@ wolvi, lafım sana değil dostum panik yapma lafım anlamayan kazmalara ama senin de biraz daha alttan alman ve muhattap olmaman lazım kıdemli biri olarak dimi kardeş? kaile alıp daha fazla cesaret veriyosun bu kendini bilmezlere dikkat edin diğer forum sitelerinde kavga çok çok nadir çıkar biraz daha sağduyu arkadaşlar...
quote:
Orjinalden alıntı: atalayalper
@ wolvi, lafım sana değil dostum panik yapma lafım anlamayan kazmalara ama senin de biraz daha alttan alman ve muhattap olmaman lazım kıdemli biri olarak dimi kardeş? kaile alıp daha fazla cesaret veriyosun bu kendini bilmezlere dikkat edin diğer forum sitelerinde kavga çok çok nadir çıkar biraz daha sağduyu arkadaşlar...
bence çok yanlış düşünüyorsun. tamam laf atmalara karşılık verilmez ama milleti bilerek yanlış yönlendirenlere karşı sert bir tutum almak gerek. özellikle moderatorun daha çok ilgilenmesi gerek. kavga ortamını gördüğü anda belli kişileri forumdan uzaklaştırması gerek. onlar yine account açıp geri gelir ve bizde bunu fake olayından hemen anlıoz. örnek chucky-samsa filan.. ip ban olayını yapsa moderator çok iyi olur. yada mac numarasını alsa. moderator arkaadş eminim bu tip önelmlerin allahını biliyordur ama niye yapmıyor hala bilmiyorum
peki arkadaşlar moonstar ses sistemleri hakkında ne düşünüyorsunuz bilgisi olan varmı alınırmı moonstar ses sistemleri
hiç duymamıştım. google da arattım ama yine bulamadım
bende arattırıyorum googlede ama bişey bulamıyorum sitelerde moonstar ses sistemlerinden hiç bahsetmiyor başka kullanan varmı memnunsa alıyım diyecektim arkadaşımdaki var bas çok etkili sesi açınca basta bozulma olmuyor ama bası fazla açınca biraz bozulma oluyor arkadaşımdaki set 5+1 ama ben 2+1 ini dinleyebildim hepsini bağlamadık tizlere gelince fazla tiz yok gibi toplam 3 hoparlör çalıyordu ondan farkedermi tizler bilmem ama diğer 3 hoparlör devre dışıydı setti başka sistemlerle karşılaştıran varmı diye soracaktım ondada kime sorsam daha yeni duyuyorum diyor set uzaktan kumandalı ve renkli ekranı var ekranda 3 çizgi var ve bu çizgiler basa sese ve ritme göre hareket ediyor bu setin modeli moonstar beh-1290 diye bi model arkadaşım 130 ytl ye aldı
ama ben en iyisi phılıps mms460 alayım
mms460 ı kesinlikle tavsiye etmiyorum,forumda gerek çelerini defalarca belirttik,merak edersen kısa bi araştırma yeticektir..benim önerim x530 yada t5900
quote:
Orjinalden alıntı: piramid
bende arattırıyorum googlede ama bişey bulamıyorum sitelerde moonstar ses sistemlerinden hiç bahsetmiyor başka kullanan varmı memnunsa alıyım diyecektim arkadaşımdaki var bas çok etkili sesi açınca basta bozulma olmuyor ama bası fazla açınca biraz bozulma oluyor arkadaşımdaki set 5+1 ama ben 2+1 ini dinleyebildim hepsini bağlamadık tizlere gelince fazla tiz yok gibi toplam 3 hoparlör çalıyordu ondan farkedermi tizler bilmem ama diğer 3 hoparlör devre dışıydı setti başka sistemlerle karşılaştıran varmı diye soracaktım ondada kime sorsam daha yeni duyuyorum diyor set uzaktan kumandalı ve renkli ekranı var ekranda 3 çizgi var ve bu çizgiler basa sese ve ritme göre hareket ediyor bu setin modeli moonstar beh-1290 diye bi model arkadaşım 130 ytl ye aldı
ama ben en iyisi phılıps mms460 alayım
x530 u alacam ama hiçbiryerde yok herkes çok memnun bu setten benimde kafam karıştı creativlerde de sesi çok açınca çatlama oluyor söylentileri kafamı karıştırıyor mms460 ise ya baslar çok iyi ya tizler biri birini bastırıyormuş ne yapacağımı şaşırdım t5900 dinleme şansım oldu tizler süper ama baslar okadar iyi değil bana göre en iyisi moonstar alayım diyorum hiç kimse duymamış moonstarı internette dahi bilgi yok
her set için bilgiyi internette bulamazzsın forumda çoğu kişi google da aratıp ordan 3-5 yorum okuyo burda ahkam kesiyor. bence sen kadıköy yazıcıoğlunda biraz gez ama bu eger multimedya setiyse ve inertenne hiçbiyerde adı bile geçmiyorsa bence pek sağlam değil ama yinede belli olmaz sen yinede bakın
merhaba arkadaşlar. Ben ev için ses sistemi kurmayı düşünüyorum. (film ve müzik- ikisinide kapsamalı) Geçenlerde doğubanka gittim ve adam KLH adlı hoparlörleri önerdi, pahalıdır ama alırsan pişman olmazsın dedi, sizin yorumlarınız nelerdir. Bu arada bu iş için herşey dahil 1,750 YTL civarında para ayırdım.
