Arkadaşlar iki gün önce bi müşterimin HP notebook'una XP işletim sistemini yükledim. Notebook yeni model olmasına karşın birkaç ufak sorunu kaldı ama çözemedim maalesef onları
1- Ön panel kulaklık girişinden ses sorunu: Kulaklık jack'ını yarım taktığımda pc'den de kulaklıktan da ses geliyor. Fakat tam takınca ikisinden de gelmiyor. Girişlerde bi sorun yok çünkü Vista işletim sisteminde çalışıyordu. Ses kartı: UDI
2- Finger Print yazılımı sorunu: Validity Sensor kullanıyor FingerPrint olarak. Driver'ını tanıtmış olmama rağmen bir türlü yazılım uyduramadım. Validity Sensor'ün kendi yazılımını ve DigitalPersona Personal 4.0'ı denedim. Fakat uymadı XP'ye.
3- Uzaktan kumanda sorunu: Notebook'a Quick Play yazılımını kurmama rağmen uzaktan kumandasını bir türlü çalıştıramadım.
Aygıt yöneticisinde tanımadığı hiçbirşey yok. Bugün teslim etmem lazım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
ne olur yardım edin
dostum bazı durumlarda gerçekten dediğin şeyler çalışmıyor buda xp desteğinin olmadığındandır muhtemelen ha çözümü vadır belki ama. mesala bazı notebook larla biosa giriyorsun bakıyorsun yüklenebilecek işletim sistemi olarak sadece vista yazıyor hemde değiştiremiyorsun. böyle durumlarda müşteri ile uygun bir dille konuşup xp desteğinin olmadığını xp nin eskide kaldığını vistadan başka işletim sistemi kullanamazsınız diyerek anlatacaksın. notbook gen tr ye bak orda bir çok sorun ve çözüm var.
Vista işletim sisteminin kullanıcı dostu bir yazılım olmadığını Microsoft bile kabul etmişken bilgisayar firmaları hala neden Vista'da ısrar ediyorlar anlayamıyorum.
sinan arkadaşım bios'un tüm menülerine girdim ön paneli kontrol etmek için. Ama ne ön panel hakkında ne de işletim sistemi hakkında bi kısım yok. notebook.gen.tr'ye bak demişsin şu anda açılmıyor bende site ayrıca dün baya bi gezindim bu siteyi ürün yeni olduğu için orada da pek bişey yok.
Bu notebook'u olup da XP'yi sorunsuz çalışıran yok mu acaba???
tüm notebooklar için geçerli değil biostaki sadece vista yüklenebilir yazısı bazılarında var geçen rastladım bende müşteri xp kurun diye bıraktı tamam dedik kurarız xp yüklenmiyor biosa girdim baktım sadece vista işletim sistemi yüklenebilir türünde değiştirilemeyen silik yazı vardı ben dahil 3 deneyimli kişilerde uğraştı olmadı. bios update önerdim kabul edilmedi (sen bios update yap demiyorum)vista kurduk müşteriye anlattık xp ye destek verilmiyo yüklenmiyor diye. senin yapman üzerinde notebook un mutlaka lisanslı vistası var çak vistayı tüm windows güncellemelerini yap Acronis True Image Home 2009 ile sistemi yedekle boot cd si ile tabi d diskine gizle bırak olurya format için tekrar gelir 10 dk sürecek ama 3 saat sonra gel al dersin müşteriye. notebook unda sistem kurtarması var ama herşeyini tam yaptığın için acronisi önerdim. kısa olsun diye.
vista kurup durumu izah edeceksin teslim edeceksin müşteriye
yine de çözüm bak. kolay gelsin.
müşteriye izah ettim bazı sürücülerin yazılımlarına xp destek vermiyor diye. Benim sıkıntım driver'larının tamamını tanıtmış olmama reğmen yazılımdan dolayı müşterinin karşısında yapamamış durumunda olmam. Ezeli rakibimiz olan bi bilgisayar firmasından sonra geldi bu notebook bana ve onlar sesi dahi yükleyememişler. Ben her sürücüsünü tanıttım. Yazılımına gelince bişey uyduramadım.
prestij meselesi yapmaya gerek yok program desteği yok ise yapacak bişey yok artık. vista yükle ver. varya xp ye vista teması uyduruyorlar da(tavsiye etmiyorum) vistaya niye xp teması uydurmazlar.
prestij meselesi oldu bile ama burada büyük bi firmanın yapamadığını ben yaptım ya o bile yeter bana
müşteri xp'yi böyle idare edecek. Bu yazılımların xp desteklisi mutlaka çıkacak. Nice vistalı notebook'ları xp'ye çevirdim. Bu model yeni olduğu için böyle oldu. Neyse artık yardım ve görüşleriniz için teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme