Şimdi Ara

HP 15-ay104nt i7-7500U İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HP 15-ay104nt Intel® Core™ i7-7500U İşlemci 12GB 1TB+ 8GB AMD R7 M440 4GB Windows 10 Notebook

[link=http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_hp-15-ay104nt-%C4%B1ntel%C2%AE-core%E2%84%A2-i7-7500u-i%C5%9Flemci-12gb-1tb-8gb-amd-r7-m440-4gb-windows-10-notebook-1168052.html][/link]

Alış Fiyatı 2999 lira, şimdiki fiyatı 3099

Ekran Boyutu:
    39.6 cm / 15.6 inç
    Çözünürlük:
    1366 x 768
    Görüntü kalitesi:
    HD-ready
    Ekran boyutu(cm):
    39.6 cm
    Ekran Boyutu (inç):
    15.6 inç
    Ekran Tipi:
    WLED
    Ekran Özellikleri:
    HD SVA BrightView WLED arkadan aydınlatmalı
    Ürün numarası:
    1168052

RAM

RAM tipi:
    DDR4
    RAM Bellek Boyutu:
    12 GB
    Bellek Hızı:
    2133 MHz

İşlemci

İşlemci:
    Intel® Core™ i7-7500U 2.7 - 3.5 GHz 4 MB Önbellek
    İşlemci markası:
    Intel
    İşlemci Modeli:
    Core™ i7-7500U
    İşlemci Sayısı:
    i7-7500U
    İşlemci Hızı:
    2.7 GHz
    İşlemci Çekirdek Sayısı:
    2
    Turbo İşlemci Hızı:
    3.5 GHz
    Önbellek Boyutu:
    4 MB

Grafik kart

Ekran kartı:
    AMD Radeon™ R7 M440 Grafik Kartı 4 GB DDR3
    Grafik Kart Üreticisi:
    AMD
    Grafik Bellek Tipi:
    Paylaşımsız
    Grafik Bellek Boyutu:
    4 GB

Sabit disk

Hard disk 1:
    Flash , 8 GB
    Hard disk 2:
    SSHD , 1 TB , 5400 rpm , SATA
    Sabit disk tipi:
    Flash
    Sabit disk kapasitesi:
    8 GB
    2. Sabit disk tipi:
    SSHD
    2. Sabit disk kapasitesi:
    1 TB
    2. Sabit disk dönüş hızı:
    5400 rpm
    2. Sabit disk arayüzü:
    SATA

Optik disk sürücü

Sürücü:
    DVD yazıcı

Bağlanabilirlik

Bağlantılar:
    1 x HDMI, 1 x birleşik kulaklık/mikrofon, 2 x USB 2.0, 1 x USB 3.1, 1 x RJ-45
    WLAN:
    Evet
    Wlan (Standartlar):
    802.11b/g/n
    Bluetooth Sürümü:
    4.0
    Bluetooth:
    Evet
    Ağ:
    10/100 BASE-T Ethernet LAN

Ekipman

İşletim Sistemi:
    Windows 10 Home 64 Bit
    Kart Okuyucu:
    Evet
    Kensington Kilit Aygıtı:
    Evet

Camera

Webcam:
    Evet

Güç kaynağı

Batarya Ömrü:
    8 saat
    Batarya Tipi:
    Li-Ion
    Batarya Hücre Sayısı:
    4

Genel özellikleri

Boyutlar (GxYxD) / Ağırlık:
    39.6 cm x 2.43 cm x 25.46 cm / 2.04 kg
    Ürün Tipi:
    Notebook
    Renk:
    Metalik gri; Lineer çizgili desen
    Ürün belgeleri:
    Garanti Belgesi, Kullanma Kılavuzu
    Genişlik:
    39.6 cm
    Yükseklik:
    2.43 cm
    Derinlik:
    25.46 cm
    Ağırlık:
    2.04 kg
    Üretici Garantisi:
    2 Yıl Resmi Üretici Garantili

Genel izlenim:

İlk gördüğümde hiç şık ve havalı bulmadım. Grinin hakim olduğu monoton bir tasarım. Üç ay önce piyasaya çıkan HP'nin başka modellerinde altın, gümüş, kırmızı ve mavili modellerin yanında sönük kalıyor. Öte yandan kullanımda gayet kaliteli malzeme ile kendini belli ediyor. Klavyesi ışıklı değil zaten F klavye kullanan ve sticker yapıştıran benim için önemli değildi zaten.

Aliminyum gibi bir malzeme var kasada. Bu el izi, parmak izi yapmıyor çizilmiyor ve dokunma hissi iyi. Monoton bir renk veriyor olsa da odanın ve ortamın ışığını yansıtan hali, renkli ışık altındaki bir odada tamamen bir bukalemun gibi forma bürünüp göze hoş gösteriyor kendini. Bütün yüzeyde parlak malzemesi olmayan siyah plastik kullanılmış bu da kirlenmeyi ve kiri azaltan temiz bir görüntü sunuyor arka sırttaki hp logosu ve gümüş oluklu malzemesi harika.

Performansa gelince aslında çok aman aman bir üstünlük henüz görmedim yada performansını zorlayacak bir program belki de kullanmadım. i7 ve sağlam bir rame sahip yeni nesil 7200 serisi işlemci ile uçar bu gibi bir sonuç yok açıkcası. i5 bir işlemciden çok da ayırdedici bir yanına rastlamadım.

İlk aldığım bir hafta sürücü, güncelleştirmeleri her yeni bilgisayarda olduğu hali ile fanı gürültülü mü acaba hissiyatı yarattı. Bunu cihaza yormamak gerek, buna dikkat edilmeli. Özellikle win10 güncelleştirme sürekli arka planda ve cihazı yavaş gösteren bir husus. Bütün güncelleştirmeler bittiğinde cihaz bir hayli sessiz ve az ısınan hale geliyor.

Yekpare ve tek parça bir kasa altına sahip, ramler hdd için ayrı bir bölümü yok tek parça kapak var pil ise monitörün altına gizlenmiş bir konumda.

Oyunlar için yeterli ama abartılmayacak bir ekran kartı var. NFS Run Ultra ayarlarda takılmadan oynanır iken Mad Max medium ayarlarda oynuyor mesela. Rise Of Tomb Raider medium ayarları tercih ettiriyor. Yani oyun ön planda değil performans olarak. Ama arada bir de oynuyorum diyorsanız size eşlik ediyor yeterli bir performansı sunuyor. Daha iyisi değil ama. Sadece yeterli ve iyi gibi.

Fiyat benim aldığımda 2999 iken şimdi 3999 olmuş dolar ile yükseliyor. Kuşkusuz bu fiyata çok daha iyi cihazlar bulunabilir.

Ama Full HD olmaması benim için gerekliydi. Ekranın renk kalibrasyonu doğru ama kimisinin tercih etmediği benim için gereklilik oldu, full hd ekranlar hep sarıya çalıyor.

1366 çarpanında bir ekran moda dışı kalsa da gayet yeterli harfleri büyütmek zorunda kalmıyorsunuz. Oyunlarda da sistem sürünmüyor.

Tamamen ne istediğinize bağlı olarak piyasaya sürülmüş bir cihaz ve bu bana uyduğu için tercih listeme girip alınan bir cihaz oldu.

Seçim sizin.

Şu an tek sorunum grafik kartım hemen aktive olmuyor oyunları teker teker tanıtmak zorundayım. Diğer üçüncü parti uygulamalar cihazda grafik kartını görmüyor ama sistem aygıtlarında gözüküyor! Bunun piyasaya çok yeni çıkan bir cihaz olduğundan yakın zamanda grafik sürücüler ile kapatılacağı söylendi. Bakalım.

Tam kanaatimi üç dört aylık bir kullanımdan sonra tekrar eklerim.

Şimdilik 10 üzerinden 7 gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 21 Kasım 2016; 14:25:6 >

• Hocam nedir son görüşleriniz? Alınır mı?
  • Ben de bu cihazdan alacağım fakat neden diğerlerine göre ucuz merak ettin doğrusu ?
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Çünkü hpnin giriş segment notebook kasası. Ucuz olması normal. Çünkü hazır stoğu eritme yöntemlerinden birisi. Hatta 2 hafta önce 2659 TL'di. Vatan ve MediaMarkt ta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • electro58 kullanıcısına yanıt
    Kasa konusunda evet farkettim. Isınmayacaksa alacağım. Oyun oynamam stüdyo işleri için istiyorum müzik için.

• Hocam son görüşleriniz nedir, HP-AY115nt modelini almayı düşünüyorum genel kullanım için. Pil süresi, ısınma, ekran çözünürlüğü konularında fikirleriniz nedir?
  • abestil14 A kullanıcısına yanıt
    Benim kullandığım modelin pil süresi çok iyi. Ama pilsiz kullanma gibi durumlarım yok genelde hep masa üzerinde iş için kullanıyorum o yüzden pil elektrik gittiğinde beni idare etmesi açısından iyi. En azından bir buçuk saat üzeri bir performans ile işlerimi kurtarıyor.

Ekran 1366x768. Full HD olmasını istemedim çünkü ekran kartı zaten çok yüksek değil bilgisaların daha da kasılmasına sebep olacaktı ayrıca işlerim için bu ekran daha gerekli.

Isınma ve ses sorunu yaşamadım gayet stabil çalışıyor.

Oyun performansı idare eder çünkü ekran kartı çok yüksek değil. Ortalamanın altı bir ekran kartı var ama GTA5 dahil bir çok oyunu gayet akıcı ve güzel oynatıyor. Full grafikler için 4000 lira üzeri bir bilgisayar gerekli çünkü.

İş performansı iyi. Zaten işlemci ve hafıza bunu gerektiriyor.

Şimdilik bir sorun yaşamadım. Kasasına çok alıştım ve aliminyum yüzeyi kirlenme veya çizilme yapmıyor parmak izi sorunu yok temizlenmesi kolay ve akıllıca. Zaten Mac taklit edilmiş burada:)

Öncelikle Phoshop işlerim için gerekli olan ekran tonuna sahip olduğu için ve oyunlarda bana göre doğru renkleri verdiği için bu ekranı barındıran bu bilgisayarı aldım. Yine önüme konsa bunu alırdım. Belki çok daha yüksek ekran kartını tercih ederdrim ama bütçem 3000 lira sınırındaydı bu da bana yetiyor.

Klavyesini biraz daha yumuşak olmasını dilerdim, yazarken biraz sert. Tek kusur şimdilik bu.

• Artik pc aldim ama alacak arkadaslara bilgi icin sormak istiyorum Hocam çağrı merkezini arayip sordum ama sizde bakarsanız daha iyi m.2 Sata yuvası varmı bu modelde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.