Şimdi Ara

HOPARLÖR SATIN ALMA REHBERİ vs KULLANICI İZLENİMLERİ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.815
Cevap
11
Favori
261.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uyduları aynı mesafede center'a göre yerleştirmeye çalış. Sub'ın hava ve ses çıkışlarının önünün kapalı olmamasına dikkat et. Bir uydu masaüstündeyse diğerini de aynı mesafede tutmaya çalış. Yoksa ses düzgün gelmez.
  • atalay kardeş, dediğin doğruymuş!! i-trigue 3600 oldukça iyi bir sistemmiş. ayrıntılı inceleme yapamadım henüz; birkaç güne kalmaz yazacağım burda.. şimdilik söyleyebileceğim şu ki, ses kalitesi vasatın üstünde. onboard ses kartı ile böyleyse, iksfi'm gelince nasıl olur merak ediyorum
  • @alaz; ne dediğini anlamadım, sen sistemi aldın (i-trigue 3600) beğenmedin de bana taş mı atıyorsun yoksa anlatımında bir bozukluk var da ben mi yanlış anlıyorum..???
  • hayır, oldukça beğendim sistemi, baslar tizler yerli yerinde. dediğin doğruymuş dedim ya, neden yanlış anladın?
  • @alaz dostum hayırlı olsun setin nası memnunsun inşallah
  • sağol armagaan, seninle yazıştıktan sonra z2300 almaya karar vermiştim; ancak hiçbir yerde bulamadım. neyse, sağlık olsun, ben de 3600 aldım. nasıl olsa geçici; eninde sonunda acoustimass girecek bu eve, biliyorsun ben şu ana kadar gayet memnunum 3600'den. doğrusu beklentilerimin üstünde çıktı bu set. bu haftasonunu hasta yatağında geçirdim; kısmetse önümüzdeki haftasonuna ufak bir inceleme eklemeyi düşünüyorum buraya
  • arkadaşlar bırakın trigue L3800 ü crt megaworks ün 2+1 ini çıkarmış valla gene thx sertifikalı bence sıkı bir settir eğer abisi gibi ise eğe buyrun inceleyin

http://www.tr.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=27&product=124

bence 2+1 pazarı iyice kızışıyor artık

syglr...
  • İyi de bu set çoook önceden beri var. Yani nerdeyse megaworks kadar eski bir set..
    quote:

Orjinalden alıntı: tekcig

arkadaşlar bırakın trigue L3800 ü crt megaworks ün 2+1 ini çıkarmış valla gene thx sertifikalı bence sıkı bir settir eğer abisi gibi ise eğe buyrun inceleyin

http://www.tr.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=27&product=124

syglr...

• quote:

Orjinalden alıntı: undergroundcar

creative t5900 5+1 i dinlemedim bilmiyorum ama x530 yaramaz kolon seni hiç tatmin etmez benden söylemesi

x-530 mu işe yaramaz komik valla.530 hakkında yazılanları bi daha okusan iyi olur.herkese kolay gelsin
  • Allah Allah kendimi salak gibi hissettim

valla ben yeni gördüm

quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

İyi de bu set çoook önceden beri var. Yani nerdeyse megaworks kadar eski bir set..
    quote:

arkadaşlar bırakın trigue L3800 ü crt megaworks ün 2+1 ini çıkarmış valla gene thx sertifikalı bence sıkı bir settir eğer abisi gibi ise eğe buyrun inceleyin

syglr...

• Arkadaşlar selam;
    Bende kendini ses sistemlerine kaptırmış, ve bu ugurda cok para dokmus ve dokturmus insanlardan biri olarak bikac sey soyleyeyim dedim.
    Oncelikle creative, logitech, philips bu konuda benim guvendigim markalar. Yaklasık bir aydır bir sürü 2+1 ve 5+1 sistemi deneme sansım oldu. Bikacı hakkında goruslerimi ileteyim dedim.

Logitech X530 : Cok guzel bi set. Gercekten o hoparlorlerden beklenmeyecek kadar net ve güzel bir sesi var, tizleri de cok guzel. SoundBlaster Live 24Bit ile kullandım, 3 gün gecirdim ve gercekten guzel bi muzik deneyimi yasadım. Ama BASS a karsı cok duyarlı arkadaslar biraz dikkat etsinler, bir sure sonra bass rahatsız etmeye bile baslayabiliyo, alıskın olmak lazım :)

Philips MMS 230,260, 430, ve 460 : Arkadaslar 230 ve 260 dan uzak durun, begenmedim. Birazcık daha para ekleyerek isterseniz 430 yada 460 alın, ikiside iyi setler. X530 kadar cok begenmedim 460'ı ama belirtmeliyim ki philips'i onboard bi 5+1 ile denemistim, hoş creative soundblaster live24Bit de zaten 30 usd lik bir kart, ayrıca philips'i denedigim onboard ses kartı da gigabyte'ın en kaliteli boardlarından birinin ses kartıydı. Belirteyim dedim..

Bunların yanında Logitech Z-5500 'ü de bir tanıdıkta onboard bi 5+1 ile denemistim, magazadaydı hoparlorler gelisiguzel yerlestirilmisti, ona ragmen cok ama cok iyiydi. Gercekten insana "way be" dedirten cinsten. Tabi 850 YTL idi :)

Gelelim benim son yaptığım işe.. Vatan bilgisayara gittim, ses sistemi almak icin. Kredi kartımın limitini arttırmadıkları icin Creative I-Trigue 3600'u alamadım, cok sinirlendim, tam Logitech X230 a yoneldim, gorevlilerden biri abi bi sn dedi ve bana microlab'ın FC361 2+1 setini dinletti, sonra da Logitech'in X230'unu. İtiraf edeyim, magazada Microlab cok daha iyi geldi. Yanımdaki arkadas da aynı fikirdeydi. Bu setin fiyatı 70 usd + KDV.

Ama ne oldu? Eve geldik, ve aynı bilgisayarda ve aynı sarkılarda bikac testten sonra gorduk ki, philips mms 430 bu aldıgım microlabdan daha iyiydi. Bass'ları microlab daha "yerinde" vuruyor evet ama, SNR'ı 65 db olan ve tizleri vasat olan bi setten ne bekleyebilirsiniz ki? Galiba magazada beni kazıkladılar :) (Bu arada MMS 430'un SNR 'ını biliyo musunuz? Ben biraz arastırdım bulamadım)

Arkadaslar sizden bi ricam olucak. Logitech'i biliyorum, ama bana sanki setlerinde BASS'ı birazcık abartıyomus gibi geliyo, kıssam da bir sure sonra tok ve guzel de olsa BASS beni rahatsız ediyo. (X530 da oyle olmustu, bilmiyorum belki biraz da ses kartındandır)(Live 24Bit).

Vee, benim istedigim MUZİK dinlemek. en onemlisi bu. Vatan bilgisayardan aldıgım bu urunu degistirme sansım war, ve tabiki degistirecegim. Creative I-Trigue 3600'un met edildigini duydum, ama kızmayın, o 3 portlu ufacık hoparlorlere neden guvenemiyorum :( RMS'i de cok iyi gibi gelmiyo, sevgili Atalayalper, sanırım bu konuda ic rahatlatıcı bikac soze ihtiyacım war..

Ama asıl onemli olan, o 2+1 sete (I-Trigue) o parayı verdikten sonra, aklıma Z-2300'un gelmesi. 200watt'lık RMS, THX certification ile cok iyi gibi geliyo bana. Ama Logitech'in bass'larından da korkmuyorum degil..(120 watt RMS sub :))

Yani Muzik dinlicem, cok bass sevmiyorum, (ama tabiki yeterli olmalı ;)) 2+1 olmalı, low ve midler cok iyi olmalı, parası cok onemli degil.. Ses kartı da kullanmıcam :) I-Trigue ve Z-2300'ü dusunuyorum..

Arkadaslar, aranızda bu setleri denemis olanlar war, bi yardımcı olursanız cok sevinirim.. Philips MMS-430'u olan arkadas bile cok dalga gecti walla ben microlab'ı aldıktan sonra :)

Simdiden tesekkurler, herkese mutlu ve kaliteli sesli günler..

