Şimdi Ara

HOPARLÖR SATIN ALMA REHBERİ vs KULLANICI İZLENİMLERİ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.815
Cevap
11
Favori
261.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @fox, bu siteleri nasıl buluyorsunuz, valla helal olsun.. Bende de çok geniş bir alış-veriş listesi var ama bu siteleri bulamamıştım. Yine de adamları tel. ile arayıp bilgi almakta fayda var.
    Şu an için piyasada x-530 ile z5500 arasındaki diğer kaliteli setleri malesef bulmak nerdeyse imkansız hale geldi.
    Mesela jazz 9940, jazz 9940b, jazz 9940w, megaworks, z5300 hatta inspire 5700 gibi setleri bulmak artık çoook zorlaştı. Bulunca hemen damlamak lazım. Çünkü ömürlük setler bunlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

@icelight, gigaworks'u beğenmişsen kimbilir z5500 ü de dinleseydin ne diycektin?? Bence onu da dinlemeden pioneer önermeseydin ya neyse..
    z5500, gigaworks'un 2 katı kadar daha güçlü ses veriyor, ah keşke benim gibi dtt 2200, z-640, inspire 6600, megaworks, gigaworks, jazz 9940b ve z5500 setleri birer birer uzun zaman kullanıp dinleme ve test etme olanağınız olsaydı.. Öyle 45dk.larla ve açık alanda olacak iş değil bu, sağlıklı karar alınamaz, hatta çarşıdan alırsın hoşşş, eve gelirsin fosss olur..
    Neyse, bizi dinleyip x530, z2300, z5300 ve z5500 alıp da memnun olmayan yok gibi...
    Ben logitech'ten ilerde 7.1 dijital bir set bekliyorum.. Ses çıkışları z5500le aynı da olsa farketmez..
    Creative'de bu işi cambridge çok iyi yapıyordu, şimdiler i-trigue'un son modelleri iyi. 3600 iyi, 3800 çıkacak, o da iyi deniyor..

neeeeeee vay be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undergroundcar -- 30 Kasım 2005, 0:46:05 >

• bak yeraltı arabası arkadaşım, senle bundan sonra polemiğe girecek değilim ama bana bu işi kimse öğretmeye veya aksini iddia etmeye kalkmasın. Öyle ban felan da çekme, önce insan gibi anlatabildiklerini anlat.
    Ben gigaworks seti analog ve hatta ddts-100 decoderle kullandım. Daha önce megaworks ile de kıyasladım, her yönüyle karşılaştırdım.
    Hatta o zamanlarda elimdeki jazz 9940b ile de kıyaslama yaptım ve bu konuların resimli topicleri üst konu olarak aylarca kaldı ve çoooook uzun uzun enine boyuna tartışıldı.
    O zamanlarda bile benim gözümde jazz 9940b yine en iyisi çıktı.
    gigaworksun tek iyi yanı analog olduğu halde uzaktan kumandası kablosuz olması ve 7.1 olmasıdır. Başka hiçbir artısı yoktur. O fiyata göre hayalkırıklığı yaratacak bir settir. Zaten 1 milyar para verip aldığım seti ilerde bozulunca 5 ay sonra (seti 5 ay kadar test ettim ve kullandım) geri iade ettim, yerine gelen sıfır garantili seti kutusunu dahi açmadan 700milyona 300milyon zararla satmama rağmen o setten beklediğimi bulamadığım için sattığıma da çok sevinmiştim. Mega'nın uyduları bile giga'nın uydularından daha kaliteli ve güçlü ses vermektedir. Çünkü uydular creative değil, cambridge ürünüdür. Sub ise gerekli anfi ve dağıtım işini çok güçlü bass seslerinde veremediği için bass sesini son derecelere aldığımızda uydularda kesik seslere neden olmuştur. Oysa megaworks'ta böyle bişey bile yoktu. Hatta üşenmeden mega'nın uydularını gigaya bağladığımda seste düzelme olsa da kesiklik yine devam etti. Çünkü sub yetersizdi. Giganın uydularını megaya bağladığımda son seste sorun çıkmadı çünkü meganın sub'ı her zaman daha dayanıklıydı. Ama aralarında jazz 9940b hem sub olarak hem de son seslerdeki dayanıklık olarak en iyisiydi. Tiz sesi olarak da ben megayı daha çok beğendim, çünkü gigadaki aşırı titanyum tiz işi berbat etmişti. Özellikle dvd izlerken center'dan gelmesi gereken net ve duyulabilir ses malesef diğer kanallar içinde eziliyordu. Ama aynı dvd filmini megaworks ile izlediğimde center çoook daha net ve belirgindi. Bu yüzden elimdeki megaworks, gigaworks ve j9940byi sattığımda megaworks uyduları kadar güçlü ve jazz 9940b nin sub'ı kadar da etkili bir set aradım, araştırdım ve sonunda benden önce de sitede z5500 kullanan 2 arkadaşın da tavsiyeleri üzerine z5500 aldım. Şu an çok da memnunum. Aynı dediğim gibi, tizleri en son seste bile sorun çıkarmayan, basslarda ise en güçlü sub'a sahip bir set bu. Bir ara elimdeki 2 adet megaworks'un sub'larını bir bağladığımda z5500 için bunlardan daha güçlü bass sesi veremez demiştim ama onlardan da güçlü çıktığında şaşırıp kaldım yerimde.
    Yok efendim, bana öyle anlık denemelerle şu set daha iyi demeyin, megaworks, gigaworks, jazz 9940b gibi setleri 5-6 ay boyunca kullanıp denedim sürekli. z5500ü de 4 aydır kullanıyorum. Hala en iyisidir diyorum. Bunlardan önce de dijital olarak inspire 5700 kullandım 1 yıl kadar, o yüzden dijital setleri de bilirim az çok. Bu gigaworks olayı artık bitsin. O set eğer o paraya değseydi, elime gelen sıfır gigayı satmaz, z5500 elimdeyken onu satar, sıfır seti açıp onu kullanırdım. Ama sıfır olmasına rağmen seti 300ytl daha ucuza satmıştım. Bence asıl ederi oydu... Anlayana....

• Bu arada mesajını değiştirmekle ne kadar fake ve korkak biri olduğunu yine gösterdin. Neye ban çektiğini ben biliyorum ama sende o yazdıklarını silmeyecek şey yok, yürek....
    Üstte yazdıklarım sana ve senin gibilere son sözdür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

@fox, bu siteleri nasıl buluyorsunuz, valla helal olsun.. Bende de çok geniş bir alış-veriş listesi var ama bu siteleri bulamamıştım. Yine de adamları tel. ile arayıp bilgi almakta fayda var.
    Şu an için piyasada x-530 ile z5500 arasındaki diğer kaliteli setleri malesef bulmak nerdeyse imkansız hale geldi.
    Mesela jazz 9940, jazz 9940b, jazz 9940w, megaworks, z5300 hatta inspire 5700 gibi setleri bulmak artık çoook zorlaştı. Bulunca hemen damlamak lazım. Çünkü ömürlük setler bunlar.

birşeyi kafasına takınca insan arayıp buluyor valla ama adamlar ürünü bulanmıyor maalesef . çoğu eski güncellenmemiş siteler sanırım. sipariş verdiğim siteyi arayıp sormuştum tedarikçimizde varsa sitemizde de görünüyor demişti. ama ne yazıkki dün tekrar aradığımda bulamadık dediler. tibi'nin de dediği gibi daha çok rağbet gören bir set alıp iyi bir model bulana kadar kullanıcam galiba.

