Şimdi Ara

HP Dizüstü - 15-af113nt kasma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni bir bilgisayar aldım markası HP Dizüstü - 15-af113nt. bilgisayarı yeni kurmuş olmama rağmen yavaş olduğunu hissediyorum ve açılışı yavaş. uefi kurulum yapmadım.
    bu soruyu nasıl çözebilirim?

• hardıskınden dolayı olabılır mı ?
    ssd kullanırsanız hızlanabılır.
  • Olur ki 15-af113nt kullanıcı bu başlığı görür ve işine yarar diye umut ederek yazıyorum.

Öncelikle kullandığım, çalıştığım kurumun bana verdiği laptopun bazı sıkıntıları nedeniyle geçici bir laptop almaya karar verdim. Geçici olduğu için fiyat uygun diye hayatta para vermeyeceğim Hp markasının 15-af113nt ürününü satın aldım. Laptop, alışveriş sitelerine girerken bile kasıyordu, fakat şarjı 6-8 saat arası gidiyordu. İşlemcinin teorik hızı iyi ve Passmark skoru da daha önce kullandığım bazı eski işlemcilerimden de yüksekti. Ciddi bir işlemi potansiyeli olduğununu düşünüp araştırmaya başladım. Uzun uğraşlar ve yabancı sitelerde saatlerce gezintinin ardından çözümü buldum. ULPS'i kapattım ve sonuçta kurumun bedava verdiği i5 işlemcili laptopu hemen iade ettim. Şimdilik memnunum, "disable amd ulps" yazıp register keyinin indirirseniz veya adımları uygularsanız ardında da yüksek performans profilini aktif ederseniz, bilgisayarınızın gerçek performanasını açığa çıkarmış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 3 Mart 2018; 16:9:22 >

• hocam ben de aynı cihazı kullanıyorum, bu söylediğiniz ayarı yaptıktan sonra son drier güncellemelerini yaparsak herhangi bir sorunla karşılaşır mıyız? Daha doğrusu ben son güncellemeleri yüklediğimde(version 18.2.1) 2 saniyede bir drop giriyor bilgisayara, sebebi bundan olabilir mi acaba? bir de regedit üzerinden yapılan küçük bir değişiklilik ne kadar büyük bir sonuç yaratabilir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rehayi

hocam ben de aynı cihazı kullanıyorum, bu söylediğiniz ayarı yaptıktan sonra son drier güncellemelerini yaparsak herhangi bir sorunla karşılaşır mıyız? Daha doğrusu ben son güncellemeleri yüklediğimde(version 18.2.1) 2 saniyede bir drop giriyor bilgisayara, sebebi bundan olabilir mi acaba? bir de regedit üzerinden yapılan küçük bir değişiklilik ne kadar büyük bir sonuç yaratabilir ki?

Hp'nin driver sorunu var maalesef. Ekran kartı sürücüsünü güncelleyince bahsettiğiniz problem ortaya çıkıyor. Upls ve diğer ayarlar onu çözmüyor maalesef. Veya ben çözüm bulamadım.
    _
    Bir iki ayar cidden bu kadar etkili olabilir mi? sorusuna gelince:Performans noktasında şöyle örnek vereyim; bilindiği üzere mobil işlemciler dahil olmak üzere bataryayı kısa sürede bitirmemesi için bazen çekirdekler kapatılır bazen ise (çoğunlukla) işlemci hızı düşürülür. Kullanıcı regedit ve diğer ayarları ile bu özelliği devre dışı bırakır. Böylece batarya ömründen feragat edilerek performans arttırılabilir. Daha önce kullandığım işlemci i5 3240'tı yanlış hatırlamıyorsam,Amd hp laptopu ilk aldığımda hepsi****da.com'a girerken bile kasıyordu. Bu ayarları yaptıktan sonra günlük kullanımda pek i5'i hiç aramadım.

