Şimdi Ara

HP Deskjet 4645 Wifi Çok Fonksiyonlu Yazıcı Gözlemlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok severek kullandığım Canon MP610 yazıcım malesef arızalandı. Aslında iki yıl kutusunda yattıktan sonra kafasındaki mürekkep donmuş, kafa arızası verdi cihaz. Yeni kafada 95 dolarmış. Yaşadığım yerdeki tamirci de kafa değişse bile çalışıp çalışmama garantisi veremedi, zaten çalışsa bile 1 ay bir yere tatile gitsek (yazıcı yatsa, çalışmasa) yine donacak. Hal böyle olunca da yeni bir yazıcı arayışına girdim. Bu arayış sonucunda HP Deskjet 4645 te karar kıldım ve aşağıda linkini verdiğim yerden satın aldım.

60-70 sayfa çıktı ve 1-2 tane fotoğraf baskısı sonucundaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmak ve kafası bu konuda karışık olan arkadaşlara yol göstermek istedim. Hp 4645 çok fonksiyonlu bir yazıcı. Aynı zamanda tarayıcı, fotokopi ve faks özellikleri de mevcut. İki adet mürekkep ile çalışıyor. Biri siyah, diğeri (3 in 1) renkli. Yazıcının burada belirtmem gereken en önemli özelliği; yazıcı kafaları mürekkep kartuşlarının üzerinde Yani mürekkep dondu diyelim, kafalar kartuşların üzerinde olduğu için sadece kartuşları değiştirerek sorunu çözebiliyoruz. Kartuş fiyatları da siyah ve renlki için 30 tl civarında. Kartuş ömrü iyi 70 sayfaya yakın çıktı aldım, siyahın %20si gitti. Teknik değerleri siyah için 360, renkli için 200 sayfa. Cihaz bu değerleri yakalayabilecek gibi gözüküyor.

Gelelim çıktı kalitesine; metin çıktı kalitesi çok çok iyi, fotoğraf baskı kalitesi de beni tatmin etti. Aslında beklediğimden çok daha iyi diyebilirim. Bilen bilir Canon MP610 fotoğraf baskı konusunda muhteşem bir yazıcıdır. Canondan sonra Hpnin beni hayal kırıklığına uğratmasını bekliyordum ama durum böyle olmadı. Çıktılar tabiki Canon kalitesinde değil ama Hpnin deskjet serisi bir cihaz olduğu düşünülünce sonuç fazlasıyla tatminkar.

HP 4645, tarayıcı, fotokopi ve faks, wireless, ayrıca benim için önemli olan çift taraflı baskı ve otomatik kağıt besleme özelliklerine de sahip. Ancak bu özelliklerini henüz inceleme fırsatı bulamadım. Bu nedenle de başlıkta inceleme yerine gözlemlerim yazdım. Zaman içinde cihazı kurcaladıkta yeni düşüncelerimi burada paylaşacağım.

• Aynı yazıcıdan almayı düşünüyorum. Aslında iki model arasında tereddütte kaldım. HP 4515 ve HP4645 arasında. Ancak bunda fax özelliği bulunması her ne kadar fax ile pek işim olmasa da cazip geliyor. Sanırım hepsi HP 650 nolu kartuşları kullanıyorlar ve bunlar piyasadaki en ucuz kartuşlardan sanırım. Benim esas aradığım özellik wifi işlevlerinin olması. Evde kullanacağım. Çeşitli mobil cihazlarımız var. Laptop, Tablet,ipad vs. hespinden USB kablo bağlantısı yapmaksızın baskı alabilmek istiyorum.

Bulunduğum şehirdeki mağazalarda genelde HP 4645 modeli bulunuyor,diğerini bulamıyorum. Bu yüzden büyük ihtimalle bunu tercih edeceğim.
  • Ben 4645 modelini tavsiye ederim. 4515te otomatik kağıt besleme özelliği yok. Çift taraflı baskı yapıyormu, onu da bilmiyorum. 4645te bu iki özellik de var. Wifi ikisinde de mevcut. Fiyat olarak 4645 daha ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beren

Ben 4645 modelini tavsiye ederim. 4515te otomatik kağıt besleme özelliği yok. Çift taraflı baskı yapıyormu, onu da bilmiyorum. 4645te bu iki özellik de var. Wifi ikisinde de mevcut. Fiyat olarak 4645 daha ucuz.

merhaba beren bey..bende hp4645 aldim..cift tarafındada yazı bulunan bir kagıdı ustten kagit besleyiciye koyuyorum..ama cift tarafini kopyalamaiyor..tekbtarafinda yazi bulunan 2 ayri kagit koydugumda 2 kagidi tek kagida kopyaliyor.cift tarafi yazili kagit kopyalama konusunda bilginiz varmi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Printerin yazılımını yüklemen gerekiyor. HP Print Asistant'ı aç, Set Prefences menüsünde Printing Shortcut bölümüne gir, Print on Both Sides'da baskı yapacağın şekle göre istediğini seç. Kolay gelsin.
  • Arkadaşlar merhaba ben de 4645 kullanıcısıyım, henüz ilk kartuş bitmedi , öncelikle yazıcıda çift taraflı baskı var ama tarama yok.
    Kartuş bittiğinde doldurduğumuzda canonlardaki gibi yazmaya devam ediyormu, geri doldurabilmek için bir yöntem buldunuzmu? Muadil kartuşlarla durum nedir? Teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyowl

Arkadaşlar merhaba ben de 4645 kullanıcısıyım, henüz ilk kartuş bitmedi , öncelikle yazıcıda çift taraflı baskı var ama tarama yok.
    Kartuş bittiğinde doldurduğumuzda canonlardaki gibi yazmaya devam ediyormu, geri doldurabilmek için bir yöntem buldunuzmu? Muadil kartuşlarla durum nedir? Teşekkürler :)

Bu arada ofsimizde de HP 4645 var, geçen hafta kendi ellerimle doldurdum.
    Kartuşun üstündeki etiketleri çıkartınca, zaten delikleri açıkta.

Oraya şırıngayla, yavaş yavaş, süngerden kusmayacak şekilde doldurdum.
    Bandı kapattım, sorunsuz kullanıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

quote:

Orijinalden alıntı: crazyowl

Arkadaşlar merhaba ben de 4645 kullanıcısıyım, henüz ilk kartuş bitmedi , öncelikle yazıcıda çift taraflı baskı var ama tarama yok.

Bu arada ofsimizde de HP 4645 var, geçen hafta kendi ellerimle doldurdum.
    Kartuşun üstündeki etiketleri çıkartınca, zaten delikleri açıkta.

Oraya şırıngayla, yavaş yavaş, süngerden kusmayacak şekilde doldurdum.
    Bandı kapattım, sorunsuz kullanıyoruz.

bu delikler kapalı kalması lazım değilmi niye sordum yazıcım silik yazıyor diye araştırınca bu delikleri açın hava girsin açılır diyen oldu da normalde yanlış bu değilmi

• kartuşları doldura doldura hizalama sayfası olayını bozdum, tarayıcı kısmı çalışmıyor, menülerine giremiyorum, ekranda sürekli hizalama sayfası yazdırılıyor diye yazı kaldı, hp servisi 470 tl tamir masrafı çıkardı, istanbulda tamirci arıyorum, yardımlarınız lazım ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.