Şimdi Ara

HP 255 G8 4p302es

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. uzun süredir forum vb platformlara girmediğim için konu açarken eğer yanlış bir şey yaptıysam hatamı mazur görün.

Yazılımcıyım evden çalışıyorum, iş yeri desktop bi sistem verdi fakat kendime bi laptop alırsam istediğim yerde çalışma imkanım var.

kod yazarken beni sıkıntıya düşürmeyecek, visual studio ile hızlıca proje run edebileceğim bi sistem bakıyorum. oyun falan çok dert değil ama çok grafik istemeyen (örneğin valheim) 1-2 oyunda arada sıkıldığımda açıp oynayabileceğim bir laptop olsa ne güzel olur.

4-5 gündür inceliyorum, cpu benchmarklara bakarak karşılaştırma yaptım ve fiyat performans olarak HP 255 G8 4p302es modeli gayet güzel gözüktü.

özellikleri şöyle:

Ryzen 3 5300u

16 Gb Ram

256 Gb Ssd

Radeon Graphics

15.6" Full Hd

hafıza olarak 256 gb biraz düşük kalıyor ama çok fazla bir şey kurmak niyetinde değilim. genellikle clouddan çalışacağım için projeler çok fazla yer tutmayacaktır bilgisayarda. biraz araştırdım ilerde hatta upgrade edilebilirmiş ssd. ramler sanırım edilemiyor ama 16gb ram fazlasıyla yeter diye düşündüm.

ryzen 5300 u işlemci diğer benzer i5 işlemcilerle nerdeyse aynı benchmark puanı almıştı.

fiyat olarak 8 - 9 bin TL arasında satılıyor. sizce bu bilgisayar benim işimi fazlasıyla görür mü ? bundan daha iyisini daha uygun fiyata bulabilir miyim ?

belki kullananlar vardır bu modellerin yada HP markasının kronik sorunları vs var mı ?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Ben de benzer özelliklerde bakıyorum aynı fiyatlarda HP 255 G8 3c2w5es Ryzen5 3500u 8gb 256ssd dikkatimi çekti benim de. Anlayan arkadaşlar sizce hangisi daha fiyat performans ?

• 5000 tl ye aldım 4gb ram 128 gb ssd lisini 4 gb ram ekledim, sadece tarayıcı kullandığım için performans sorunu yaşamadım,ürünün ilki montaj hatalı geldi ikincisinde sorun yaşamadım,ekran kalitesi iyi olup çift ram slotlu benzer fiyata ürün yok.5300 tl felan galiba şuan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HP 255 G8 modelini tercih etmeyin. hp bu modele şarj limitleme özelliği eklememiş. evde sürekli şarjda kaldığında pilin ömrü erken bitecek. yazdığım tarih itibarıyla orjinal bataryası 1200tl civarinda. şarj limitleme özelliği pilin ömrünü 3-5 yıla kadar uzatabiliyor. asus lenovo dell gibi firmalar bu özelliği her yeni modeline eklerken hp nın bu özelliği eklememesi planlı eskitmeye zormaktır. notebook alırken bu konuya dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuluman -- 13 Nisan 2022; 16:15:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.