Şimdi Ara

Hp Dv2 (Turkcell 3-G) Windows 7 ve un2400 WWLAN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
34.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HP Multi-WWAN Driver 2.00 REV:A DEVICES SUPPORTED:
    HP un2400 Mobile Broadband Module

ENHANCEMENTS:
    - Added HSDPA 7.2mbps download feature for supported operators
    - Removed support for Sierra Wireless devices

PREREQUISITES:
    - An HP Notebook embedded with an HP mobile broadband module.
    - Wireless Assistant Installed (for System Software Manager [SSM]).
    - Power to the mobile broadband module must be ON (for SSM).

Yeni WWAN sürücüleri HSDPA 7.2mbps desteği var.
    http://drivers.softpedia.com/get/NETWORK-CARD/OTHER-NETWORK-CARDS/HP-Multi-WWAN-Driver-200-REV-A.shtml

• Yeni WWAN sürücülerini yüklemeden önce eskisini kaldırın. (Gobi driver ve gobi images)
  • çok yararlı bi başlık olmuş arkadaşlar çok teşşekkürler.

bir de sorum olacak. vistadan win7'ye nasıl geçeceğiz acaba bu cihazla?? ben de yeni aldım da herhalde win7 daha performanslıymış.
  • @Hapurga

1. resimde ekranda sağ tarafta bilgisayar hakkında bilgiler veren programın ne olduğunu söyleyebilirmisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapurga

Fiyat konusunda 750-850 TL arasında olan modelde WWAN kartı olduğunu sanmıyorum çünkü sadece o kartın fiyatı Amerikada 200 Dolar civarında.

ben gitti gidiyor dan 760TL ye aldım ve WWAN kartı bulunuyo içinde.

bimeks, sanal marketim gibi yerlerde çok daha pahalıya satılıyo neden anlamış değilim aslında
  • surgeon84 vista dan upgrade edebilirsin (Ama çooook uzun sürüyormuş,geçen bir yerde okumuştum 21.saat sürmüş) yada recovery alıp kullanmak istediğin programlarıda (Hard diskte Sw setup klasöründe) (Hp web cam ve sair diğer prog) bir dvd ye yedekledikten sonra (Bu dvd den programları win 7 de kurabilirsin) 3.parti bir programla yada direk win 7 dvd sinden hard disk partitation ı silip sıfırdan kurulum yapman lazım.(Vistaya göre kurulum çok daha kısa ve basit).Ben şahsen vista ya bir türlü ısınamamıştım ama win 7 çok performanslı ve kullanımı çok daha rahat Microsoft nihayet doğru dürüst bir işletim sistemi çıkarmış.Win 7 zaten çoğu donanımı kendisi tanıyor.Ancak başta açıkladığım gibi WWAN da sorun vardı ama buda çözülmüş durumda.Hız olarak win xp gibi artı görsellik var.

FbA3* sidebar gadget olarak sorduğun program Technostat, bunun yanında xirrus wi-fi monitor,App Launcer ve ProWeather özellikle tavsiye ediyorum. (ProWeather süper bir şey,anlık hava durumu,on günlük hava durumu,saatlik hava durumu,ayın durumu,hava uydusu görüntüleri,koordinatlar vs.bir çok şey var (Anlık Uv indexi,Basınç vs.)

trulli satın aldığın bilgisayar faturalımı,eğer faturalıysa çok ucuz almışsın,değilse çalıntı olabilir (İMEi sini sıfırlayıp başka bir imei klonl yapmış olabilirler,istersen imei numarasını kontrol et (Kutunun üstünde yazan,modul arkasında yazan ve connection manager aygıt bilgileri kısmında çıkan imei numarası aynı olmalı) bunun yanında kayıtlı olup olmadığınıda kontrol etmen lazım,kayıtlı değilse her an bağlantını kesebilirler.

