Şimdi Ara

HP 1018 mi Samsung ML1610 mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
11.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: John PHILIPS

Arkadaşlar bu lazer yazıcılarla mürekkep peskirtmeli yazıcılar arasında ne fark var anlayamadım.

Yardımcı olabilecek yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: GKHN33

bi saat önce samsung m1610 aldım mükemmel bi cihaz. tam dolu toner veriyorlar yanında... umarım sorunsuz bi şekiilde kullanırım

Ben de bugün ml1610 aldım. Tam dolu toneri nerden uyduruyorsunuz kim diyor tam dolu diye?? Hepsiburada.com sitesindeki yorumlarda da hep böyle diyor ondan gaza geldik ama kılavuzunda yarı dolu olduğu yazıyor!*

Bundan başka Xerox-3116 var. Baskı devre işlerinde kullandığım için çok temiz çıktıya ihtiyacım var ama bunun drum kötü kullanımım sonucu artık temiz eksiksiz baskı yapamıyor, yeni bir kartuş alacağıma yeni bir makina alayım dedim. Xerox'un drumu aslında daha en başka bazı kalıcı tuhaf lekelere sahipti ve bu yüzden Samsung'ta şansımı denemek istedim. Allah'tan drum çok temiz ama şu üç beş saatte edindiğim izlenim yeterli bence, makinanın kendisi Xerox'un tırnağı bile olamaz bunu çok açık söyleyeyim. Daha şimdiden belli bu. Bu yazıcı, o bahsedilen HP, ayrıca xerox 3117, bunlar hep oyuncak sınıfı haberiniz olsun. Düşük fiyata iyi kalite eskide kalmış, öyle görünüyor ki üreticiler aralarında anlaşıp stratejiyi değiştirmişler. En düşük fiyat çizgisinde Xerox-3116'dan daha iyi ve sağlamı yok bence, ama artık piyasada kalmış mıdır bilmem. Benim acilen yazıcıya ihtiyacım vardı ve cebimdeki üç beş kuruşu biriktirip bunu alabildim, tavsiyem acil değilse 60-70 lira daha biriktirip bir üst seviyede şöyle 200 lira civarı bir yazıcı almanız.

Ha bir de bu açık tepsi nedir öyle??! Fiyatı düşürmek için yaptıkları kepazeliğe bakın ya. Burda Denizli'de evin her deliğini kapatsan bir haftada bir karış toz birikir! Bu teknoloji elektrostatik yöntemlerle çalışır olmaz ki öyle yav.. Bir de kağıdın iki tarafını kullanacaksanız başınız belada çünkü kağıtları çift çekme olasılığı çok yüksek. Bir kağıda 4 sayfa yazdırmak istediğinizde ise başka bir eksiklik hemen kendini belli ediyor, bu yazıcı kağıdın baskı yönünü içerde terslemediği için kağıdın ön tarafına baskı yapıyor, bu da işleri zorlaştırıyor. Yazılımdan ikinci baskıda kağıt sırasını terslemek gerekiyor ama hem tek ya da çift sayıları yazdırıp hem de sırayı tersleme özelliğini aynı anda kullanamıyorsunuz Bu yüzden dökümanı çalıştıran yazılımdan tersletiyorsunuz ama 4'ün hangi moduna denk gelmiş ona göre işlem yapmanız gerekir, yok bilmem birinde sayfayı sağ yönlü birinde sol yönlü kullanma filan bir sürü ıvır zıvır girdi işin içine. Valla hayal kırıklığı oldu, bu 120 lira civarı ultra-ucuz sınıftan bir üstünü tercih edin derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 20 Haziran 2007; 12:10:22 >

