Şimdi Ara

Horde ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üye olduğum başka bir sitede dolaşırken gördüğüm bir konu sizlede paylaşmak istedim. Horde kelimesinin kökeni Türkçe valla ben Wikipedianın yalancısıyım

For The Horde =))

• bir de kaynak göstersek ?
  • Linke tıklarsan kaynak orda ...
  • o zaman bu oyunu yaratıcıları biziz
  • Şaşılacak bişey deil..Tolkien'in filmi Yüzüklerin Efendisi için İngiliz Daily Mail gazetesi....: (((Mordor şuanki Türkiye'dir, doğudadır. sadece etrafı dağlar değil denizlerle çevrilidir, ayrıca konuşulan Kara Lisanın Türkçe ile benzerlikleri vardır ve Tolkien horde derken Türkleri kastetmiştir))) diye bir iddaa atmıştır ortaya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eudimonia

Şaşılacak bişey deil..Tolkien'in filmi Yüzüklerin Efendisi için İngiliz Daily Mail gazetesi....: (((Mordor şuanki Türkiye'dir, doğudadır. sadece etrafı dağlar değil denizlerle çevrilidir, ayrıca konuşulan Kara Lisanın Türkçe ile benzerlikleri vardır ve Tolkien horde derken Türkleri kastetmiştir))) diye bir iddaa atmıştır ortaya.

Burdan adamların bize nasıl baktığını çıkarabiliyoruz kanımca ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: eudimonia

Şaşılacak bişey deil..Tolkien'in filmi Yüzüklerin Efendisi için İngiliz Daily Mail gazetesi....: (((Mordor şuanki Türkiye'dir, doğudadır. sadece etrafı dağlar değil denizlerle çevrilidir, ayrıca konuşulan Kara Lisanın Türkçe ile benzerlikleri vardır ve Tolkien horde derken Türkleri kastetmiştir))) diye bir iddaa atmıştır ortaya.

+1 bunu duymuştum ve Tolkien o anda düştü gözümden.
    Horde'a ise hiç şaşırmadım eskiden kaos yaratıcıydı ya Horde'lar onlar da bizi aynen öyle görüyor, terörist gibi.
    Bundan sonra Horde'a olan sevgim daha da arttı.:)
    Gerçekten hikaye de tamamen uyuyor Türklerle.
    Artık her zaman:
    HORDE
  • Orta dünya ile gerçek dünyamız arasında birçok benzerlik var. Bir kez orta dünya haritası avrasyaya benziyor. Romanda elfler iskandinav halklarına benzerken doğulu ırklar esmer tenli olarak tarif edilmiş. Hobbitlerin mekanı Shire (Bkz. Yorkshire) ile benzeşmekte. Orkların ele geçirip yıktıkları Osgilath'ı İstanbul olarak kabul edersek saldırıp ta alamadıkları Minas Tirith ise Viyana oluyor Ayrıca orclara karşı oluşturulan yüzük kardeşliğini de haçlı organizasyonuna benzetebiliriz. Romanın sonunda orta dünya halklarının göç ettiği deniz aşırı batı dünyası da Amerika herhalde.

Tolkien bu konudaki eleştirilere karşı sürekli günümüz dünyasına herhangi bir göndermede bulunmadığını söylemiş ama yaşadığımız dünya ve tarihinden etkilenmemiş olması bana göre uzak bir ihtimal

• allyların ben taa. neys

FOR THE HORDE !!!
  • golden horde falanda var yani altın orda devleti
  • blizz biraz olayı düzeltip onuruyla savaşan bi horde kurgusu oluşturmuş tolkien in aksine
  • quote:

Orjinalden alıntı: lejyonerx

blizz biraz olayı düzeltip onuruyla savaşan bi horde kurgusu oluşturmuş tolkien in aksine

bana görede blizzard tolkinenden öğrendiklerini kendi düşünceleriyle harmanlayıp trilyoner olmuştur yatıp kalkıpta dua ediyordur.
  • Şaşırmadım...Bence Türklere en çok benzeyen ırk orklar.Onurlular,savaşta ve yakın dövüşte üstlerine yok.Binek hayvanları kurt vs.Hatta bir queste mag'har kampını bulmak için hayalet bir kurdu izliyorduk.Questi veren shaman orklar için kurtların efsanenevi bir hayvan olduğundan ve onlara yol gösterdiğinden falan bahsediyordu.Zaten duruşları,yürüyüşleri bana hep bir osmanlı akıncısını hatırlatıyor.
    Bende warrior oyuncusuyum,ayrıca benim tandığım birçok Türk arkadaşımın yarısı ya warrior ya shaman...Yabancılar warrior bulamıyorken bizde gerçekten warrior kaynıyor.Ama yine ne hikmettir ki büyük bir çoğunluğu dps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Agwe_ -- 27 Aralık 2007; 1:03:45 >
  • Horde sözlük anlamı olarak göçebe olarak biliyorum ben.

Bi ara bunun mevzusu olmuştu yabancı basında zaten orc ları bize esinlenerek yapığı idda edildi blizardında.
  • biraz fazla kaptırdınız he:) o kadarda değil bazılarınız orc yürüyüşünü falan osmanlı yürüyüşüne benzetmiş

bu arada benzetme yaparken şunada dikkat edin world of warcrafttaki orta dünya diğer hiç bir oyunda olmayan bir orta dünyadır. WOW daki olay orta çağdan alıntılar yaparak bambaşka bir dünya yaratılmıştır. o yüzden orclar onurludur türke benzer falan dedinizmi traş olur arkadaşlar, çünkü orclar sadece wow da onurlu bir ırktır. diğer oyunları ve tolkinenin dünyasına girerseniz orclar hep kötüdür.
  • Her aptalın her yakıştırmasını kaale alırsak işimiz var...savaş bu onlara göre kötü taraf biziz,bize göre kötü taraf onlar,anlaması çok zor olmasa gerek...
  • Beyler bir yanlisi duzeltmek istiorum..horde irki, Turk..degil Mogoldur !! Gerci Turkler ve Mogollar birbirine yakin olsada(orta Asyadaki koklere donersek), ayni degildir...gunumuzde ingilizcede artik hordeu mogol irki anlamindan dahada cok gocebe,savasci hatta barbar..anlaminda kullaniolar..

Tokien e gelince dogru oldugunuz kisimlar var, ama yine direk Turk lere direk bir atif yok, Tolkien kotuluk dogudan gelir demis, ve kotuler olarak orta dogu, ve asya karisik bir irk yaratmistir.

hobbit ler yasadigi yer Ingilterenin paraleli, isengard ve iyiler ordusu Iskandinav benzeridir.

Sasirtici olansa Tolkien in en cok etkilendigi yazar, C.S.Lewis (Narnia nin yazari) , romanlarinda Turk lokumu, Aslan isminde bir karakter bulunur, ama Tolkien in aksine doguya karsi asla bir kotuleme yoktur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.