Şimdi Ara

Hoparlörüme ait 3.5 mm jack ın ucu bilgisayarın içinde kaldı... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: freefalcon
    Teşekkürler hocam siz bilen birine benziyorsunuz

Malesef jack ın en uç bölümü kaldı içinde, yani ilk siyah şeride denk gelen ince kısmı..

1-) Cihazı alalı 2 hafta oldu arka kapağı açmak garantiyi bozuyor sanırım. Yine de açsam acaba oraya erişebilir miyim o kısım açık mı acaba, denemek lazım sanırım.

2-) Elimden gelir fakat bunu anlamadım hocam dişi jack ve lehimle ne yapmamız gerekiyor?

3-) Servisi İstanbulda sanırım, ben Kayseri deyim, 2 Haftalık bilgisayarı da servise gönderip 1-2 ay beklemek de istemiyorum doğrusu, çünkü bilgisayara ihtiyacım var.

4-) Bilgisayar mühendisi olmasam sanırım hemen atlayabilirdim Japon seçeneğine

Selam
    En son satırınızdan başlayayım cevaplamaya.. Ben de bilgisayar profesörüyüm ve bu nedenle sizi uyardım..

Sizin erkek ve dişi jak durumunu iyice anlamanız için aşağıdaki resmi hazırladım. Umarım yardımcı olur..

Hoparlörüme ait 3.5 mm jack ın ucu bilgisayarın içinde kaldı...

Bilgisayar profesörü lafına çok güldük ofiste.
    Fakülte de genelde hocalar akademik uğraşlar arasında donanım habere girip jack yuvası sorularını pek cevaplamaz yada cevaplayacak vakitleri olmaz.
    Bilgisayar mühendisliği ile jack girişlerinin pek alakası yoktur.

Çözümlerin tamamı yetersiz olacağı için garantiye işlenecek bir serviste jack değiştirilmesi makuldur.

• quote:

Orijinalden alıntı: NotebookServisİzmir
    Bilgisayar profesörü lafına çok güldük ofiste.
    Fakülte de genelde hocalar akademik uğraşlar arasında donanım habere girip jack yuvası sorularını pek cevaplamaz yada cevaplayacak vakitleri olmaz.
    Bilgisayar mühendisliği ile jack girişlerinin pek alakası yoktur.

Çözümlerin tamamı yetersiz olacağı için garantiye işlenecek bir serviste jack değiştirilmesi makuldur.

Selam
    Bakın konu sahibi arkadaş ne demiş! 4-) Bilgisayar mühendisi olmasam sanırım hemen atlayabilirdim Japon seçeneğine.
    Ben de buna karşılık vermiştim ama orası nasıl bir ofisse, hepinizi güldürmüşüm. Bravo bana..

Eğer ofisteki kişiler dahil ne demek istediğimi anlayamamışsanız, orada hiç durmayın bence! Eskiden bu yana hep söylene gelen bir cümle vardır.
    Anlamak için, ya kamyon dolusu ekmek yiyecek, ya da yıllar süren bir tecrübe sahibi olmak gerekir. Denir.. Anlaşılan siz bu tecrübeye henüz sahip değilsiniz?

Neyse; sizinle tartışacak değilim ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. 1968-1997 yılları arası Almanya Elektrik-Elektronik+Hassas Mekanik diploma sahibiyim ve mesleğimi 23 yıl kadar Almanya'da icra etmişliğim var.. Bunun yanında civarımdaki yerel kanallarda Kameraman, yönetmen vs. işleri de beraberinde götürdüğüm gibi, kendi Video Studyom vardı. Bana gelme cüretkâlığını gösterirseniz, 7 kameralı stüdyoymu size gösterebilirim. Ayrıca; Almanya 2. kamu kanalı olan ZDF kurumundan da sertifikalıyım.

Rumuzunuz NotebookServisİzmir olduğuna göre İzmir'de ikâmet ettiğinizi anlıyorum. Ben de İzmir Güzelyalı'dayım gelin tanışalım biraz da size anlamadığınız konularda yardımcı olayım.. Ben her şeye açığım ve halep oradaysa arşın burada...

Burada yetişen teknik eleman ve bilgisayar mühendisi olarak diploma alan kişiler, maalesef işi bilmiyor veya bilemiyorlar.. Yani; mesleğine kendilerini veremedikleri gibi, zaman zaman da mesleklerine ihanet ediyorlar.. İşte ben burada kopuyorum..
    Bu kadarlık yeter sanırım.. Bekliyorum haa unutmayın... Adresi özelden yazarım isterseniz..

• quote:

Selam
    Bakın konu sahibi arkadaş ne demiş! 4-) Bilgisayar mühendisi olmasam sanırım hemen atlayabilirdim Japon seçeneğine.
    Ben de buna karşılık vermiştim ama orası nasıl bir ofisse, hepinizi güldürmüşüm. Bravo bana..

Eğer ofisteki kişiler dahil ne demek istediğimi anlayamamışsanız, orada hiç durmayın bence! Eskiden bu yana hep söylene gelen bir cümle vardır.
    Anlamak için, ya kamyon dolusu ekmek yiyecek, ya da yıllar süren bir tecrübe sahibi olmak gerekir. Denir.. Anlaşılan siz bu tecrübeye henüz sahip değilsiniz?

Neyse; sizinle tartışacak değilim ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. 1968-1997 yılları arası Almanya Elektrik-Elektronik+Hassas Mekanik diploma sahibiyim ve mesleğimi 23 yıl kadar Almanya'da icra etmişliğim var.. Bunun yanında civarımdaki yerel kanallarda Kameraman, yönetmen vs. işleri de beraberinde götürdüğüm gibi, kendi Video Studyom vardı. Bana gelme cüretkâlığını gösterirseniz, 7 kameralı stüdyoymu size gösterebilirim. Ayrıca; Almanya 2. kamu kanalı olan ZDF kurumundan da sertifikalıyım.

Rumuzunuz NotebookServisİzmir olduğuna göre İzmir'de ikâmet ettiğinizi anlıyorum. Ben de İzmir Güzelyalı'dayım gelin tanışalım biraz da size anlamadığınız konularda yardımcı olayım.. Ben her şeye açığım ve halep oradaysa arşın burada...

Burada yetişen teknik eleman ve bilgisayar mühendisi olarak diploma alan kişiler, maalesef işi bilmiyor veya bilemiyorlar.. Yani; mesleğine kendilerini veremedikleri gibi, zaman zaman da mesleklerine ihanet ediyorlar.. İşte ben burada kopuyorum..
    Bu kadarlık yeter sanırım.. Bekliyorum haa unutmayın... Adresi özelden yazarım isterseniz..

Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın Ben Bilgisayar Mühendisi olduğumu sadece 3.5mm lik jakın içine japon yapıştırıcısı dökecek kadar bilgisiz olmadığımı kinaye ve şaka ile belirtmek için yazdım ama görüyorum ki konuyu başka yerlere çekmeye çalışmışsınız..

Notebookservis'in de yazdığı gibi 3.5" mm lik jack'ın kırılıp bilgisayarın içindeki yuvasında kalması bir bilgisayar mühendisinin hayatında belki 1 defa görebileceği bir olaydır...Buraya yazdığım mesele daha çok teknik servisçi arkadaşların veya elektronikle daha yakından ilgili olan kişilerin çözebileceğine inandığım bir durum o yüzden aslında benzer bir tecrübeyi edinmiş insanlar tarafından kolayca çözülebileceğine inandığım için burada paylaştım...

