Şimdi Ara

Dizüstü bilgisayarlar için sesiz ve fansız soğutma çözümü çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Windmark Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy şu anda #11
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizüstü bilgisayarlar için sesiz ve fansız soğutma çözümü çıktı
    Bilgisayar soğutma teknolojilerinde fansız çözümler giderek daha fazla hayatımıza giriyor. Ventiva, hareketli parçalar olmadan çalışan ve tamamen sessiz bir şekilde elektronik cihazları soğutmayı mümkün kılan ICE9 Isıl Yönetim Sistemini piyasaya sürdü. Bu yenilikçi teknoloji, 25 watt işlemcilerle uyumlu modellerle CES 2025’te tanıtılacak olsa da, 2027 yılına kadar 40 watt TDP’ye kadar işlemcileri desteklemesi bekleniyor.

Fansız soğutma dönemi

Ventiva’nın geliştirdiği Ionic Cooling Engine (ICE), iyonların hareketiyle hava akışı yaratarak çalışıyor. Geleneksel fanlı soğutucuların yerini almak için tasarlanan bu teknoloji, mekanik hareketli parçaların neden olduğu gürültü ve hacim sorunlarını ortadan kaldırıyor. Üstelik 12 mm'lik ultra kompakt yapısıyla ince ve hafif dizüstü bilgisayarlarda büyük bir avantaj sağlıyor.

Dizüstü bilgisayarlar için sesiz ve fansız soğutma çözümü çıktı
    ICE9’un en dikkat çekici özelliklerinden biri elbette ki tamamen sessiz çalışması. Ayrıca ayrıca bu cihazın birkaç yıl önce piyasaya sürülen Frore AirJet katı hal aktif soğutmadan çok daha verimli olduğu iddia ediliyor. Şirket şu anda 25 watt TDP'ye kadar kapasiteli ICE9 çözümlerine sahip olduğunu, yani AMD ve Intel'in yeni düşük güçlü ve yüksek verimli işlemcilerinin yanı sıra Qualcomm'un Snapdragon X çiplerini de kullanabileceğini söylüyor.

Ayrıca Bkz.ASUS, Copilot+ özellikli mini bilgisayarını tanıttı: NUC 14 Pro AI

ICE9’un en büyük dezavantajlarından biri, düşük statik basıncı nedeniyle mevcut laptop tasarımlarında doğrudan kullanılamaması. Üreticilerin, bu teknolojiden tam verim alabilmek için hibrit çözümler geliştirmesi veya cihazların ısıl tasarımını yeniden düşünmesi gerekiyor.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/pc-components/air-cooling/fan-less-cooling-solution-for-laptops-up-to-40w-unveiled-device-uses-movement-of-ions-to-generate-airflow-without-any-moving-parts

• Bu nasıl bir haber her yeri çelişki dolu.
    başında dizüstü için diyor sonunda "mevcut laptop tasarımlarında doğrudan kullanılamaması...."
    yeni bir buluş değil zaten haberde bahsedildiği gibi Frore firması bunu yaptı. Ama hala gerçek hayatta bir üründe kullanılmadı. demekki o kadar kolay değilmiş firmaları ikna etmek ve gerekli tasarım ve maliyete katlanmalarını sağlamak lazım.
  • Muhtesem bir bulus , harika.Artik AppleM serisine rakip fansiz SDX ve PC dizustuler cikacak demektir.Teknoloji ilerleyip 50w seviyesine cikarsa calisma ve oyuncu dizustuler bile fansiz olabilir ki bu hakikaten muhtesem bir gelisme olur.
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    Apple M rakiplerinin sorunu fan değil ki, düşük güçle yüksek performans sunamamaları.
  • Bu nasıl bir haber her yeri çelişki dolu.
    başında dizüstü için diyor sonunda "mevcut laptop tasarımlarında doğrudan kullanılamaması...."
    yeni bir buluş değil zaten haberde bahsedildiği gibi Frore firması bunu yaptı. Ama hala gerçek hayatta bir üründe kullanılmadı. demekki o kadar kolay değilmiş firmaları ikna etmek ve gerekli tasarım ve maliyete katlanmalarını sağlamak lazım.
  • Macbook Air?
  • Bu teknoloji umarım projektörlerin fan gürültüsü sorununa da çözüm olur.
  • Ne kadar çok ısı o kadar çok problem. Pasif soğutmalı makineler anca düşük güçteki makinelerde işe yarar. Yüksek güçte işe yaramaz. Dizüstü bilgisayarlarda ısı en büyük sorun ve bu nedenle masaüstüne göre dezavantajları çok. Bana gidipte öyle değil teknoloji çok gelişti vs demeyin. Gen4 u gectim daha gen3 adam gibi bir ssd ye azıcık yüklenince 80c lere geliyor dizüstülerde. Tüm sistem parcalariniz sadece islemci ve ekran kartini yüklenseniz bile ısınıyor. Küçük bir alan bunlarin olmasi normal. Bu urunlerden dayanıklılık beklemeyiniz. Isi nedeniyle risk altindalar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @CanavarNotebook işine yarar gibi

