Şimdi Ara

HP G62 ile olan yaşanmışlıklarımız ve soğutucum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben yaklaşık 1,5 senedir TTNET'in kampanyası olan ve hala ödemekte olduğum HP G62 modelini kullanıyorum. İlk aldığım zamanlarda gayet iyiydi , beğenmiştim de laptop'u , oyun falan da oynanılabiliyordu. Fakat birkaç ay sonra birden aşırı ısınmadan kapandı. O zaman fark ettim, ne kadar çok ısındığını. Ben aldığım günden bu yana hep yatağın üstünde oynuyorum . Biliyorum , zararlı ama öyle alışmışım. Her neyse, abim de o olaydan birkaç hafta sonra kendine ve bana soğutucu almış. Bu soğutucu çok iyi gelmişti , yeniden kapanmıyordu falan. Rahat rahat takılabiliyordum ta ki birkaç ay öncesine kadar.Kaç ay oldu adam gibi oyun falan oynamayalı. Değişik yöntemler denedim bu sefer. Laptop'u 2-3 dk buzluğa koymuşluğum vardır , bir şişeyi su ile doldurup sonra buzluğa koyup, tamamen buz hale geldiğinde oyun oynayacağım zaman laptop'un altına koymuşluğum vardır.. Ama nafile, hep çok az bir etki yapıyordu , o kadar. Masa üstünde oynamayı denedim , yine ısınmayı geciktiren bir çözüm oldu ama sadece geciktirmeyle yetindi. Ve daha yeni anladım ki , benim soğutucum markası Euromedia olan 20 TL ' ye alınmış bir soğutucuymuş. Şimdi ben yeni bir soğutucu almak istiyorum. 3 Saattir de Donanım Haberde ( Konu Dışı , Soğutucu bölümleri ) ve internette takılıyorum zaten yorumları okumak için. Bazıları diyor ki , HP model ise ne yaparsanız yapın ısınır ; bazıları diyor , iyi bir soğutucu laptop'a aşağı yukarı 5-10 derece arası bir etki sağlar ve bazıları da şu Zalman modellerinin gerçekten işe yaradığını söylüyor. Şimdi bir tane Zalman alsam , 100-150 TL para zaten. Gerçekten işe yarayacaksa almak istiyorum. Ve bilenleriniz vardır, G62 modelinde en çok ısınan yer, ekrana doğru olan sol üst köşedeki yer. Tam aşağıda değil de yanlamasına duruyor . Yani önemli olan oranın soğumasıysa oraya da etki yapar mı soğutucu?
    Yorumlarınız benim için değerli , okuyan herkese teşekkür ediyorum. Sorunumu anlatabilmişsem ne mutlu bana...

• laptoptan fazla anlamam ancak bi temizlettirmeyi dene ilk, tozdan dolayı ısınma yapar yada termal macunun değişmesi gerekebilir..
  • Ben de öyle düşünüyorum. Ama servise götürmeye üşendiğim için soğutucuyu değiştirmeyi seçtim
  • Leptaplarda en büyük problem değişik ortamlara girdiğinden dolayı masa üstlerindeki tozları direk iiçine ceker ve hem soğutucunun yüzeyini tozla kaplar hemde hava akımını kapatır. birde ısı gittikçe arttığından termal macun kavrulur kavrulur ve macun performansını kaybeder. Yeterli ısı iletme etkisi sağlıyamaz ve senin leptop ın önceden kapanmıyor ise şimdi kapanmaya başlar ısıdan dolayı. yani tek yapman gereken soğutucuları sökmek temizlemek ve güzel bir macun bulup sürüp kapatıp denemek. ama macun konusu da cok önemli her bölgeye homojen şekilde dağılmış eşit ve ince zar kadar ince. asla fazla macunun faydalı olabilecğeini düşünme. sürebildiğin kadar ince ve cimri davran. ama tüm yüzeyi kapatsın. açıklık kalmasın sürerkende tavsiyem kürdan kullan yatay şekilde dağıtmak için.

