Şimdi Ara

Üniversitelerin dil kursları hakkında yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıktanda anlaşıldığı üzere üniversitelerin dil kursları hakkında bilgisi olan,daha önce bu kurslara gitmiş,deneyimleri olan ya da belki arkadaşları gitmiş iyi ya da kötü yorum ya da bilgisi olan arkadaşlardan konu hakkında paylaşımlarını bekliyorum.

istanbulda yaşıyorum.amacım gerçekten iyi ve ileri düzeyde hem yazılı hem sözlü ingilizce öğrenmek,toefl gibi sınavlardan yüksek notlar almak.maddiyattan çok kursların kalitesi daha önemli benim için.
    istanbul içi ingilizce kurs deneyimlerinizi bekliyorum.araştırmalarımın sonuçlarını buradan paylaşacağım ileriki zamanlarda...

bu arada ben önlisans mezunuyum,açıköğretim işletme 3.sınıftan devam ediyorum öğrenim hayatıma.ismekten 2 kur ingilizce sertifikam var ve hepimizin bildiği üzere devlet okullarının yıllarca bizlere vermiş olduğu ingilizce derslerinide almış bulunmaktayım doğal olarak.alt yapım pek yok anlayacağınız ama olsun bi yerden başlamak lazım öyle değil mi?

• up
  • fatih üniversitesi sürekli eğitim merkezini tavsiye ederim hadımköy ve mecidiyeköyde. üniversitenin hazırlık sınıflarına giren hocalar ders veriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de bir ara ytü, itü gibi yerleri merak ediyorum. ama anlamadığım şey üniversitede ingilizce hocalarımı derse giriyor yoksa dışarıdan mı hocalar geliyor.

ve bu tip kurslar genelde kaç kişilik oluyor. yıldız teknik'in kursu hakkında bilgisi olan varsa yazsın lütfen. ya da istanbul avrupa yakasındaki diğer üniversitelerin kurslarına gitmiş olanlar da deneyimlerini yazabilir.

ilk bakışta özel kurslardan daha güvenilir bir izlenim oluşuyor nedense. ama bilmeden de atlamak pek mantıklı gelmiyor..
  • rockfatal kullanıcısına yanıt
    tam yanıt olmayabilir ama ne kadar yardımcı olursam iyidir diyerek yanıtlamaya çalışacağım. Ben YTÜ deyim hazırlık sınavından önce 15 günlük bir kurs vardı hazırlığı atlamaya yardımcı olmak için açılmış YTÜ-SEM tarafından (İTÜ de de varmış herhalde benzer bir kurs).Benim katıldığım 15 gün boyunca sürdü her gün 5 saat falan ders oluyordu dil bilgisi okuma yazma ve konuşma olmak üzere 4 bölümde işleniyordu püf noktalar veriliyordu derslerde okuldan hocalar geliyordu derslere kalınca kitaplar vardı (yayın isimlerini tam hatırlamıyorum) onlardan ödevler veriliyordu yapamadıklarını soruyordun. yazma derslerinde verilen bir konu hakkında yazıyorsun hocaya veriyorsun o eksiklerini gösteriyor düzeltiyorsun sonra tekrar gösteriyorsun. Genel olarak böyle ingilizce seviyesi iyi olan arkadaşların büyük çoğunluğu geçti yani onlar için yararlı oldu ama ben geçemedim hazırlık sınavını işte genel bir tekrar oldu benim içinde.Başka sorularınız varsa yardımcı olabilirim pm den veya buradan.Kolay gelsin

• cevaplar için teşekkürler,

bu konuda özellikle boğaziçi üniversitesini baya övüyolar ama ayrıntılı bilgisi olan yok sanırım bu kursla ilgili.

ben normal kurslarıda araştırıyorum bu üniversitelerin kurslarını da araştırıyorum.deneyimli olan arkadaşlardan deneyimlerini buradan paylaşmalarını bekliyorum.

