Şimdi Ara

Hp 240 G7 Intel Core i3 7020U vs LENOVO Ideapad S145?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar bu iki üründen birini almak istiyorum hangisi daha iyidir bunların haricinde bu fiyat bandında önerebileceğiniz ürün varmıdır

• Kimse cevap vermemiş. Şimdiye bir pc almışsınızdır. Lakin bir başkası böylr bir ikilemde kalırsa diye ben bilgi vereyim.

Nisan 2020’de Lenovo S145 idealad i3 2.3 ghz 7020U dizüstü pc aldım. 128 gblık ssd inanılmaz bir hız sağlasa da depolama alanı düşük geliyor. Film, dizi, çok çok hızlı çalışmasa da olur dediğim oyunları ikincil disk olarak pcye taktığım 1 tblık hdd ile sağlıyorum. 128 gblık ssdde ise windowstan arta kalan alan yaklaşık 80 gb. Bu 80 gb ise ets2, hitman2, max payne, cossacks gibi çok hızlı çalışmasını istediğim birkaç oyunla ve office ile dolu. Buna rağmen halen 48 gblık boş alanım var. Zaten sssdlerde muhakkak en azından %20’si boş kalmalı. Yoksa uzun vadede ssdye ciddi zarar veriyor.

Nvidia geforce mx110 2 gblık harici ekran kartına sahip olması en büyük avantajı. 4 gblık 2133 mhz ddr4 ram ile geliyor. Maalesef böyle bir pcye bu ram az geliyor. 8 gblık ddr4 ram daha taktım. 12 gblık ram ile pc uçuşa geti.

En güzel yönlerinddn birisi de içini açıp ram ya da hdd gibi parçalarla donanımı güçlendirmek istediğinizde içini açmak garantiyi bozmuyor. Ota püsüre gereksiz yere servis parası vermek zorunda kalmıyoruz. Zaten işi az çok bilen birisi bir bilgisayarını tamir ediyoruz ya da donanımı güçlendiriyoruz adı altında her şeyini bozmaktan başka bir işe yaramayan bilgisayarcılara teslim etmeyecek kadar bilgisayarına değer verir.

Pil süresi oyun oynamadığınız sürece yapacağınız işlemler ne olursa olsun 4-5 saat civarı bir kullanım sağlıyor. Oyunlarda ise oyuna da bağlı olarak şarjı su gibi için 1 bilemediniz 2 saatte şarjı bitiyor.

Kısaca fiyat/performans olarak muadillerine göre özellikle paylaşımsız ekran kartıyla öne geçen son derece iyi bir laptop. Lakin hdd desteği ve 4-8 gblık daha ram takmak şart.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.