icelight kardeş ben z2300 ü hiçbir müzik türünde beğenmedim. Pop.Halk ,sanat, özgün hatta enstrumantal, klasik, bende 5000 civarı müzik arşivi var. Denediğim her müzik parçasında hiç bir müzik aletinin sesi gerçekçi değildi. Ama bu zevk işi. Akşam oturmaya gelen bir arkadaşımın oğlu (17 yaşında) z2300e bayıldı. Benden babası satın aldı.Taksitlerini o ödüyor. Gördükçe soruyorum. Çok memnun. Bence z2300 müzikte sanal ses üretiyor.itrigue3600ün sesi müzik için f/p ideal değil. Biraz beklersen fiyatı düşebilir çünkü trigue yeni modeller çıkarıyor 3800 gibi. Ama z2300 oyun ve divx,dvd filmlerde itrigueden çok başarılı. Kıyas kabul etmez. Fifa 2005de topa vurunca öyle tok bir ses çıkıyorki bayılırsın. Benz2300ü creative live 5.1 ses kartıyla denedim. Basları zapdetmenin imkanı yok. Ama bas severim diyenlere de bir diyeceğim yok. Takdir sizin. slm.
tibi arkadaş doğru söylüyor. İyi bir anfi yani hem stereo da hem surroundda başarılı bir enfi 1000 YTL nin üzerinde. Ekonomik durumu iyi olanlar için söyledim. Ama multi medya al yarı fiyatından aşağı sat. Ben bu hatayı yaptım. 7-8 sistem değiştirdim. Söylediklerim kendi adıma. Bahsettiğim anfili iyi bir sistem 4000 YTL ye ancak tamamlanabilir. slm.
Bir kişi beğenmedi diye z2300 kötü bir set olamayacağı gibi bir kişinin beğenmesiyle de iyi bir set olmaz. Ancak bu işle ilgilenenler ve dünya piyasasında büyük bir çoğunluk z2300ün bu konuda en güçlü ve en iyisi olduğu yönünde hemfikir...
arkadaşlar müzik dinlerken değilde film izlerken ( orjnal dvd ) basslar çok sorun oluyor ve gercekten mega bile bana yetmemeye başladı. yani ses çokkk tatlı çıkıyor ama daha çok açmak istiyorum bassı. örneğin transporter 2 nin fragmanında gercekten sinemada duyduğum sesleri alıyorum ( neredeyse hiç fark yok) ama sesi artırdığım zaman şok oldum.. basslar bozulmaya başladı. hiç bir mp3 te bozulmuyordu ne kadar açarsam açayım. ama filmlerde iş böyle değil. bilginize...
@tibi, ses kartının ayarlarını doğru yaptığından emin ol. Cmss 3d ayarlarında stereo surround seçili olsun ve ses %50de görünsün o ayarda. Bir de ben de megaworks kullandım, son seste hem de dts kodlu dvd filmlerini bile bass tiz master tüm ses sonda açık çok dvd izledim ama seste bozukluk hiç yaşamadım. Bass sesi az geldi o başka ama son seste bozulma olmamıştı...
ayarlar tamam. cmss stereo surround u seçtim. bu sefer bassta bozulma değilde subwooferdan çok çirkin bir hafa üfleme sesi geliyor. ( çok açınca sesi ). ama www.divx.com dan GetRichorDieTryin fragmanını indirdim. ve bu hava üfleme olayı çok ciddi boyutlarda.. aslında z5500 lede denemenizi öneririm. sesler gerçekten çok farklı artık neyle kodlamışlarsa.. ama basslar anlık geliyor ve çok yoğun geliyor. ( aynı sinemadaki gibi ) yani patlama etkisi deniyor galiba. işte bu anda benim sub başlıyor üflemeye... ok bassta bozulma yok ama. inspire 4400 den biliyorum bass ne zmn bozuluyor üfleme ne zaman başlıyor.
Arkadaslar tekrar selam; Bugun cevahir alısveris merkezinde EP center a gittim. Adamları cok takdir ettim. Her sistemi deneyebiliyosunuz, hepsi acıkta duruyo guzel bi sistem yapmıslar. Gerci musteriler arasında deneme sırası sorunu yaratıyo ama olsun, yine de guzel olmus.
3 kişi gittik EP center a, ve neredeyse butun speakerları dinledik. 45 dakika boyunca bi suru sarkıda bisuru speaker a baktık.
Oncelikle sunu soyleyeyim, biliyorum magaza ortamında ses kalitesi cok az anlasılıyo, ama yine de uzun sureli ve mumkun oldugunca dikkatli dinlemeye calıstık. Yani buyuk oranda objectif yorumlarımızı aktaracagım.
Logitech Z-2300, evet cok yuksek ses war ve en temiz BASS vuran setlerden biri, ama yine evet muzik dinlemek icin iyi degil. Gercekten BASS olayı uydularda bile fazla geliyo insana, subwoofer da cok iyi ama BASS ları azaltayım diye kıstıgınızda iyice kotulesiyo set. Yani kozu BASS'lar, ve onlar da cogu parcada abartılmıs. Neticede, bugune kadar onu alıcaktım, vazgectim.
Logitech X230'u baya begendim. Gercekten temiz bir ses ve guzel tiz ve BASS dengesi wardı. (fiyata gore) Muzik icin bana gayet iyi geldi. Biliyorum Z-2300 ile bunu kıyaslamak garip ama, Z-2300 BENCE biraz daha oyun ve dvd agırlıklı yapılmıs, BASS larda ve yuksek seste iyi olsun istenmiş.
Bose Companion 2+1 i de denedim, evet 650 ytl fiyatı war ama arkadaslar o mini minnacık hoparlorlerden o ses nasıl cıktı anlamadım. Gercekten baya iyiydi. Logitech deki tiz ve mid sorunu yoktu. Cok begendim. 2+1 ler icinde en iyisiydi. Ama cok abartı bir fark da gormedik. Yani tmm en guzeli ama, oyle cok abartı biseyi de yoktu. (hala o hoparlorlerin ebatlarına sasırıyorum)
Arkadaslar diger hoparlorleri pek dusunmeyin. Altec lansing in guzel bi seti wardı ama tam modelini hatırlamıyorum.
Gigaworks hakaten baya iyiydi. O standaki diger setleri ezdi. Tabi Z-5500 orada degildi. Ama herseyi iyi dusunulmus, subwoofer ortalıgı inletti. Gercekten sevdim. Bi de creative in bi inspire 5+1 i wardı, hayret, hic beklemiyodum ama guzel bi ses verdi. Logitech X530 ı yanlıs baglamıslar, igrenc ses veriyodu. Yoksa ne kadar iyi bir set oldugunu ben biliyorum, kardesime almıstım :)
Ama arkadaslar, sunu soylemeliyim ki, pioneer'in bir home cinema sistemi wardı, toplam 1000 ytl kadar, yani o kadar paranız warsa, BİZCE gigaworks, Z-5500 degil de onu alın. Gercekten cok begendik. Oyle bir LORD of the RINGS seyrettik ki, hakaten gerek anfisi, gerekse de kolonları olsun, inanılmaz guzeldi. Umarım fiyatı yanlıs hatırlamıyroumdur. (Sadece subwoofer 350 ytl idi, bundan eminim)
AMA CREATIVE I-TRIGUE serisi yoktu! allahım sinir oldum! en merak ettigim setlerden biri orada degildi. Ama yine de once sizlere tekekkur ederim, beni iyi muzik dinlemek icin cıktıgım yolda yalnız bırakmadınız, ve buyuk bir hatadan kurtardınız, ve yine sizin yorumlarınız ve onerileriniz ile I-Trıgue serisini alacagımı soylemek isterim. Simdi, hangi I-Trigue? :)
Herkese cok tesekkurler, 3 kişinin ortak fikirleri bunlar, umarım biseylere yardımcı olabilmisizdir. Ve umarım kimseyle celismemisizdir.. Creative Audigy ZS2 ile hangi I-Trigue setini onerirsiniz? 2+1 dusunuyorum ama 5+1 de alabilirim. Bir de bu kucuk I-Trıgue speakerlerine cok guvenemiyorum, icimi rahatlatıcak biseyler duymam lazım.. :)
Hersey icin cok tesekkur ederim. Herkese iyi gunler.
icelight arkadaş, z2300de bana hakverdin. Ama oseti birde dvd divx ve oyunlarda denesen çok beğeneceğinden eminim. itrigue 3600 bence itrigueler içinde en iyisi. Müzik dinlerken ne kadar başarılı olduğunu göreceksin. Çok yüksek volumlerde bass biraz yetersiz kalıyor unutmayalım. itrigue 3800 çıkmış dinlemedim ama daha kaliteli olduğunu duyuyorum. Bose companion 2.1 için hepsiburada com.da bir yorum var onu buraya alıyorum:Ben dinlemedim. (ARTILARI - Monitör bağlantıları paketten çıkıyor, monitöre bağlanabiliyor - Görünümü oldukça güzel, masaüstüne az yer kaplıyor - Sesi oldukça şeffaf olarak veriyor ve çıkarabileceği sesin sonu yokmuş gibi hissettiriyor - Sub ünitesi çıkarabildiği sesin sınırlarını bildiği için kesinlikle patlama yapmıyor / sesi kısmayı tercih ediyor, mid / tiz ünitesine fazla yüklenmeniz ise mümkün değil çünkü çok kuvvetliler. - Bas ünitesi oldukça başarılı, duvara ne kadar yakın yerleştirdiğinize göre ani veya derin bas verebiliyor - Odanın tümünü müzikle doldurabiliyor - Yuvarlak kontrol kumandasının ses açıp kapatma / durdurma / kulaklık çıkışı ve ses girişi mevcut, kullanımı kolay ve zevkli - Rahatlıkla MP3 player v.s ile birleştirilerek ses sistemi olarak kullanılabilir.
EKSİLERİ - Müziğin sesini tamamen şeffaf olarak veren tiz/mid hoparlörlere sahip olduğu için özellikle düşük veri/sn oranı ile kodlanmış MP3lerin tüm olumsuzluklarını / zafflarını duyuyorsunuz - Yuvarlak kontrol ünitesinde bas kontrolü mevcut değil, bas oranını değiştirmek için masanın altına eğilip sub/anfi modülünden ayar yapmanız gerekiyor. - Verdiği ses sıcaklıktan uzak - ABD Fiyatı: 250$ yaklaşık 370 milyon olan bir ürün için Türkiyede adil olmayan bir fiyat ödüyoruz
UYARI - tiz/mid modüllerini kılavuzda önerildiği gibi dışarı doğru bakacak şekilde yerleştirmezseniz ses kulaklarınızı tırmalıyor) Ayrıca bu set hepsiburada com.da 578YTL. itrigue3600 de 270 YTL yani çok ucuzdeğil. Bir fırsat bulup dinlesen. Ben sesini duymadan alma derim. Çünkü herkesin zevki başka.
Arkadaslar 5.1 konusunda 3 markada karasiz kaldim.1.si microlab A6623 2.si Premier Pht 37500 3.su Logitech X530.Sizce hangisi daha iyi?Sizin de yorumlariniza gore 1ini alacam.Simdiden tesekkurler...
@icelight, gigaworks'u beğenmişsen kimbilir z5500 ü de dinleseydin ne diycektin?? Bence onu da dinlemeden pioneer önermeseydin ya neyse.. z5500, gigaworks'un 2 katı kadar daha güçlü ses veriyor, ah keşke benim gibi dtt 2200, z-640, inspire 6600, megaworks, gigaworks, jazz 9940b ve z5500 setleri birer birer uzun zaman kullanıp dinleme ve test etme olanağınız olsaydı.. Öyle 45dk.larla ve açık alanda olacak iş değil bu, sağlıklı karar alınamaz, hatta çarşıdan alırsın hoşşş, eve gelirsin fosss olur.. Neyse, bizi dinleyip x530, z2300, z5300 ve z5500 alıp da memnun olmayan yok gibi... Ben logitech'ten ilerde 7.1 dijital bir set bekliyorum.. Ses çıkışları z5500le aynı da olsa farketmez.. Creative'de bu işi cambridge çok iyi yapıyordu, şimdiler i-trigue'un son modelleri iyi. 3600 iyi, 3800 çıkacak, o da iyi deniyor..
