Şimdi Ara

HP Gaming i5 6300HQ + GTX 960m + Full HD ips Laptop (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
3
Favori
4.795
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    HP eskiden çok ısınırdı doğru çok değil kasa eriyene kadar ısınırdı :D Milletin aklında da öyle kaldı silemediler bir türlü o algıyı. Şimdi atıp tutanlar bu yeni modelleri bilmedikleri halde ısınıyor diyorlar. Kullanıcı yorumu da var ısınmıyor diyor ama nafile sıcaklıkları termometreyle ölçsen HP daha düşük çıksa dahi bu gereksiz insanlar diğer marka daha iyi soğutuyor der :) 2014 2. çeyreğinden itibaren düzeltti eski HP yok artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 20 Ağustos 2016; 1:50:40 >
  • Kaçın almayın HP mp, Laptop olarak HP,ACER sokmam kimse kusura bakmasın.
  • Ben Asus K555UB aldım, bu PC depoda patlayanlardanım,
    sonrasında bir tık model düştük mecbur, bulamadık da o ara dolar falan yüksek.

GT940M kart var içinde GTA 5 denemedim, başka oyunlar oynadım, cihaz orta seviye ısınıyor,
    benzer noktada geniş fan çıkışı var. ama notebooklar eski GPU'larla ısınırdı, bu yeni GPU'larla hayli hayli ısınır.

Ben Asus'un kalitesinden emindim ama bu modelde kasayı ince ve hafif tutmaya çalışmışlar.
    Ekran menteşelerini ilk aylarda kıran bir çok kullanıcı mevcut, ben masaüstü gibi kullanıyorum, daha kırmadım.
    Mikrofon LCD'nin üzerinde bir türlü arttırılamıyor, bunun dışında bir iki pürüzü daha var modelin (en kötüsü touchpad)

Velhasıl eskiden kötülenen bir marka şu an iyi olabilir, iyi bir marka da kötü bir model çıkarabilir.
    Sene 2016 "abi AMD çok ısınıyormuş sen ne diyorsun" diyen insanlar var, yapmayın lütfen

Bana iyi bir model gibi geldi...

• Cihazda realsense kamera varmış, o da güzeldir bakın yabana atmayın :)
  • 2012 başlarında HP PAVILION Dv6 6010-ST aldım 6770m ekran kartlı olanı. Ürün taş gibi duruyor. En ufak sıkıntı yaşamadım. DVD yuvasına ssd taktım. Oyun oynuyorken kabloya ayağım takıldı masadan yere çakıldı. En ufak sıkıntı yok. Yakınımda dv5 gri metalik kasa olan vardı. 15-20 dakika sıcaklıktan ötürü dizinin üstünde zor kullanıyorsun. Ama sanırım dv6 dan itibaren bu sıkıntı giderilmiş. Ürünün ömrü biraz da sizin nasıl kullandığınıza bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechTR -- 21 Ağustos 2016; 22:30:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınan laptop mu kaldı arkadaş yıl 2016

• kışın oyun acip bi köşeye koyun yakıttan tasarruf edersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: celal_55

mağazadan alabilir miyiz acaba banka kartımı iptal etti yoksa almıştım
    quote:

Orijinalden alynty: celal_55

ma?azadan alabilir miyiz acaba banka kartymy iptal etti yoksa almy?tym

havale ile alabilirsin. gg da havale seçene?i yok galiba

http://www.novabazar.com/HP-GAMING-X8M23EA-GTX960M-4GB-DDR5-FULLHD-15-6-INTEL-I5-6300HQ-8GB-DDR4-RAM-1TB-7200rpm-HDD-DOS_871648.html

• arkadaş almıştı ama ısınma şikayeti var
  • quote:

Orijinalden alıntı: UssuzAdam

Isınan laptop mu kaldı arkadaş yıl 2016

isinmayan laptop kapali laptoptur :D
  • Dizüstü bilgisayar dediğimiz alet yolda yolakta,uçakta,gezici işlerde kullanılmak ve yanında taşınmak üzerine inşa edilmiş bir alettir...
    Yani bu aletle oyun oynamak herhalde 150.sırada falan gelir...Aletin amacı oyun oynamak değil bir kere...
    Her işe uygun alet var iken dizüstü bilgisayarın o sıkış tepiş ortamından masaüstü bilgisayar performansı,soğutması,bilmemnesi beklemek abesle iştigaldir bence...
  • Herkese merhaba bu bilgisayarı 1 haftadır kullanıyorum. Gerek performans olsun gerek ısınma olsun gerçekten başarılı bir laptop. Ben de BC-015NT modeli var. GTA 5 yüksek ayarlarda oynuyorum kasma 0 sıcaklık uzun süre oynamama rağmen 70 i görmedi. Gerçekten kaliteli bir bilgisayar yapmışlar. İnternette bu bilgisayarı okumadan önce çok araştırma yaptım. HP hakkında hep olumsuz yorumlar vardı. HP'nin kampanyasından ötürü Asus x550vx-277dc alacakken bu bilgisayarı bi cesaret aldım. Çok memnunum. Herkese tavsiye ederim.
  • Makineyi bir aydır kullanıyorum. Burdaki tüm yorumları okuyup bilerek 2700e aldım. Olumlu yönleri de olumsuz yönleri de mevcut. Mesela;
    -Malzeme kalitesi vasat. Düz kalıp plastik. Çizilmeye müsait. Dayanıksız bir görüntüsü var. Çok estetik de gelmedi bana.

-Tuşları çok basit. Uzun vadede ne olacak bir fikrim yok.

-Ekran rengi bana biraz sıcak tondaymış gibi geliyor hala. Tüm sürücü güncellemelerini yapmış olmama rağmen evdeki diğer iki laptopa göre nispeten sarı ağırlıklı bir görüntüsü var. Beyazlar tam beyaz değil gibi. Uzun kullanımdan sonra göz alışıyor gerçi ama böyle bir gerçek de söz konusu (belki sadece bu makineye özgü bir durumdur bilemiyorum.)

-Kasayı yekpare yapmışlar. Hiç bir panele ulaşmak söz konusu değil. SSD, RAM vs gibi yükseltmeler için kasanın tamamını açmak gerekiyor. "Çok" becerikli değilseniz kasayı açarken kenarlarını muhakkak zedeleyeceksiniz. Açması oldukça uğraş gerektiriyor.

-Muhtemelen maliyeti düşürmek için kasanın içindeki malzemeden de çalmışlar. Anakartta sadece tek harddisk girişi var. DVD ROM'u da olmadığı için SSD, mSATA gibi alternatifler uygulanamıyor, tek harddiske mahkum kalıyorsunuz.

-Ekran menteşeleri bana çok itici geliyor. Kömürlük kapılarının menteşesi gibi olmuş. Dayanıklılığı konusunda henüz bir fikrim yok.

Şimdiye kadar gördüğüm olumsuzluklar bunlar. Bu makineyi almadan önce i7 4700mq işlemcili MSI GE60 kullanıyordum. Zaruriyetten dolayı yeni bilgisayar almaya karar verince bu makineyi almayı düşündüm. Karar verirken ki kriterlerimde şöyle olmuştu:

-i7 çok hızlı bir işlemci ama i5 ile arasındaki fiyat farkı başka donanımlarla telafi edilebilirim.
    -İşlemciden çok, ekran kartı ile ilgili eksiklikler yaşadığım için işlemciyi düşürüp ekran kartını olması gerekenin bir basamak üstü seçebilirim.
    -Ne kadar kaliteli bir bilgisayar alırsam alayım bir makineyi ya donanım yetmezliği ya da sıkılmak gibi sebeplerden dolayı zaten en fazla 4 sene kullanabildiğimden ötürü 3000tl üzeri para bağlamak istemiyorum.

Bu düşüncelerden sonra bu makineyi aldım ve yukarıda saydığım tüm eksikliklere rağmen şu an çok memnunum. Şöyle ki,
    -Malzeme kalitesine yapacak bir şeyim yok. Zaten adı laptop olsa da genelde evde masanın üstünde durur ve yıpranmaz. Düşmediği sürece plastik ya da dayanıksız olması büyük kayıp değil. Kablosuz klavye fare ve hdmi ile tv bağlantısı yaptım. Sadece bilgisayarı açmak için güç düğmesini kullanıyorum. Harici zamanlarda bilgisayarla alakam olmuyor.