özellikle sınıf mevcutları,hocalar türk mü yabancı mı? kurumun eğitim-öğretim ciddiyeti bu konular çok önemli sizlerde biliyorsunuz.internette okuduğum yorumlar çoğu kişinin gittiği kurslardan memnun kalmadığı yönünde.ben de böyle olsun istemiyorum,iyice araştırıyorum,inş iyi bir kurs bulacağıma inanıyorum.tabii sizlerinde görüşleri,
    deneyimleri çok önemli benim için.
  • forlive F kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevabınız için teşekkürler. sınıf ortalama kaç kişiydi hocam? ayrıca öğretmenler hep aynı mıydı, yoksa değişim filan oldu mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce dil kursu tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rockfatal kullanıcısına yanıt
    Tam hatırlayamıyoyorum ama zannedersem 15 kişi kadardı sınıf mevcudu derslere hep aynı hoca girmiyordu 2 farklı hoca giriyordu ama bahsettiğim kurs yanmızda hazırlık sınavı için yapılmış bir kurstu sizin düşündüğünüz kurs daha kapsamlı olacağı için daha çok hoca girer diye düşünüyorum mesela ben hazırlıktayım şimdi 5 farklı hoca giriyor derse haftanın her günü ayrı ve yabancı hocalarda giriyor derslere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muammer816

cevaplar için teşekkürler,

bu konuda özellikle boğaziçi üniversitesini baya övüyolar ama ayrıntılı bilgisi olan yok sanırım bu kursla ilgili.

ben normal kurslarıda araştırıyorum bu üniversitelerin kurslarını da araştırıyorum.deneyimli olan arkadaşlardan deneyimlerini buradan paylaşmalarını bekliyorum.

özellikle sınıf mevcutları,hocalar türk mü yabancı mı? kurumun eğitim-öğretim ciddiyeti bu konular çok önemli sizlerde biliyorsunuz.internette okuduğum yorumlar çoğu kişinin gittiği kurslardan memnun kalmadığı yönünde.ben de böyle olsun istemiyorum,iyice araştırıyorum,inş iyi bir kurs bulacağıma inanıyorum.tabii sizlerinde görüşleri,
    deneyimleri çok önemli benim için.

Hocam boun'u övüyorlar demişsiniz de, fiyatları sanki biraz abartı geldi bana.

toplamda 11 kur'dan sözediliyor her biri 60'ar saatlik olmak üzere. ve her bir kur öğrenci fiyatı 1050 tl. 11 kurun tamamını almak isteyen birisinin (eğer üni. öğrencisiyse) 12 bin liraya yakın para vermesi gerekiyor. üni öğrencisi değilse yaklaşık %15-%20 arası daha fazla vermesi gerek. (kur başı 1250 tl)

ne bileyim bana biraz uçuk geldi. bu fiyatla sanmıyorum ki 11 kura birden giden insan bulunsun. ama misal ben sadece 1 yada 2 kura gittim ondan da ne kadar fayda gelir bilemiyorum. var mı boğaziçi'nin ingilizce kursuna gitmiş arkadaş?

Beginner 1,2,3 (Başlangıç)
    Intermediate 1,2,3,4 (Orta)
    Advanced 1,2,3 (İleri)
    Advanced 4 Conversation

neyse bakınıyorum. ytü'nün sitesinde genel ingilizce için haftaiçi görünmüyor, haftasonu da kursa gitmek istemiyorum. kararsız kaldım iyice.

• rockfatal,

doğru söylüyorsun çok pahalı gerçekten,işte bende o yüzden araştırmalarımı sürdürüyorum.kaç kur gitmemiz gerekir,kaç kur yeterli olur,her kurs farklı kur programı yapmış vaziyette,çok değişik bir sistem kurulmuş ülkemizdeki diğer bütün sistemler gibi...

işte bu sebeplerden ötürü doğru seçim yapmak zorlaşıyor ve mutlaka bilen birinden yardım almak icab ediyor diye düşünüyorum.

bu yüzden buraya yazdım zaten.

fazla vaktim olmuyor bu kadar geç cvp yazdığım için kusuruma bakmayın lütfen.

bilgili ve/veya tecrübeli arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum.
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.