Şimdi Ara

HP İ3 İŞLEMCİ 4GB RAM 500GB HDD 769 TL MAXİ PUAN İLE 692 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
4.551
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sımsıcak bir fırsat. Kışın ufoyla felan ugrasmazsınız 15 metrekareye kadar olan odaları bu bilgisayarla mis gibi ısıtırsınız, ısınma ücretinden de kurtulursunuz. Gercekten sıcacık fırsat, fırın gibi yapar odanızı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoloGTI

Sımsıcak bir fırsat. Kışın ufoyla felan ugrasmazsınız 15 metrekareye kadar olan odaları bu bilgisayarla mis gibi ısıtırsınız, ısınma ücretinden de kurtulursunuz. Gercekten sıcacık fırsat, fırın gibi yapar odanızı

Ne boş bir yorum. işlemci 2. nesil core i3, dalga mı geçiyorsun, ne ısınması.

Boş yorum yapanların forumdan uzaklaştırılması lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DertGS

hp nin en dandik kasası şu makina ondan daha iyi kasa ve işlemci hızı bakımındaın

http://www.pcdepo.com/msi-nb-cr61-0m-447xtr-notebook-urun9568.html

Karşılaştırma yaparken işlemci hızına bakarsan yanılırsın

Arkadaşın verdiği işlemci : 116. sırada

senin verdiğin işlemci 158. sırada..

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

• quote:

Orijinalden alıntı: nucro

Sırf sıralamayla kıyaslama mı olur? Kendi verdiğin liste neye göre yapılmış, ondan bile haberin yok.

O iki işlemciyi işaretle, sonra en yukarı çıkıp Restrict'i tıkla. Sonra sağ taraftaki puanlara bak. Kimisinde B970 önde, kimisinde i3 2328M önde. Ortalama aynı puanları almışlar. Aynı seviyede işlemciler. Ayrıca ikisi de Sandy Brdige tabanlı ve 32NM ile üretilmiş işlemciler. TDP'leri de aynı. HyperThreading haricinde belirgin bir farkları yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 28 Mart 2013; 22:12:49 >

• quote:

quote:

Sımsıcak bir fırsat. Kışın ufoyla felan ugrasmazsınız 15 metrekareye kadar olan odaları bu bilgisayarla mis gibi ısıtırsınız, ısınma ücretinden de kurtulursunuz. Gercekten sıcacık fırsat, fırın gibi yapar odanızı

Arada kullan kafanın içindekini, ağırlık yapsın diye durmuyor orda. Anlaşılan sende sadece ağırlık yapıyor

• quote:

quote:

quote:

Arada kullan kafanın içindekini, ağırlık yapsın diye durmuyor orda. Anlaşılan sende sadece ağırlık yapıyor

Işlemci iyi vatandaşı yanlış yönlendirmeyin, ısınma yapmaz hd3000 i3 2. Nesil video işlemede sıkıntı yapmaz 1080p mkv vs. Isınmayi bırak ilimadan oynatır. Bence ihtiyacı olan için gönül rahatlığı ile alınır. Fiyatı da sıcak .

• 2 nesil intel almayın hele hp ile birlikte sakın soba niyetine almıyosanız
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Sırf sıralamayla kıyaslama mı olur? Kendi verdiğin liste neye göre yapılmış, ondan bile haberin yok.

O iki işlemciyi işaretle, sonra en yukarı çıkıp Restrict'i tıkla. Sonra sağ taraftaki puanlara bak. Kimisinde B970 önde, kimisinde i3 2328M önde. Ortalama aynı puanları almışlar. Aynı seviyede işlemciler. Ayrıca ikisi de Sandy Brdige tabanlı ve 32NM ile üretilmiş işlemciler. TDP'leri de aynı. HyperThreading haricinde belirgin bir farkları yok.

Ne diyorsun arkadaşım sen, neden haberimiz yok?

İşlemci hızına göre karşılaştırma yaparsan yanlış yaparsın diyorum ben, verdiğim link de bunu destekliyor zaten.

• quote:

İşlemci hızına göre karşılaştırma yaparsan yanlış yaparsın diyorum ben, verdiğim link de bunu destekliyor zaten.

Aşağı yukarı aynı mimariye sahip iki işlemci arasında işlemci hızına bakarak kıyaslama yapılabilir bazı durumlarda. Tek çekirdeğin kullanıldığı CineBench testinde B970 daha yüksek puan almış. Çünkü hemen hemen her şey aynı ve 2,3 GHz'de çalışıyor, i3 2328M ise 2,2 GHz'de çalışıyor.

Her zaman yanlış yapmazsın, ondan haberin yok. O link sadece sıralamadan ibaret değil.
  • Bahsedilen ürün hakkında bir bilgim yok. Isınma konusuna gelince Arrandale, Sandy Bridge, Ivy Bridge'ten en az ısınanı Sandy Bridge'dir (mesela bu laptoptaki i3 2328M). Yeni nesil ivy bridge'lerin daha üstün mimariye sahip olmalarına rağmen ısınma konusunda önceki nesil kadar iyi olmadıkları bir çok forumda söyleniyor.

Bir de ısınmanın baş mimarlarından harici ekran kartı yok bu cihazda. Oyun falan oynanmayacaksa çok ısınması için bir sebep olduğunu sanmıyorum. Tabii Hp yine saçma bir tasarım yapmamışsa.
  • Ya arkadaşlar işlemcisi ekran kartı neyse. Hp öyle bir dizayn yapar ki en ısınmayacak sistem bile ufo niyetine ısıtır. Hp gördün mü dön arkanı 10 adım say sonra koşmaya başla

• quote:

Orijinalden alıntı: fırsatkampanya

Isınma ile alakalı başıma gelen birşeyi anlatayım dell i7 bir bilgisayarım vardı ilk başlarda hiçbir sıkıntısı yoktu zamanla ısınmaya ve çok ısındıktan sonra kapanmaya başladı ne oldu neden oldu diye düşünürken fan ve içerisindeki tozlardan şüpelendim . Süpürge ile cihaz kapalıyken fan bölümünü temizledim ısınma ve kapanma problemi gitti şimdi sıkıntı yok .Şimdi ileride ısınmaya başlar derken bu şekilde bir problemden mi bahsediyorsunuz yoksa cihazın kronik bir sorunu olduğundan mı ?

Ben bu şekilde bir problemden bahsediyorum. Benim 1 yıl dolduktan sonra kendi kendine kapanmaya başlamıştı bilgisayarım. Ben de fanını aynı şekilde süpürgeyle temizledim, eski haline geri geldi fakat fandan başlangıçta garip bir ses gelmeye başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: yesil-111

quote:

Orijinalden alıntı: fırsatkampanya

Isınma ile alakalı başıma gelen birşeyi anlatayım dell i7 bir bilgisayarım vardı ilk başlarda hiçbir sıkıntısı yoktu zamanla ısınmaya ve çok ısındıktan sonra kapanmaya başladı ne oldu neden oldu diye düşünürken fan ve içerisindeki tozlardan şüpelendim . Süpürge ile cihaz kapalıyken fan bölümünü temizledim ısınma ve kapanma problemi gitti şimdi sıkıntı yok .Şimdi ileride ısınmaya başlar derken bu şekilde bir problemden mi bahsediyorsunuz yoksa cihazın kronik bir sorunu olduğundan mı ?

Ben bu şekilde bir problemden bahsediyorum. Benim 1 yıl dolduktan sonra kendi kendine kapanmaya başlamıştı bilgisayarım. Ben de fanını aynı şekilde süpürgeyle temizledim, eski haline geri geldi fakat fandan başlangıçta garip bir ses gelmeye başladı.

Acaba süpürge ile çok mu çektin fana fln zarar mı geldi . BEnde herhangi bir problem olmuyor fan bazen çok hızlı bazen normal çalışıyor ama bilgisayarım kapanmıyor. Ses gelmesi ilginç belkide fanın kanatlarına bir zarar gelmiştir.

• Bence bu ısınma problemi Hp bilgisayarların kronik sorunu elinde DV2000 makina vardı cihaz çalıştıktan 10 dakika sonra soba gibi oluyordu.ne yaptıysan ne ettiysem ısınmamasını sağlıyamadım.ve bunun gibi bir çok hp marka cihaz kullandım hepsinde aynı ısınma problemi yaşadım.Yani kronik sorunlu marka mühendisleri sanırım cihazı tam olarak tasarlıyamıyorlar.
  • Vay anasini arkadas. Koskoca HP firmasini ne hallere sokmuslar hayir goren de herkesi laptop uzmani sanir.

Bu HP muhendisleri amma gerizekaliymis arkadas, isinmayan bir laptop bile dizayn edememisler. Butun HP laptoplar isiniyor, hepsi tu kaka.

Oyun icin tasarlanmamis bir laptop ile 8-9 fps ile ille de oyun oynayacam diye kasarsin, pijamani cekip yataga uzanip laptopi da gobeginin uzerine koyup, 'laptop icin en uygun calisma ortamini' hazirlarsin, laptopin bakimlarini zamaninda yaptirmazsin/yapmazsin, sonra gel buraya HP tukaka de.

Avrupada bizdeki kadar 'laptop sogutucu' kullanan var midir cok merak ediyorum :)

Ama tabi siz de haklisiniz, o kadar para veriyosunuz ya, hic bakima goturmeden o laptop size en az 5 sene hizmet etmeli, bozulmamali, isinmamali :)

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Aşağı yukarı aynı mimariye sahip iki işlemci arasında işlemci hızına bakarak kıyaslama yapılabilir bazı durumlarda. Tek çekirdeğin kullanıldığı CineBench testinde B970 daha yüksek puan almış. Çünkü hemen hemen her şey aynı ve 2,3 GHz'de çalışıyor, i3 2328M ise 2,2 GHz'de çalışıyor.

Her zaman yanlış yapmazsın, ondan haberin yok. O link sadece sıralamadan ibaret değil.

Durumu özetliyim senin için, belli ki bazı şeyler karışmış :
    1-işlemci hızına göre karşılaştırma yapılmış
    2- işlemci hızına göre karşılaştırmanın yanlış olduğunu verdiğim link ile göstermişim ( sıralama yanlış diyorsan o ayrı konu tabi )
    3- Konu işlemcilerin "genel" performansı, burada kimse işlemcinin tek bir uygulamadaki performansını tartışmıyor, link de zaten bu sebeple tek bir testi değil birçok testi kapsıyor.
    4- Muhtemelen iki işlemcide de "sandy bridge" yazdığını gördüğün için "aşağı yukarı aynı mimari - o zaman hızına bakarak karşılaştırma yaparım" gibi düz bir mantıkla tartışmayı sürdürüyorsun. Tek (!) farkları, yine aynı siteye göre :

Number of Threads
    Level 3 Cache
    Features HD Graphics 3000 (650-1300MHz), HyperThreading, AVX, Quick Sync, Virtualization

• quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

Vay anasini arkadas. Koskoca HP firmasini ne hallere sokmuslar hayir goren de herkesi laptop uzmani sanir.

Bu HP muhendisleri amma gerizekaliymis arkadas, isinmayan bir laptop bile dizayn edememisler. Butun HP laptoplar isiniyor, hepsi tu kaka.

Oyun icin tasarlanmamis bir laptop ile 8-9 fps ile ille de oyun oynayacam diye kasarsin, pijamani cekip yataga uzanip laptopi da gobeginin uzerine koyup, 'laptop icin en uygun calisma ortamini' hazirlarsin, laptopin bakimlarini zamaninda yaptirmazsin/yapmazsin, sonra gel buraya HP tukaka de.

Avrupada bizdeki kadar 'laptop sogutucu' kullanan var midir cok merak ediyorum :)

Ama tabi siz de haklisiniz, o kadar para veriyosunuz ya, hic bakima goturmeden o laptop size en az 5 sene hizmet etmeli, bozulmamali, isinmamali :)

Çok güzel özetlemişsin valla

• bazı arkadaşlar ısınmayı sadece işlemciye ekran kartına bağlıyor..adı geçen üründe kullanılan işlemci ve ekran kartının ısınma sorunu yok evet yalnız kaçırdığınız; adı geçen modeldeki hp nin o tasarımı ve soğutma sistemidir hatalı olan,yani siz hala ne diye işlemciye ve ekran kartına bel bağlarsınız anlamadım,doğru düzgün tasarım yapmaz ve soğutma sistemi koymassanız tabikii ısınır..

iyi bir markadır hp notebookta ama sadece üst seviye serisi iyidir onlarında fiyatları bellidir..onları alamıyorsanız bence diğer markalara bakın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 29 Mart 2013; 10:25:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bado6100

Vay anasini arkadas. Koskoca HP firmasini ne hallere sokmuslar hayir goren de herkesi laptop uzmani sanir.

Mühendislerin geri zekalı yada ileri zekalı olduğunu bilemem.Ben kullandığım makinaların durumlarını özetliyorum.Kaldı ki cihazlar sadece masa üstünde çalışıyor.Ve iş yerinde kullanılıyor.Çoğuda soba gibi ısınıyor.2011 den sonra Hp almayı bıraktık.

• quote:

Number of Threads
    Level 3 Cache
    Features HD Graphics 3000 (650-1300MHz), HyperThreading, AVX, Quick Sync, Virtualization

Ciddiyim, zerre kadar anlamıyorsun, kafa bulandırma. Birader, işlemciler aynı, birinde bazı özellikler ufaktan da olsa kırpılmış. Sandy Bridge mimarili işlemciler. Kafan henüz bunu almıyorsa, mümkünse kenara çekil, otur sessizce. Birinde L3 önbellek 2MB'ye düşürülmüş, HyperThreading kaldırılmış. Kalan özelliklerin ne olduğunu bilmediğine ve ömründe duymadığına adım gibi eminim.

Sen B9x0 işlemcilerin uzaydan geldiğini mi sanıyorsun? Giriş seviyesi, maliyeti düşük cihazlarda daha sık görebileceğin, daha ucuz işlemciler. i3'ten farklı gibi yazmışsın bir de. Tek çekirdekteki performansı daha iyi olabiliyor, testte eşek kadar yazmışlar zaten sonucu. i3 2328M Çok çekirdeğin aktif olduğu testte de HyperThreading'in de yardımıyla, düşük frekansına rağmen önde çıkıyor. Hala gelmişsin 1-2-3-4 kafa ütülüyorsun. Kafan, B970'in Cinebench r10 32 bit Single Core veya SuperPI 1M testinde neden B970'in skoru daha iyi, bunu almıyorsa hala, kendini banla, bizi de bu çileden kurtar. Aynı işlemcilerden tek çekirdekte saat hızı yüksek olan elbette daha iyi sonuç verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 29 Mart 2013; 11:44:13 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.