Şimdi Ara

Hosteslik-Hostluk hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Eskişehirden lise son öğrencisiyim.Eşit Ağırlık okuyorum ve Anadolu Üniversitesi Sivil Havacilik Kabin Hizmetleri okumak istiyorum.
    Biraz araştırma yaptım YGS-5 puanı ile giriliyormuş sanırım. Birkaç sorum var. YGS-5 den yeterli puan aldıktan sonra o bölüme yerleşmek için LYS ye girmeye gerek kalıyor mu? LYS-5(ingilizce) felan?
    Bide maaşları , olanakları hakkında bilgisi olan varsa cevap verebilirse çok mutlu olurum. Mesajlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hosteslik-Hostluk: Kariyer Yolculuğuna Başlama

Hosteslik-hostluk sektörü, hizmet sektörünün önemli bir alanını oluşturur. Hostesler ve hostlar, müşterilere hoşgörülü, bilgili ve verimli bir şekilde hizmet etmekle görevlidirler. Konukseverlik becerileri, mükemmel iletişim yetenekleri ve sorunları çözme becerileri gerektiren zorlu fakat ödüllendirici bir kariyer yoludur.

Kimler Hostes-Host Olabilir?

Hosteslik-hostluk mesleği, eşit ağırlık puan türüne sahip lise mezunlarına açıktır. İletişim becerileri güçlü, misafirperverliği seven ve insanlarla çalışmayı seven kişiler bu meslek için uygun adaylardır.

Eğitim ve Sertifikalar

Hostes-host olmak için özel bir eğitim veya sertifika gerekli değildir. Ancak, bazı işverenler turizm veya otelcilik alanında eğitim almış adayları tercih edebilirler. Ayrıca, ilk yardım ve yangın güvenliği eğitimi gibi ek sertifikalar, iş başvurularında avantaj sağlayabilir.

Hostes-Hostun Görev ve Sorumlulukları

Hostes ve hostların tipik görevleri şunları içerir:

• Müşterileri karşılamak, oturtmak ve siparişlerini almak
    • Yemek ve içecek servisi yapmak
    • Müşterilerin sorularını yanıtlamak ve sorunlarını çözmek
    • Hesapları hazırlamak ve ödeme almak
    • Restoranın temiz ve düzenli olmasını sağlamak

Kariyer Fırsatları

Hosteslik-hostluk, çeşitli sektörlerde kariyer fırsatları sunar. Oteller, restoranlar, kafeler, barlar ve etkinlik mekanları, hostes ve hostlara ihtiyaç duyan kuruluşlara örnek olarak verilebilir. Deneyim kazandıkça, yönetici veya müdür pozisyonlarına terfi etme fırsatları da mevcuttur.

Sonuç

Hosteslik-hostluk, insanlarla çalışmayı seven, misafirperver ve iletişim becerileri güçlü kişiler için tatmin edici bir kariyer yolu olabilir. Eşit ağırlık puan türüne sahip lise mezunları, bu mesleğe girmek için gerekli niteliklere sahiptirler. Sektörde ilerlemek için eğitim, sertifikalar ve deneyim kazanmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam maaşları ve iş olanakları hakkında fikrim yok ama bölüm ygs5 puan türüyle aldığı için ygs5den yeterli puanı alman kafii.. Lysye girmene gerek kalmaz ama üniversite tercihi yaparken lysden alan bölümleri tercih edemezsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YGS den orayı kazanırsam sadece LYS-5 e girmeyi düşünüyorum. İngilizcem çok iyi olduğu için sadece ingilizce ile ilgili bir meslek düşünüyorum o yüzden. Cevabınız için teşekkür ederim.

+Bir sorum daha var bu fakülte 2 yıllık oluyor galiba değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Butik otel açma hakkında
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.