Herkesin kendi uzmanlık alanı farklıdır. Eğer bir kimse ben her şeyi biliyorum diyorsa o kimse hiç bir şey bilmiyordur... Lise mezunu bir teknik servisçi bir arkadaşımın Donanım problemleri konusunda benden çok daha fazla bir şey bilmesinden daha doğal bir şey olamaz çünkü ben ağırlıklı yazılım üzerine çalışıyorum, o arkadaşım her gün türlü türlü donanım problemi ile uğarşıyor. Misal geçenlerde anakartım bios güncellemesinden sonra göçtü, sağolsun genç bir arkadaş aynı problemi tecrübe ettiği için benimle paylaştı. Bios çipinin 4. ve 7. ayaklarını çengelli iğne ile birleştirip kısa devre yaptırdım ve yedek bios un devreye girmesini sağladım. Bunu kaç bilgisayarcı bilir sizce tecrübe etmeden? vs. vs. pek çok benzeri örnek verilebilir.

Herkesin kendine göre tecrübesi ve meziyetleri var. Ben 2000 li yılların başlarında Macromedia Flash konusunda Rektör,Dekan ve Hocalara yarım gün süren bir seminer verdim Kayseride.. O yıllarda Flash ile yaptığım oyunların indirilme sayısı TR ve dünyada yüzbinleri buldu.. Şimdi sizin için kıytırık olan bir problemi pratik bir şekilde çözemediğim için iş bilmeyen beceriksiz bir bilgisayar mühendisi oluyorsam... önce size karşınızdakini bilmeden-tanımadan yorum yapmamanızı öneririm...Malesef her okulu bitiren her konuda kendini yetiştiremiyor, ve tecrübe edemiyor, her bilgisayar mühendisinin çalıştığı alan ve imkanları aynı değil..Sizin imkanlarınız fazlaymış kendinizi donanım-elektronik anlamında yetiştirmişsiniz.(Bu da bilgisayarı profesörü olmak anlamına gelmez..Bütün programlama dilleri,internet ve ağ sistemleri konusunda uzmanlığınız varsa bir şey diyemem..)

Kimse burda birbirinin yaşını,eğitimini,iş tecrübesini,meziyetlerini bilmiyor. Ben de japon yapıştırıcı ya da mıknatıs öneren arkadaşlara saçmalamayın işinize gidin demeyi bilirim ama gerek yok.. Herkes kendi bilgi ve tecrübesi ölçüsünde iyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyor doğru ya da yanlış. Kimisi de şakayla takılıyor... Lütfen birbirimize karşı saygılı olalım.

Önerileriniz için tekrar teşekkürler, Saygılar..

• freefalcon kullanıcısına yanıt
    Selam
    Yazımın sizinle bir âlâkası yok..
    Yazım tamamen ofislerinde gülmekten katılan @NotebookServisİzmir rumuzlu kişiye aittir.. Eğer kişi doğru bilgi girmişse, yakın zamanda aşağıdaki adresi bir ziyaret edip servislerini yakından görmek istiyorum. Adres: 1004 Sokak No:7/B Boran Plaza C Blok Gıda Çarşısı Halkapınar-Yenişehir-Konak-İzmir
    Mesajını okursanız anlarsınız ne demek istediğimi..
    Kolay gelsin..
  • quote:

Selam
    Yazımın sizinle bir âlâkası yok..
    Yazım tamamen ofislerinde gülmekten katılan @NotebookServisİzmir rumuzlu kişiye aittir.. Eğer kişi doğru bilgi girmişse, yakın zamanda aşağıdaki adresi bir ziyaret edip servislerini yakından görmek istiyorum. Adres: 1004 Sokak No:7/B Boran Plaza C Blok Gıda Çarşısı Halkapınar-Yenişehir-Konak-İzmir
    Mesajını okursanız anlarsınız ne demek istediğimi..
    Kolay gelsin..

Neyse sorun değil hocam konumuzda kalalım yeterli..

Bilgisayarın arkasını açtım garanti etiketini yırtmak pahasına ama malesef o bölgeye ulaşamadım.. Sanırım bütün arka kısmı komple kaldırmak gerekecek onu da fazla zorlamadım. İnce cımbız da işe yaramadı malesef.. Başka bir çözüm yolu bulamazsam mecburen burdaki teknik servislerin parayla yaptırıcaz artık..Servis de orayı arka kapağa hasar vermeden açabilir mi bilmiyorum..