quote:
Arkadaslar 5.1 konusunda 3 markada karasiz kaldim.1.si microlab A6623 2.si Premier Pht 37500 3.su Logitech X530.Sizce hangisi daha iyi?Sizin de yorumlariniza gore 1ini alacam.Simdiden tesekkurler...
eveeet birinin yine ilk mesajı ve karşılaştırılan ürün yine premier pht. insanın kafası karışıo bu durumda.
quote:
Orjinalden alıntı: tibi
quote:
eveeet birinin yine ilk mesajı ve karşılaştırılan ürün yine premier pht. insanın kafası karışıo bu durumda.
evet haklısın. premier diye bir marka bilen var mı içinizde ? bu arada logitech z-5300 sipariş etmiştim 1 hafta önce ama hala bulamadılar arıyorlar. ne zormuş bulması bu seti?
Cemal 178 kardeş tereddütsüz logitech x530. bu seti premier microlab gibi ürünlerle kıyaslamak logitech e haksızlık olur.
quote:
Orjinalden alıntı: atalayalper
GELEN İSTEK ÜZERİNE BURAYA DA YAPIŞTIRIYORUM
Selamlar,
İki sipariş vermiştim biri elime ulaştı (Logitech x-230 2.1) diğeri ise beklemede şu anda...neyse gelen sistemi dün bayaa bi test ettim ve görüşlerimi yazıyorum şimdi;
Logitech X-230 2.1
İlk başta şu detayı vermeden geçemicem; x-230 un subwooferı x-530'un subwooferından daha kısa (diğer değerler aynı) sadece daha uzun x-530...Daha önce söyleyen arkadaşlar vardı, haklılarmış...
İlk izlenimler; sistemin paketlenmesi ve kutusu oldukça kaliteli ve göze hoş gözüküyor tabii kutuyu açıp yumurta karteline benzeyen o garip malzemeyle karşılaşıncaya kadar Ben köpük koyulması taraftaryım herzaman...Poşetlerinden çıkardım sistemi ve birçok dilde yazılmış olan user's manual dikkatimi çekti bence bu bir artı puan...(Creativelerde bu yok)
Specifications
Total RMS power: 32 watts RMS Satellites: 12 watts RMS (6 watts x 2) Subwoofer: 20 watts RMS
Total peak power: 64 watts Frequency response: 40Hz - 20kHz Drivers: Satellites: (2) 2" drivers per satellite Subwoofer: 5.25" ported driver
Speaker dimensions (H x W x D): Satellites: 8" x 2.5" x 3" Subwoofer: 9" x 6" x 9.25" Signal-to-noise ratio: >96dB
Kurulum: Kurulumu çok basit ve kolay ama bütün kabloların sağ uydunun üstünde biriktirilmiş olması bence tamamen eksi bir nokta çünkü istediğiniz yere asamıyorsunuz uyduları..Subwoofer üzerinde sağ uyduya giden tek bir bağlantı noktası var başka bir giriş veya çıkış mevcut değil...Eğer dvd player veya oyun konsollarına bağlamak isterseniz bir adet "Y-ADAPTÖR" edinmek durumundasınız...Logitech de hoğuma giden başka bir nokta ise güç kaynağının internal olması yani subwooferın içine yerleştirmişler bu da yerden tasarruf etmenizi sağlıyor...(Yine creativelerde olmayan bir özellik)
Ve teste başlıyoruz...Kurulumdan sonra hemen ayarlamalarımı yaptım tizleri dayadım sona, basslarıda equalizer dan biraz kıstım ve tavsiye edildiği üzere Bass şiddetini "2" ye getirdim...Direk Eagles - Hotel California (live) dan girdim olaya ve baya bayaa şaşırdım, Şu FDD dedikleri olay gerçekten işe yarıyordu veeee en önemlisi bir ayakkabı kutusundan bile küçük olan subwooferdan çıkan BASSSSS sesler beni bayaa şaşırttı...Sanki kanının son damlasına kadar Bass vurmak için çabalıyordu sub ama ses 10 / 7 deyken DJ TIESTO - JUST BE de hava çıkış portundan en az 1 metre evet abartmıyorum 1 metre ileriye hava üflüyordu sistem...En az 100-150 şarkı denemesi yaptım sistemin bassları çok fazla etli yani dolgun Creative deki gibi vurgulu ve sert değil Logitech de daha yuvarlak ve yumuşak geliyor basslar (Ve bu benim çok hoşuma gitti çünkü düşük seste düzgün bass duymak çok keyiflidir) Açıkçası bass performansı olarak z-230 beklentimin çok çok üzerinde çıktı ve beni şaşırttı doğrusu (Üst ses kademelerinde distorsiyona giriyor tabii)
Film performansını merak edip hemen filmleri sıralamaya başladım, Filmlerde de iyi performans aldım 2.1 sistem için oldukça gerçekçi ve net sesler verdi x-230...Diyaloglar ve stereo performansı gayet başarılıydı...Kesinlikle 5.1 ve üstü kadar keyif vermez ama film izlerken filme hiç yoktan kaliteli ses ekleyebilirsiniz x-230 la birlikte...