• walla bende almadan önce satıcıya neden bu kadar ucuz diye sormuştum, o da bu cihazların turkcell in kampanyasından alındığını, faturanın başkası üzerine kayıtlı olduğunu ama garantisi konusunda sorun olmayacağını söyledi. ürün bana geldiğinde de kutusu falan hiç açılmamıştı, hp tarafından onaylanmış garantisi belgesi de kutuyla birlikte geldi.

bu satıcılar kanımca kampanyadaki 3g interneti alıp cihazı satıyolar. sözleşmede 3g için geçerli olduğundan bir sorun çıkmaz diye düşünüyoorum.

ben zaten şu an 3g kullanmıyorum. hattım 3g ye açık ama cep telefonundan giriyorum sadece, hp ye takıp denemedim hiç.
    belki ileride 1gb paketlerden alabilirim, onda da ayrı bisim kart veriyolarmış zaten.
  • quote:

Trulli arkadaşın söylediklerine aynen katılıyorum.Notebooklardan farkı yok.(Bence notebooklardan daha iyi,ağırlıktan dolayı kas yapmak istiyorsan başka tabii...).Ama satın alırken kendi ihtiyaçlarını göz önünde bulundur.Eğer desktop gibi kullanmak istiyorsan çift işlemcili ve daha büyük ekranlı modelleri tercih edebilirsin.Ama hem işte (Grafik işleme hariç) kullanacam,her taraftan internete bağlanayım,aynı zamanda media player olarak kullanayım diyorsan rahatlıkla işini görür.Ekran bana göre normal boyutlarda ayrıca aydınlatması led bu bakımdan gayet net (Parlak ekran,gerçi ben her zaman mat ekranı tercih etmişimdir(parlama açısından) ama itiraf etmeyilim parlak ekranda renkler ve kontrast çok daha güzel gözüküyor) Hatta ekranın başında bir süre harcadıktan sonra benim plazmaya yada desktop bilgisayara baktığımda görüntüler buna göre kötü gözüküyor.(yabancı incelemelerdede en çok beğenilen yönlerden birisi ekranı)Panel Chi Mei N12IB-L06 12.1"Ekran açısı notebook için yeterli.Kötü yanları Trullinin dediği gibi pil az gidiyor. (Amerika versiyonları 4 Gb bellek ve 64 bit işletim sistemiyle bizden fazla pil ömrü elde etmişler,bu durum bizim aletler 2Gb bellek olduğundan takas dosyası daha çok kullanılıyor (hard disk daha çok çalışıyor) ve pil süresi düşüyor sonucu çıkıyor.Tabii kullanımda bu durumu etkiliyor.Bunlar haricinde kasa magnezyum alaşımı olduğundan ısıyı fazlasıyla iletiyor.eğer işlemci ve görüntü kartı yoğun şekilde çalışıyorsa özellikle touchpad ın iki yanıbayağı ısınıyor.Ama bu ısınma el yakacak seviyede değil.Fan sesi rahatsız edici değil ancak sessiz ortamlarda duyuluyor.(Gerçi bu kişiye göre değişir)Klavyesi İBM lerden sonra kullandığım en rahat klavyelerden biri,toucpad ekran gibi eni boyundan uzun bu rahatlık sağlıyor.Bunun haricinde yine kötü diyebileceğimiz şey kaplama malzemesi parlak olduğundan her türlü parmak izi ve sair iz ayna gibi meydanda bu bakımdan devamlı beziyle temizlemek gerekiyor (Eğer titiz isen) Fiyat konusunda 750-850 TL arasında olan modelde WWAN kartı olduğunu sanmıyorum çünkü sadece o kartın fiyatı Amerikada 200 Dolar civarında.DVD sürücüsünün usb hariciolması çok iyi,ekstra ağırlık taşımıyorsun,bunun yanında istediğin bilgisayara usb den bağlıyarak kullanabiliyorsun.Ayrıca aksesuar olarak harici bluray sürücüsüde var ama şu an çok pahalı.Tabi bu görüşlerim kısa bir kullanım süresi sonucu oluşan görüşler uzun kullanımda ne olacağına bakacağız. Sonuçta karar tamamen ihtiyaçlarınız ve kullanım amacınız doğrultusunda olması gerekir.Herkezin algıları farklı olabildiğinden değerlendirmelerde kişiye göre farklılık gösterebilir.Bu bakımdan bu tip pahalı eşyalar aldığınızda mutlaka açık halini görüp en azından kısa süre kullanmaya çalışıp kararınızı ona göre vermenizdir.Ben kısa olarak kullanım deneyimlerimi paylaşmaya çalıştım umarım kararınızda yardımcı olur.Selamlar

coooooooooooooooooooooooooooooook tesekkur edıyorum bu acıklamaların bana cok yardımcı olucak tekrardan cok saolll