Masaüstü bilgisayarda işlemcim AMD Phenom II X6 1100T (6 çekirdek, turbolu ve 4.0 ghz (Overclock) ve 660 Tİ (OC) Sli hala kardeşim kullanmakta). Velhasıl Phenom x6, i5 ve amd a8 aynı zaman diliminde kullanan biri olarak, ulps'i devre dışı bıraktıktan sonra laptopun performansı kabul edilebilir seviyeye geldi. Eski haliyle bir hafta bile idare edemezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 19 Mart 2018; 21:19:56 >

• Devre dışı bıraktıktan sonra fark ettiğim kadarıyla az da olsa değişim gösterdi. Dün biraz kanser etti beni bilgisayar ve sürekli severek oynadığım fortnite ı silmiştim. Bugün bu ayarları görünce tekrar indirdim oyunu, hem gerçekten değişim gösteriyor mu daha iyi nereden öğrenebilirim ki diye düşündüm. Oyun içinde iş görür kıvamda rahatlama gördüm. Çok büyük bir değişiklilik olmasa da buna da şükür dedirtti

Edit: bu arada hp'nin bu driver sorunundan gerçekten gına geldi. bilmiyorum sizde de oluyor mu, sistem boştayken işlemci kendi kendine çok düşük bir seviyede de olsa kasıyor. Boştayken görev yöneticisi üzerinden işlemci kullanımına bakıyorum sürekli %3 %20 arasında kendi kendine düşüp yükseliyor. Hiçbir şey açmadığım halde kendi kendine böyle yapması da ayrı sorun. Hele ki o yeni güncellenen driverlardan sonra donması ayrı problem zaten. Hp'nin teknik destek forum sayfasında bir yetkili ile mesajlaştım bu konu hakkında ama onların da bir bilgisi yok. Ya da sorun Amd kaynaklı olduğu için yapabilecekleri bir şey yok maalesef. Şimdilik öyle bekleyeceğiz gibi duruyor. Millet driverlarını günceller bilgisayar rahatlar biz güncelleyince kasıyor. Trajikomik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rehayi -- 19 Mart 2018; 21:53:21 >

• rehayi R kullanıcısına yanıt
    Amd'nin suçu değil, Hp'nin beceriksizliği, Asus'un a8 7410 işlemcili laptopları bildiğim kadarıyla daha iyi durumda. O bahsettiğiniz kasılmalar, upls'i devre dışı bırakıp, güç ayarlarını değiştirdikten sonra bende hiç kalmadı.
  • İhtiyacı olanlar olabilir belki, bulabildiğim en stabil driver "2015.0715.2138.37093" versiyonu. Hp'nin kendi sitesinde grafik kartlarındaki driverlara bakarsanız bulabilirsiniz. Yaklaşık 400 mb kadar ve kodu da sp72394.
  • Bendede aynı sorun vardı ULPS'i kapattım ve biraz daha bilgisayar rahatladı ama galiba bilgisayar onboard ekran kartını kullanıyor nasıl hariciye geçeceğimi bilmiyorum
  • Merhaba arkadaşlar, bir oyuncu laptopu siparişi verdim iptal edilince bu cihazla devam ediyorum. Fakat cihazda revizyona gittim, hızlandırmak isteyenlere faydası olur diye yazıyorum.

Cihaza SSD taktım. Alfais diye bir yerden dvd çaddy aldım pinler birbirine lehimli olduğu için caddy çalışmadı, Caddy'yi söktüğüm için de iade etmedim, elimde kaldı. Ardından Çin'den sipariş verdim. Ürününden çıkan sata III Hard diski cadd'ye taktım görmedi, Ssd'yi taktım yine görmedi. Ardında elimde bulunan eski Sata II Caddy'e taktım sorun çözüldü. Böylece kendi harddiski yerine SSD, caddy'e ise Sata II hdd takıldı. 1 tb boşta kaldı. Tek sorun bazen bilgisayarı yeniden başlatınca harddiski görmüyor f9 yapıp ilgili diski seçtikten sonra sorun çözülüyor. Yeniden başlasa dahi sorun olmuyor.

SSD ile ilgili gözlemlerim:
    1. Performans çok iyi, i5 8250u Lenovo'da kullanmaktayım. Günlük kullanımda sıkıntı yaşattığını söyleyemem. Benchmarklar'da Lenovo'nun Cpu gücü bir kaç kat fakat laptopların günlük kullanıcı deneyimi oldukça yakın.
    2. Ulps falan dedik, benim cihazın Ulps zaten açıkmış yani performansa doğrudan katkısı olmadığını anlamış oldum.
    3. SSD öncesi prizden çekince performans ölüyordu, şu an sorunsuz çalışıyor.

Ssd tavsiye edilir.

Aceleyle yazdım umarım yardımı olur. Herkese iyi günler dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.