• quote:

Neyse sorun değil hocam konumuzda kalalım yeterli..

Bilgisayarın arkasını açtım garanti etiketini yırtmak pahasına ama malesef o bölgeye ulaşamadım.. Sanırım bütün arka kısmı komple kaldırmak gerekecek onu da fazla zorlamadım. İnce cımbız da işe yaramadı malesef.. Başka bir çözüm yolu bulamazsam mecburen burdaki teknik servislerin parayla yaptırıcaz artık..Servis de orayı arka kapağa hasar vermeden açabilir mi bilmiyorum..

Selam
    Bu işlem için anakartı tam görmeniz gerekir. Yani arka kapağı tam açtıktan sonra öyle anakart yüzeyini görebilesiniz.
    Erkek Jack ucu dişi Jack yuvasındaki tırnaklar arasında kaldığından, cımbız ile çıkartması çok zor hâttâ imkânsız diyebilirim..

Teknik servis gerçekten işi biliyorsa, yukarıda yazdıklarımdan birini yapacaklardır.
    Tekrar edeyim;
    1. Bilgisayarın arka kapağını açtıktan sonra, Jack girişinin arkası açıksa ona ince bir tornavida ile arkasından iterek dışarı çıkartacaklardır.
    2. Jack arkası kapalı ise, plastik kaplamaya delik açarak aynı işlemi yapacaklardır.
    3. Jack girişini söküp yeni bir tane takacaklardır. Eğer böyle yaparlarsa garanti kapsamının riske girme ihtimali vardır..

Bu yazdıklarım dışında bir hassas mekanikçi olarak başka alternatif göremiyorum..
    Bilginize ve kolay gelsin..

• Bay_KG kullanıcısına yanıt
    Aleyküm Selam Hocam,

Dediğiniz gibi cımbızla olmadı, uğraşırken artık bilgisayarın kendi hoparlörüne de ses gelmez oldu, sanırım iyice dibe oturdu.. Hatta uğraşırken jack yuvasına biraz zarar da vermiş olabilirim..

Arkadaki tüm vidaları da açtım ama büyük kapağı zarar verme korkusuyla da bir türlü ayıramadım yerinden..

Küçücük bir demir parçası başıma ne işler açtı
  • quote:

Aleyküm Selam Hocam,

Dediğiniz gibi cımbızla olmadı, uğraşırken artık bilgisayarın kendi hoparlörüne de ses gelmez oldu, sanırım iyice dibe oturdu.. Hatta uğraşırken jack yuvasına biraz zarar da vermiş olabilirim..

Arkadaki tüm vidaları da açtım ama büyük kapağı zarar verme korkusuyla da bir türlü ayıramadım yerinden..

parça çıktı mı hocam? ya arkadaş benimde monitorun ses giriş yerinde jack kırıldı açılmıoda. sakızla nile almaya denedim yok olmuyor başka ses alabileceğim bir yolda yok. ataç kullanarakta denedim olmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dağılın

quote:

Aleyküm Selam Hocam,

parça çıktı mı hocam? ya arkadaş benimde monitorun ses giriş yerinde jack kırıldı açılmıoda. sakızla nile almaya denedim yok olmuyor başka ses alabileceğim bir yolda yok. ataç kullanarakta denedim olmadı

Malesef hocam cok sert oturmus ugrasmaktan vazgectim, blutooth la idare ediyorum...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dağılın

quote:

Aleyküm Selam Hocam,

Malesef hocam cok sert oturmus ugrasmaktan vazgectim, blutooth la idare ediyorum...

benim monitorde kırıldı sıkıntı buyuk. senin için şuda olabilir usb ile ses giriş aparatı var. nette ararsan bulursun

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.