Şimdi Ara

Hoparlörüme ait 3.5 mm jack ın ucu bilgisayarın içinde kaldı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar MSI GE70 bilgisayarıma harici hoparlörü bağladım fakat 3.5mm lik jakı çekerken uç kısmı kırılıp-kopup içinde kaldı...

Yerçekimini kullanarak çıkarabilirmiyim diye uğraştım ama nafile.. sanırım yuvaya oturmuş. O yuvanın iç yapısını tam olarak bilmiyorum var mı böyle bir sorunla karşılaşan veya bir önerisi olan...?

• Cımbız yada benzeri birşey o jackın kırığına ulaşabiliyor mu ?
  • bir sıvı vardı ismini unuttum içine sıkıyorsun çimento gibi kuruyor sonra çekiyorsun içinde kalan şeyi çıkarıyor işte bu gibi durumlar için, aklıma gelirse editlerim
  • -Breakst- kullanıcısına yanıt
    Cımbız girmiyor malesef oraya..Saatçi tornavidaları var onunla oynatabiliyorum sadece ama pek çıkacak gibi durmuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: freefalcon

Cımbız girmiyor malesef oraya..Saatçi tornavidaları var onunla oynatabiliyorum sadece ama pek çıkacak gibi durmuyor..

Saatçi tornavidalarının ucuna az birşey japon damlat sadece jacka değecek şekilde yapıştır 2 dakika bekle kurusun çek yavaşça kuruduğunda çıkar diye umuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metnkaya

bir sıvı vardı ismini unuttum içine sıkıyorsun çimento gibi kuruyor sonra çekiyorsun içinde kalan şeyi çıkarıyor işte bu gibi durumlar için, aklıma gelirse editlerim

Teşekkürler, bu sıvı Jak ın girdiği bölgeye zarar vermiyor mu peki?
  • Çok güçlü bir mıknatıs ile sorunu çözebilirsin ama tornavidanın ucuna japon damlatma işide mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Metnkaya

bir sıvı vardı ismini unuttum içine sıkıyorsun çimento gibi kuruyor sonra çekiyorsun içinde kalan şeyi çıkarıyor işte bu gibi durumlar için, aklıma gelirse editlerim

Teşekkürler, bu sıvı Jak ın girdiği bölgeye zarar vermiyor mu peki?

hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Breakst-

quote:

Saatçi tornavidalarının ucuna az birşey japon damlat sadece jacka değecek şekilde yapıştır 2 dakika bekle kurusun çek yavaşça kuruduğunda çıkar diye umuyorum

Japon u ben de düşündüm o iş sakat mutlaka diğer bölgelere yayılır, pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım metal e de kuvvetlice yapışmaz zaten japon..

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Elimde gerçekten küçük ve çok kuvvetli bir mıknatıs var(Neodymium-N53 Grade), fakat o bölge aşırı küçük ve oraya girmiyor. Zaten oraya giren bir mıknatısın temas yüzeyi çok küçük olacağından işe yarayacağını sanmıyorum.. Japon işi de sakat dostum,3.5 mm lik bir alandan bahsediyoruz..
  • freefalcon kullanıcısına yanıt
    Selam
    Bunu jak kırığını çıkartmak kola iş değil. Eğer uç jak sıkıştırma tırnakları arasında(en uç bölüm) kalmışsa, daha da zor.

Yazılanları okudum ve biraz güldüm biraz da kızdım aslında. Be mübarek insanlar jak yuvasına JAPON veya herhangi bir yapıştırıcı sıkılır mı? Lütfen böyle bir girişimde bulunmayın..

Eğer teknik bilginiz varsa şunu yapabilirsiniz.
    1. Arka kapağı açın ve dişi jak arkasından her hangi bir ince uçlu tornavida ile itin. Eğer jak yuvasının arkası kapalı ise, bunu ince bir tornavida ucu ile delin ve öyle ittirin. Ya da bir çiviyi iyice ısıtarak plastik kısmı delin.

2. Aynı dişi jaktan temin ederek bir bilgisayarcıda değiştirtin veya elinizde lehim takımı varsa bunu kendiniz de yapabilirsiniz. Basit şeyler bunlar.. :)

3. Bilgisayarı servise verin orada çıkartsınlar..

4. Tekrar edeyim, kesinlikle içine bir sıvı damlatmayın ya da sıkmayın..
    Bilginize ve kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Bunu jak kırığını çıkartmak kola iş değil. Eğer uç jak sıkıştırma tırnakları arasında(en uç bölüm) kalmışsa, daha da zor.

Yazılanları okudum ve biraz güldüm biraz da kızdım aslında. Be mübarek insanlar jak yuvasına JAPON veya herhangi bir yapıştırıcı sıkılır mı? Lütfen böyle bir girişimde bulunmayın..

Eğer teknik bilginiz varsa şunu yapabilirsiniz.
    1. Arka kapağı açın ve dişi jak arkasından her hangi bir ince uçlu tornavida ile itin. Eğer jak yuvasının arkası kapalı ise, bunu ince bir tornavida ucu ile delin ve öyle ittirin. Ya da bir çiviyi iyice ısıtarak plastik kısmı delin.

2. Aynı dişi jaktan temin ederek bir bilgisayarcıda değiştirtin veya elinizde lehim takımı varsa bunu kendiniz de yapabilirsiniz. Basit şeyler bunlar.. :)

3. Bilgisayarı servise verin orada çıkartsınlar..

4. Tekrar edeyim, kesinlikle içine bir sıvı damlatmayın ya da sıkmayın..
    Bilginize ve kolay gelsin..

Teşekkürler hocam siz bilen birine benziyorsunuz

Malesef jack ın en uç bölümü kaldı içinde, yani ilk siyah şeride denk gelen ince kısmı..

1-) Cihazı alalı 2 hafta oldu arka kapağı açmak garantiyi bozuyor sanırım. Yine de açsam acaba oraya erişebilir miyim o kısım açık mı acaba, denemek lazım sanırım.

2-) Elimden gelir fakat bunu anlamadım hocam dişi jack ve lehimle ne yapmamız gerekiyor?

3-) Servisi İstanbulda sanırım, ben Kayseri deyim, 2 Haftalık bilgisayarı da servise gönderip 1-2 ay beklemek de istemiyorum doğrusu, çünkü bilgisayara ihtiyacım var.

4-) Bilgisayar mühendisi olmasam sanırım hemen atlayabilirdim Japon seçeneğine

• quote:

Malesef jack ın en uç bölümü kaldı içinde, yani ilk siyah şeride denk gelen ince kısmı..

1-) Cihazı alalı 2 hafta oldu arka kapağı açmak garantiyi bozuyor sanırım. Yine de açsam acaba oraya erişebilir miyim o kısım açık mı acaba, denemek lazım sanırım.

2-) Elimden gelir fakat bunu anlamadım hocam dişi jack ve lehimle ne yapmamız gerekiyor?

3-) Servisi İstanbulda sanırım, ben Kayseri deyim, 2 Haftalık bilgisayarı da servise gönderip 1-2 ay beklemek de istemiyorum doğrusu, çünkü bilgisayara ihtiyacım var.

Selam
    En son satırınızdan başlayayım cevaplamaya.. Ben de bilgisayar profesörüyüm ve bu nedenle sizi uyardım..

Sizin erkek ve dişi jak durumunu iyice anlamanız için aşağıdaki resmi hazırladım. Umarım yardımcı olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 3 Şubat 2014; 17:33:50 >

• quote:

quote:

Selam
    En son satırınızdan başlayayım cevaplamaya.. Ben de bilgisayar profesörüyüm ve bu nedenle sizi uyardım..

Sizin erkek ve dişi jak durumunu iyice anlamanız için aşağıdaki resmi hazırladım. Umarım yardımcı olur..

Yardımlarınız çok teşekkürler hocam.

Dişi jack i değiştirmek biraz daha zor olan yol sanırım, daha büyük bir problem çıkma ihtimaline karşı şimdilik garantiyi bozmak istemiyorum. Bir şekilde arkayı açıp kontrol etmeye çalışayım. Olmazsa çok ince cımbızlar varmış, ondan bulayım. Uç çıkıntı görünüyor zaten, benim hanımın eli becerikli ona uğraştırırım biraz

• İnce ve sivri uçlu bir vidayı yuvaya oturtup elektrikli tornavidayla döndürürsen belki alır. Jack içinde dönebilir belki ama tutabilir de jackı bilmiyorum. Denemek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pihor

İnce ve sivri uçlu bir vidayı yuvaya oturtup elektrikli tornavidayla döndürürsen belki alır. Jack içinde dönebilir belki ama tutabilir de jackı bilmiyorum. Denemek lazım.

Selam
    Sizin dediğiniz gibi yaparsa, o zaman garantiyi de unutması lâzım arkadaşın.. Sanki soba borusunda kalmış bir cismi çıkartıyorsunuz yazdığınız bu yöntem ile..
  • quote:

quote:

İnce ve sivri uçlu bir vidayı yuvaya oturtup elektrikli tornavidayla döndürürsen belki alır. Jack içinde dönebilir belki ama tutabilir de jackı bilmiyorum. Denemek lazım.

Selam
    Sizin dediğiniz gibi yaparsa, o zaman garantiyi de unutması lâzım arkadaşın.. Sanki soba borusunda kalmış bir cismi çıkartıyorsunuz yazdığınız bu yöntem ile..

Jack yuvasının soba borusundan tek farklı, 3.5 mm olması. Yani ikisi de silindir. Bu yüzden ona ince uçlu bir vida önerdim. Örneğin mikro uçlu (0,5mm ve altı) çelik vidalar var ve 3,5mm lik jackı çevirmeden ve genişletmeden tutabilir. Tek sarım tutması yeterlidir. Garantiden falan çıkmaz cihaz. Tereyağından kıl çeker gibi alır jackı oradan.

• quote:

Jack yuvasının soba borusundan tek farklı, 3.5 mm olması. Yani ikisi de silindir. Bu yüzden ona ince uçlu bir vida önerdim. Örneğin mikro uçlu (0,5mm ve altı) çelik vidalar var ve 3,5mm lik jackı çevirmeden ve genişletmeden tutabilir. Tek sarım tutması yeterlidir. Garantiden falan çıkmaz cihaz. Tereyağından kıl çeker gibi alır jackı oradan.

İşte ince mekanik işi kişi zanaatkar mı değil mi burada ortaya çıkar. Soba borusuna elinizi de sokarak o cismi alabilirsiniz ama 3,5mm'lik bir delikten asla..

Jacklar genelde çelik yapıya sahip metalden yapılır(bu nedenle de kırılmaya çok müsaittirler). Çeliği o 3,5mm delik içerisinde nasıl delebileceğinizi, yada 1 diş vidayı tutturabileceğinizi düşünüyorsunuz?
    Arka kapağı açıp kolayca çıkartmak varken bu riske girmeye ne gerek var sizce?

• quote:

quote:

İşte ince mekanik işi kişi zanaatkar mı değil mi burada ortaya çıkar. Soba borusuna elinizi de sokarak o cismi alabilirsiniz ama 3,5mm'lik bir delikten asla..

Jacklar genelde çelik yapıya sahip metalden yapılır(bu nedenle de kırılmaya çok müsaittirler). Çeliği o 3,5mm delik içerisinde nasıl delebileceğinizi, yada 1 diş vidayı tutturabileceğinizi düşünüyorsunuz?
    Arka kapağı açıp kolayca çıkartmak varken bu riske girmeye ne gerek var sizce?

Linkteki gibi bir vidayı kastettim ben. 1 dişli vidaları değil. 1mm çapında olan burgulu bir vidanın en sivri ucu 0,5mmden fazla değildir ve bir boğumun tutması öyle senin bahsettiğin gibi big bang falan yaratmaz.

Ayrıca asıl zanaatkar başkalarının 3 saatte yaptığı işi 3 saniyede yapabilendir.

• Hocam milleti birbirine düşürdün şu jakı bir SS atsan da neye yorum yaptığımızı bilsek... Ben onu japonla da çıkartırım, dremelle delik açarak da çıkartırım her türlü çıkartırım malkoçoğluyum ben.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.