Arkadaşlar bu laptobun cpu sunu değiştirmek istiyorum üzerinde p6200 işlemci var ve intel hm55 çipsetine sahip acaba ben bu makinaya i7 620m işlemci takabilir miyim bazı işlemciler lehimli oluyormuş işlemcinin lehimli olup olmadığını sökmeden anlayabilir miyiz bu bilgisayarı kullanan varsa yardım bekliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: impossible42
Arkadaşlar bu laptobun cpu sunu değiştirmek istiyorum üzerinde p6200 işlemci var ve intel hm55 çipsetine sahip acaba ben bu makinaya i7 620m işlemci takabilir miyim bazı işlemciler lehimli oluyormuş işlemcinin lehimli olup olmadığını sökmeden anlayabilir miyiz bu bilgisayarı kullanan varsa yardım bekliyorum
takacaksınızda elinizdeki ürünün garantisi devam etmiyormu hp lerde işlemciye ulaşmak için komple kasayı açmak gerekiyor
garantisi devam ediyor ama ben makinayı internetten almıştım göndermek falan baya meşakatli olacak onun için uğraşmak istemiyorum peki bu g6 modellerinde ekran kartı değişimi oluyor mu üzerinde intel hd var bildiğim kadarıyla mxm sotu olması gerekiyor bu alette mxm slotu yok galiba bu arada işlemciyi takınca bi sıkıntı çıkarmaz inşaallah
sizin makinenizin harici ekran kartı yokki olupta sıkıntısı olduğunu düşünsek bile arızalandığını vs birebir aynısını takmak zorundasınız yoksa çalışmaz makineniz
yok zaten ben işlemcinin uyup uymayacağı konusunda sıkıntı olur mu diye sormuştum hp ye mail atmıştım cpu değişir mi diye onlar cihazlarımızda ram ve hdd harici değişim mümkün değil işlemci anakarta tümleşik diye mail göndermişlerdi kafam karışmıştı işlemci nasıl anakarta tümleşik olur diye bi sitede i7 620m işlemci buldum 300 liraya alıcam ama uyumsuzluk yaparsa elimde kalacak işlemci
İşlemci değişir ama ekran kartı değişmez.Ekran kartı işlemci üzerindedir,harici ekran kartı çipseti yok sizin bilgisayarda.