• Püskürtmeli yazıcılar mürekkep kullanır ve baskı sayısı düsüktür..laser kartuslar ise toz toner ile doldurulur baskı sayısı binlerce olabilir fakat kullanılan toz ve dolumcunun el işciligi cok önemli..samsunglara uyumlu toneri bulmak biraz zor olur cünkü kg fiyatı cok pahalı ve dolumcular genelde ucuzu tercih ediyor..hp uyumlu toz toner hem ucuz hemde uyum sorunu yok..suandan piyasada olan bircok mürekkep püskürtmeli kartusu ev kullanıcıları bile rahatlıkla doldurabilir..laser kartusunu kendi dolduran insanlarda var fakat kartusu tekrar toplamak ve uygun toner tozunu kullanmak işin püf noktası..
    Dolum fiyatları mürekkep için 5 ile 12 tl arasında ,laser toner kartuslarının dolumu ise 20-25 tl civarındadır..toner kartuslarının modeline göre chip degişimi ve drum degişimide dolumda ücreti etkiler ve artırabilir..renkli laser dolumları ise cok da yüksek rakamlarla yapılmakta ve resim kaliteside mürekkep kartuslarına görede cok iyi deildir..orjinal kartuslar ise herkesin bildigi gibi yeni bir yazıcı fiyatına eşdeger hatta renkli laser kartusları dahada pahalı olabiliyor..cıktı sayısı önemli deil kartusumu kendi doldurmak isterim diyenler mürekkep kartuslarını , cıktı sayısı benim için daha önemli ve dolumlada ugrasmam diyenler ise laser kartuslarını tercih edebilir.. 1kg hp toner 11 euro 1kg lexmark-samsung toz toner 18 euro ve bu miktarla laser kartusu 8-10 sefer dolabilir.. her dolumu 2 bin cıktı diye hesaplarsak buda yaklasık olarak 16-20 bin sayfa cıktıya dekgelir..

• Aklım karıştı arkadaşlar.

Tam samsunga karar vermiştim, aklımı karıştırdınız. Samsung alsam çok mu başım ağrır.
  • Aklın karışmasın, 120 lira için ml1610'un çok iyi bir seçim olacağını düşünüyorum ama biliyorsun üç kuruşa beş köfte yok. Oyuncak modeller bunlar. Çok fazla döküman basacaksan 60-70 lira daha biriktirebilirsen bir üst sınıf bir yazıcı almakla iyi edersin.
  • * Çok önemli düzeltme:

ML1610 için kılavuzunda tonerin yarı dolu olduğunun yazdığını söylemiştim, bu böyle ama kutuda büyük bir etiket var tonerin tam dolu olduğunu belirtiyor onu görmemiştim. Yanlış bilgi için özür..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang
    60-70 lira daha biriktirebilirsen bir üst sınıf bir yazıcı almakla iyi edersin.

Konuyu okuyanlar için model adı da versen iyi olurdu.

Biz aldık 1610 u.
  • kesınlıkle hp 1018 taş maşallah taşş
  • ben de yeni 1018 aldım 140ytl, 6 taksit.. kesinlikle çok kaliteli bir yazıcı ve çok kolay. cihp vs yok kolay dolum sağlıyor
  • hp 1018 de yaglı kagıtlara (takvim kagıtları gibi) cıktı alınabiliyormu. bende baskı devre cıkarmak icin kullanacagımda
  • ben de dün 1018 aldım. akşam 40-50 sayfa çıktı aldım. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım.

Aldım , kurdum bi sorun çıkmadı , sonra bir çıktı aldım , eyvah dedim. acaba bu arkalı önlü çekim yapmıyormu dedim, alırken falan hiç aklıma gelmemişti bu iş. içime acayip bi korku düştü , fakat sonra ufak bi araştırma sonucunda ayarını buldum ve çok rahatladım.
    sonuç olarak yeni kullanıcı olarak ben memnunum. toner tasarruf modunda kullanmaya çalışıyorum devamlı unutmazsam , gayet yeterli...
  • Arkadaşım eğer lazer yazıcı alıcaksan güveneceğin bir marka olmalı bu markalarda Canon veya hp gibi firmalardır.

Bilindiği gibi hp nin siyah beyaz ve renkli lazer yazıcılarını canon yapar.Mekanizme tıpa tıp aynıdır.Aynı Xerox ve Samsung gibidir tabi bunu anca yazıcıdan anlayan kişiler bilir tahminimce.

