Şimdi Ara

HP bios kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimde HDX9200 model kodlu HP marka notebook var. Şöyle bir hata verdi.
    -Bilgisayarın biosu çokmüştü ve sadece siyah ekranda kalıyordu. nette araştırdım ve gariptir ki video daki yöntem ile çalıştırabildimhttp://www.youtube.com/watch?v=CwWW1AigMCE Bir şekilde sistemi çalıştırdım ve en son biosu yükledim.
    - Bilgisayarı düzgün bir şekilde kapattım daha sonra açmak istediğimde ekran aydınlatması ve cihaz üstündeki bütün ışıklar yandı fakat bir türlü görüntü alamadım. Yine aynı sorun ile karşılaştım.. Yabancı sitelerde araştırdım biosun çöktüğünü ve tekrar yüklenebileceği yazılmış fakat ne yaptıysam ilk kurtardığım yöntem işe yaramadı diğer yazılanları da yeterli ingilizcem olmadığından ve çeviri sitelerinin de garip çevirilerinden birşey anlamadığımdan burada bana yardım olabilecek birilerinin olabileceğini düşündüm. Nette USB flopy disk ile kurtarma yöntemide var USB bellek ile olanı Bana USB bellek ile olanı anlatabilecek biri var mı Site Buhttp://forum.notebookreview.com/hp-envy-hdx/515212-hp-hdx-9000-dragon-owners-lounge-part-2-a.html

Kurtarma için yaptıklarım.
    1- İlk videodaki gibi CTR+ALT+DELL yöntemi
    2- Pili çıkartıp Power tuşuna 60 sn basma sonra tekrar çalıştırma
    3- Windows tuşu ve N tuşu ile bios sıfırlama
    4- windows tuşu ve B tuşu ile bios recovery çağırma.

bunların hiçbiri işe yaramadı USB bellek olanı biri bana anlatabilir mi ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Koca forumda yok mu yardımcı olabilecek birileri.
  • ?????
  • Varda sizde bunu becerebilecek bilgi ve malzeme varmı şüpheliyim. (bilgi manasında hemen hiddetlenmenize gerek yok, haşa zekanıza yada şahsınıza bir sözüm yok ama bu işler ortalamanında üzerinde teknik malzeme ve yazılım kullanma bilgisi gerektirir).

Sıkıntınıza baktım ancak usb flash diskten değilde usb floppyden kurulabileceğini belirtmiş bilgisayar üreticiniz. İkisinin arasındaki farkı bilgisayarınız anlarsa illaki bir usb floppy disketbulmanız gerekecek. Üstelik bios dosyanıza baktım ancak tek başına XXX.Bin şeklinde bir bios dosyası vermiyor. Setup şeklinde bir bios sunuyor ve bunu ilgili marka model hp bilgisayarda açmanız gerektiğini söylüyor. Setup dosyası ,içerisinden bu bilgiyi almaya çalıştım ancak bir dolu bios çıktı hangisini kullanmak gerekli emin olunamadığından exe içerisinden bin dosyasını program ile çıakrmanın mantıklı olamayacağına karar verdim. Bu kısımları atlayıp siz kendi bilgi birikiminiz ve çabanızla bir adet 2011 yılına ait (Sizdekinden eski olmamak kayı ile diğer sürümleride olur) F41 sürüm bios XXX.Bin dosyanız ve usb floppy disket sürücünüz elinizde ise geri kalan kısmına geçiş yapalım. Beni durumdan haberdar edin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 4 Mayıs 2014; 16:00:42 >

• Çift bioslu anakartlar, bios yüklemesi yapılırken mevcut bios'u 2. (yedek) bios'a kopyalar yeni yüklenen bios'u ise ana bios kısmına yükler. Kısacası eski kısma bir önceki bios kayıt edilir.

Sizin durumunuzda, hasarlı bios 2. kısma geçmiş. 1. kısımdaki ana bios'ta hasarlı olunca geriye alınsa bile PC'nin çalışması mümkün gözükmüyor çünkü 2 biosta hasarlı durumda.

Bu yüzden bir uzmana gitmenizi önermek zorundayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Varda sizde bunu becerebilecek bilgi ve malzeme varmı şüpheliyim. (bilgi manasında hemen hiddetlenmenize gerek yok, haşa zekanıza yada şahsınıza bir sözüm yok ama bu işler ortalamanında üzerinde teknik malzeme ve yazılım kullanma bilgisi gerektirir).

