Bilgisayara hotspot ile bağlanınca interneti kullanamıyorum çözümünü bilen var mı? |
Hotspot internetimi kullanamıyorum
-
-
1. Hotspot Ayarlarını Kontrol Etme
- Telefonunuzun hotspot ayarlarına gidin ve Wi-Fi ağ adı ve şifre ayarlarının doğru olduğundan emin olun.
- Bağlantı Türü (LTE, 4G, 5G) doğru şekilde aktif mi, bunu kontrol edin.
- Bağlantı Paylaşımını doğru ayarladığınızdan emin olun. Örneğin, hotspot'ı Wi-Fi olarak mı, yoksa USB ya da Bluetooth üzerinden mi paylaşmak istiyorsunuz? İhtiyacınıza uygun olanı seçin.
2. Wi-Fi Bağlantısını Yeniden Başlatma
- Bilgisayarınızın Wi-Fi bağlantısını kapatıp tekrar açmayı deneyin.
- Telefonunuzun hotspot özelliğini kapatıp tekrar açarak yeniden bağlanmayı deneyin.
3. DNS Ayarlarını Değiştirme
Bağlantı sağlansa da internet erişimi yoksa, DNS sunucularının doğru şekilde çalışmadığı bir sorun olabilir. Bu durumda, DNS sunucusunu değiştirmek faydalı olabilir:
- Bilgisayarınızda Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir yolunu izleyin.
- Bağlantınızı sağlamak için Wi-Fi üzerine sağ tıklayın, Özellikler seçeneğine tıklayın.
- Açılan pencerede, İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) üzerine tıklayın ve Özellikler butonuna tıklayın.
- Burada, Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini işaretleyin ve şu DNS adreslerini girin:
- 8.8.8.8 (Google DNS)
- 8.8.4.4 (Google DNS)
- Değişiklikleri kaydedin ve interneti tekrar deneyin.
4. Telefon ve Bilgisayarın Yazılımını Güncelleme
- Hem telefonunuzun işletim sistemi hem de bilgisayarınızın işletim sistemi (Windows, macOS vs.) güncel mi? Eski yazılım sürümleri bağlantı sorunlarına yol açabilir.
- Telefonunuzda hotspot özelliğini kullandığınız mobil ağın da güncel olduğuna emin olun (eğer varsa SIM kart güncellemesi).
5. Güvenlik Duvarı ve Ağ Ayarlarını Kontrol Etme
- Bilgisayarınızda herhangi bir güvenlik yazılımı (antivirüs, güvenlik duvarı vb.) var mı? Bu yazılımlar bazen internet bağlantısını engelleyebilir.
- Windows güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırakıp, interneti tekrar kontrol edin.
6. Modem ve Telefonu Yeniden Başlatma
- Telefonunuzu ve bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin. Bazen basit bir yeniden başlatma, bağlantı sorunlarını çözebilir.
7. Mobil Veri Paylaşımı (USB ile Bağlantı)
Eğer Wi-Fi üzerinden bağlantı sorunluysa, telefonunuzu USB ile bilgisayarınıza bağlayarak da interneti paylaşabilirsiniz. Bu durumda telefonun hotspot ayarlarında USB ile bağlantı seçeneğini aktif hale getirin.
8. Veri Kısıtlaması ve Faturalı Hattı Kontrol Etme
- Eğer mobil internetinizde veri kısıtlaması varsa (örneğin veri kotanız dolmuşsa) internet bağlantısı çalışmayabilir.
- İnternet hızınız yavaşsa veya bağlantı kesiliyorsa, mobil ağ sağlayıcınızla iletişime geçerek sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
9. Farklı Cihazlarla Deneme
- Eğer mümkünse, başka bir cihazla (örneğin bir başka telefon veya tablet) hotspot'a bağlanarak internetin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer diğer cihazlarda da internet çalışmıyorsa, sorun telefonunuzun internet bağlantısında olabilir.
Bu adımları takip ederek çoğu hotspot bağlantı sorununu çözebilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X