• quote:

surgeon84 vista dan upgrade edebilirsin (Ama çooook uzun sürüyormuş,geçen bir yerde okumuştum 21.saat sürmüş) yada recovery alıp kullanmak istediğin programlarıda (Hard diskte Sw setup klasöründe) (Hp web cam ve sair diğer prog) bir dvd ye yedekledikten sonra (Bu dvd den programları win 7 de kurabilirsin) 3.parti bir programla yada direk win 7 dvd sinden hard disk partitation ı silip sıfırdan kurulum yapman lazım.(Vistaya göre kurulum çok daha kısa ve basit).Ben şahsen vista ya bir türlü ısınamamıştım ama win 7 çok performanslı ve kullanımı çok daha rahat Microsoft nihayet doğru dürüst bir işletim sistemi çıkarmış.Win 7 zaten çoğu donanımı kendisi tanıyor.Ancak başta açıkladığım gibi WWAN da sorun vardı ama buda çözülmüş durumda.Hız olarak win xp gibi artı görsellik var.

FbA3* sidebar gadget olarak sorduğun program Technostat, bunun yanında xirrus wi-fi monitor,App Launcer ve ProWeather özellikle tavsiye ediyorum. (ProWeather süper bir şey,anlık hava durumu,on günlük hava durumu,saatlik hava durumu,ayın durumu,hava uydusu görüntüleri,koordinatlar vs.bir çok şey var (Anlık Uv indexi,Basınç vs.)

trulli satın aldığın bilgisayar faturalımı,eğer faturalıysa çok ucuz almışsın,değilse çalıntı olabilir (İMEi sini sıfırlayıp başka bir imei klonl yapmış olabilirler,istersen imei numarasını kontrol et (Kutunun üstünde yazan,modul arkasında yazan ve connection manager aygıt bilgileri kısmında çıkan imei numarası aynı olmalı) bunun yanında kayıtlı olup olmadığınıda kontrol etmen lazım,kayıtlı değilse her an bağlantını kesebilirler.

Çok teşekkür ederim cevap için

• selamlar bende dv 2 kyllanıcısıyım 2 gündür win 7'ye yükselttim ama crack başarılı olmadı bir türlü

ayrıca wwandanda bağlantıyı bu yüzden daha denemedim 7'yi beğendim bundan devam etmek istiyorum..

bana yardımcı olabilirmisiniz????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zemsta -- 16 Eylül 2009; 15:40:14 >
  • selam arkadaslar ben bugun hp pvl dv2 1110 et modelını aldım yanlız alırken sormayı unuttum kac saat sarjda kalması lazım lutfen yardım ıyı forumlar...
  • Yeni piller için farketmiyor pil dolduğunda içindeki devre otomatik akımı kesiyor.Esas kapasitesine 8 -10 kere şarj olduksan sonra ulaşıyor.
    Wiki den alıntı
    Lityum iyon pillerin en belirgin kusuru kullanım ömürlerinin üretim tarihlerinden itibaren başlamasıdır. Üretildiklerinden sonra şarj edilseler de edilmeseler de ömürleri üretim tarihinden itibaren azalmaya başlamaktadır. Ancak bu kusur muhtemel müşterilere (topluma) pek duyurulmaz.

%100 şarj seviyesindeki ve çoğunlukla 25°C derece sıcaklıkta bulunan tam dolu tipik bir dizüstü bilgisayar pili, geri dönüşü olmayacak şekilde her yıl kapasitesinin %20 sini kaybeder. Bu kapasite kaybı ürünün üretim tarihinden itibaren başlar ve pil hiç kullanılmasa bile devam eder. Değişik depolama/saklama dereceleri değişik pil ömrü kayıplarına yol açmaktadır. 0°C derecede %6, 25°C derecede %20 ve 40°C derecede %35 kayıpla karşılaşılabilir.

Eğer lityum iyon pil %40 dolu olarak depolanırsa/saklanırsa pil kapasitesindeki kayıp değerleri düşer. Bu değerler %40 dolu pilde 0°C derecede %2'ye, 25°C derecede %4'e, 40°C derecede ise %15'e düşer.