Sıkıntınıza baktım ancak usb flash diskten değilde usb floppyden kurulabileceğini belirtmiş bilgisayar üreticiniz. İkisinin arasındaki farkı bilgisayarınız anlarsa illaki bir usb floppy disketbulmanız gerekecek. Üstelik bios dosyanıza baktım ancak tek başına XXX.Bin şeklinde bir bios dosyası vermiyor. Setup şeklinde bir bios sunuyor ve bunu ilgili marka model hp bilgisayarda açmanız gerektiğini söylüyor. Setup dosyası ,içerisinden bu bilgiyi almaya çalıştım ancak bir dolu bios çıktı hangisini kullanmak gerekli emin olunamadığından exe içerisinden bin dosyasını program ile çıakrmanın mantıklı olamayacağına karar verdim. Bu kısımları atlayıp siz kendi bilgi birikiminiz ve çabanızla bir adet 2011 yılına ait (Sizdekinden eski olmamak kayı ile diğer sürümleride olur) F41 sürüm bios XXX.Bin dosyanız ve usb floppy disket sürücünüz elinizde ise geri kalan kısmına geçiş yapalım. Beni durumdan haberdar edin lütfen.

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Yazınıza gelecek olursak 1994 tarihinden beri bilgisayar kullanır toplar tamir eder ve gerekli teknik desteği sağlarım. Bu bilgisayar ile de sınırlı değildir telefon tablet mp3 vs. yazılım konusunda becerikliyim. El beceresi zaten var. Keşke "bu işler ortalamanın üzerinde teknik malzeme ve yazılım bilgisi gerektirir" şeklinde konuya giriş yapsaydınız.

vermiş olduğum linkte 3 aşama
    1- floppy disk ile
    2- usb stick (usb bellek ile)
    3- yöntemde bios chipinin değişiminden bahsediyor.

İngilizcem fazla yok ama elimden geldiğince ceviri yapmaya çalıştım ve usb bellek ile olanı bir türlü yapamadım. Ya bios hepten gitti yada bir yerde hata yapıyorum.

HP nin sitesinden notebook'a ait bios'u zaten 1 tane var indiriyorum spxxxx.exe adında bir dosya indiriyor. normalde kurulu bir windows ortamında kendi exe dosyasını çalıştırdığınızda otomatik kurulum yapıyor. Nette anlattığı bu spxxx.exe dosyasınıa zip ile çıkartın diyor. Çıkarttığımda içinde ATI , NV, hpqflash, ve update dosyaları var.

Ekran kartınız hangi chipseti kullanıyorsa onu da zip ile çıkartın diyor. NV olanı çıkartıyorum ve içinde rom.bin , rom.sig, ver.sig ve birde ver. not defteri adında dosyalar çıkıyor. Bu bin ve sig dosyalarını ver notdefteri içindeki versiyon adını yazarak değiştiriyorum (68DVD.BIN ve 68DVD.SIG) şeklinde. Sonra HP_tool ile biçimlendirdiğim FAT32 usb belleğin içindeki gerekli yere bu iki dosyayı kopyaladım. Bilgisayarı kapattım ve gerekli tuş kombinasyonu ile açıyorum capslock ışığı yanıp sönmeye başlıyor fakat bir türlü kurtarma ekranı gelmiyor.

Daha detaylı bir bilgi paylaşırsanız çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Çift bioslu anakartlar, bios yüklemesi yapılırken mevcut bios'u 2. (yedek) bios'a kopyalar yeni yüklenen bios'u ise ana bios kısmına yükler. Kısacası eski kısma bir önceki bios kayıt edilir.

Sizin durumunuzda, hasarlı bios 2. kısma geçmiş. 1. kısımdaki ana bios'ta hasarlı olunca geriye alınsa bile PC'nin çalışması mümkün gözükmüyor çünkü 2 biosta hasarlı durumda.

Bu yüzden bir uzmana gitmenizi önermek zorundayım.

İlginiz için teşekkürler. Dediğinizi en son seçenek olarak değerlendireceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP Laptop bios pili nerededir
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • thxdolby kullanıcısına yanıt
    Bunun neden oldugu hakkında blgi verirseniz daha detaylı cevap verebiliriz.
  • boş bir flash diske laptopunuza uygun fabrika sürümü bios u yükleyin.

bataryayı çıkarın ve fişi çekin

usb diski takın

windows+b Tuşuna basılı tutarken power (açma tuşu) na basın.

ışıklar yanıncaya kadar bekleyin

önce windows +b yi sonra açılış(power) tuşunu bırakın (zamanında bırakmazsanız tekrar kapanacaktır)

bekleyin ve doğru bios sürümünü yüklemişseniz bir süre sonra kurtarmaya başlayacaktır.

bataryanın takılı olmaması özellikle gerekiyor dikkat edin (insyde bios için bu adımlarla kurtardım). bios modeli insyde değilse bu yöntemde çalışmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykt1 -- 4 Mayıs 2014; 21:09:46 >
    öneki mesaja ek olarak kurtarma prosedürleri bios kurtarma kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykt1 -- 4 Mayıs 2014; 21:09:05 >
  • Bilgisayar günlük olarak kullanılmış ve daha sonra normal bir şekilde kapatılmıştır. Daha sonra tekrar açmaya çalıştığımda sadece bilgisayarın ışıklarının yandığını ekran aydınlatmasının çalıştığını fakat görüntü gelmediğini farkettim . Daha sonra nette araştırdım ve biosdan kaynaklanıyor olabileceğini ve araştırmalar sonucu CTRL+ALT+DELL tuşu ile videosu ilk yazıda var bu şekilde çalıştırdığımı ve hp supporttan bios'u indirip tekrar kurdum. daha sonra bir iki sefer kapatıp açtım sıkıntı yoktu en son çalıştırdığımda açılmadı. Bilgisayar ışıkları yandı fakat bu sefer EKRAN aydınlatması olmadı ışık gelmedi.
  • ykt1 Y kullanıcısına yanıt
    Boş bir flash diske gerekli dosyaları attım ama ne şekilde ne konumda atılması gerektiğini tam çözemedim. HP_TOOLs yardımı ile current/bios klasörüne atmam gerektiği yazıyordu attım ama olmadı. Dediğiniz adımları en başta yapmıştım bir türlü olmadı hepten kaybettik pc galiba :) dosyaları nasıl atacağımı anlatırsanız çok memnun olurum.
  • dostum bilgisayarın usb yi okuması için usb yi başlangıç disketi olarak formatlaman gerekir
    yoksa usb yi botlayamaz sistem
    hp nin usb format tools programındaki startup dos disk in yanına tik koy daha sonra dosyaları usb ye at

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 4 Mayıs 2014; 22:35:14 >
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    HP usb tools ile yaptığımı yazmıştım. Olmadı.
    usb tool a gerek yok. zamanlaması çok önemli birkaç kez denemek gerekiyor. bios açılmadığında usbleri arıyor uygun dosya varsa kurtarmaya başlıyor. usbleri araması için hp usb tools gerekli değil.
  • ykt1 Y kullanıcısına yanıt
    HP tools a gerek yok demişsiniz fakat hp destek sayfasında ve vermiş olduğum linkte hp tools ile yapmam gerektiği yazıyor kafam karıştı şimdi..
    usb diski fat32 olarak formatlamak gerekiyor o yüzden yazıyorlar. bazı modellerde başlangıç için özel dosyalar istiyormu bilmiyorum ama fat32 olmadığında usb den bios u okumuyor. kullanmak yada kullanmamak çok değiştirmiyor durumu ama kullanırsanız içiniz rahat olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykt1

usb diski fat32 olarak formatlamak gerekiyor o yüzden yazıyorlar. bazı modellerde başlangıç için özel dosyalar istiyormu bilmiyorum ama fat32 olmadığında usb den bios u okumuyor. kullanmak yada kullanmamak çok değiştirmiyor durumu ama kullanırsanız içiniz rahat olur.

İki türlü de denedim olmadı ya.. şöyle bir olayda dikkatimi çekti. BİOS güncellemesi yapmadan önce ilk siyah ekranda kaldığında wi-fi ışığı açıldıktan sonra mavi oluyordu. Bios güncelledikten sonra yine sistem siyah ekranda kaldı ama bu sefer wi-fi ışığı kırmızı yani pasif konumda kaldı.

usb diskin içine
    Hewlett-Packard\BIOS\Current\hdx9200.BIN
    Hewlett-Packard\BIOS\Current\hdx9200.SIG
    SMC.BIN
    şeklinde klasörlü attınız mı dosyaları

hdx9200.BIN dosyasının bir kopyasını ana dizine SMC.BIN olarak kaydetmeniz önemli

windows + B ile olan prosedürü denemeniz lazım. ilk defasında olmayabilir birkaç defa denemeniz lazım. okuyana kadar bazen 1-2 dakika geçiyor sabırlı olmak lazım.

yada usb floppy sürücü almanız lazım. (usb pata çeviriciye normal floppy bağlayarak yapabilirsiniz. piyasada bolca var).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykt1 -- 6 Mayıs 2014; 0:16:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykt1

usb diskin içine
    Hewlett-Packard\BIOS\Current\hdx9200.BIN
    Hewlett-Packard\BIOS\Current\hdx9200.SIG
    SMC.BIN
    şeklinde klasörlü attınız mı dosyaları

hdx900.BIN dosyasının bir kopyasını ana dizine SMC.BIN olarak kaydetmeniz önemli

windows + B ile olan prosedürü denemeniz lazım. ilk defasında olmayabilir birkaç defa denemeniz lazım. okuyana kadar bazen 1-2 dakika geçiyor sabırlı olmak lazım.

yada usb floppy sürücü almanız lazım. (usb pata çeviriciye normal floppy bağlayarak yapabilirsiniz. piyasada bolca var).

Oncelikle ilginize cok tesekkur ederim. Biosu hdx9300.bin degilde. Nv zip dosyasindsn cikan ver not defterinde yazan DVD68 seklinde yani dvd68.bin ve dvd68.sig seklinde degistirip attim 40 sn gibi bir surenin yeterli oldugu yazilmis ama tepki yok anlayamadim gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.