Şimdi Ara

HP C3180 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim C3180 hp printer ım kartuşu doldurduktan bikaç ay sonra kartuş dolu olmasına rağmen hata verdi ve basmıyor. neden oluyor sizce nasıl düzeltebilirim?iste resmi bu
     HP C3180 sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wota4 -- 30 Mart 2008; 16:55:43 >

• sanırım kartuş reset istiyor
    bende de c3180 var, aynı şekilde kartuşu doldurduktan bir süre sonra yazmaz oldu
    ama bende bu mesaj çıkmıyor, bende; kartuş ikaz ışığı ve renkli kopya ışığı yanıp sönüyor
    emin değilim ama yaptığım araştırmaya göre kartuş reset istiyor
    oysa yazıcı alırken epson almaktan bu yüzden vaz geçmiştim
    demek HP'de başlamış kartuşu kilitlemeye

HP kartuşlarının birkaç modelinin restleme yöntemini buldum ama 343 ve 338 kartuşlarının resetleme yöntemini hiç bir yerde bulamadım malesef

bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok seviniriz
  • Merhaba,

Sandığınız gibi C3180 bir süre sonra kartuşu reddediyor değil. Resetleme de gerekmiyor. Kartuşu yazıcıdan takıp çıkarırken fiziksel bir hasar vermiş olabilirsiniz. Ya da daha büyük olasılıkla içerideki bir temassızlıktan kaynaklanıyor. HP C3180'de bu duruma defalarca tanık olduk; kartuşunuzu normalden biraz daha hızlı ve kuvvetlice oturtursanız sorun büyük ihtimalle çözülecektir.
  • Benim de aynı sorun 350 ve 351 kartuşlarda var.Resetleme yöntemini de maalesef bulamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cescesor

Merhaba,

Sandığınız gibi C3180 bir süre sonra kartuşu reddediyor değil. Resetleme de gerekmiyor. Kartuşu yazıcıdan takıp çıkarırken fiziksel bir hasar vermiş olabilirsiniz. Ya da daha büyük olasılıkla içerideki bir temassızlıktan kaynaklanıyor. HP C3180'de bu duruma defalarca tanık olduk; kartuşunuzu normalden biraz daha hızlı ve kuvvetlice oturtursanız sorun büyük ihtimalle çözülecektir.

ilginize teşekkür ederim
    bende tam sizin açtığınız konuları ve ürünlerinizi inceliyordum
    uyarınız üzerine kartuşları çıkarıp temas noktalarını ve ağzını temizleyip tekrar yerine iyice oturttum
    birkaçkez denedim ama birşey değişmedi

yalnız 343 ve 338 olarak yazmıştım ama üzerindekiler yazıcıyla gelen 342 ve 336 birşey farkedermi bilmiyorum aynıdır diye düşünmüştüm

başka ne yapabiliriz öneriniz varsa memnun olurum

• aynı problemi yasadım kartuş kafasını nemli bi bezle iice sil

ben de denemiştim sorun hallodu olamıssa kartusun omru bitmiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: janer798

aynı problemi yasadım kartuş kafasını nemli bi bezle iice sil

tavsiyeniz üzerine bir kez daha iyice sildim ama malesef değişen bir şey yok

daha 1 kez doldurmuştum bu kadar çabuk ömrü bitermi bilmiyorum ama
    üzerindeki kılcal devreler zarar görmüş olabilir
    öyle darbe veya sert bir işlem yaptığımıda zannetmiyorum oysa

arkadaşlarda aynı kartuşu kullanan yazıcı bulabilirsem deneyeceğim
    yoksa da yeni kartuş alacağız artık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP CP1025 mi HP M251yazıcımı
    11 yıl önce açıldı
    Hp Pavillion Wireless Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    HP PAVİLİON G6 fan sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorunu ben de yaşadım. bilgisayarcıya sordum. ucundaki elektronik kısma bak dedi. o nokta nokta olan yer ezilmiş gibiydi. bilgisayarcı yeni kartuş almamı söyledi. orada bi sorun varsa düzeltemezsin dedi.

bazı insanlar kartuşu doldurtmak istemiyor. kartuş bittimi yenisini alıyor. boş kartuşu bilgisayarcıya satıyor. bu tip bir boş kartuşu 5 ytl ye alabilirsin. (yeni kartuşa 30 ytl vermek istemiyorsan) ben öyle yaptım. ikinci aldığım kartuşu 3. ye doldurdum sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: machiner.

quote:

Orjinalden alıntı: janer798

aynı problemi yasadım kartuş kafasını nemli bi bezle iice sil

tavsiyeniz üzerine bir kez daha iyice sildim ama malesef değişen bir şey yok

daha 1 kez doldurmuştum bu kadar çabuk ömrü bitermi bilmiyorum ama
    üzerindeki kılcal devreler zarar görmüş olabilir
    öyle darbe veya sert bir işlem yaptığımıda zannetmiyorum oysa

arkadaşlarda aynı kartuşu kullanan yazıcı bulabilirsem deneyeceğim
    yoksa da yeni kartuş alacağız artık

demek ben yalnız değilmişim :) bende de aynı kartuş denetle ışığı ve renkli fotokopi ışığı yanıp sönüyor .ve 1 kez doldurttum sadece. ve de doldurduktan sonra çok az çalıştı ve sonra kapattıp açtığımdan beri çalışmıyor.

hiç olmazsa sadece siyah kartuş takılı olunca çalışsa o da olmuyor napıcam bilmiyorum

• aynı sorun bende de var. kartuş uzun süredi çalışmıyodu en sonunda kartuş almaya karar verdim. kartuş almaya gitmeden bi gün önce yazıcımı açtım tarama yapmak için bu sefer kartuş hatası vermemişti çıktı falan da aldım hatta. ama ertesi gün yine aynı hatayı vermeye başladı
  • hp c3180 yazıcnın kartuşlarını resetlemeye kesinlikle gerek yoktur. bu hatalar ya makinanınızın bakıma ihtiyacı oldugundan yada kartuşunuzun ömrünün bittiğinden kaynaklanmaktadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.