Uydulara gelince; daha öncede bahsettiğim gibi FDD2 (Frequency Directed Dual Driver) teknolojisi kullanmışlar yani çıkması mümkün olmayacak sesleri çıkarmak için uğraşmıyor set...Benim kalite olarak uydular çok hoşuma gitti ama galiba kullanılan driverlar biraz güçsüz zaten ağırlıklarından da belli oluyor...Sistem power tuşu,led'i kulaklık girişi ve volume kontrol düğmesi sağ uydunun üzerinde, treble ayar butonu bulunmuyor sistemde ama sistemin kendi treble'ı zaten iyi...Genel anlamda uyduların performansı gayet iyi net, temiz ve yeterli...
EN ÖNEMLİ NOKTA İSE; bence signal to noise oranı = 96dB yani böyle bir sistem için çok çok iyi bir oran (Bu oranın megaworks'te 99 dB olduğunu düşünürsek ne kadar iyi olduğu daha iyi anlaşılır) Direk kendini hissettiriyor bütün enstrümanlar ve seslerdeki detaylar en ince ayrıntısına yakın duyuluyor...Mesela başka bir sistemde duymadığınız sesleri snr oranı yüksek olduğu için bu sistemde duyabilirsiniz...
Sonuç;
Logitech'in belki de en son alacağım modeliydi ama forumda bu kadar methedilen x-530 alacağıma 2.1'i ve biraz da kısası olan x-230'u alıp sizler için denemek istedim sonuç olarak oldukça şaşırdım ses kalitesi gerçekten boyutlarına göre çok çok iyi...İnspire serilerinden ve philips MMS serilerinden ses olarak çok daha kaliteli...Açıkçası ben bu seti bu kadar iyi ve pahalı sistemler kullanmama rağmen beğendim...Tavsiye ederim...
RECOMMENDED BY ATALAYALPER
8 / 10 RATING
ARTILAR: + Kompakt boyutlar,yüksek ses kalitesi + SNR oranı + BASS performansı + FDD2 teknolojisi
EKSİLER: - Uzaktan kumanda yok - Kablolar çok kısa - Tiz ayar butonu yok
bu x-230 için ses kartı gereklimi onboard ses kartı ile performansı nasıl mesale ben 4+1 kullanmıştım bi ara onunda iki çıkışı birleştiren tek haline getirem bi apart kullanmıştım bu x-230 ise 2+1 bunda da böyle bişey yapmaya gerek kaliyomu. öğrenmek istediğim tek çıkış x-230 için yeterlimi x230 un tek çıkışımı var ?? bilgilendirirsen sevinirim tşkler .
quote:
Orjinalden alıntı: FoxMulder
quote:
quote:
evet haklısın. premier diye bir marka bilen var mı içinizde ? bu arada logitech z-5300 sipariş etmiştim 1 hafta önce ama hala bulamadılar arıyorlar. ne zormuş bulması bu seti?
evet arkadaşlar z-5300 bulunamadı haberini aldım. şimdi ne alacağıma karar veremedim bir türlü. logitech ya da creative dışında marka almayı düşünmüyorum. 5+1 olması lazım ayrıca. ama bir türlü doğru düzgün birşey yok. biraz yüksek ve kaliteli ses istiyorum. z-5300 ayarında olmalı yani. ama öyle bir set bulamadım. logitech z680 var (link:http://www.koysepete.com/Kategori.aspx?UrunId=32205) ama biraz pahalı kaçtı. creative t-5900 nasıldır kullanan var mı?
@fox, verdiğin linkte z5300 de var, z680 de var. Adamları arayıp sormanı öneririm. Bu arada z680, ses çıkış ve toplam kalite olarak ve dijital olmasıyla z5500e en yakın settir. Şu an için Türkiye'de hala satılan yer kalmadı diye biliyordum. Bence z5300 değil de o seti bulursan kaçırma derim. Olmadı, o zaman z5300 almalısın. O da olmazsa geriye tek çare kalıyor, o ayarda jazz 9940 son ve en iyi çarelerden biridir ama onu da bulman çok zor. t5900 malesef o kategoride epey altta kalıyor, ona kadar inersen o zaman logitech x-530 öneririm.
quote:
Orjinalden alıntı: Wolverine
@fox, verdiğin linkte z5300 de var, z680 de var. Adamları arayıp sormanı öneririm. Bu arada z680, ses çıkış ve toplam kalite olarak ve dijital olmasıyla z5500e en yakın settir. Şu an için Türkiye'de hala satılan yer kalmadı diye biliyordum. Bence z5300 değil de o seti bulursan kaçırma derim. Olmadı, o zaman z5300 almalısın. O da olmazsa geriye tek çare kalıyor, o ayarda jazz 9940 son ve en iyi çarelerden biridir ama onu da bulman çok zor. t5900 malesef o kategoride epey altta kalıyor, ona kadar inersen o zaman logitech x-530 öneririm.
evet t5900 onlarla kıyaslanamaz ama başka çare kalmadı artık çünkü hiçbir yerde bulamadım z-5300 ayarında bir set. z-5500,megaworks biraz pahalı benim için. o yüzden biraz daha alt kalite sistemlere yöneldim. biraz daha araştırayım da en iyisi x-530 alıyım.
z5500 le mega arasında fiyat olarak iki kat fark var ( tabi güç olarakta o ayrı ) ayrıca megayıda ara ara bulamazzsın. önceden dediğim gibi megayla z5300 ü ancak ikinci el bulabilirsin. forumda biri bulmuş sıfıra ama bikaç şeyi eksik ve dvd player da almak zorunda ( ikisi birlikte satılıo çünkü ) gerçi aldığı fiyat yine iyi ama olsun. ikinci eli 300-350 ytl de bulabilirsin. ben gecen ay z5300-Megaworks-jazz9940 arıyorum diye başlık açmıştım 5-6 kişi megaworks satmak için msg attı ve ortalama 350 milyon fiyat verdiler..
quote:
z5500 le mega arasında fiyat olarak iki kat fark var ( tabi güç olarakta o ayrı ) ayrıca megayıda ara ara bulamazzsın. önceden dediğim gibi megayla z5300 ü ancak ikinci el bulabilirsin. forumda biri bulmuş sıfıra ama bikaç şeyi eksik ve dvd player da almak zorunda ( ikisi birlikte satılıo çünkü ) gerçi aldığı fiyat yine iyi ama olsun. ikinci eli 300-350 ytl de bulabilirsin. ben gecen ay z5300-Megaworks-jazz9940 arıyorum diye başlık açmıştım 5-6 kişi megaworks satmak için msg attı ve ortalama 350 milyon fiyat verdiler..
abi ne alırsan al benim sana tavsiyem şudur : yeni alıcağın seti 2. el satarken aldığın fiyatın birazcık altına satabilmen için o ürün çok rağbet gören bir ürün olması gerekiyor ve aldığın zaman kutusunu dahi sakla ve çok temiz kullan. belki ilerde bu iş için daha çok para bulursun ve almış olduğun seti güzel bir fiyata satıp üst düzey bir set alabilirsin. sonucta bişey alıp ömür boyu kullanmak çok saçma. ucundanda olsa 2. el piyasasına gir yoksa boşa para harcamış olursun.