Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. Hp Dv6-1115ET notebook'a sahibim, ancak performansı bugun şartları ile bana yeterli olmuyor. Önceden oynadığım oyunları vs. şu anda aynı sistemle güç bela oynayabiliyorum bir yavaşlama söz konusu yani bilgisayarda. Bir donanım yükseltmesi yapmayı düşünüyorum işlemci ile başlayayım diyorum. Önerirmisiniz ? Daha önce deneyenler oldu mu, bir performans artışı yaşadınız mı ? Anakart eskidiğinden dolayı sıkıntı çıkartır mı acaba ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Zamanla her türlü sistem şişer. Bu yavaşlamaya sebep olur. Kurduğumuz programlar, internet gezintileri vs. Format eski düzene kısa süreli bir dönüş sağlar. Ama performansı asıl arttıran ram dir. Mevcut ramlerini yükseltirsen hızda belirgin bir artış sağlayabilirsin. İşlemci konusunda bir şey yapılabileceğini sanmıyorum...
Zamanla her türlü sistem şişer. Bu yavaşlamaya sebep olur. Kurduğumuz programlar, internet gezintileri vs. Format eski düzene kısa süreli bir dönüş sağlar. Ama performansı asıl arttıran ram dir. Mevcut ramlerini yükseltirsen hızda belirgin bir artış sağlayabilirsin. İşlemci konusunda bir şey yapılabileceğini sanmıyorum...
Malesef notebook'ta pek fazla yapabileceğin birşey yok yükseltme konusunda. En fazla arkadaşın dediği gibi ramleri yükseltirsin. Hadi bide olsun olsun daha performanslı bir harddisk alırsın. Diğer parçaları elleyemessin.
Teşekkürler. Ramler zaten 4 GB, sanırım burdan biraz daha fazla yükselmez :) Hard Disk'ten dolayı da büyük bir yavaşlama vardır evet haklısınız ama yeni bir hard disk acaba gözle görülür belirgin bir performans artışı sağlar mı yani o paraya değer mi ? Yoksa satıp yeni bir notebook almak daha mı mantıklı ?
Düzenli virüs taraması,
düzenli disk birleştirme vs durumları gerçekleştirmen gerekiyor arkadaşım
Avira,advanced system care gibi antivirüs ve optimizasyon araçlarını bilgisayarında bulundur
Harddiskte bad sector vs var mı kontrol et?
sıcaklıkları kontrol et pc'nin
notebook'ta detaylı yükseltme(upgrade)pek mümkün değil
Olsa bile masaüstüne göre daha zahmetli ve maliyetli...