Şimdi Ara

hotpoint vs aeg vs lg kurutmalı çamaşır makinesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
12.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhaba,

evet doğru, normal bir durum.

kurutma işlemi sırasında rezistans ve fan devreye giriyor. bu esnada makine belli periyodda su alarak fanın ve rezistansın bulunduğu kısma su gönderiyor içeride bir miktar buhar oluşturuyor bunun etkisini de kullanarak kurutma işlemini gerçekleştiriyor.

sadece sıcak hava vermiyor yani. kuru sıcak verdiğiniz zaman içerdeki çamaşır yanıyor.. giysileri korumak için bu şart anlayacağınız.
  • kokomoko kullanıcısına yanıt
    peki kurutma makineleri neden su kullanmıyor? onlar da kuru sıcak hava veriyor, çamaşırlar da yanmıyor üstelik. benim fikrim üreticilerin çamaşırların yanmasını vs önlemesini düşünmelerinden çok, kurutmalı makinelerde susuz kurutmayı hala becerememeleri...

bence kurutmalı makinelerin en önemli olumsuzluklarından biri de bu. 150-170 lt su kullanmaları yukama+kurutma için.

diğeri de bir önceki çamaşırın havının tüyünün, sonra yıkadıklarınıza bulaşması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 11 Temmuz 2013; 13:53:02 >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    bak şimdi şöyle açıklayayım sana...

yıkama kurutma makineleri var bunlarda iki çeşit var bir hemen hemen bütün firmaların kullandığı sistem bunun dışında bosch un kullandığı condenserli sistem ama onun dez avantajıda 4 kg üzerine çıkamıyor kurutmada.

sadece kurutma makineleri ise : bacalı ( ki artık neredeyse kullanılmıyor ) - condenserli - ve ısı pompalı olmak üzere 3 çeşit.

yıkama kurutma makineleri condenserli kurutma makinelerine benziyor ama fark şu ısınan nemli havayı absorbe edecek bir condenser sistemini yer sıkıntısı olduğu için makineye sokamıyolar sokanlarda en fazla 4 kg kurutma yapabiliyor.

kurutma makinelerinin su kullanmaması içerisinde 25x45 cm ebatarında bir petek olması yüzünden.

yoksa yapamama becerememe gibi bir durum söz konusu değil...

bu arada 100 litre civarı şuanda 150 litre gibi bir durum söz konusu değil.

valla istenirse yapılabilir diye düşünüyorum. 25x45 dediğin peteğin ölçülerini düşürmek için ARGE çalışması yapsınlar o zaman. bunu yapamıyorlarsa beceriksizliktirler. ya da yapıp da ticari anlamda üretime geçmiyorlarsa o zaman da fırsatçıdırlar.

ben 150 lt diye az yazdım ama...geçen sene samsung müşteri hizmetleri ile görüştüğümde kurutmalı makinesinin 150-176 lt arasında su kullandığını söylediler. Ki bu bilgiyi ne broşürlerinde ne de internetteki ürün bilgilerinde belirtebiliyorlar. 150 lt su ne demek....10 yıkama yapsan 1.5 ton su...incir ağacı dikerler.

yer sıkıntısı için 2si bir arada almak isteyenlerin acaba 2 makineyi üst üste montajlama imkanı yok mudur ki?
    beyaz eşya konusunda ne kadar bilgilisin bilmiyorum.. ben bu sektörde üretimin içindeyim..

istenirse yapılıyor sıkıntı yok o zaman da makine boyutları 85x60 olmaktan yani standart olmaktan çıkıyor ve tüketiciler bu tarz cihazları büyük diye almak istemiyorlar. sen kendini üreticilerin yerine koy 20 milyon euro yatırım yapıyosun ve ürettiğin ürünleri satamıyosun girermisin o işe???

ayrıca condenser boyutunu küçültmek bir işe yaramıyor bu sefer kurutma performası düşüyor ve 3 kg 4 kg gibi değerlerde kurutma yaptırabiliyorsun makineye ki biz burda 7 kilo dan bahsediyoruz iki katı nerdeyse... fizik kanunları gereği yapılamıyor bu istediğin kadar argesi olsun zaten zamanında arge yapıldı ısı pompalı kurutma makineleri çıktı klima mantığı ile çalışıyor gaz çevrimi ile kurutuyor..!!

valla samsung nasıl sistem kullanıyor ve hangi kapasitedeki makine için söylediler bilmiyorum ama şuanda yukarda konusu geçen 10 kilo yıkayan 7 kilo kurutan Hotpoint aqualtis 108 litre su harcıyor.

yıkama ayrı kurutma ayrı alan kişiler kurutmayı makine üstüne koyabilir ve çalıştırabilir yetkili servisler bunla ilgili aparat veriyorlar zaten yada marketlerde özel sürgülü raflar satılıyor onlar da kullanılabilir.

bu arada küçük bir not : makinelerin üzerinde referasn belirtilen değer avrupa billiği enerji yönetmeliğine göre belirlenir ve labratuar ortamında kullanımda geçerlidir. makine üzerinde bulunan her programın kullandığı su ve elektrik değeri birbirinden farklıdır. bu tüm markalar için geçerlidir.

sektörün içinde olabilirsin. benim bilgimi sorgulayarak ve kendinin sektörün içinde olduğunu vurgulayarak karşındakini bilgisiz olarak nitelemeye çalışman klasik bir savunma biçimi...gerek yok bu tür söylemlere.

bu söylediklerine benzer şeyleri de 1900lü yılların başında, "şu ana kadar icat edilebilecek her şey icat edildi, bundan sonra birşey icat edilmesi mümkün değil" diyen ABDli bir bilim adamına benzetiyorum. üreticiler, makine boyutlarını büyütmeden, performansını da düşürmeden kondenserin boyutunu düşürebilirler. bugün 1.4 lt.lik motorlar 170-180 bg güç üretiyor. demek ki bu da fizik kanunlarına aykırıymış 10 sene önce ama kanunu delmişler :) tüplü tv üreticilerine göre de 2-3 cm inceliğindeki bir panelde birşeyler izleyebilmek fizik kanunlarına aykırıydı :) ama şu an tüplü tv üretimini birçok firma durdurdu...demek ki fizik kanunlarıyla bir alakası yok bu işin..

sizin yazdıklarınız sadece günümüzde olanların bi açıklaması. şu an için mümkün değil desen, anlarım. ama fizik kanunlarına aykırı demen komik olmuş...

biraz vizyon, daha fazla arge ve dürüstlük lazım her sektörde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 12 Temmuz 2013; 10:31:51 >

savunma biçimi değil. yanlış anlamışsın. ben ne kadar anlatırsam anlatayım benim söyleyeceklerim senin anladığın kadardır. dolayısı ile fazla teknik kasmıyacağım.

evinde kurutmalı çamaşır makinesi kullanıyormusun bilmiyorum hadi kullanmıyorsun diyelim evinde çamaşır makinen vardır herhalde? ne zaman satın aldın? hangi teknolojiye sahip makineyi kullanıyorsun ve bunu satın almak için mevcut gelirine oranla kaç para verdin?

verdiğin örnekler belki içerisinde bulunan sektörlere göre doğru olabilir. ama ben sana yapılamıyor demedim bir önceki mesajımda yapılıyor ama verim düşüyor..

senin yapılmasını istediğin şekilde makine var 10.000 TL verebilecekmisin? yada kaç kişi verecek? işin ticari boyutuda var

vizyondan bahsetmişsin ya arge ve dürüstlük... Türklerde yok alman ve italyanları beklicez mecburen..

bir kurutmalı çamaşır makinesi fabrika yatırımı - ürün arge yatırımı - ürün test yatırımı - üretim yatırımı ne kadara yapılır tahmini bişey söyliyebilirmisin milyon euro bazında..

ürünü imal ettin diyelim kaç bin yıkama testi yapman gerekiyor pazara sürmeden önce tahmini bir rakam söylermisin minimum 5 basamaklı.!

yazdıklarına ve aradıklarına bakılırsa LG F1255RDS7 kullanıyorsun gibi geldi ama neyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kokomoko -- 12 Temmuz 2013; 10:38:51 >

peki, yanlış anlamış olayım. teknik bilgim kıt olduğu için kasmamanız iyi olmuş. zira anlayamazdım.

yani bahsettiğim sektörlerde olabilen şeylerin maliyeti durumu kurtarıyor da, çamaşır mak üreticileri mi sorun yaşıyor?

kurutmalı çamaşır makineleri bu şekilde olduğu müddetçe ben evime sokmam. o yüzden kurutmasız mak kullanıyorum. ilerde de ayrı bir kurutma makinesi almayı planlıyorum.

hangi makineyi kullandığım ya da ne zaman satın aldığımın konuyla ne ilgisi var anlayamadım ama merakta kalmaman için yazayım. Bosch I-dos makine kullanıyorum, 2011 yılında satın aldım. tahminin tutmadı ama...neyse....

bu 10 bin liralık su kullanmadan 7 kg.lık kurutma da yapabilen kurutmalı çamaşır makinesi hangisidir acaba? hangi marka? model verebilir misin? merak ettim. bir inceleyim.

senin açından bakılırsa, teknoloji 1 milil ilerlemez. onun arge yatırımı, bunun maliyeti vs dersen, yeni ürün icadı, var olanı iyileştirme gibi kavramlar söz konusu olamaz. zira üreticiler senin gibi düşünseydi, bugün hala merdaneli makinelerde çamaşır yıkıyor olurduk. her yeni ürünün ilk maliyeti yüksektir. ürün piyasada yaygınlaştıkça, satışı-talebi arttıkça, aradan zaman geçince (patent hakkı varsa, o hakkın dolmasıyla bu maliyet de sıfıra yaklaşır) ve benzer sebeplerle fiyatı düşer. (ben de sana şimdi ekonomi-finans sektöründe olduğumu belirtip, "ben ne kadar anlatırsam anlatayım benim söyleyeceklerim senin anladığın kadardır. dolayısı ile fazla teknik kasmıyacağım" demeli miyim?) bunun farkındasın di mi? ben de sana şu örneği vereyim. 1990 yılında Arçelik 2200ün fiyatı, öğretmen olan anne babamın maaşlarından daha fazlaydı. 1997 yılında babam Nokia 8110 cep telefonunu 1000 marka almıştı.. bugün 8110'un yaptığını yapabilen telefonlar 100 tl civarında...ilk LCD TV.ler çıktığında fiyatları ne kadardı? şimdi almayanı dövüyorlar. ilk çıkarttıkları modellerin (daha kalın ve ne full hd ne 3d olan modeller) fiyatına şimdi 3d led teknolojili lcd.ler var...

yıkama testi vs gibi rakamları bugün MIELE kendi sitesinde açıklıyor zaten. tahmin etmeye gerek yok. ordan da bakılabilir.

sen önce böyle birşey yapılamaz dedin, fizik kanununa aykırı dedin. sonra da yatırımdan maliyetten bahsettin.

şimdi böyle bir makine yapmak fiziken mi mümkün değil, yoksa şu an için maliyeti yüksek olacağı için mi? bunu tam anlayamadım...gerçi son mesajında maliyetli olduğu için demişsin...yani fizikle kanunla alakası yok. benim de bahsettiğim buydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 12 Temmuz 2013; 11:11:04 >

peki, yanlış anlamış olayım. teknik bilgim kıt olduğu için kasmamanız iyi olmuş. zira anlayamazdım.

- sorun değil beni yormadığın için teşekkürler.

yani bahsettiğim sektörlerde olabilen şeylerin maliyeti durumu kurtarıyor da, çamaşır mak üreticileri mi sorun yaşıyor?

- ortada sorun yok yapan yapıyor. yaşam standartları günden güne yükseliyor istediğin şekilde olan makinelerde gelecek. tam tarih veremiyorum..

kurutmalı çamaşır makineleri bu şekilde olduğu müddetçe ben evime sokmam. o yüzden kurutmasız mak kullanıyorum. ilerde de ayrı bir kurutma makinesi almayı planlıyorum.

- eğer evinde koyacak yer konusunda sıkıntı yaşamıyorsan doğru bir düşünce içerisindesin.

hangi makineyi kullandığım ya da ne zaman satın aldığımın konuyla ne ilgisi var anlayamadım ama merakta kalmaman için yazayım. Bosch I-dos makine kullanıyorum, 2011 yılında satın aldım. tahminin tutmadı ama...neyse....