Size bir tavsiyem var
    CANON LBP-2900
    12sayfa baskı hızı
    0 saniye ısınma süresi(Bu çok önemlidir yoğun baskı ortamında çalışmıyorsanız gün içerisinde arada bir baskı alıyorsanız sizi bekleme süresinden kurtarır çünkü fuser dediğimiz ünitede seramik olduğu için daha çabuk ısınır ve bu 0 saniyedir anında baskıyı alırsınız)
    2 mb bellek(Makinadaki ve içerisinden çıkan yazılım sayesinde sıkıştırarak dosyaları yollayabilme özelliği yaklaşık 64 mb bir bellek anlamına geliyor)
    TONERİ TAM DOLU GELİR 2500 SAYFA BASKI ALABİLİRSİNİZ.

PİYASADA YAKLAŞIK 190 YTL OLAN BU ÜRÜN TEKNOSALARDA SADECE....
    STOKLARLA SINIRLI BU ÜRÜN TEKNOSALARDA SADECE AMA SADECE 99 YTL HERHANGİ BİR TEKNOSA MAĞAZASINI ARAYARAK.ÜRÜNÜ TALEB EDEBİLİRSİNİZ

• quote:

Orjinalden alıntı: cremisiastro

Arkadaşım eğer lazer yazıcı alıcaksan güveneceğin bir marka olmalı bu markalarda Canon veya hp gibi firmalardır.

Bilindiği gibi hp nin siyah beyaz ve renkli lazer yazıcılarını canon yapar.Mekanizme tıpa tıp aynıdır.Aynı Xerox ve Samsung gibidir tabi bunu anca yazıcıdan anlayan kişiler bilir tahminimce.

Size bir tavsiyem var
    CANON LBP-2900
    12sayfa baskı hızı
    0 saniye ısınma süresi(Bu çok önemlidir yoğun baskı ortamında çalışmıyorsanız gün içerisinde arada bir baskı alıyorsanız sizi bekleme süresinden kurtarır çünkü fuser dediğimiz ünitede seramik olduğu için daha çabuk ısınır ve bu 0 saniyedir anında baskıyı alırsınız)
    2 mb bellek(Makinadaki ve içerisinden çıkan yazılım sayesinde sıkıştırarak dosyaları yollayabilme özelliği yaklaşık 64 mb bir bellek anlamına geliyor)
    TONERİ TAM DOLU GELİR 2500 SAYFA BASKI ALABİLİRSİNİZ.

PİYASADA YAKLAŞIK 190 YTL OLAN BU ÜRÜN TEKNOSALARDA SADECE....
    STOKLARLA SINIRLI BU ÜRÜN TEKNOSALARDA SADECE AMA SADECE 99 YTL HERHANGİ BİR TEKNOSA MAĞAZASINI ARAYARAK.ÜRÜNÜ TALEB EDEBİLİRSİNİZ

Çok enteresan canon gibi bir markanın lazer yazıcısı nasıl oluyorda bu fiyata satılabiliyor? Araştırıyorum şu an...

teknosadaki fiyatı kdv dahil 99 ytl en ucuz samsungdan bile ucuz!? şüpheyle yaklaşıyorum...

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125090199&CS_Category=_SBA_78_1662_493_2198&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_LASER78

Şu anda stoklarda gözükmüyor teknosa da acaba özel bir indirimmi yaptılar millet hemen kapışmış galiba

Güncelleme: Epey araştırdım yazıcı çok kaliteli kesinlikle fiyatıda mükemmel, toner kapasitesi samsungdan 500 sayfa daha çok samsung 2000 canon 2500. Dolumda yapılabiliyor 25 ytl ye. Tek bulamadığım konu toneri kutudan tam dolumu çıkıyor yarı dolumu?