Arkadaşlar bende buradaki yorumları okuduktan sonra logitech x530 almaya karar verdim fakat bir arkadaş kabloları kısa demiş.
x530 un kablo boyları hakkında bilgi verebilecek arkadaş varmı?
Diğer bir konu ise; bu sistemi kaldıracak bi ses kartı önerirseniz sevinirim.
Saygılar.
philips mms460 almadım artık moonstar ses sistemini aldım 134 ytl ye 30 w bass yazıyor basları tizlerden daha çok hoşuma gitti.şimdilik sistem iyi gibi ama sonra sorun çıkarır mı bilmiyorum seti oyun film ve müzikte denedim en iyi sonucu oyun ve müzikte veriyor setin üstünde front fear center yazan düğmeler var ama ne işe yaradığını daha çözemedim inspire 5200 den ve mms460 dan basları daha çok hoşuma gitti
Arkadaslar tekrar selam,
Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum. Bugün gittim, hicbisey dusunmeden Creative I-Trigue 3600 aldım. (Vatan bilgisayarda Logitech Z-2300 ile yanyana duruyorlardı). İrademe hakim oldum, risk almadım, ve cogu arkadasın tavsiye ettigi sistem olan (BASS'ları cok sevmeyen ve yuksek ses aramayan bana, muzik dinlemek icin sistem aradıgımı soyleyince yapılan tavsiyelerden bahsediyorum) Creative I-Trigue 3600'u aldım.
Sonra abarttım, gittim bi de Creative Audigy ZS 2 NoteBook aldım.. Valla aldım.
Vatan bilgisayarda adamlar yalvardılar resmen Z-2300 al abi kıyma parana diye, dinlemedim.
Ve arkadaslar, IYI ETMISIM :)
Evet, 430 ytl verdim 2+1 set sistemi ve bir ses kartı icin ama, gercekten cok guzel, cok hoş BASS ve tizlere sahip bir set almış oldum. Ayarlarını yaptım, ve gercekten cok memnun kaldım.
Ve birsey daha, arkadaslar sundan emin oldum ki, muzigi uzun sureli dinlemek gerekiyor. Cunku ilk bir saat boyunca, I-Trigue 3600'un neredeyse Philips MMS-430 dan hicbir farkı olmadıgını dusunduk, ben ve birkac arkadasım. Yalnız tabi sistemle yalnız kalıp 4-5 saat gecirince ses baya baya hoş gelmeye başladı.
Sonuc olarak, verdigim 100 ytl extra paraya NEREDEYSE degdi diyorum. Cunku eger gercekten deneyimli kulaklarınız yoksa verdiginiz paraya acıyabilirsiniz. Umarım birgun bende kaliteli muzigi bir seferde tanıyabilirim..
Bu hoparlorleri almamda fikir veren, ve yaklasık 2 ay boyunca bana her konuda review atan, pm atan butun arkadaslara tesekkur ederim. Ben muradıma erdim, darısı butun dostların basına :)
@icelight, seti güle güle kullan. z2300ü sana özellikle önerdiklerinde "neden böyle öneriyorsunuz?" diye sorsaydın keşke.. Cevabı ben biliyorum ya neyse.. Ama sen yüksek bass istemeyen, müzikte net ses arayan biri olarak 3600 almakla iyi ettin. Görüşmek üzere..
