir bantta parazit yapacak ufak bi verici tv nin altından onu bloke eder diye düşündüm. fişi takar uyurdum.

neyse ben bir de hanımı gönderecem kadın benim dilimden anlamıyor olabilir. Şey evet bu kadar gürültüyü yapan bir kadın :)
  • seni cok ıyı anlıyorum ;ben adamın elektrik saatini aşagıdan bulup şalterini indirmiştim 3 gün:)(sadece 1 saat boyunca)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom33 -- 26 Şubat 2009; 16:19:01 >
  • kardeş yukarıda anlatmıştım sorunun çözülmedimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr-ex -- 26 Şubat 2009; 19:42:13 >
  • Aslında hücum en iyi savunmadır..

sizde onun uyuduğu saatlerde yüksek sesli yayına geçerseniz olay çözümlenir.
    Konu elektronik başlığı altında olduğu için bu karşı atak önerimi biraz teknikleştireyim..

Gece 2,30 lara kadar TV izlediğine göre muhtemelen öğlene kadar yatıyor olmalı diye düşünüyorum.
    Televizyonumuzun yada müzik setimizin hoparlörü Tavana monte edilir.
    Mümkünse bas sesleri veren wofer monte edilir.
    ve azımsanmayacak ama başka komşularıda rahatsız etmeyecek ses düzeyinde müzik yada TV izlenir.

Daha önce oturduğum bir apartmandan kalan tecrübeyle şunuda önerebilirim.
    Apartmanlardaki dairelerde genelde daire içindeki değilde elektrik saati üzerinde elektrik sigortaları olur.. Onlar sökülebilir yada indirilebilir. Komşunuz elektrik kesildi zannedip bir güzel uyur. Hergün düzenli yapıldığı takdirde şüphe çekmesi gözardı edilirse komşunun uyku düzeni sağlanmış ve çaktırmadan birde iyilik yapılmış olur.

Karasal yayın izliyorsa antenini sabote etme fikride size sıcak gelebilir.
    Kablo TV izliyorsa zaten daireye giden kablo apartmanda bir kutu içinden dağıtım yapılıyordur.. Sabotaj konusunda kendinizi geliştirin..

Bir komşumunla girdiğim iddiayı, kapı kilidine japon yapıştırıcısı doldurarak kazanmış biri olarak size çok daha ekzantirik çözümler sunabilirim.

• yükselticiyle bu işi yapma fikri bana uymadı.

şöyle düşün uykum gelmiş uyuyamamışım. yükseltici hadi diyelim üst katın sinyalini boğacak edecek.
    kaldırdım tavana dayadım,
    ama pırt kanal değiştirdiğinde benim de oturup o kanalı bulup yeniden sinyali boğmam lazım.

bununla uğraşmak son derece zor. fişe takıp çalışacak gibi gözükmüyor.

o sebepten teklifin güzel ama çalıştırıp tüm uhf vhf bandını boğacak bir seçenek olmadığı için uygulayabileceğim bir seçenek değil.

veya manyetik bir sistem olsa televizyonu komple bozsa o daha da güzel olurdu. ama o kadar güçlü manyetik alan oluşturmak komşuyu veya evi değiştirmekten daha zordur sanırımç
  • zaymins, güzel saldırı teknikleri önermişsin.
    zaten çözümsüz kalırsam yapacağım ilk şey FM verici veya parazit yapıcı jammer a vereceğim parayı güzel bir ses sistemine vermek.
    güzel bir ses sistemi yapmak. hoparlörler köşede çok güzel durur.

sonra öğlene kadar uyuyan komşumu sabah bana yaptığının aynıyla terbiye etmek.

çözüm bulamazsam yapacağım bundan başkası değil elbette. ama onun yaptığı terbiyesizliği yapmayı şuan düşünmüyorum.
  • kötülük çıktığı yere geri dönermiş,sen bir şekilde konuşmalısın, kontak kurmanın bir yolunu bulabilirsin belki
  • ya hocam eski oturdugum apartmandada aynı sorun vardı ama blki sende işe yarar adam gce ewe glyodu sabaha kdr tv bşnda son ses müzik dinliyo kime şikayet ettiysek polise bile bi ie yarmadı adam uydu yani receiverr kullanmıyodu çatıda anteni vardı adam bizim bi alt ktta oturuyodu anten kablosuda bizim kattan gçiyodu bnde anten kablosunu kesip anahtar gbi bişi yaptım adam her gce açıyo tv bi saat sonra yayına el koyuyodum sbha kdr bi güzrl uyuyodum sende bi dene bn deneyeli 9 sene oldu
  • çokiyi fikirler geliyor, antenine buton koymak, tavana hoparlör döşemek, şalterini indirmek vs. güzel çözümler.

sorun devam etmekle birlikte sesini kıstırmayı başardık, bakalım sonumuz ne olacak,

aslında bi jammer olsaydı düğmesine basınca tüm elektronik aletler iptal olsaydı ne güzel olurdu ama du bakalım belki vardır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.