Şimdi Ara

Hp envy6 ultrabook'a win7 kurulumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar HP envy6 1110et ultrabook sahibiyim.

Hp envy6 serisi ultrabook için windows 7 kurabilen var mı?

Forum içerisinde ve google amcada anlatılan birçok yolu denedim ama bir sonuca varamadım.

Ya kurulum ekranında "hiçbir sürücü bulunamadı" uyarısı alıyorum yada dvd boot ekranında donup kalıyor cihaz.

------------ 24 Eylül 2013 ---------------

Arkadaşlar HP ENVY 6 Ultrabook 1110et cihazımın Windows 7 kurulumunu tamamladım. Driverlar içerisinden boyutu büyüttüğü için ekran kartlarını çıkardım. BURADAN indirebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayF -- 24 Eylül 2013; 21:53:24 >

• Arkadaslar yokmu bilen yasayan cozen akrabasindan arkadasindan duyan. aylardir ugrasiyorum. biktim bu windows 8 den. Almaz olaydim su bilgisayari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alışın win 8e, alışınca nekadar da güzel olduğu ortaya cıkıyor.
    Sinir eden yerlerini söyleyeyin,size sevdirece ipuçları söylelyim.

( bu arada muhtemel boot korumalıdır,zor atılır )
  • Merhaba, aylar sonra aynı makine HP envy 6 1110et win8 yerine win7 kurulsun diye geldi, uğraşılarım sonuçsuz kaldı, net te de sizin yazınızı okuyunca ben de bırakmayı düşündüm, öyle bir hale geldi ki w8 de kuramıyordum artık, " hdd yi görmüyor , sürücü bulunamadı ..." illet mesajı.
    Ama artık bitti. 30 saat sonra win7 çalışıyor , şu anda kurulum taze bitti... SORUN ÇÖZÜLDÜ, buyrun okuyun , aynı duruma düşenlere bu kez de benim faydam olsun:
    hp nin sitesinden "SP60479.exe" ahci-raid sürücüsünü indirin, .exe olsa da winrar ile klasöre çıkarın. flasha atın dursun. sağdaki usbye taktığınız usb hub'a (soldakiler usb 3.0 olduğundan kurulum sırasında çalışmayacak onun için sağdaki usbyi çoğaltalım) usb dvd sürücü takıp w7 DVDsi ile (USB flash ile değil!!!) kuruluma başlayın, hddyi görmediği yerde usb hub'a SP60479 dosyası olan flashı takıp ilgili klaördeki Drivers\AHCI\x64 dosyasını "sürücü yükle" den gösterin, sonrasında harddiskin ve 8gb ssd nin tüm bölümlerini göreceksiniz, istediğiniz bölümleri silip,bölüm oluşturup vs.. c bölümüne kurmaya başlayın, flashı artık sökebilirsiniz.kurulumun normal restartında hata verirse dvd sürücüyü de usbden çıkartın, restarta devam ettirin, gerekirse ".. ayarları yapılıyor" derken dvdyi takabilirsiniz.. BİTTİ... diğer maceraya doğru at sürmeye... bunları yapmak için gerekli bios ayarlarını başka arkadaş yazmıştı ben tekrar etmedim..
    @merdempc

• üstadım söykediklerini biraz sonra deneyeceğim. yedek alıyorum şuanda. sonucta yüklensede yüklenmesede teşekkür etmek istedim. en azından bu konu için mi üe oldun bilmiyorum ama zaman ayırıp tecrübelerini paylaşmışsın. bu konudan faydalanacak herkez adına çok teşekkür ediyorum sana.

kurulumu denedikten sonra sonucunu paylaşırım. @adrenalxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayF -- 15 Eylül 2013; 18:25:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adrenalxx

Merhaba, aylar sonra aynı makine HP envy 6 1110et win8 yerine win7 kurulsun diye geldi, uğraşılarım sonuçsuz kaldı, net te de sizin yazınızı okuyunca ben de bırakmayı düşündüm, öyle bir hale geldi ki w8 de kuramıyordum artık, " hdd yi görmüyor , sürücü bulunamadı ..." illet mesajı.
    Ama artık bitti. 30 saat sonra win7 çalışıyor , şu anda kurulum taze bitti... SORUN ÇÖZÜLDÜ, buyrun okuyun , aynı duruma düşenlere bu kez de benim faydam olsun:
    hp nin sitesinden "SP60479.exe" ahci-raid sürücüsünü indirin, .exe olsa da winrar ile klasöre çıkarın. flasha atın dursun. sağdaki usbye taktığınız usb hub'a (soldakiler usb 3.0 olduğundan kurulum sırasında çalışmayacak onun için sağdaki usbyi çoğaltalım) usb dvd sürücü takıp w7 DVDsi ile (USB flash ile değil!!!) kuruluma başlayın, hddyi görmediği yerde usb hub'a SP60479 dosyası olan flashı takıp ilgili klaördeki Drivers\AHCI\x64 dosyasını "sürücü yükle" den gösterin, sonrasında harddiskin ve 8gb ssd nin tüm bölümlerini göreceksiniz, istediğiniz bölümleri silip,bölüm oluşturup vs.. c bölümüne kurmaya başlayın, flashı artık sökebilirsiniz.kurulumun normal restartında hata verirse dvd sürücüyü de usbden çıkartın, restarta devam ettirin, gerekirse ".. ayarları yapılıyor" derken dvdyi takabilirsiniz.. BİTTİ... diğer maceraya doğru at sürmeye... bunları yapmak için gerekli bios ayarlarını başka arkadaş yazmıştı ben tekrar etmedim..
    @merdempc

üstad kurulumu başlattım, bütün bölümleri biçimlendirip 500gb'lık alana kurulumu başlatıyorum, kurulum sorunsuz ilerliyor, ilk restarttan sonra mavi ekran verip sürekli restart atmaya devam ediyor. ondan ilerisine birtürlü ilerletemedim. birde benim cihazda 32gbssd 500 gb hdd var. yalnız ssd hybrid olarak çalışıyor. fakat kurulum ekranında 8gb ve 500 gb olarak görünüyor. oradaki 8gb lık bölümün ne olduğunu çözemedim. bilgin varsa cevaplandırırsan sevinirim

• kurulumu basariyla tamamlayabildim fakat tek sorun suruculer kaldi. eger onlari da halledebilirsem hepsini burada paylasicam arkadaslar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk mesaj güncellenmiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.