Sonuc olarak, laptop kullandıgım icin 5+1 almak istemiyorum,

• arkadaşlar,
    bu 2 ses sisteminden hangisini almalı?
    JBL inde dolby digital vs..decoder filan diye yazmamış, ama daha pahalı? üstelik optik veya coaxial digital girişi var filan da yazamamış ama logitechtekinde var diyor net olarak.
    aslında ben PC için değil Ev sinema ses sitemi oluşturmak için bakıyorum.
    yardım lütfen?
  • Logİtech Z-5500 Vs Jbl Scs 200.5 Hangisini Almalı?
    NNBaşlık çıkmamış sanırım..
    bu 2 sistemden bahsediyordum..?
  • e abicim madem burada soracaktın nie ayrıca başlık açtın forumda. neyse umarım ikisinide dinleme fırsatın olup doğru karar verirsin
  • selam herkese bir sürü topic olduğu için tekrar bir tane açmak istemedim. sadece bir soru soracağım. i-trigue 5600, inspire t7900 ya da logitech z-5300 almak istiyorum. hangisini önerirsiniz? profesyonel bir amacım yok kullanırken. ama kararsız kaldım. yardımlar için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FoxMulder

selam herkese bir sürü topic olduğu için tekrar bir tane açmak istemedim. sadece bir soru soracağım. i-trigue 5600, inspire t7900 ya da logitech z-5300 almak istiyorum. hangisini önerirsiniz? profesyonel bir amacım yok kullanırken. ama kararsız kaldım. yardımlar için şimdiden teşekkürler.

1.z5300
    2.itrigue 5600
    3.t7900

sıralamaya göre z5300 en iyisi ama eğer kaliteli berrak ses istiyorum diyosan i trigue nin eline kimse su dökemez
  • Ben kamosonic 4.1 aldım.
    ses iyi güzel de.
    bi cızırtı var bu neen anlamadım. 3d ve treble yi açınca daha da artıyo bu cızırtı.
    Ama genede iyi . Memnunum
  • yıllar oluo walla,ama türkiyeye gelmedi
    quote:

Allah Allah kendimi salak gibi hissettim

valla ben yeni gördüm

quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

İyi de bu set çoook önceden beri var. Yani nerdeyse megaworks kadar eski bir set..
    quote:

syglr...

• ben olsam z-5300 alırdım ama ses kalitesi olarak trigue-t7900-z5300 sıralama yapılabilir. tabi z-5300 ikisinden çok çok daha güçlü bir set o ayrı konu.
  • Arkadaslar Selam;
    Logitech Z-2300 almayı planlıyorum, muzik dinlemek icin. I-Trigue 5600'da bir alternatif. Ama aklıma takılan 101 db SNR'ı olan, THX sertifikalı bu güzel ürün, neden ses kalitesi acısından kotu olur ki? Hemde creative micro drivar kullanarak (uydularda) biyerlerden biseyler feda etmis olmalı. Bisuru turk ve yabanci review okudum, i-trigue icin de akustik diagramar cıkarmıslar ve fiyatı icin cok da iyi degil diyolar, mid'lerde problem yasıyormuş. Ama logitech z-2300 icin fiyatını hakettigine yonelik cok sey okudum. Ayrıca evde baya bi 5+1 sistem oldu simdiden, yenilerini eklemek istemiyorum :)
    Bu arada audigy - 2 ile kullanıcam. Aranızda ikisini de dinlemis arkadaslar war mı? Bi zahmet yardım...
    (biliyorum biri 5+1 digeri 2+1, ama biraz yer problemi, biraz THX ve SNR farkı, biraz da aldıgım sistemin kendi kategorisinde cok iyi olsun istegi war da arkadaslar ;))

Biliyorum, logitech in de midleri cok iyi degil, ayrıca ben cok bass ı sevmiyorum ve o set cok bass vuruyo, yuksek ses de kullanmıcam o yukses de cok iyi. Ama yine de ses kalitesinde bana iyidir gibi geliyo ya, icimde kalıcak simdi o set I-trigue alırsam, sınıfında en iyi setlerden biri olarak gosteriliyo hep merak edicem onun sesini..

Simdiden sagolun, herkese tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icelight -- 22 Kasım 2005, 23:48:37 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.