Arkadaşlar laptopuma sol kısımdan sıvı teması oldu heralde içine girmiş bende kurutmadan açtım yani açmaya çalıştım bilgisayar açılmadı. bu bilgisayarlarda sigorta sistemi var diyorlar acaba olabilir mi veya yoksa en fazla hasar ne olabilir servise gönderdim bana ne masraf çıkarırlar yardımcı olursanız sevinirim daha önce yaşayan olabilir...
quote:
Orjinalden alıntı: sazakscom
Arkadaşlar laptopuma sol kısımdan sıvı teması oldu heralde içine girmiş bende kurutmadan açtım yani açmaya çalıştım bilgisayar açılmadı. bu bilgisayarlarda sigorta sistemi var diyorlar acaba olabilir mi veya yoksa en fazla hasar ne olabilir servise gönderdim bana ne masraf çıkarırlar yardımcı olursanız sevinirim daha önce yaşayan olabilir...
Sigorta bilgisayarı alınca yapılıyor.Servise götürürsen yapılabilir.Ama yüksek bir fiyata
pardon ya ben yanlış anlattım sigorta bilgisayarda herhangi bir sıvı temasında veya fazla elektrik yüklendiğinde kendini kapatıyormuş eğer bu yoksa ne kadar masraf alırlar veya ne olmuş olabilir...
Net olarak şu fiyat demek zor, sıvı teması ve HP birleşiminde "faiş" bir fiyat çıkacağını düşünmek pek de yanlış olmaz...
Arkadaşım sitede sorulan sorulara genelde net bir cvp verilmiyor benim laptop servise verdim ve sıvı temas dendi çıkardıkları masraf baya bi fazla 956 dolar gibi anakart hdd işlemci fan muhtemelen sanda böyle bir fiyat çıkacaktır sıvı temas olmadığı halde ben hala uğraşıyorum soruna gelince benim bildiğim kadarıyla yeni sistem anakartların hepsinde dediğin sigorta olayı olması lazım bende kesin birşey söyleyemiyorum ama şu varki anakarta sıvı teması halinde elektriği kesen koruyucular olması gerekiyor sıvı temasından hemen sonra bataryayı ve şarj çıkarıp ankartı söküp temizlediğinde çalışma olasılığı çok yüksek ama bir sefer bile açmayı denesen kısa devre yapıcağından anakartındaki bazı yolların ve devrelerin yanması muhtemel daha fazla bir hasarın oluşup oluşamıcağına emin değilim laptop hiç başıma gelmedi işlemcin ikinci sırada geliyor bunu ram takip ediyor benim kendi bilgilerime göre bu şekilde inş.. öle birşey olmamıştır... ve bu arada elektronik bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini bizle paylaşırlarsa çok sevinicem yazdıklarım tamamen kendi tecrübeme dayalıdır...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme