arkadaşlar aşağıda özellikleri bulunan..HP Pavilion DV6-1386ET için hangi özelliklere sahip sata,sata2 veya sata 3 ssd disk alırsam daha uyumlu olur..
Ürün özellikleri - HP Pavilion DV6-1386ET VY655EA Optik sürücü DVD±RW DL Ses adaptörü Evet Ağırlık 2.88 kg
İşlemci İşlemci çeşidi Intel Core 2 Duo İşlemci hızı 2.66 GHz L2 cache 3 MB
Hafıza Bellek boyutu 4 GB Bellek çeşidi DDR3
Ekran Ekran boyutu 15.6" Ekran çözünürlüğü 1366 x 768
HDD Hard disk çeşidi HDD Hard disk boyutu 320 GB Hard disk dönüş hızı 7200 rpm
Veri transferi Bluetooth Evet Wifi /Kablosuz internet Evet
Bağlantılar USB port sayısı 4 Firewire Evet Monitör çıkışı VGA (D-SUB) + HDMI DVI port Hayır HDMI çıkışı Evet Kulaklık çıkışı Evet Mikrofon girişi Evet Express kart Evet
Desteklenen Bellek Kartları MMC Evet xD Evet
Web kamera Web kamera çözünürlüğü 0.3
Batarya Batarya hücre sayısı 6
Mağazalar ve Fiyatlar IŞLEMCI : Intel® Core™2 Duo işlemci P8800 2.66 GHz, Düzey 2 önbellek 3 MB RAM : 4 GB DDR3 800 Mhz. (Max. 8 GB) Ram HDD : 320 GB SATA (7200 Rpm) HDD OPTIK SÜRÜCÜ : LightScribe Super Multi DVD+/-R +/-RW) Çift Katmanlı EKRAN KARTI : ATI Mobility Radeon HD 4650 Max. 2815 MB Ekran Kartı Webcam : VAR Bluetooth : VAR Hdmi : VAR Işletim sistemi: Microsoft Windows® 7 Home Premium Tr / Ing. (64 bit) Pavilion DV 6 1386 ET VY 655 EA, PavilionDV61386ETVY655EA, Pavilion DV6 1386ET VY655EA, PavilionDV6-1386ETVY655EA, Pavilion DV6-1386ET VY655 EA olarak da bilinir. Paylaş:
up
Merhabâlar Ensar ve Vahab,
Nokta atışlı bir tavsiyede bulunabilmek adına almayı arzu ettiğiniz SSD'leri tam olarak hangi iş üzerine kullanmak istediğinizi sorabilir miyim ?
Konu hakkında teferruatlı mâlûmat için bir el rehberi teşkil eden şu üç makâleden de istifâde edilebilir:
128gb.lık ssd hard disk almıştım ama zaten içerisindeki olan 7200 sata hdd fazla bir hızlı işlevde göremedim..Windows puanları hep aynı gösteriyor,puanlarda bir artışda yok aynı..
quote:
Orijinalden alıntı: 06ensar
128gb.lık ssd hard disk almıştım ama zaten içerisindeki olan 7200 sata hdd fazla bir hızlı işlevde göremedim..Windows puanları hep aynı gösteriyor,puanlarda bir artışda yok aynı..
Peki SSD'nize işletim sistemi kurmadan evvel Bios'dan AHCI modu seçtiniz mi ?
hangisinin fiyat'ı ucuz ise onu al gitsin :) direk fiyat/kapasite'ye göre almanı tavsiye ederim.
O rehbere göre ben ev kullanıcısıyla ofis kullanıcısı arasında kalıyorum :) Oyun pek sevmem ama Photoshop fotoğraf düzenleme ve Solidworks render alma ya da Fluent sonlu elemanlar çözümleri oldukça zaman alan işlemler zaten.. Bu işlemlere etkisi olacağını düşünerek almayı planladım
O zaman sizi ev kullanıcıları arasında sayabiliriz ve şunları tavsiye edebiliriz
Kingston V300 120GB
Samsung 840 EVO 120GB ( Eğer ki sisteminiz AMD değilse )
Intel 335 Serîsi 120GB
İhtiyaçlara göre daha yüksek kapasiteli modeller de seçilebilir.
İşleriniz ekseriyetle zikrettiğiniz yazılımlar üzerineyse Seagate 600 Serîsi ya da Corsair Neutron GTX 240GB'ye de bakılabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Solid State Disk
quote:
Orijinalden alıntı: 06ensar
Peki SSD'nize işletim sistemi kurmadan evvel Bios'dan AHCI modu seçtiniz mi ?
bios da mevcut böyle AHCI mod yazan bir yere rastlamadım..
Anladım.
Sanırım anakartınızın eskiliğinden mütevellid böyle bir özelliğe hâiz olmamasından ya da üretici firmanın Bios'da bunu gizlenmesinden ötürü AHCI ibâresine rastlamadınız.
Bu durumda SSD'niz bir miktar yavaş çalışacaktır.
Fakat bize göre bunda hiçbir beis yoktur.
Daha evvelki mesajımızda yer alan makâlelerde belirttiğimiz üzere SSD performansında esas olan 4K ve IOPS değerleridir.
Peki sisteminiz umûmen hızlandı mı, yâni HDD'yi aratan herhangi bir yanı var mıdır ?
quote:
Orijinalden alıntı: Solid State Disk
Anladım.
Sanırım anakartınızın eskiliğinden mütevellid böyle bir özelliğe hâiz olmamasından ya da üretici firmanın Bios'da bunu gizlenmesinden ötürü AHCI ibâresine rastlamadınız.
Bu durumda SSD'niz bir miktar yavaş çalışacaktır.
Fakat bize göre bunda hiçbir beis yoktur.
Daha evvelki mesajımızda yer alan makâlelerde belirttiğimiz üzere SSD performansında esas olan 4K ve IOPS değerleridir.
Peki sisteminiz umûmen hızlandı mı, yâni HDD'yi aratan herhangi bir yanı var mıdır ?
valla ne diyeyim ama sanmıyorum bir notebook da 7200 devirli bir hdd.pek çoğunda orijinalinde yoktur,dahası ekran kartı performanslı notebook bir yerde maasa üstü gibi bende merak ettim acaba ssd disk ile nasıl bir gelişme gösterecek diye ama değişen bir şey olmadığını düşünüp acaba bir yerde yanlışlıkmı var..dedim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme