Şimdi Ara

Psu nun 4 pin kablosu anakart bağlantı yerin de kömür olmuş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sizin önerinizi bekliyorum. Yeğenimin 600w OCZ psu nun 4 pin girişi yani işlemci besleme kablosu anakart soketinin için de kule dönmüş. Bundan 3-4 ay önce de böyle olmuştu olayı keşfettiğim de anakartın 4 pin girişini kendi imkanlarımla temizledim ve psu nun 4 pin soketini kullanılmayan bir psu dan kestiğim 4 pin ile değiştirdim çok sağlıklı olmadığını biliyordum ama bu şekilde kullandılar şimdi hastalık tekrarladı ve bu sefer daha kötü olmuş sarı olan iki kablonun ek yerleri de sararmış ama anakart da sadece psunun erimiş plastiği var. Şimdi size sormak isteğim sorular var. Yarın yeğenim pc yi bana getircek büyük olasılık benim power supply le pc çalışacak çalışmamasını dilerim ama çalışırsa soketi tekrar temizleyip yeni psu mu alalım sadece, yoksa anakart da şüphelimi yenilenmesi gerekir mi. Bu konuda araştırmalarım da eğer psu 4 pin yanmışsa diğer bileşenler çalışıyorsa yeni psu ile yola devam edilir sonucuna vardım bu konuda deneyim sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim sonuç da 150 Tl ek masraf var işin için de. Bir de psu nun kullanılmayan kabloların dan 4 pin cpu besleme kablosu yapabilirmiyim olursa bir süre de öyle devam etsinler.
    Anakart modeli: Asus M5A7BL LE

Resim temsili dir ve bire bir sorunumun aynısıdır. Anakart da bişey yok ama power kablosu bu halde plastiği erimiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper2013kaya -- 16 Nisan 2016; 23:45:53 >

• sökette kısadevre ihtimaline karşı...
    psu dan gelen 4 kabloyu anakarta direk lehimle bağlayabilirsiniz...
    sökülebilir özeliğini yitirecektir...

eğer aynı sorun devam ederse...
    anakart içinde bir kısadevre var demektir...
    anakartı muadili ile değiştirirsiniz...
  • vtnsvr kullanıcısına yanıt
    Dediklerin mantıklı ama ben powerin 4 pin kablolarını kullanmak istemiyorum boşta bir sürü kablosu var onlarla yapay bir 4 pin kablosu yapamazmıyım bunu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper2013kaya -- 17 Nisan 2016; 0:09:20 >
  • Hiç Riske Atmayın Anakartın 4 Pin Girişini Onartın kısadevre olabilir Yeni kaliteli bir psu ile yola devam edin bu tarz sorunlar yangına bile yol açabilir dikkatli olun
  • alper2013kaya kullanıcısına yanıt
    4 pinli kabloda 2 adet sarı ve 2 adet siyah uç vardır....
    sarı kablolarda +12 volt doğru akım ceryanı vardır...
    siyah uçlar ise GND-toprak-sıfır hat uçlarıdır....

ucuz powerlerde tüm sarı uçların kökeni aynıdır...
    kaliteli powerlerde ise birkaç sarı uç olabilir...
    yüksek akımlı-düşük akımlı gibi...
    yüksek akımlı olan uç işlemci ve ekran kartı gibi...
    yüksek güce ihtiyaç duyan donanımlara gider...
    ondan daha düşük akımlar fan-cd sürücü-harddiskke gider...

powerden gelen harhangibir sarı uçtan akım çekebilirsin...
    siyah uç ise ortak uçtur...
    powerden gelen her siyah ucu kullanabilirsin...
    önemli olan uçların bağlanacağı yerleri karıştırmamanız...
    kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 17 Nisan 2016; 7:32:08 >
  • Arkadaşlar aklımda olan lehim yapmaktı ama erindim gidip yaptırmaya bir daha sorun tekrarlarsa ve onarım şansım olursa lehim yaptıracağım. Dediğim gibi sorun 3 4 ay önce meydana gelmişti onarmıştım ama tekrarladı. Eski bir psu dan tekrar atx12v girişini kesip yaptım şu an çalışıyor. Pc den ekran almam 1 saatimi aldı en son 2 power kullandım bi tanesinden sadece atx12v gücünü aldım ve pc açıldı açılmadan önce bios pilini felan çıkardım biosu sıfırladım sonuç olarak 2 psu ile açıldı . Bir kaç kez kapatım yeniden açtım sorunsuz du ısı değerlerini kontrol ettim normal di aida64 den 12v akımına baktım 14v görünüyordu ama biosda 12.300 civarıydı yani normaldi aida64 bazen bu konularda yan çizdiğini biliyorum her neyse dedim bir cpu stres testi yapim 3 4 dakika içerisin de atx12v gücü aldığım power size ömür tekrar mecburen atx12v girişini ocz 600w dan aldım ve pc açıldı herşey normal şu anda 20 dakika cpu testi yaptım aida64 den sorun çıkmadı. Dediğim gibi iş içime sinmedi ama şu an için eringenlik üstüm de. Her neyse pc sonuç olarak çalışıyor ben max 2 ay ömür biçiyorum :) Bu arada anakart dan soketi söktüm ve bir siyah bacak kırıldı topraklama gibi bişeydi sanırsam onu da telle bir şekilde tutturdum zeusa emanet şu anda pc. Konu hakkın da yorum yapıp bilgilendiren arkadaşlara teşekkürler. Her türlü yorum ve eleştiriye açığım.

Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper2013kaya -- 17 Nisan 2016; 23:25:08 >

• Sorun da orada pc ye ayıracak bütçe yok. Önerin için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vtnsvr kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler bir dahaki ne böyle bir sorun yaşarsam psu dan gelen bir tane 8 pin var onun kablolarını kesip lehim yaptıracağım.
  • Bu sorunu yaşatan bence PSU değil anakart. Bir daha sorun yasarsanız yeni bir anakart ve Psu bakin bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PimpMyRide P kullanıcısına yanıt
    Önerin için teşekkürler. Büyük olasılık bilgisayar da bir parça kül olana kadar geçici çözümlerle devam edilecek bütçe şu anda yok pc için. İleride olursa sistem yenilenmesi yapılır artık.
  • Arkadaşlar bu 4 pin12v psu kablosu ekran kartını mı besliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus x299 Delüxe anakart slot girişlerine neyi bağlayacağım. Resimli paylaşabilirmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.