cokta iyi yaptın diyemiyicem,set hakkında kimsenini bi bilgisi yok ve böle setlere pekte güven olmaz.rms değerlerini istedikleri gibi sallayabiliolar.ama sen iyi diosan sorun yok,önemli olan senin beğenip beğenmemen.güle güle kullan
quote:
Orjinalden alıntı: piramid
philips mms460 almadım artık moonstar ses sistemini aldım 134 ytl ye 30 w bass yazıyor basları tizlerden daha çok hoşuma gitti.şimdilik sistem iyi gibi ama sonra sorun çıkarır mı bilmiyorum seti oyun film ve müzikte denedim en iyi sonucu oyun ve müzikte veriyor setin üstünde front fear center yazan düğmeler var ama ne işe yaradığını daha çözemedim inspire 5200 den ve mms460 dan basları daha çok hoşuma gitti
İcelight arkadaş itriguelerini güle güle kullan. Bence en iyisini yaptın. Müzik dinlemek için benim kanaatimce multi media 2.1 ler arasında çok iyi bir set. Ben o seti creative 5.1 live ses kartıyla kullanmıştım. Hatta onboard ses kartıyla da denemiştim. Yinede harikaydı. Değişik müzik türlerinde denemeni ve görüşlerini bizlerle paylaşmanı umuyorum. Affan 83 arkadaş dün bana EAGLES-HOTEL CALİFORNİA şarkısının LİVE versiyonunu önermişti. Kendi setimde denedim. Çok hoş bir şarkı. Mükemmel baslar var. Bu şarkıyı o sette deneyip (sesi biraz fazla açarak) bas larda nasıl sonuç verdiğini görabilirsin. Selamlar.
merhabalar , yaw hocam bende de emektar DTT2200 var ,
live value , live 5.1 24bit ses kartlarını kullandım ama hala yetersiz kalıyor .
ama 100$ seviyesinde çoğu 5.1 sete taş çıkarır eski olmasına rağmen.
Dtt 2200 ü satıp x.530 almaya değermi hocam ?
veya ben biraz daha para biriktirip THX550 aramaya başlayımmı
Bahadır arkadaş ben yaklaşık 10 yıldır multi media hoparlörlere ilgi duyarım. Creativenin bir çok modelini kullandım dinledim. 9 yıl önce aldığım creative fps 2000 modelini bir ara biradere sattım yaklaşık 400 metrekare olan internet kafesinde kullandı. Sonra megawork alınca fırsat bu fırsat deyip fps 2000 lerimi tekrar aldım. İddia ediyorum creativenin bu güne kadar ürettiği en kaliteli setler, fps serisi dtt serisi ve son olarakta itrigue serisidir. Bu setlerin tamamının içinde de en iyisi dtt 3500 olanıdır. Megawork cigawok iyi setler ama özellikle tizler konusunda da bas ların yumuşaklığı konusunda elindeki set diğerlerinden çok daha iyidir diye düşünüyorum.Pırıl pırıl berrak bir ses istiyorsan elindeki setle devam etmeni ama çok daha güçlü bir set istiyorsan özellikle film ve oyunlarda çok başarılı olan megaworku almanı ama mutlaka logitech Z5500 de bir dinlemeni tavsiye ederim. Sendeki set digital Z5500 de digital megawork ise analog bir set bunu da untmamak gerekir.
sağol tylor set çok hoşuma gitti özellikle bi özelliğini keşfettim ses ve bas en son seviyede olsa bile uzaktan kumandada bi tuş var ona bastığında bası 2 katına çıkarıyor aşırı kuvvetli bi şekilde patlama sesi gibi ses çıkarıyor yaklaşık 4 saniye sürüyor düğmeye bi daha basmak için 45 saniye beklemen gerekiyor subwooferin üzerinde bi tuş daha var ona basınca bası çok değişik çıkarıyor bu özelliği açınca bas çalarken arkada baterideki zil sesi gibi ses çıkarıyor fazla belli değil ama yinede dikkatli dinlenirse duyuluyor kısacası setin çok özelliği var hoşuma gitti inşallah bi sorun çıkarmaz
arkadaslar yenı ses sıstemı alıcam ve su ana kadar beyendıklerım bunlar yardımcı olurmusunuz ??? tercıhlerım 1-Sony SA-VE 155 5.1 2-incaspk_i68001sk_ 3-SPK EVEREST Z1000 5 1 4-LOGITECH X-530 70W 5.1 HOPARLÖR 5-MMS460 5.1 KANAL HOPARLOR sızce hangısı almalıyım..... ;P cevaplarınızı beklıyorum