Eğer pil %0 a kadar boşaltılırsa bu durum "tam boşaltma" olarak adlandırılır ve bu durum pilin kapasitesini düşürür. Yaklaşık olarak 100 tam boşaltma pilin kapasitesinde %75 ten %80'e kadar bir kapasite kaybına yol açar. Dizüstü bilgisayarlarda ya da cep telefonlarında kullanıldığında bu kayıpların anlamı üç-beş yıllık bir kullanımın ardından pilin kapasitesinin kullanılamayacak kadar düşecek olmasıdır.

Li-iyon piller hafıza etkisinden etkilenmezler ancak nikel metal hidrür ya da nikel kadmiyum piller kadar uzun ömürlü değildirler. Hatalı kullanıldıklarında çok tehlikeli olabilirler. İleri kimya bilgisi ve gelişmiş çalışmalar gerektirdiklerinden çoğunlukla daha pahalıdırlar.

• quote:

Yeni piller için farketmiyor pil dolduğunda içindeki devre otomatik akımı kesiyor.Esas kapasitesine 8 -10 kere şarj olduksan sonra ulaşıyor.
    Wiki den alıntı
    Lityum iyon pillerin en belirgin kusuru kullanım ömürlerinin üretim tarihlerinden itibaren başlamasıdır. Üretildiklerinden sonra şarj edilseler de edilmeseler de ömürleri üretim tarihinden itibaren azalmaya başlamaktadır. Ancak bu kusur muhtemel müşterilere (topluma) pek duyurulmaz.

%100 şarj seviyesindeki ve çoğunlukla 25°C derece sıcaklıkta bulunan tam dolu tipik bir dizüstü bilgisayar pili, geri dönüşü olmayacak şekilde her yıl kapasitesinin %20 sini kaybeder. Bu kapasite kaybı ürünün üretim tarihinden itibaren başlar ve pil hiç kullanılmasa bile devam eder. Değişik depolama/saklama dereceleri değişik pil ömrü kayıplarına yol açmaktadır. 0°C derecede %6, 25°C derecede %20 ve 40°C derecede %35 kayıpla karşılaşılabilir.

Eğer lityum iyon pil %40 dolu olarak depolanırsa/saklanırsa pil kapasitesindeki kayıp değerleri düşer. Bu değerler %40 dolu pilde 0°C derecede %2'ye, 25°C derecede %4'e, 40°C derecede ise %15'e düşer.

Eğer pil %0 a kadar boşaltılırsa bu durum "tam boşaltma" olarak adlandırılır ve bu durum pilin kapasitesini düşürür. Yaklaşık olarak 100 tam boşaltma pilin kapasitesinde %75 ten %80'e kadar bir kapasite kaybına yol açar. Dizüstü bilgisayarlarda ya da cep telefonlarında kullanıldığında bu kayıpların anlamı üç-beş yıllık bir kullanımın ardından pilin kapasitesinin kullanılamayacak kadar düşecek olmasıdır.

Li-iyon piller hafıza etkisinden etkilenmezler ancak nikel metal hidrür ya da nikel kadmiyum piller kadar uzun ömürlü değildirler. Hatalı kullanıldıklarında çok tehlikeli olabilirler. İleri kimya bilgisi ve gelişmiş çalışmalar gerektirdiklerinden çoğunlukla daha pahalıdırlar.

walla dostum cok tesekkur ederım ıyı arastırmıssın yanı dıosunkı pılı cok doldurma cok sıcakta calıstırma ve sonuna kadar bosaltmadan sarja tak dogru anlamısmıyım

• Öncelikle herkesin bayramını kutluyor ve mutlu,huzurlu bir hayat diliyorum
    Yeni piller dolduğunda içindeki devre yüzünden otomatik olarak akımı kesiyor,o bakımdan çok doldurma konusunda endişelenmen gerekmez,sıcaklık malesef bütün piller için geçerli ve yapacak bir şey yok,tam boşaltma konusundada endişelenme çünkü pil %10 un altına düştüğünde windows aleti uykuya alıyor.
    Hp İngilizce forumunda birisi pilini adaptör takılıyken çıkarttığını ve poşete koyarak buzdolabında sakladığını ve böylece yaklaşık üç yıldır kapasitesinde düşüş olmadan kullandığını söylüyordu.Ancak bizim aletlerde WWAN pil çıkartıldığında çalışmıyor,bu bakımdan adamın dediklerini yapmak (eğer wwan kullacaksan) olanaksız.
    Bir de ayrı bir ipucu vereyim,yeni pil setleri çok pahalıdır ancak yeni pil seti almadan da bataryanızı yenileyebilirsiniz.(Eğer biraz lehim yapmayı biliyor ve elektrik bilgisi ile.) Bataryanız kullanılmaz hale geldiğinde,şarj tutmamaya başladığında,bataryayı açacaksınız,batarya açıldığında içinde birbirlerine bağlanmış (bizimkiler 6 cell olduğundan) 6 adet pil görürsünüz (Bunlar değişik şekilde olabilir silindir,dikdörtgen v.s.)İstanbul tahtakale üstteki sokağı kesen pil toptancısı var(Benim istanbulda bütün pileri bulabildiğim ve fiyatları uygun bir yer) buradan şekilleri aynı,amperi aynı pil buluyoruz,eski pilleri çıkarıp yerine yenilerini lehimliyoruz,bataryayı kapatıyoruz,işlem bu kadar basit ancak yeni bataryalar kapaklı olmadığından yarmanız gerekebilir ,dikkatli şekilde yarmak lazım çünkü sonra tekrar kapanacak (Japonla yapıştırabilirsiniz) Eğer bilginiz ve el yatkınlığınız yoksa bu işlemi bir elektronikçiye yaptırabilirsiniz.Böylece satın alabileceğiniz yeni pilin ortalama 8/1 fiyatına yeni bir bataryaya sahip olabilirsiniz.
    Bu işlemle ilgili bir link
    http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4224

• üstad mouse'un hemen üzerindeki aktive tuşu da win7de çalışmaz oldu ne yapabilirim. saygılar
  • perşembe günü bu laptoptan alacağım büyük ihtimalle..

sadece bir sorum var o da bu laptopun MKV performansı hakkında ;

HDMI çıkışından full hd bir lcd ye bağlayıp deneyen oldu hiç.. 720p lerde sorun olacağını sanmıyorum ama 1080p mkv izlenirken takılma yada yavaşlama sorunu oluyormu ? bu benim için çok önemli eğer laptopu bu şekilde deneyenler yada kullananlar var ise acil cevap yazmalırını rica ediyorum. duruma göre başka bir modele bakıcam.....

yabancı forum sitelerinde ati ekran kartının bu işin üstesinden gelebileceği yazıyor ama teoride bu şekilde. pratikte nasıl ???
  • quote:

Öncelikle herkesin bayramını kutluyor ve mutlu,huzurlu bir hayat diliyorum
    Yeni piller dolduğunda içindeki devre yüzünden otomatik olarak akımı kesiyor,o bakımdan çok doldurma konusunda endişelenmen gerekmez,sıcaklık malesef bütün piller için geçerli ve yapacak bir şey yok,tam boşaltma konusundada endişelenme çünkü pil %10 un altına düştüğünde windows aleti uykuya alıyor.
    Hp İngilizce forumunda birisi pilini adaptör takılıyken çıkarttığını ve poşete koyarak buzdolabında sakladığını ve böylece yaklaşık üç yıldır kapasitesinde düşüş olmadan kullandığını söylüyordu.Ancak bizim aletlerde WWAN pil çıkartıldığında çalışmıyor,bu bakımdan adamın dediklerini yapmak (eğer wwan kullacaksan) olanaksız.
    Bir de ayrı bir ipucu vereyim,yeni pil setleri çok pahalıdır ancak yeni pil seti almadan da bataryanızı yenileyebilirsiniz.(Eğer biraz lehim yapmayı biliyor ve elektrik bilgisi ile.) Bataryanız kullanılmaz hale geldiğinde,şarj tutmamaya başladığında,bataryayı açacaksınız,batarya açıldığında içinde birbirlerine bağlanmış (bizimkiler 6 cell olduğundan) 6 adet pil görürsünüz (Bunlar değişik şekilde olabilir silindir,dikdörtgen v.s.)İstanbul tahtakale üstteki sokağı kesen pil toptancısı var(Benim istanbulda bütün pileri bulabildiğim ve fiyatları uygun bir yer) buradan şekilleri aynı,amperi aynı pil buluyoruz,eski pilleri çıkarıp yerine yenilerini lehimliyoruz,bataryayı kapatıyoruz,işlem bu kadar basit ancak yeni bataryalar kapaklı olmadığından yarmanız gerekebilir ,dikkatli şekilde yarmak lazım çünkü sonra tekrar kapanacak (Japonla yapıştırabilirsiniz) Eğer bilginiz ve el yatkınlığınız yoksa bu işlemi bir elektronikçiye yaptırabilirsiniz.Böylece satın alabileceğiniz yeni pilin ortalama 8/1 fiyatına yeni bir bataryaya sahip olabilirsiniz.
    Bu işlemle ilgili bir link
    http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4224