- aksine tahminlerim ile aynı doğrultuda bir cevap verdin.. müşteri profilin tutuyor.

bu 10 bin liralık su kullanmadan 7 kg.lık kurutma da yapabilen kurutmalı çamaşır makinesi hangisidir acaba? hangi marka? model verebilir misin? merak ettim. bir inceleyim.

- piyasaya henüz çıkmadığı için ticari sır kusura bakma..

- ayrıca o örneği kıyaslama yapmak için vermiştim. sen o kadar para verirmiydin bir ürüne onun cevabını verebilirsen daha güzel olur.

senin açından bakılırsa, teknoloji 1 milil ilerlemez. onun arge yatırımı, bunun maliyeti vs dersen, yeni ürün icadı, var olanı iyileştirme gibi kavramlar söz konusu olamaz. zira üreticiler senin gibi düşünseydi, bugün hala merdaneli makinelerde çamaşır yıkıyor olurduk.

-benim açım diye birşey yok senin baktığın açıdan öyle görünüyorsa bilmiyorum.. ama bünyesinde bulunduğum kuruluş beyaz eşya konusunda almanlardan daha çok icat yapıyor. ve patent alıyor.

her yeni ürünün ilk maliyeti yüksektir. ürün piyasada yaygınlaştıkça, satışı-talebi arttıkça, aradan zaman geçince (patent hakkı varsa, o hakkın dolmasıyla bu maliyet de sıfıra yaklaşır) ve benzer sebeplerle fiyatı düşer. (ben de sana şimdi ekonomi-finans sektöründe olduğumu belirtip, "ben ne kadar anlatırsam anlatayım benim söyleyeceklerim senin anladığın kadardır. dolayısı ile fazla teknik kasmıyacağım" demeli miyim?) bunun farkındasın di mi?

- farkındamısın finas sektöründe olan biri için çok acemice konuşuyorsun =) yatırım maliyeti ve bunun geridönüş süresinin hesaplanmasını benden daha iyi biliyor olman lazım. evet ilk ürün maliyeti yüksek.! ürün piyasada yaygınlaştıkça patent süreleri dolunca filan ucuzlar haklısın bunlar yatırımın temel dinamikleri. arz talep dengesi önemlidir finansçı arkadaşım talep olmayan bir üründen yada sektörel olarak beyaz eşyada trend olan bir eğilimin dışında farklı, maliyeti yüksek ve talebi henüz oluşmamış bir ürünü piyasa sürenin peşine teneke bağlarlar.

ben de sana şu örneği vereyim. 1990 yılında Arçelik 2200ün fiyatı, öğretmen olan anne babamın maaşlarından daha fazlaydı.

- şuanda öğretmen bir çiftin maaşı ile komple ev düzülebiliyor ama durum bu açıdan baktığında farklı arçelik o paraya 2200 sattı zamanında ama arge yatırımı nerde? allah uzun ömür versin ailen hala arçelik markası mı kullanıyor yoksa teknolojisi daha iyi olan başka bir marka mı aldılar? ki sen onların evladı olarak bellir bir seviyenin üstünde insanın tercih edeceği ve anlayacağı bir ürün kullanıyorsun evinde. yani anlatmak istediğim şu belirli bir ivme var sektörde ve çok uçuk noktalara bizim şuanda üzerinde konutuğumuz gibi henüz gelmedi gelmeside baya bi zaman alır inan. çünkü örneğini verdiğin otomotiv - elektronik ve telefon pazarı kadar hızlı değil. başka bir örnek te 1990 da aileden iki kişinin maaşından daha fazla değeri olan 2200 makinenin özelliklerinden daha fazlasına sahip olan cihazlar şuan 499 TL ye satılıyor. öğretmen maaşının 4 te 1 diyebiliriz...

yıkama testi vs gibi rakamları bugün MIELE kendi sitesinde açıklıyor zaten. tahmin etmeye gerek yok. ordan da bakılabilir.

- pazarlama departmanı algıyı nereye yöneltmek isterse oraya reklam yapar.. ama emin ol orda yazanın 2 katı yapılan testler.

sen önce böyle birşey yapılamaz dedin, fizik kanununa aykırı dedin. sonra da yatırımdan maliyetten bahsettin.

- ben böyle bişey söylemedim yapılamaz diye nerde söylemişim iki defa okudum bulamadım.. yapılamaz dediğim şey kondenserli kurutmada su kullanmayan 7 kilo ve daha fazla kurutan makineydi. 85x60 cm ölçülerine boyutlardan dolayı bunun yerleştirilememsiydi. küçük kondenser kullanınca kapasitenin 4 kg a düştüğüydü ama sen neyi böyle anladın bilmiyorum. ama benim anlattığım ile senin anladığın aynı değil bu kesin.

şimdi böyle bir makine yapmak fiziken mi mümkün değil, yoksa şu an için maliyeti yüksek olacağı için mi? bunu tam anlayamadım...gerçi son mesajında maliyetli olduğu için demişsin...yani fizikle kanunla alakası yok. benim de bahsettiğim buydu.

- detaylı açıklıyorum ikimizde aynı çizgidemiyiz görmek için =) böyle bir makineden kastım şu benim standart beyaz eşya ölçüsünde 85x60 cm ebatında içerisinde kondenser olan bir makine yapmak mümkün değil. fiziken mümkün değil.! çünü o ölçülerin içerisine belirttiğimiz miktarlardaki çamaşırı kurutacak kadar büyüklükte bir parça konamıyor sığmıyor çünkü. sığanlar var ama onlarda max.4 kg kurutabiliyor.

sana verdiğim LG örneği bu yüzdendi çünkü o makine standart ebatlardan büyük yükseklği 100 cm.. 2 milyonluk yıkama pazarında 1000 tane satıyor. fiyatı nerdeyse 4000 TL hemde kondenserli değil.. dolayısı ile kapasite arrtırmak aynı zamanda çok maliyetli. yapılamaz diye bişey yok yapılır ama alım gücü açısından baktığında erişebilir bir cihaz olmaz..

:) yazılan her cümleyi alıntılayıp cevap verdiğin için teşekkürler. ben, sen de anlayabilsin diye olayı en basite indirdim finansman-yatırım konusunu. istersen başka bir başlıkta yatırım-maliyet-finansman konularında tartışmaya devam edebiliriz. belki o zaman sizin için acemiliğin dışına da çıkarım :) senin için bu konularda ders de verebilirim memnuniyetle...

kendi yazdığın yazıda fizik kanunu gereği yapılamıyor dediğin yeri bulabilmen için ne yapmam gerekir, bilemedim. 3-4 defa daha oku istersen.

yine boyutlardan, yerleştirilememesinden bahsetmişsin. sen mevcut durumu söylüyorsun bana. ben ne diyorum, sen ne diyorsun? tekrar söylüyorum...istenirse, herhangi bir kapasite düşmesi, makine boyut artışı olmadan o 85x60lık parçayı küçültüp, performansını da artırabilirler. bu konuya kafa yorarak, ARGE çalışmasıyla yapılabilir diyorum...YAPILABİLİR.....maliyeti başta yüksek olur diyorum, bir takım etkenlerle bu fiyat düşer diyorum...(ilk kurutmalı makine çıktığında fiyatı neydi, ya bu makine satılmaz diye kurutmalı makine yapmasalar mıydı) ve sana örnekler veriyorum, daha önce dev boyutlarda olan cihazların şu an küçüldüğünü...farklı sektörlerden de örnekler veriyorum daha rahat konu anlaşılabilsin diye....ya farklı şeylerden bahsediyoruz, ya da ikimiz de birbirimizi anlamıyoruz.

arçelik 2200 örneğiyle ilgili zaten sen de aynı şeyi yazmışsın....o zaman 2-3 maaşa satılan cihazın yaptığını, şu an 500 tl.lik makineler yapıyor. ben bu örneği lcd tv.lerle de pekiştirdim. sen bana benim yazdığımı bi daha yazmışsın.

bu arada, talebi henüz oluşmamış ürünle" su kullanmadan adam gibi 7 -8-9 kg çamaşır kurutabilen, hav tüy bırakmayan bir kurutmalı çamaşır makinesinin talebi"nin olmadığından bahsediyorsun sanırım....bu forumda bile onlarca insan var böyle bir makine talebi olan....ben, tekrar diyorum, istenildiği takdirde, o kondanserin, 7-8-9 kg çamaşır kurutacak şekilde, standart ölçülerde bir bir makinenin içine yerleştirilebileceğini söylüyorum. buna talep yok diye sen bi çalışma yapmazsan, olmaz tabi. ayrıca, her zaman bir ürün piyasaya sürmek için talebin oluşmasını beklemek de gerekmez. steve jobs bu şekilde düşünseydi, bugün iphone diye bir telefon ve bunun çılgınlığı olmayacaktı. beyaz eşya sektörü farklı bir sektör elbet, dinamikleri de farklıdır her 2 sektörün. ama bir fikir vermesi için bu örneği verdim.