Kolay gelsin boşa para harcama. ankarada isen getir parkta buluşalım 10 dk da halledelim.

• Maalesef Ankarada değilim :) Bilgisayarcıya falan götürsem , yapacakları bu zaten ama götürmeye üşeniyorum işte ve ne kadardan geri verirler onu da merak ediyorum.
    Kesinlikle sorun düzelir mi dediklerin yapılsa ve ayrıca yeni güzel bir soğutucu almam şart değil mi? Almasam da olur mu?

Teşekkürler yorumun için...
  • Şimdi sen kendinde söylüyorsun. ilk zamanlarda sistem kapanıyormuydu ısıdan dolayı hayır.

Peki ilk günkinden farkı ne var şuan. kirlendi. belkide kücük bir ihtimal işlemciyi bug a sokan bir virüs oda cpunun yüzde 100 yükte çalışmasını sağlar yinede önce bir imkanın varsa format at öyle dene.

daha sonra temizle termal macun tazele alsana 0 cihaz. ankarada olsan 5 dk kola ısmarlardın parkta hallederdik :D
  • Kararımı verdim gibi. Soğutucu yeni almayacağım , senin dediklerini yapıp bu benim soğutucu ile devam edeceğim. İnş. işe yarar dediklerini yaparsam. Bilgisayarcıya götüreceğim bu hafta sonu PC'yi... Format atmak da hiç istemiyorum her neyse sorun çözülür inş. Bu arada ben bilgisayarcı bir tanıdığı aradım, o da termal macunla falan alakası yok dedi. Düzelmez öyle diyor. Kafam iyice karıştı :) Benim yerimde olsan sen götürür müydün bilgisayarcıya?

Keşke Ankarada olsaydım da halletseydik :D
  • Format atmayı bilen bilgisayar dükkanı açtı. Mantığınla karar ver Cİhazı ilk aldığın dan bu yana ne değişti? Parça değiştirdinmi yok neden ilk gün ki gibi soğuk çalışmıyor cok ısınıyor olabilir. Cevabını sen ver ve ona göre Kararını ver. Bilgisayarcı ile bilgisayarcı arasında çok fark var. Çok bilen Çok tecrübe edendir sanırm. Aynı sorun benim emektar leptop umda da zaman zaman baş göstermekteydi. 2 3 yılda bir tazeliyoruz. ACER Aspire 5610 sol alt cpu ve gpu chip ine dokunan soğutma sisteminin hava akışı kapandığında yada kirlendiğinde ısı arttıyor ve macuna zarar veriyor zamanla oda macun işini yapmayınca küt özellikle grafik ağırlıklı ugulamalarda hemen kapanıyor. eğer boşta iken herhangi bir kapanma problemi yok ise boşa format atma tek yapman gereken temizlemek ve macun tazelemek.

Ama unutma bu işi gerçekten bilene yaptır. sürmek ile sürmek arasında da cok fark var.
    İyi bir overclok cu termal macunun hangi kıvamda ve hangi oranda daha iyi etki edeceğini bilir.

• arkadaş haklı biz okulda da g 62 kullanıyoruz okul malum toz yuvası her hafta cuma açıp temizliyoruz çıkanlara inanmazsınız bir de g 62 lerin hava sirkülasyonu berbat ekran kartı ve işlemci dipdibe sol tarafta sanki ekran kartını sola koysalar olmazmış kasası eklenince kapanması normal
  • Yorumlarınız için teşekkürler yine...
    Kesin olarak o zaman kararım bilgisayarcıya götürüp temizlettirmekten yana.
    ÖzgürDurmaz zaten Kadıköy'de Yazıcıoğlu diye bir yer var, orada işini çok iyi yapan bir tanıdık var. Ne zaman bir problemim olsa bilgisayar ile giderim oraya. Ondan problem çıkacağını sanmıyorum fakat bunları demişken şimdi aklıma geldi. Bilgisayar her açıldığında
    şu ekran çıkıyor. Temizlettirsem bile bu ekranın gideceğini sanmıyorum. Bunun hakkında bir fikriniz var mı acaba?

EDIT : Bu arada benim bilgisayarın aynısı sanırım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skarrian -- 11 Nisan 2012; 1:39:52 >

• hocam sizin fan bozulmuş ısınması çok normal veya tozdan dolayı yavaşlamış veya durmuş ta olabilir
  • Şimdi fark ettim , gün gittikçe iyice bozuluyor . Bıktım artık valla . Arkadaşla şimdi bir oyuna girelim dedik , hazırlandık 5 dk falan, tam odaya girdi adam benim PC kapandı. Sonra başka bir oyun deneyelim daha az kasar falan dedik. Yine aynısı oldu . Eskiden ilk oynayışta yarım saat-1 saat arası götürüyordu. Şimdi ilk hemen açmama ve işlemcinin ısısı düşük olmasına rağmen kapanıyor yine de. Haftasonu bilgisayarcıya götürmek şart oldu. Götürdükten sonra , sorun çözülür mü sizce? Ve bundan sonra masanın üstünde oynasam da sorun tekrarlanır mı bir kaç ay sonra?
  • soğukken de açılış ekranında o uyarıyı veriyosa
    1 fan bozulmuştur
    2 fan kontrol devresi bozulmuştur

yinede soğutucu petekleri temizleyip termal macunu yenile. g62 yi sökmek zor değil umarım video işine yarar
    http://www.youtube.com/watch?v=HVpi4tJQL3w
  • İzlerken bile kafam karışıyor , kendi başıma yapamam herhalde ama sorunu anladım. Teşekkürler
  • Dün götürdüm bilgisayarcıya , bugün aldım. Baştaki hata çıkmadı , normal güzel bir şekilde açıldı. Ama saat ve tarih ayarı değişmişti. Tarih 01.01.2009'a dönmüş. Facebook , Twitter gibi sitelerde güvenlik engeli çıkıyor . Face'de devam et dedim, chat'e bağlanmıyor. Saat ve tarih ayarıyla ilgili olduğunu söyledi biri , düzeltirsem düzelirmiş. Ne yapmam lazım , yeni konu açmaya gerek duymadım??

EDIT : Saati , tarihi düzelttim, güncelleştirdim . Düzelmişe benziyor sorun. Bugün başka bir hata alırsam yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skarrian -- 14 Nisan 2012; 18:30:25 >
  • http://www.youtube.com/watch?v=HVpi4tJQL3w

bu videoda bakınız. hp g62 serisi ısınma probleminden dolayı . fanı temizliyor ve işlemci ile soğutma sistemi arasındaki termal macununun değiştiriyor. Termal macun işlemcilerin düz ve pürüzsüz olmayan yüzeylerinden dolayı soğutucu ile arasında oluşan mikroskobik hava boşluklarını doldurarak ısı iletkenliğini artıran, macuna yakın özelliklere sahip sıvı bir maddedir. Termal macun, havadan çok daha fazla iletkenliğe sahiptir. (Ancak iletkenliği metalden daha azdır.) Bilgisayar ve elektronik endüstrisinde bileşenlerin ısı dağılımını sağlamak için soğutucu ile bileşen arasında uygulanır.

http://augustapcrepair.wordpress.com/2011/02/24/hp-g60-laptop-another-overheat-problem/comment-page-2/

bu sitede hp nin iç malzemelerinde kötü seçim yaptığından bahsediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih38k

http://www.youtube.com/watch?v=HVpi4tJQL3w

bu videoda bakınız. hp g62 serisi ısınma probleminden dolayı . fanı temizliyor ve işlemci ile soğutma sistemi arasındaki termal macununun değiştiriyor. Termal macun işlemcilerin düz ve pürüzsüz olmayan yüzeylerinden dolayı soğutucu ile arasında oluşan mikroskobik hava boşluklarını doldurarak ısı iletkenliğini artıran, macuna yakın özelliklere sahip sıvı bir maddedir. Termal macun, havadan çok daha fazla iletkenliğe sahiptir. (Ancak iletkenliği metalden daha azdır.) Bilgisayar ve elektronik endüstrisinde bileşenlerin ısı dağılımını sağlamak için soğutucu ile bileşen arasında uygulanır.

http://augustapcrepair.wordpress.com/2011/02/24/hp-g60-laptop-another-overheat-problem/comment-page-2/

bu sitede hp nin iç malzemelerinde kötü seçim yaptığından bahsediyor

/>

aynı sorun bende de var 2 kez garantiye verdim düzelttiler şimdide sanırım garantim bitti bitmediyse vereceğim yine zaten ama bittiyse bu termal macunu yenileme işlemine gireceğim hayırlısıyla bakalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Skarrian

Yorumlarınız için teşekkürler yine...
    Kesin olarak o zaman kararım bilgisayarcıya götürüp temizlettirmekten yana.
    ÖzgürDurmaz zaten Kadıköy'de Yazıcıoğlu diye bir yer var, orada işini çok iyi yapan bir tanıdık var. Ne zaman bir problemim olsa bilgisayar ile giderim oraya. Ondan problem çıkacağını sanmıyorum fakat bunları demişken şimdi aklıma geldi. Bilgisayar her açıldığında
    şu ekran çıkıyor. Temizlettirsem bile bu ekranın gideceğini sanmıyorum. Bunun hakkında bir fikriniz var mı acaba?

EDIT : Bu arada benim bilgisayarın aynısı sanırım :D

Kendim G62'i içini açtım ve temizledim.
    Fan çalışmaya başladı. kirden tiftikten fan kanat araları tıkanıp çalışmaz hale geldi.
    Kuzenimin bilgisayarı. video izlemeye başlayamadan anında reset atıyormuş, 10-15 dakika kullanılınca reset atıyormuş. Şimdi sessiz bile sayılabilir. İşletim sistemi açılır açılmaz 72 derece ile açılıyordu işlemci. Şimdi boşta 42 derece, yoğun kullanınca 56 filan.

Ekran kartı ile işlemcinin dip dibe ve tek bir heat sink bakır boru ile soğutulmaya çalışılması gerçekten saçma.

http://www.aliexpress.com/item/NEW-laptop-cooling-heatsink-fan-for-HP-CQ42-G42-CQ62-G62-617646-001/1339282149.html
    ne kadar yakın siz bakın karar verin.
    işlemci, ekran kartı ve fan hemsi R tuşu ile sol üst köşe arası sıkışmış durumda. sol kulağınıza gelen ses ile sağ kulağa gelen ses aşırı farklı.

http://www.aliexpress.com/item/New-CPU-Cooling-Fan-For-HP-Compaq-CQ42-G42-CQ62-G62-G4-series-Laptop-F0224/883340006.html

fanın kendisi bu, bakır tüpten ayrılınca. Şimdi bunu böyle pahalı kaliteli, kanat tasarımına AR-Ge yatırmış bir markadan sessiz ama daha yüksek hızlı ve kanat yapısı ile daha yavaş döndüğünde de daha çok ısı atacak şekilde hava akımı sağlayacak bir fanla değiştirmeyi düşünüyorum.

bu boyutlara uygun kaliteli fan bulursanız ne olur haber verin.

Eğer olursa çünkü, i3 330m işlemciyi yükseltmek hedefim.

1. nesil i3 işlemci yerine 2. 3. nesil i3 ya da 1. nesil i7, 1. 2. nesil i5 takılabiliyor mu?

1. nesil i3'ler 1156 pin, 2. nesiller 1155pin. 2. nesil bir anakarta 1. nesil takılamaz 1. nesilde fazla pin var diye ama tersi olurmuş gibi geldi bana.

am2+ gibi amd'de. am2 940 anakartlara am3 939 takılıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.