Şimdi Ara

1 modem üzerinde toplam kaç metre kablo olursa güç yetmeme sorunu olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi ne demek istiyorum açıklayayım. Bir yatak odasına 10 metre, bir de oturma odasına 10 metre ethernet çektirdim, bir de 25 metre başka kablo var, hatta bir tane de başka odaya 10 metre çektirdim. Bir yerden sonra çok uzun olunca, sonuçta bu iletim elektrik de gerektirdiği için, güç yetmeme sorunu olabilir mi? 12v 1a lik modem sonuçta. Eğer olursa, 12v 1,5a adaptör takarsam bir şey değişir mi? Veya direk bunun için, modemden switche verip oradan mı kullansam? Switchin kendi adaptörü var.

• dört odaya erhernet kablo çekili, 2.4 ve 5ghz kablosuz frekanslar aktif. duvarın birine ap ilave. marka huawei. bir önceki model daha başarılıydı. yeni olan model en uzak yere dhcp vermede bazen sıkıntı yaratabiliyor. bence senin bu dediğin, modem ve yazılımıyla alakası olsa gerek. ben hiç bir kullanım kılavuzunda ethernetlere en fazla şu kadar metre uzunluğunda kablo kullanın uyarısı görmedim. sorunun kaynağı kablonun uzunluğu değil, kullandığın cihazın beceriksizliği veya modlanmış olmasıdır diye düşünüyorum.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Bir sıkıntı olmadı zaten de, yani bunun bir limiti vardır illaki. Ben mesela 5 km kablo çeksem, verecek mi yani? Direncin formülü var işte, uzunluk da etkiliyor, yani bir yerden sonra elektrik sinyali veremeyecektir. Bunun limitini merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Bir sınırı var elbette.

Profesyonel bir swiçten çıkan kablo uzunluk iletileri ,modemden bu metreler olmayabiliyor.
    Ben bizzat çektiğim çalışan kablolar.

Cat 5 iyi marka AMP kablo 70 metre
    Cat 6 iyi marka AMP kablo 110 metre.

Benim modemden çektiğim en uzak mesafe normal cat 6 kablo ile 45 metre. Daha fazlası olabilirde ,ben denemedim.
  • TUĞRUL 37 kullanıcısına yanıt
    45 metre ile gayet hızlı ve sorunsuz veriyor muydu yani?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Açıkçası hız testi vs. Yapmamıştım o zamanlar , modemden çıkıp cat 6 kablo ile Axess point çalışıyordu ,yani kablosuz leptop ve telefonlar bağlanıyordu .
    Çok problemleri yoktu , hız konusuna bişey diyemiyorum , fakat kullanılıyordu.
    Şuan kullanımda değil ,o sebeple ölçümde yapamıyorum.
  • Modemin üzerinde 12V 1A yazıyorsa modem 1A den fazla akım çekmez. Güç kaynağı ile oynamanız hiç birşey değiştirmez. Network kabloları da 100 metreye kadar çalışır sorun çıkarmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genelde sınır 100m ama geçildiğinde çalışmayacak demek değil bu.Cat6a 10gbps desteklediğini iddia ediyor 100m ye kadar , (elektrik bilgim yok fazla) mhz belirliyor sanırım mesafeyi ve tabi bir takım diğer değişkenler. Baktığım bir cat6a kabloda 500mhz yazarken cat8 kabloda 2000mhz yazıyor ve 40gbps hız vadediyor. Kısacası bahsettiğin mesafeler için endişe edecek hiçbir şey yok .

• Poe switch'den Poe kullanan cihaza Nexans kablo ile 150 metreden çok rahat çalıştırıyoruz. Ama tabi önermiyorum. Sizin söylediğiniz mesafeler iyi bir kablo ile örneğin nexans amp hcs gibi çok rahat çalışırlar.

• 100 m den sonra aralara swich koymak gerekir daha azında kayıp yasamazsin
  • Teknode kullanıcısına yanıt

PoE switchin portu ve PoE ile beslenen cihaz arasındaki mesafe 100m içinde kalıyorsa, full gigabit band genişliği yakalayabilir ve poe elektrik iletimini yapabilirsiniz.

Ancak daha uzak bir mesafede kalıyorsa; bu durumda PoE extend modunu destekleyen bir poe switch kullanmanız gerekiyor.

PoE extend moduna geçtiğinizde, mesafe 250m'ye kadar çıkabilir, 23AWG tel kesitli bir cat6 UTP kabloda...

Tabi bu durumda da hızınız 10mbps lere kadar düşer, ama PoE güç besleme kesilmez.

Böyle bir switch'e örnek olarak: https://www.gelecekbt.com/anahtarlar/poe-switch/CLR-SWG-1621P

• hocam,sorun kablo kaynaklı gözükmüyor,yani cat6 tek seferde 50 metre ve üstüne bile bağlanabilir.kullandığınız modem ile ilgili bir ayar,yada bir problem olabilir,ethernet kablonuzun çakılı portları sağlammı,modeminizin ethernet çıkışları ne durumda bunları kontrol edin.voltajla ilgili olmaz diye düşünüyorum.çünkü ethernet sistemi doğru akım ile çalışır.

saygılar................................................

• quote:

Orijinalden alıntı: saityildiz

PoE switchin portu ve PoE ile beslenen cihaz arasındaki mesafe 100m içinde kalıyorsa, full gigabit band genişliği yakalayabilir ve poe elektrik iletimini yapabilirsiniz.

Ancak daha uzak bir mesafede kalıyorsa; bu durumda PoE extend modunu destekleyen bir poe switch kullanmanız gerekiyor.

PoE extend moduna geçtiğinizde, mesafe 250m'ye kadar çıkabilir, 23AWG tel kesitli bir cat6 UTP kabloda...

Tabi bu durumda da hızınız 10mbps lere kadar düşer, ama PoE güç besleme kesilmez.

Böyle bir switch'e örnek olarak: https://www.gelecekbt.com/anahtarlar/poe-switch/CLR-SWG-1621P

Biliyorum hocam. Güvenlik kameralarında ise epoe diye bir teknoloji var. Daha uzun mesafelerde çalıştırmak için geliştirilen bir teknoloji.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.