• anladım senin demek istediğini ama öyle hızlı olmuyor malesef..

daha doğalgaz ile çalışan kurutucular ve bunların kombine olan makineleri gelmedi Türkiye'ye bunlardan sonra oda olucak.

biraz beklemek lazım.

• emrahsnr ve kokomoko ikinizde gerçekten çok bilgili ve paylaşımcı arkadaşlarsınız.İki tarafında birbirine göre + veya - bilgileriniz olabilir.Sorun değil.. Herkesin birbirinden öğreneceği çok şey vaR. Bir arkadaşın küsüpte paylaşımlarını bırakmaması dileğiyle..Sayenizde hiç anlamadıgımız veya kulaktan dolma bilgilere sahip oldugumuz konular ile ilgili emsalsiz bilgilere sahip oluyoruz..
  • dostlar Ariston un kurutmalı makinesinde banyodaki yer paspaslarini kurutmali olarak yıkamis bulundum. . haliyle paspaslarin altındaki parçalar lime lime olup içinde dağıldı ve içinde bir sürü parçacık kaldı. . bir kere boş durulama yaptım ama içi hala temiz değil. . sizce ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi olmuş

Kokomoko engin bilgilerinden benide faydalandı turdan çok sevindiririm.bende uzun zamandır aristonkullanyrm ve ck memnunum fakat yeni bi makina aicam ve hotpointe bakiyorum iki model hhakkında ttavsiyesirica edicem.
    1.WDD 9640 B EU 9/6 yikama kurutmali
    2.WMF/FMF 923 9kg yikamali
    Kurutmann enerji tüketimi çokforumlarda bvaktim ama iyi diyen de kotuleyende çok karar veremedim.bide samsungun 8 kg WF8800LSW modeli var ki bu 3. Tercihim anca olur.bunlar hakkinda bilgi verirsen cok memnun olirim simdiden tesekkurler @kokomoko

• asiruzgar26 A kullanıcısına yanıt
    1- 9640 yıkama kurutma enerjisi yüksek ama rekabet modelleri ile kıyasladığın zaman hemen hemen aynı.

2- yıkama kurutma olsun az elektrik harcasın diyorsan bütçeyi biraz aşarak AQD 1071 kodlu makineyi öneririm yıkama enerjisi A-%40 kurutma sınıfı A-%10

3- FMF 923

4- samsung
  • uzun süreli bir makine istiyorsanız beko-arçelik-bosh-siemens dörtlüsünden birini secmenizi öneririm. malum kurutmalı cihazlar değişik bir mühendisliğe sahip bu nedenle arıza çıkarmaları muhtemel.. servisi booooll olan bir marka seçin derim..

ayrıca samsungun ve lg nin cihazlarından uzak durmanızı öneririm.. belki size alakasız gelebilir ama Tek kurutma makinesi üretip satan bir firmanın kurutmalı çamaşır makinesini almakta fayda var..

ayrıdığınız bütçeyi bilmiyorum ama aşağıdaki modlleri inceleyin isterseniz.

http://www.etecim.com/siemens-wd14h420tr-iq500-kurutmali-camasir-makinasi.html

http://www.hepsibitikla.com/beko-wd-964-kurutmali-camasir-makinesi

bekonun cihazı diğer çoğu markaya göre yıkamalı kurutmalı tek programda 70 LT su tasarruf ettirir..

Selam AEG nin kurutma çamaşır makinasını önerir misiniz? 2500 TL civarında kurutma A seviyesinde.

• Hotpoint'in AQD1071F modeli de çıkmış sanırım. bu ürün hakkında bilgisi olan var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.