Şimdi Ara

HP Compaq Presario C700 Laptop için ram tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Başlıktaki laptop a ram almaya karar verdim lakin laptopun adaptörü bozulduğu için pc'yi açamıyorum bu yüzden de anakart bilgisini bilmiyorum haliylede desteklediği ram özelliklerini bilmiyorum. Ama ddr2 desteği olduğunu şimdiki ramlerindan anladım. İçindeki ramler 533mhz sanırım ama alttaki ram'de 533 ibaresini göremedim bile eminim laptopun kararsız çalışmasının nedeni bu ramlerin uyumsuzluğu. Bu laptop 667 veya 800mhz ram desteklermi acaba?

One göre 1 tane 2gb lik 667mhz ram almayı düşünüyorum ama aldıktan sonra laptopla uyumsuz olursa uğraşırım o yüzden şimdiden sorgulayayı. Hem 2 tane olup kararsız çalışmaz. Tek kafa rahat rahat çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 28 Haziran 2012; 18:52:24 >

• Hocam muhtemelen 667MHz bellek desteği vardır ama bilgisayarın üzerinde veya altında yazan tam model numarasını bulabilirsen net bilgiye ulaşabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdi_nand -- 29 Haziran 2012; 11:45:57 >
  • Bu arada, üstteki bellek 533MHz, alltaki bellek ise 667MHz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferdi_nand

Bu arada, üstteki bellek 533MHz, alltaki bellek ise 667MHz.

Alttaki belleğin 667MHz olduğunu nereden anladın hocam ben hiç bir yerde 667 sayısını göremedim çünki

Laptop un genel özelliklerini buldum ve ram kapasitesine inanamadım şaka gibi

Hp Compaq Presario C700ET Dizüstü Bilgisayar serisi özellikleri

İşlemci türü : Intel® Pentium® çift çekirdekli işlemci T2310 - 1,46 GHz, Düzey 2 önbellek 1 MB
    Yüklü işletim sistemi : Orijinal Windows Vista® Home Premium 32 bit
    Standart bellek : 1024 MB
    Maksimum bellek : 1 GB'a kadar DDR2 belleği destekler
    Bellek düzeni : (2 x 512 MB)
    Dahili sabit disk sürücüsü : 120 GB
    Sabit disk denetleyicisi : SATA Sabit Disk Sürücüsü
    Sabit disk sürücüsü hızı : 5400 rpm
    Optik sürücü türü : Çift Katman desteğine sahip Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)
    Modem : Yüksek hızlı 56K modem
    Ağ arabirimi : Ethernet 10/100BT tümleşik ağ arabirimi
    Kablosuz teknolojileri : 802.11b/g WLAN
    Harici G/Ç bağlantı noktaları : 3 USB 2.0, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ11 modem konektörü, 1 RJ45 Ethernet konektörü, S-video TV çıkışı, 1 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi
    Ekran boyutu : 15.4” WXGA High Definition BrightView Widescreen
    Ekran çözünürlüğü : 1280 x 800
    Video adaptörü : Intel® Graphics Media Accelerator X3100
    Video RAM : En çok 251 MB toplam kullanılabilir grafik Belleği
    Dahili ses : 3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik
    Hoparlörler ve mikrofon : Altec Lansing® hoparlörler
    Klavye : 101 tuşlu, uyumlu klavye
    İşaret aygıtı : Açma/Kapatma düğmesi , özel dikey ve yatay Yukarı/Aşağı Kaydırma yüzeyi, ses düzeyi ayarlama, ses kapatma düğmeleri ve 1 Hızlı Başlatma Düğmesine sahip Dokunmatik Yüzey
    Güç kaynağı türü : 65 W AC Güç Adaptörü
    Yazılım - Verimlilik ve finans : Microsoft® Works 8
    Önceden kurulu yazılımlar : Microsoft® Internet Explorer 7.0; Windows Mail; Adobe® Reader 8.0
    Optik sürücü yazılımı : Windows Media Player; HP Photosmart Essential , Windows Photo Gallery ; DVD Play ; Windows Movie Maker, Windows DVD MakerRoxio MyDVD Basic ; Roxio Creator Basic ; Windows Media center
    Ürünle gelen yazılım : Kurtarma bölümü (sistem, uygulamalar ve sürücüleri ayrı ayrı kurtarma olanağı dahil); Kurtarma bölümünün isteğe bağlı yeniden dağıtımı; Kurtarma CD/DVD'si oluşturma aracı; Symantec™ Norton Internet Security™ 2007 (60 günlük canlı güncelleştirme); Dizüstü Bilgisayar Yardımı ve Desteği
    Ağırlık : 3,10 kg (6,87 lbs)
    Paket ağırlığı : 4,45 kg
    Boyutlar (G x D x Y) : 35,70 cm (U) x 25,70 cm (G) x 2,54 cm (min Y) / 3,96 cm (maks Y)
    Paket boyutları (G x D x Y) : 485 x 112 x 360 mm
    Garanti bildirimi : 2 yıllık, yalnızca serviste, parça ve işçilik
    Sınırlı garanti kapsamı ve istisnaları : Garanti süresi 1 yıl uzatılabilir (HP Care Pack U4817E). Daha fazla bilgi için lütfen HP satıcınızla görüşün.

Şimdi benmi yalnı gördüm yoksa bu bir şaka mı? Çift çekirdek işlemci bulunan bir laptopun, maximum 1gb ram kapasitesi mi var? Hemde 2 slot yapmış gerizekağlılar. Ya harbi lanet olsun sana hp. Birdaha hp mi? Asla! Zaten xp driver desteğide yoktu, elalemin vistadan xp ye çevirdiği driverları buldum zar zor . Bu laptopu hp, sadece vista için çıkartmış düşünebiliyormusunuz salaklığı, tekel'i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 29 Haziran 2012; 12:31:25 >

• Aynı bellekten bende de var. Modül isminden anladım.
    Siz zaten gerekli araştırmayı yapmış görünüyorsunuz.
    Eğer gerçektende 1GB'a kadar bellek desteği mevcut ise yapabileceğiniz en iyi iş bu bilgisayarda 512MB+512MB olmak üzere iki adet belleği maksimum frekans değerlerinde kullanmak. Bu da şu demek oluyor; DDR2 standartlarında 400MHz, 533MHz, 667MHz, 800MHz ve 1066 MHz değerleri mevcuttur ve eğer desteklediğini biliyorsanız 667MHz ve üzeri bellek seçimi yapmalısınız.
  • Yardımın için teşekkürler. Yok daha ram almam. Sırf bi kaç mhz artacak diye para vermenin ne anlamı var ram 1gb de sabit kaldığı sürece ha 533 ha 667 ne farkeder. Lanet olsun sana hp gibi ya gerçekten inanmıyorum şu laptop a max 1gb ram kapasitesi koyduğuna
  • Önemli değil, keşke yapılabilecek farklı birşeyler olsaydı cidden üzüldüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.