• Aslında atom işlemciler gündelik işler için iyidi, hatta eski oyunlarıda oynatıyordu. Basit bir soğutma bloğu vardı ve 12 yıl önce piyasaya çıkmıştı sanırım. Atom serisi 2 in 1 ve basit laptoplar içindi, şarjlarda fena gitmiyordu watt tüketimleri de baya düşüktü ama ne hikmetse çok sürmedi piyasa da dolaşması, ısrarla 2 gb modelleri bol tuttular. 4 gb modeller nadirdi, kullanımı güzeldi ama çoğu çöpe evrildi :/

• 2 gün önce Ekrem71 haberi okudum. Hiç hata yoktu. Tekrar tekrar okudum ve yine yoktu. İnanamadım. Helal olsun dedim.
    Sonra sizin SESİZ ve fansız haberini görünce "demek ki devretti" diye düşündüm.
  • babadol kullanıcısına yanıt

Daha büyük bir sorun düşük performansı bile düşük güçle sunamamaları. Laptoptan dümdüz film izliyorsun cihaz hala fan çalıştırıyor. MacBook Pro serilerinde fan var mesela ama kimse lafını etmiyor çünkü gereksiz şekilde basit işlerde fanlarını açmıyorlar. Render alırsan veya ağır yazılımlarla uğraşırsan o zaman çok ufak bir fan sesi duyuyorsun.

Bir de pil ömrü var, cihazla yine dümdüz film izlesek çoğu Windows cihaz 4-6 saatte pili boşaltıyor, MacBook aynı kapasitedeki pille 20 saat aynı işi yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 24 Aralık 2024; 23:23:20 >
  • O dizüstünün;
    - fanları toz dolacak,
    - fanlar soğutma yapamayacak,
    - bilgisayar ısınacak,
    - mavi ekranlar cümbüş yapacak,
    - oyunlarda fps düşmeleri halay çekecek,
    - nihayetinde ısıdan pinleri eriyecek
    ve bilgisayar bir çok insan için çöp olacak.

Şimdi sen bu planlı eskitme tekniğini ellerinden alırsan bilgisayar üreticilerinin, bu çok zeki ve bir o kadar da batı kurnazları taş mı yiyecekler.

İşlerine gelmez bu icat. Ana akım haline gelmesi zor. Keşke gelse.
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt

Atom güç olarak berbattı. İlk nesillerinden birine sahibim 2010 yapım 2GB RAM li cihaz, abartmıyorum cihazda HD video oynatma yeteneği yok, o yıllarda bile çok şikayet edilmiş baya baya USB belleğe HD ve üstü bir video atın cihaz çalıştıramıyor. Oyun performansı için de şunu diyim emülatörle Sega Genesis oyununu akıcı çalıştıramıyor 😀

O güçteki bir cihazla da kimse günlük işlerini rahat göremez haliyle. Güncel halleri bile YouTube üzerinden 1080P video açtın mı kasım kasım kasılmaya başlıyor.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Pil konusunda Macbook'lar taşınabilir bilgisayarların nirvanası.

Eğer touchbar'ı kaldırmasaydı apple 16"lik bir tane alacaktım o m1 max'lı ilk çıktığında. Touchbar kalktı heveste gitti. Touchbar gibisi yok yahu kontrol açısından. Numerik tuş takımını saymıyorum daha o da çok işime yarıyor ancak touchbar'ın olmayışı almamam için ana sebepti. Ne halt etmeye touchbarı kaldırdılarsa. Şuanda fiyatları da arşa çıktı zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.