Şu anda piyasada en ucuz 170 ytl ye satılıyor bu yazıcı demek ki teknosa bu yazıcı fiyatını duyurur duyurmaz toptan satın aldı bazı uyanıklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter_one -- 11 Eylül 2007; 16:30:27 >

• Az önce gittim bayrampaşa carrefour teknosa dan aldım canon LBP 2900 lazer yazıcıyı 99 ytl ye bonua peşin fiyatına 6 taksit Benle beraber bir kişi daha aldı ve artık istanbulda bu yazıcıyı almanız mümkün değil bu fiyata hayırlı uğurlu olsun
  • Arkadaşım ben printer tamiri ile uğraşıyorum.En başta söleyim hp 1018 almanı tavsiiye ederimm.Toner dolumuda kolayy.Sanırm Hp 12A toner var üzerinde ve çok ta kullanışlı bi printer.Tavisye ederiim..
  • arkadaşlar 1018 yazıcı aldım alalı 6 ay oldu bir iki sayfa çıktı aldım başka lazım olmadı bugün tekar yazıcıyı kurup çıktı alacaktım sürücüyü kuruyorum yazılcı algılandı lütfen bekleyin diyor sonra kurulum başarısız oldu diyor yazıcıda mı bir porblem var yoksa sürücüdemi nedir bilen biri varsa yardımcı olsun yoksa yazıcı aldığım yere götüreceğim
  • HP 1018

Sürekli çıktılar için mükkemmel bir yazıcı yanlız kağıdı alması yazmasından uzun sürdüğü için bu biraz sıkıntı yaratabilir. Bunun dışında fiyat ta göz önüne alındığında harika bir yazıcı.

Orta sınıf kullanıcılar için daha iyi bir ürün yok bence.Baskısı güzel ve hızlı. HP lazer yazıcı konusunda oldukça tecrübeli. toneri çipli olmadığından dolayı oldukça tasarruflu yeniden dolum yapıldığında daha ucuza dolumunu yaptırabiliyorsunuz. Toneri tam dolu olduğunda en az 2000 sayfa basabiliyor.

İlk çıktı zamanı güzel hızıda öyle tabiki sonuçta sağlam ve başınızı ağrıtmayacak ayrıca uzun vadede diğer markalara göre daha çok tasarruf edebileceğiniz bir ürün.

Ürün genel kullanımda iyi, ancak grafik, tablo ya da dolgulu şekillerde zayıf kalıyor. Hele siyah beyaz olsun, fotoğraf çıktısı alayım derseniz hiç denemeyin!

Ancak, düz yazı için gayet iyi bir ürün! üzerinde gelen tonerde standartlara göre 1000 sayfa yazar diyordu ben tamamını toner tasarruf modunda yazdırarak ortalama sayfa doluluğu %8-12 arasında değişmek kaydıyla 1800 sayfa yazdırdım tonerim daha yeni bitti yani tahminim tam dolu toner standartlara göre 2000 sayfa yazıyorsa toner tasarruf modunda en kötü ihtimal 3500 sayfa yazacağını garanti ederim

ayrıca makine ısınmadan dolayı hafif nem çıkarıyor ama 50 sayfa gönderip soğuyunca tekrar 50 gönderirsem nemde olmuyor

Ayrıca toner doldurtarak kullanmak isteyenler için çok kullanışlı piyasadaki en iyi ürün kesinlikle başınız ağrımaz son olarak toner bitmeye yakın silik çıkarmaya başlayınca çıkartıp sağına soluna hafifce tık tık yapıp tekrar takarsanız 100 sayfa kadar daha yazar

• quote:

Orjinalden alıntı: extreme1

kesinlikle samsung..
    daha ucuz
    daha hızlı
    Tam dolu toner
    Telefonda destek
    çok rahat toner dolumu ve dayanıklı drum...

• 1018 de sayfaya 8 tane slayt bastırmayı nasıl becerebilirim ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bekir__

1018 de sayfaya 8 tane slayt bastırmayı nasıl becerebilirim ?

7 taneyi bastırdıktan sonra bir tane daha bastırırsan sanırım oluyo :P
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.