Şimdi Ara

HP 17-AB201NT 1DN09EA İ5-7300HQ 8GB 128GB SSD+1 TB HDD 4 GB GTX1050 17.3 FREEDOS (ANA KONU) (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
841
Cevap
16
Favori
36.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu arada düşünen olursa son 3100 tl ye bırakacağım cihazı. Oyun olaylarını bırakmayı düşünüyorum çok zamanımı alıyor . Bilgisayarın bir sorunu yoktur . Çok kararssızım kararım değişebilirde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 29 Ocak 2018; 10:38:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARTHUR.

Masaüstündeki takılma nvida ve intel uyuşmamazlığından kaynaklanıyor şu anlık geçici çözümler hariç kesin ve net bir çözümü yok .

Hocam merhabalar,
    Bir süredir bunun gibi 1-2 sorundan muzdaribim 1709dan beri, bc017nt var bende 6700HQ ve GTX960M'li , aynı sorun bende de vardı.

Windows olay günlüklerini incelediğimde thermal frameworkün PCI Express portuyla ilgili bir hata verdiğini, sonra PCI Express Kök sürücüsünün de cihazla ilgili bir hata verdiğini gördüm. Sanıyorum bu hatalar intel hd driveri ve windows 1709 uyumsuzluğundan kaynaklanıyor ama malesef benim bilgisayarımda başka sorunlara da yol açmış.

Thermal framework hata verdiği için bilgisayarın fanı GPU sıcaklığına tepki vermemeye başlıyor. İşlemci de beraber ısınırsa sıkıntı yok, ama sentetik furmark gibi bir benchmark yapıldığında GPU 90 dereceye de çıksa fan girmiyor devreye. Her 2 driveri sırasıyla manuel olarak güncellersem yeniden başlatana kadar fan normal çalışıyor, yeniden başlatıp oly günlüğünde hatalar gelince tekrar fan iptal... Umuyorum sizde de böyle bir sorun yoktur, format atmayı düşünüyorum bu yüzden. Kontrol edebilmeniz mümkün müdür acaba?

• wade96 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende böyle bir durum söz konusu değil. Bizim sorunumuz masaüstünde anlık takılmalar. Oyun içinde veya fanlarla ilgili herhangi bir sorun görmedim. Servis ile bir görüşün bence. Riskli bir durum ama zaten genelde harici ekran kartı ve işlemci beraber kullanıldığı için için anlamasıda zor bu olayı . Ama ben furmark falan test yaptım afanlar devreye giriyordu . Sizinki sanki bizi,m durumdan farklı .
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Hocam son çıkan nvidia sürücüsü benim sorunu halletti , artık masaüstüne veya ikonlara sağ tıkladığımda makina felç geçirmiyor .
  • chaosis C kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum hocam denemedim, en kısa zamanda deneyeceğim.

Zaten satacağım bu aralar. İyi oldu düzeldiği.

Cihaz satılık arkadaşlar 1 hafta içinde gelene son 3000TL ye bırakacağım.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-sifirdan-farksiz-hp-ab201nt-17.3-i5-7300hq-gtx1050-4gb-477813165/detay/
  • arkadaşlar bana böyle bir laptop lazım ama benim isteğim hem böyle güçlü özellikler olsun hem 17 inch olsun hemde hafif olsun. 1 - 1.8 kg arası gibi.
  • belo3 kullanıcısına yanıt
    Varmıdır bilmiyorum ama sonuçta donanımların kilosu belli . Belki HDD çıkarılıp m.2 ssd takılırsa 100-200 gram daha hafifleştirilebilir ama 2.8 kilodan 1.8 kilolara düşmesi imkansız gibi . Ha öyle bi imkan olsa emin ol normalinden 2 bin daha pahalı olur :)
  • benim bu aralar çözemediğim bir sıkıntı var, ekran zaman aşımı 1 dk olarak kullanıyorum, chrome da tam ekran video izlerken duraklatıyorum, 1 dk sonra ekran kapanıyor. Tekrar uyandırdığımda ekran açılıyor ama görüntü yok sadece siyah. Esc'ye basıp videoyu tam ekran modundan çıkarana kadar görüntü gelmiyor. Sürücü ve chromu yeniden yükledim ama aynı.
  • Greylights kullanıcısına yanıt
    Sadece videodamı yapıyor bunu.

Bu arada BİOS güncellemesi gelmiş .
    evet sadece videoda.

- Fixes an intermittent issue where the system battery does not recharge completely. - Provides the updated Intel CPU microcode to improve system stability and security.

Yeni gelen bios açıklarla ilgili mikrokod güncellemesi. Yükleyen olursa sistemin önceki sonraki halini sentetik testlerle test edip burada paylaşabilir mi?
    bu arada bahsi geçen bataryanın tam dolmama sorunu bendede var. %99 da kalıyor pc açıkken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 13 Şubat 2018; 19:41:39 >
    hocam ilanı Eylül'de koymuşsunuz sanırım kaç aydır talip yok mu fiyat mı yüksek ürün mü tırt yoksa her ikisi mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tinoo T kullanıcısına yanıt
    Hocam niyetimde satmak yoktu, fiyatlara bi göz attım fiyatlara 950m olan laptoplara 3500 falan istiyorlardı bende 3600 yazmıştım satılmasınıda istemiyordum. Sonra normal fiyatlara çektim . Zten ihtiyacım kalmadı şimdi satıştan kaldıracağım . Satmak isteseydim ilk koyduğumda 3200tl ye verirdim. Bi çok kişi arıyor pazarlık falan diyor uyuzluk olsun diye bende 3200 yazmışsam 3199 olur diyorum :D

Yoksa tırtlık bir durum yok donanım ortada ısınma durumu otada malzeme ortada kronik sorun yok . Sadece hp zamanında damgayı yemiş piyasası biraz yavaş . Bu cihaz asus vs olsaydı 2 günde satardım .
    anladım hocam teşekkürler cevap için. ben de bugün aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum 3999 TL'ye başka indirim kombo olmuyor sanırım bulamadım. ne dersiniz alınır mı?

https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-gaming-omen-nb-17-an006nt-2cj46ea-i5-7300hq-12gb-ddr4-128ssd-1tb-gtx1050-4gb-ddr5-17-3-fullhd-dos-325458486

• tinoo T kullanıcısına yanıt
    Güzel cihaz hocam alınır.
  • Merhaba bende 4gun evvel pavilion 17 ab304nt serisini aldım i5 7300hq ve 1050ti lı fakat oyunlarda sürekli ani fps düşmesi yaşıyorum hiç memun değilim mesela gta 5 oynuyorum 60 fps bir anda 25e düşüyor ve kaçılıyor makine ve normalde 10fps ile kaçılacak hale geliyor. Her şeyi denedim güç ayarlarını iyilesyltirdim driver ları güncelledim biosu da güncelledim olmadi format attım tekrar düzelir gibi oldu yine olmadi. Acaba sorun nedir bir bilen yardim etsin lütfen

• maxpaynne M kullanıcısına yanıt
    Hocam bir kaç oyunda deneyip sıcaklık değerlerine bakın, belki ısınıp frekans düşürüyordur.
  • Hayır aydına sıcaklık değerleri çoğu laptop dan daha iyi boşta 40 yuksek ayarda 70i geçmiyor.

şimdi aldığım yerle görüştüm 14 içinde kutulu temiz bir şekilde iade hakkım oldugumu söyledim onlarda olir dediler ve birde 150 adet sattıklarını ve 10 tanesinden aynı sorun çıktığını söylediler ve bu sorunu hp ye ilettiklerini söylediler integra bilgisayardan almıştım istemedende olsa iade edicem pazartesin gunu

• Anladığım kadarıyla donanımsal sorun var yapacak bişey yok :(
    Sizce aynı modelden mi alıyım tekrar ( pavilion 17 ab304nt )
    4000 bütçem var çünkü bide omen 17 an006nt var ama onda 1050 düz ekran kartı var çok far kedermi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpaynne -- 16 Şubat 2018; 19:36:15 >
  • maxpaynne M kullanıcısına yanıt
    pavilion u ne kadara aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxpaynne

Anladığım kadarıyla donanımsal sorun var yapacak bişey yok :(
    Sizce aynı modelden mi alıyım tekrar ( pavilion 17 ab304nt )
    4000 bütçem var çünkü bide omen 17 an006nt var ama onda 1050 düz ekran kartı var çok far kedermi acaba

geçmiş olsun ayni modelden isteyin bence. diger modeller düz 1050 li. islemcileri desen ayni. 7700hq olsa neyse

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.