-Harddisk sorununa 650 tlye yüksek kapasiteli SSD alarak çözüm buldum. Maliyeti artırdı belki ama kendi tercihimdi sonuçta. SSDyi yıpratmadığım sürece kalıcı bir donanım ürünü olacak. Ama şunu da belirtmekte fayda var. SSD ile makine kendini gösterebiliyor ancak. Standart harddiskle kullanılacaksa kısa zamanda yavaşlıktan dert yanmaya başlarsınız.

-i5 çok eksik bırakmadı şimdiye kadar. Elbette yeni nesil i5 olsa da 4.nesil i7 kadar yüksek performans veremez. Ama zaten buna da hiç ihtiyacım olmadı.

-Ekran kartı bu fiyat bandında alınabilecek bilgisayarların ekran kartlarından bir adım önde. Azami laptop kullanım süresince herhangi bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. GTA5 son ayarlarda gayet akıcı oynanabiliyor. GTA 7 çıkınca yeni makine alırız :)

-Çok sağlam bir bataryası var. İş çıkışı açıp dizi, internet, müzik gibi standart kullanıcı işlemleriyle yatana kadar götürebiliyor ki bu çok rahat 4-5 saat eder. Boş pil de çok hızlı doluyor. (Kasayı açarsanız büyük bir bataryayla karşılaşacaksınız sebebi de budur zaten. DVDROM yerine kocaman batarya yerleştirmişler.)

-Ses kalitesi muazzam. Çift hoparlör mevcut ancak MSI'daki 4 hoparlöre taş çıkarır, karşılaştırılamayacak kadar iyi. Son seste ve kaliteli seste bendeki Dell'den daha iyi diyebilirim.

-Makinede çift fan var. Oyun ve benzeri şeyler çalışmadığı sürece fanın biri pasif. Bu nedenle standart işlemler sırasında bilgisayardan ses gelmiyor. Oyunlarda falan ısınma problemi hiç olmadı, olacak gibi de görünmüyor. Makine ısınıyor diyenlere de kesinlikle inanmayın. 2-3 saat oyun oynadıktan sonra klavye üzerinde ufak "ılıma" oluyor. Arkadaki fan çıkışlarında ise olağanüstü sıcaklıklar yok. Eski MSI'da yarım saat Farcry 4 oynayınca küçük soğuk odamın ısısı 1-2 derece artıyordu abartmıyorum. (Oyun açıp ayağımı ısıtmışlığım vardır.)

-Bu paraya daha iyi makine yok. Benim de HP'ye karşı önyargılarım olmuştur geçmişte. İki farklı makinesini kullandım uzun yıllar boyunca. HP'den MSI'a geçince afedersiniz eşekten inip ata binmiş gibi oldum. MSI gerçekten güzel makineler yapıyor. Ancak bahsi geçen HP ile aynı özellikte MSI'ın fiyatı bu makineden 500-1000 lira arası daha fazla. Aklımdan 4000 lira civarına DELL 7559 falan almayı geçirmiştim önceleri ancak bunu aldım üstünden artırdığım parayla da ssd alıp telefonumu değiştirdim.

Bu makineyi aldığıma pişman mıyım? HAYIR.

Tavsiye eder miyim? Kriterleriniz benimkiler gibiyse EVET. Ama olaya "o kadar para verdik makineye koydukları touchpad'a bak" kafasıyla bakan biriyseniz 4500'e aynı seviyede ASUS alın ;)

Orta seviyeli, uzunca bir süre istediğim oyunları açsın, hızlı olsun, 3-5 sene sıkıntısız götürsün diyen birine biçilmiş kaftan. Alın aldırın.

Sevgiler.

• 2009 model hp pavillion dv6 killaniyorum arada insurgency ve cs go oyniyorum orta ayarlarda cok memlunum cihazda bir tık yok kasası okadar saglammis ki anlatamam ama evet aşırı ısıniyor onun calistigi odada kaleriferi kapatip tasarruf sagliyorum ve cok memlunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickimsonikimsi -- 25 Aralık 2016; 14:50:15 >
  • ayrıntılı incelemeniz için teşekkürler hocam elinize sağlık
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.