hımm gayet mantıklı ve hesaplı elıne saglık eger pılle sorunum olursa yenısını almak yerıne bunu denerım daha dogrusu amcama denetırım elektırıkten anlamada o bakımdan
    bırde arkadasım konuyla alakalı olmayabılır ama bu pc ıle ılgılı baska baslık bulamadım vede pcyı cok ıyı tanıyorsun o bakımdan sana danısmak ıstıyorum
    1.si pc bıraz agır acılıo yanı acılması uzun suruyo sızdede boylemı acaba
    2.si cpu genelde %100 kullanılıyor normalmı acaba ılk notebookum oldugu ıcın bı fıkır sahıbı degılım sımdıden cok saol

• sezersunar touch pad üzerindeki tuşun çalışması için alps pointing driver yüklemek lazım
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-68988-1&lc=en&dlc=en&cc=us&lang=en&os=2093&product=3996531
    burdan indirip yüklerseniz çalışır.
    SANALKAPTAN Mkv 1080 performansı dosyaları direk aletten çalıştırdığınızda,yada usb memory den (Kullandığınız usb memory'e göre değişebilir,bende a-data pd-7 var (Çift kanallı okumalı 200x hızında)bildiğim kadarıyla şu anda gereksiz pahalı ürünler haricinde maliyet dolayısı ile artık bunu kullanmayıp tek kontrollü bellekler var piyasada onlarda problem olabilir) hiçbir problem yok,takılmasız gösteriyor,ancak wi-fi network üzerinden oynatmayı denediğimde takılmalar oluyor.(Ama bu wireless ile alakalı)
    rapair16 maalesef özel gaming notebookları hariç bütün notebookların açılması uzun sürer,bunun nedeni ilk olarak kullanılan hard disk 5400rpm,yani şu anda desktop kullanan sistemlerde ortalama 7200rpm olduğunu düşünürsek %40 civarında daha az performanslı olduğunu görürüz yani aynı programın yüklenmesi daha uzun sürer.(gerçi 7200 lık notebook diskleri ve ssd ler var ama özellikle ssdlerin fiyatı notebookun fiyatından fazla).BUnun haricinde notebooklarda desktoplardan daha fazla sürücü yüklenir,touchpad,kartokuyucu vesair(özellikle ilk fabrika ayarlarıyla ilk açılış dahada kötüdür(Çünkü üreticiler gerekli gereksiz bir çok program yüklüyorlar))İlk açılışı hızlandırmak için gereksiz yüklenen programları silerseniz açılışınız biraz daha hızlanabilir ve kullanılan ram miktarı düşürülebilir.
    Bu durumda yapacak şey ya herseferinde açılışı beklemek yada hergün kullanıyorsanız bilgisayarı uyku yada hibernation moduyla kapamanız olabilir,bilgisayarın uykudan uyanması ilk açılışa göre çok hızlıdır.
    Cpu %100 kullanımı çalışan programlarla alakalı.Görev yöneticisi işlemler kısmında hangi programın cpu nekadar meşgul ettiğini görebilirsiniz.Ama unutmayın bu tek işlemcili ve 1.60 Ghz hızında çalışan bir işlemci bu işlemciyi normal desktop sistemlerle kıyaslamamak lazım,özellikle multitasking de tek işlemci olduğu için işlemci çalışan programları sırayla çalıştırır buda yüksek işlemci kullanımına yol açar.Örneğin sidebar %20 işlemci yiyor,aynı anda opera web browserda %20 civarında yiyor bu durumda işlemci kullanımı %40-%50 arasında değişir.Win 7 nin performans kayıt sistemini açarak hangi programların ne kadar işlemci ve ram kullandığını görebilirsin ve kulanımını ayarlayabilirsin.

• hapurga ve bu forumda yardımcı olan herkesin bayramını kutlarım sayenizde türkcelln çözemediği bağlantıyı hapurgann paylaşımı sayesinde hallettm adamlarn bu yeni connection menagerden bile haberleri yok ellerinize sağlık arkadaşlar...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.