Bildirim
HP C3180 sorunu
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
sanırım kartuş reset istiyor
bende de c3180 var, aynı şekilde kartuşu doldurduktan bir süre sonra yazmaz oldu
ama bende bu mesaj çıkmıyor, bende; kartuş ikaz ışığı ve renkli kopya ışığı yanıp sönüyor
emin değilim ama yaptığım araştırmaya göre kartuş reset istiyor
oysa yazıcı alırken epson almaktan bu yüzden vaz geçmiştim
demek HP'de başlamış kartuşu kilitlemeye
HP kartuşlarının birkaç modelinin restleme yöntemini buldum ama 343 ve 338 kartuşlarının resetleme yöntemini hiç bir yerde bulamadım malesef
bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok seviniriz -
Merhaba,
Sandığınız gibi C3180 bir süre sonra kartuşu reddediyor değil. Resetleme de gerekmiyor. Kartuşu yazıcıdan takıp çıkarırken fiziksel bir hasar vermiş olabilirsiniz. Ya da daha büyük olasılıkla içerideki bir temassızlıktan kaynaklanıyor. HP C3180'de bu duruma defalarca tanık olduk; kartuşunuzu normalden biraz daha hızlı ve kuvvetlice oturtursanız sorun büyük ihtimalle çözülecektir. -
Benim de aynı sorun 350 ve 351 kartuşlarda var.Resetleme yöntemini de maalesef bulamadım. -
quote:
Orjinalden alıntı: cescesor
Merhaba,
Sandığınız gibi C3180 bir süre sonra kartuşu reddediyor değil. Resetleme de gerekmiyor. Kartuşu yazıcıdan takıp çıkarırken fiziksel bir hasar vermiş olabilirsiniz. Ya da daha büyük olasılıkla içerideki bir temassızlıktan kaynaklanıyor. HP C3180'de bu duruma defalarca tanık olduk; kartuşunuzu normalden biraz daha hızlı ve kuvvetlice oturtursanız sorun büyük ihtimalle çözülecektir.
ilginize teşekkür ederim
bende tam sizin açtığınız konuları ve ürünlerinizi inceliyordum
uyarınız üzerine kartuşları çıkarıp temas noktalarını ve ağzını temizleyip tekrar yerine iyice oturttum
birkaçkez denedim ama birşey değişmedi
yalnız 343 ve 338 olarak yazmıştım ama üzerindekiler yazıcıyla gelen 342 ve 336 birşey farkedermi bilmiyorum aynıdır diye düşünmüştüm
başka ne yapabiliriz öneriniz varsa memnun olurum
-
aynı problemi yasadım kartuş kafasını nemli bi bezle iice sil
ben de denemiştim sorun hallodu olamıssa kartusun omru bitmiştir. -
quote:
Orjinalden alıntı: janer798
ben de denemiştim sorun hallodu olamıssa kartusun omru bitmiştir.
tavsiyeniz üzerine bir kez daha iyice sildim ama malesef değişen bir şey yok
daha 1 kez doldurmuştum bu kadar çabuk ömrü bitermi bilmiyorum ama
üzerindeki kılcal devreler zarar görmüş olabilir
öyle darbe veya sert bir işlem yaptığımıda zannetmiyorum oysa
arkadaşlarda aynı kartuşu kullanan yazıcı bulabilirsem deneyeceğim
yoksa da yeni kartuş alacağız artık -
aynı sorunu ben de yaşadım. bilgisayarcıya sordum. ucundaki elektronik kısma bak dedi. o nokta nokta olan yer ezilmiş gibiydi. bilgisayarcı yeni kartuş almamı söyledi. orada bi sorun varsa düzeltemezsin dedi.
bazı insanlar kartuşu doldurtmak istemiyor. kartuş bittimi yenisini alıyor. boş kartuşu bilgisayarcıya satıyor. bu tip bir boş kartuşu 5 ytl ye alabilirsin. (yeni kartuşa 30 ytl vermek istemiyorsan) ben öyle yaptım. ikinci aldığım kartuşu 3. ye doldurdum sorun yok. -
quote:
Orijinalden alıntı: machiner.
quote:
Orjinalden alıntı: janer798
ben de denemiştim sorun hallodu olamıssa kartusun omru bitmiştir.
tavsiyeniz üzerine bir kez daha iyice sildim ama malesef değişen bir şey yok
daha 1 kez doldurmuştum bu kadar çabuk ömrü bitermi bilmiyorum ama
üzerindeki kılcal devreler zarar görmüş olabilir
öyle darbe veya sert bir işlem yaptığımıda zannetmiyorum oysa
arkadaşlarda aynı kartuşu kullanan yazıcı bulabilirsem deneyeceğim
yoksa da yeni kartuş alacağız artık
demek ben yalnız değilmişim :) bende de aynı kartuş denetle ışığı ve renkli fotokopi ışığı yanıp sönüyor .ve 1 kez doldurttum sadece. ve de doldurduktan sonra çok az çalıştı ve sonra kapattıp açtığımdan beri çalışmıyor.
hiç olmazsa sadece siyah kartuş takılı olunca çalışsa o da olmuyor napıcam bilmiyorum
-
aynı sorun bende de var. kartuş uzun süredi çalışmıyodu en sonunda kartuş almaya karar verdim. kartuş almaya gitmeden bi gün önce yazıcımı açtım tarama yapmak için bu sefer kartuş hatası vermemişti çıktı falan da aldım hatta. ama ertesi gün yine aynı hatayı vermeye başladı -
hp c3180 yazıcnın kartuşlarını resetlemeye kesinlikle gerek yoktur. bu hatalar ya makinanınızın bakıma ihtiyacı oldugundan yada kartuşunuzun ömrünün bittiğinden kaynaklanmaktadır.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X