• dostum megaworks mü yoksa z-680 mi önerirsiniz? biraz bütçeyi zorlamaya karar verdim. z-680 bulunabilir birşey değil gibi ama megaworks burada var (http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=257&productid=bd6062 ). z-680 dijital ama megaworks'un yanında bir de dvd player geliyor. ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxMulder -- 30 Kasım 2005, 12:16:33 >
  • wolverine arkadaş ben sana hiç bir şey demiyorum sen istediğin seti kullan ne yaparsan yap ama benim için en güzel ses gigadan çıkıyor ayrıca z5500 iki katı sesi verebilmesi için 1000w rms olması gerek
  • Ben sana kesinlikle z680 almanı öneririm bu durumda. Daha kaliteli ve daha güçlü bir set. z5500ün bir gömlek altı.
    quote:

Orjinalden alıntı: FoxMulder

dostum megaworks mü yoksa z-680 mi önerirsiniz? biraz bütçeyi zorlamaya karar verdim. z-680 bulunabilir birşey değil gibi ama megaworks burada var (http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=257&productid=bd6062 ). z-680 dijital ama megaworks'un yanında bir de dvd player geliyor. ne dersiniz?

• Bak yeraltı arabası kardeşim, sen s750yi beğen, ben de z5500ü beğeneyim tamam mı? Ama burda insanlara en güzelini, en iyisini anlatmaya çalışırken geçerli, doğru, kanıtlara dayalı gerekçelerinle anlat ki insanlara komik duruma düşüp rezil olma. Benim gigaworks ve z5500 kullanma olayım 4-5 ay öncesine gider ve o setleri en az 5-6 ay kadar sürekli kullanmışımdır. Benden daha mı iyi bilecen? Ama sen bilirsin..
    Bu arada s750 700watt rms gücü burst power ile veriyor. Yani asıl değeri bunu yarısıdır, 350 watt tır. Bunu nasıl biliyorum? Çünkü z5500ün kutusu üzerine de şöyle yazar, 500 watt rms, total peak power (burst power) 1010 watt.. Yani senin s750in aslında 350 watt iken z5500 500 watt orjinaldir. s750 700 watt peak power ise z5500 de 1010 watt peak power'dır.
    Not: Senin gibi rakamlara bağlı insanlar ancak bu dilden anlıyor malesef. Yoksa benim gözümde watt ve rms rakamlarının artık değeri yok. Sub'ın büyüklüğü, hava çıkış deliği, kaç inç olduğu gibi değerler beni aslında bağlıyor. Ama sen ancak bu dilden anlıyorsun...
    quote:

Orjinalden alıntı: undergroundcar

wolverine arkadaş ben sana hiç bir şey demiyorum sen istediğin seti kullan ne yaparsan yap ama benim için en güzel ses gigadan çıkıyor ayrıca z5500 iki katı sesi verebilmesi için 1000w rms olması gerek

• e o zaman z5500 ün 700w rms olması gerek iki katı ses vermesi için wolverine attın ama rakamlarlada tutmadı bea sen git çocuk kandır.sen daha iki börüldek 2.0 bilgisayar hoparlörü test ederken ben hi fi dinliyordum elbette senden iyi bilecem ok.sen o seti götür düğünlerde kına gecelerinde seslendirme ve taverna şarkıları çal.anca ona yarar ok

• undergroundcar arkadaşım kendine özgü kişisel problemlerin varsa,bunu kendinle başbaşayken çözzz Burası dingonun ahırı değil,saçma sapan konuşma,git problemlerini çöz sonra tekrar bekleriz,eğer düzgün paylaşım yapacaksan

• Senin gibi idrak yollarında enfeksiyon olan arkadaşlara ne kadar anlatsak da boş.
    Elimde sıfır açılmamış s750 varken z5500ü tercih ettim diyorum, çünkü daha kaliteliydi diyorum, iyiki de öyle yapmışım.
    Aslına bakarsan ben senin s750 sahibi olduğuna da inanmıyorum ya diğer fake ler gibi atıp tutuyorsun kanaatimce..
    Neyse, senin gibi kişilere diycek lafım olmaz artık, çünkü boşa vakit kaybından başka bişey değilsin..
    quote:

Orjinalden alıntı: undergroundcar

e o zaman z5500 ün 700w rms olması gerek iki katı ses vermesi için wolverine attın ama rakamlarlada tutmadı bea sen git çocuk kandır.sen daha iki börüldek 2.0 bilgisayar hoparlörü test ederken ben hi fi dinliyordum elbette senden iyi bilecem ok.sen o seti götür düğünlerde kına gecelerinde seslendirme ve taverna şarkıları çal.anca ona yarar ok

• burayı da savaş alanına çevirmeyin ama yeter yaaa gidin başka yerde kavga edin...Her topicte kavga var peki neden diğer forumlarda böyle olmuyo ordaki insanlar insan değil de yaratık mı?
  • Arkadaşlar Marantz SR4600s anfi, JBL E150 P Sub, B&W DM309B Front, B&WDM303B Surround,B&W LCR3B center hakkında bilgisi olan var mı Yorumlarınızı yazarmısınız. Özellikle affan 83 ve Wolverine,atalayplayer arkadaşın söyleyecek bir şeyleri vardır diye umuyorum. slm.
  • @Wolverine şu ana kadar bir çok bilgi verdin bize çok sağol ama rica ederim şunlarla uğraşma hem topic kirleniyor hemde adam kendini bişey zannediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluENight -- 1 Aralık 2005, 12:26:17 >
  • undergroundcar git sende bir topic aç. adamların topiciğinin içine etme. s750 kullananlar toplansın. kendi aranızda donanım sorunlarınızı çözün. anlamadığınız çözemediğiniz bir sorun olursa gelin bu topicte sorun cevap alın. hatta mümkünse thx550-s750 diye açında bende sorayım sorularımı. ( aklıma gelen tüm soruları sordum ve cevaplarımı aldım sonucta adam hepsini kullanmış test etmiş fotograflarlada anlatıyor. yani kafadan sallamıyor bariz belli boşu boşuna marka fanatikliği yapma
  • Hah, valla çok güzel söylemişsin @tibi.. Keşke bahsettiğin konularda açılan topicler olsaydı.. Ama nedense her açılan s750 topiği, topiği açan kişi ve kişilerin fake olması sebebiyle kitlendi daha sonra. Onlarca topic hatırlıyorum son 2 yılda bu şekilde yazılmış. O yüzden bence yine olmaz. Ama olsa da iyi olurdu..
    quote:

Orjinalden alıntı: tibi

undergroundcar git sende bir topic aç. adamların topiciğinin içine etme. s750 kullananlar toplansın. kendi aranızda donanım sorunlarınızı çözün. anlamadığınız çözemediğiniz bir sorun olursa gelin bu topicte sorun cevap alın. hatta mümkünse thx550-s750 diye açında bende sorayım sorularımı. ( aklıma gelen tüm soruları sordum ve cevaplarımı aldım sonucta adam hepsini kullanmış test etmiş fotograflarlada anlatıyor. yani kafadan sallamıyor bariz belli boşu boşuna marka fanatikliği yapma

• alper ne yapmaya çalışıyorsun?
    Ayrıca sen bu kadarcık şeye savaş alanı diye bahsedip ortamı gerersen tabii iyi olmaz bence.. İnsanları galeyana getirmemek lazım..
    quote:

Orjinalden alıntı: atalayalper

burayı da savaş alanına çevirmeyin ama yeter yaaa gidin başka yerde kavga edin...Her topicte kavga var peki neden diğer forumlarda böyle olmuyo ordaki insanlar insan değil de yaratık mı?
  • Haklısın arkadaşım, teşekkür ederim, zaten o konuda son sözüm olduğunu söyledim..
    quote:

Orjinalden alıntı: atag

@Wolverine şu ana kadar bir çok bilgi verdin bize çok sağol ama rica ederim şunlarla uğraşma hem topic kirleniyor hemde adam kendini bişey zannediyor...
  • @omer11 dostum,sorunu "Hİ-Fİ HAKKINDA HERŞEY"adlı konuda cevapladım
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.