Şimdi Ara

HP bios kurtarma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    rica ederim. laptop taki tam model numarası nedir? 9301tx mi?
    edit:işletim sisteminiz nedir?

edit2: bu arada forumlarda sağ taraftaki usblerin kullanılması gerektiği yazılmış, ayrıca laptopu düşürmediğinizi farz ediyorum anakartta çatlak vs. olabilir,
    birde bataryayı çıkardıktan sonra fişide çıkarıp 10 sn kadar power tuşuna basmak gerekiyor statik elektrik varsa boşaltması için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykt1 -- 6 Mayıs 2014; 0:19:05 >
  • Uzun süredir bios güncellemesi yapmıyorum(kurtarma amaçlı). Ancak eski zamanlardan hatırladığım kadarı ile usb flash drive ile bu mümkün olamaz. Bilgisayarlar ne kadar gelişsede floppy sürücüyü tamamen ortadan kaldırmak (UEFI bioslar hariç) mümkün olamadı. Bence bir adet usb de olsa floppy sürücüye ihtiyacınız var, usb flash drive gibi ürünlerle bunu yapabileceğiniz pek zannetmiyorum...

EDIT: Sayfalardan birinde muhteremin yazısı "BUT IT WILL NOT WORK WITH A USB FLASH DRIVE". İngilizce sıkıntı yaşamıyorsanız bunun: "ama, bu bir usb flash sürücü ile çalışmayacaktır" diye anlamanız gerekir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 6 Mayıs 2014; 9:42:11 >
  • ykt1 Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba Laptop Tam model

Product : HP Pavillon HDX9200

service tag : HDX9250ET

HP bios kurtarma

İşletim sistemi derken arızalı olan PC de vista var orjinal recovery alanlı. Benim bu dosyaları aktardığım (usb belleğe) sistem windows 7 ultimate orjinal 64bit.

Notebook da fiziki bir hasar yok. Power batarya çıkartılmış bir şekilde yaklaşık 30sn bekledim. sağ USB leride denedim olmadı acaba usb içine attığım dosyalarda mı bir sıkıntı var. HP nin sitesinden sp51602.exe adındaki bios dosyasını indiriyorum winrar ile dosyayı çıkardığımda aşağıdaki klasördeki dosyalar çıkıyor. verdiğim linkte de Ekran kartı hangi chipsete aitse onu da rardan çıkartıp bin ve sig dosyalarını değiştirin diyor. bu kısımda mı yanlış yapıyorum acaba.
     HP bios kurtarma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thxdolby -- 6 Mayıs 2014; 21:23:33 >

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler öncelikle .. Bende Floppy ile olduğunu okudum ama verdiğim linkte USB stik ile de bir yöntem var floppy disk ile de ..
  • thxdolby kullanıcısına yanıt
    bu sayfadanbu sayfadan diğer bios sürümlerinden birisini de deneyebilirsiniz.
    gösterdiğiniz resimleri inceledim. cab uzantılı nv.cab dosyasını tekrar winrar ile açarsanız içerisinde kullanacağınız bin dosyasını ve sig uzantılı dosyayı göreceksiniz. cab uzantılı dosyalar recovery yapılamaz.

size tavsiye hp format utilty ile yeniden başlatılabilir bir usb olıuştumanız ve bin ve sig uzantılı dosyaları atarak denemeniz. aksi halde olmayacaktır. uygun klasörde olana kadar da denemeniz gerekebilir.

Bu sayfada usb veya floppy (usb or floppy) kullanabileceğiniz belirtilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykt1 -- 6 Mayıs 2014; 21:58:35 >

Evet nv.cab dosyasi icinden cikan dosyalari hem 68dvd.rom ve 68dvd.sig seklinde degistirip attim ama olmadi orjinal halindede biraktim yine olmadi yani rom.bin ve rom.sig acaba eski bioslar olacakmi birtanesini denemistim ama olmamisti. Usb ile acaba gercekten olmuyormu. Nette ornekleri var ama bunda bir turlu olmadi... Sizce sikinti nerde olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hewlett-Packard\BIOS\Current\hdx9250.BIN (yada 68dvd adıyla)
    Hewlett-Packard\BIOS\Current\hdx9250.SIG
    SMC.BIN

olmazsa

X:\Hewlett-Packard\BIOS\Current klasörüne adını değiştirmeden bin ve sig dosyasını atın

aynı dosyaları

X:\Hewlett-Packard\BIOS\Previous klasörünede atın ve birde
    X:\Hewlett-Packard\BIOS\New klasörüne atın X usb sürücüsü 3 klasörde aynı dizinde 68dvd.bin olarakta deneyin rom yerine bin uzantılı olması daha muhtemel
    Bu SMC.BIN demişsiniz bu hangisi. hangisinin adını SMC yapıyorum yoksa o şekilde bir dosya mı var..
    bin uzantılı dosyanın bir kopyasını smc.bin adıyla ana dizine tekrar atın
    OLMADI YAAAA :/ KIRMAK ÜZEREYİM EN SONUNDA PARÇALARA AYIRCAM

SİZDE ÇOK YARDIMCI OLDUNUZ TEŞEKKÜRLER. BAŞKA YÖNTEMLERE DE AÇIĞIM ..
    geriye usb floppy sürücü almak kaldı şansınıza :). rica ederim bu arada keşke sizde çalışsaydı, bende çalıştı modlu biosla çökertmiştim bu yolla tekrar bios recovery yaptım. bu arada bazı formlarda ram ler kontrol edin anakartı kontro edin gibi yazılar okudum konuyla ilgili umarım biostandır. videolarda onlarda açılmıyordu capslock çalışmıyordu ve ekra siyahtı.
  • garantisi varmıydı hocam cihazın? yoksa çevrenizdeki bilgisayarcılardan bios yazma işi yapan birine yazdırın derim. (bios chipini söküp programlayıcıya takıp yazan yerler var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbrmania -- 1 Haziran 2014; 18:16:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thxdolby

OLMADI YAAAA :/ KIRMAK ÜZEREYİM EN SONUNDA PARÇALARA AYIRCAM

SİZDE ÇOK YARDIMCI OLDUNUZ TEŞEKKÜRLER. BAŞKA YÖNTEMLERE DE AÇIĞIM ..

bir çözüm bulabildinizmi?
  • cbrmania C kullanıcısına yanıt
    Şuan için maalesef bulamadım. Arkadaşımdan USB flopy bekliyorum.. bir gelsin bakalım..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.