Merhaba arkadaşlar Elimizde gigabyte gaming anakart var ve anakartın dahili ses çipleri mevcut Hoparlörü aux ile bağladığımızda seste bir sıkıntı yok ancak toslink kablo ile bağlıyoruz şarkı geçişlerinde ve yeni müzikler açtığımızda patlama sesi geliyor arada bir sesle oynarkende ses gelmekte. bunun nedeni ne olabilir? akım koruyucu priz mevcut ve tüm sistem oraya takılı sistem sürücüleride güncel < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attan Inip Essege Binen -- 18 Nisan 2021; 23:19:24 > |
Hoparlörden gelen patlama sesleri (Sorun devam ediyor)
-
-
Anakart şase alıyor olabilir ucu acık herhangibir kablo vs kontrol edin aynı sorunu yaşadım detaylı kontrol sağlayın.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Topraklama hattınızda sıkıntı olabilir. Hoparlörün sesini sona getirin. Oda aydınlatma anahtarlarını açıp kapatın. Yine aynı ses var ise topraklamanız zayıf demektir.
-
Cevaplarınız için teşekkürler
Sorun hala devam etmekte
Ucu açık kablo yok. Şaşe sorunu için oda ışığını açıp kapatıyorum fakat ses gelmiyor.
Bahsettiğim ses windowstan ses açıp kapatırken ve media playerda şarkı geçişlerinde (manuel geçişlerde) sıkıntı var.
Pat diye ses geliyor. Yüksek bir şekilde. Hani araçlarda subwofer olur, araç çalıştırıldığında ses yapar ya aynı onun gibi
Bu arada aux ile bağladığımda sıkıntı yok, tosslink optik kabloda oluyor bahsettiğim sıkıtnı
-
Arkadaşlar sorun hala devam ediyo
yazılanları yaptım ama değişen bişey yok
Hoparlörlerim aktif hoparlör. Optik kablo ile bağlı anakarta. Anakartın optik çıkışına bağlı durumda
Sistemi aux kablo ile bağladığımda hiçbir sorun yok fakat optik kablo ile bağlantı yapınca bu patlama sesleri geliyo
Mesela windowsta şarkı listesini açtım. Şarkı değiştirince patlama sesi geliyo. Herhangi bir uygulama açtığımda mesela fan ya da mouse ayar uygulamasını gibi
uygulama açılırken patlama sesi geliyo
windows üstünde ses açıp kısarken arada patlama sesi geliyo
Dediğim gibi aux kablo ile bağlantı yaptığımda sorun olmuyo ama optik kabloda sorun var. Kablo değiştrdiğim halde sorun devam ediyo
Aux ile bağlantı yaptığımda ses seviye ve doygunluğu ciddi oranda düşüyo. Kalite kaybı oluyor. Bu sebeple aux tercih etmiyorum. Var mı bunun bir çözümü beyler ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X