Şimdi Ara

HP Laptopta UEFI bios ayarları nasıl olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
20.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhabalar ve iyi hafta sonları.

HP Pavilion g6 2303st marka model windows 8 64 bit yüklü bir laptop aldım. İnternette dolaşırken yeni nesil laptoplarda BIOS yapısının (UEFI) farklı olduğunu okuyorum. Kullananlar bilirler, Acronis True Image bootable CD ile 40 GB boyutundaki C:/'nin Image ve Recovery işlemi en fazla 10 dakika alıyor.

C:/' nin Image ve Recovery işlemi yapabilmem için UEFI ayarları nasıl olmalıdır?

Bu konuda deneyimli dostların yardımını bekliyorum. İlgi ve yanıtınız için önceden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assenucler -- 30 Kasım 2013; 10:56:14 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

HP Laptop UEFI BIOS Ayarları

HP laptop'larında bulunan UEFI BIOS (Birleşik Genişletilebilir Bellenim Arabirimi), bilgisayarının önyükleme ve donanım ayarlarını yapılandırmana olanak tanır. UEFI BIOS ayarlarını doğru şekilde yapılandırmak, sisteminin kararlılığını ve performansını en üst düzeye çıkarman için çok önemlidir.

UEFI BIOS'a Erişim

UEFI BIOS'a erişmek için laptop'unu başlatırken F10 tuşuna bas. Bazı modellerde, Esc tuşuna ve ardından F10 tuşuna basman gerekebilir.

UEFI BIOS Ayarları

UEFI BIOS arayüzü, farklı sekmelere ayrılmıştır. Genellikle aşağıdakiler gibi ayarları yapılandırabilirsin:

• Boot (Önyükleme): Önyükleme sırasını ve varsayılan önyükleme cihazını ayarla.
    • Security (Güvenlik): BIOS şifresi, Güvenli Önyükleme ve diğer güvenlik özelliklerini yönet.
    • System Configuration (Sistem Yapılandırması): Saat, tarih, bellek ve diğer sistem ayarlarını yapılandır.
    • Exit (Çıkış): Değişiklikleri kaydet, ayarları varsayılana sıfırla veya çıkış yap.

Önemli Ayarlar

HP laptop'larında UEFI BIOS'ta dikkate alman gereken bazı önemli ayarlar şunlardır:

• Fast Boot (Hızlı Önyükleme): Sisteminin daha hızlı başlamasını sağlayan bu özelliği etkinleştirebilirsin.
    • Secure Boot (Güvenli Önyükleme): Kötü amaçlı yazılımların sistemine önyükleme yapmasını önlemek için bu özelliği etkinleştirebilirsin.
    • Legacy Support (Eski Destek): Eski işletim sistemleri ve donanımlar için destek etkinleştirmek istiyorsan bu ayarı etkinleştir.
    • Virtualization Technology (Sanallaştırma Teknolojisi): Sanal makineler kullanmayı planlıyorsan bu ayarı etkinleştir.

UEFI Kullanarak Format Atma

UEFI BIOS'u kullanarak da hard diskini biçimlendirebilirsin. Bunu yapmak için şu adımları izle:

1. UEFI BIOS'a eriş.
    2. "Boot" sekmesine git.
    3. "Boot Device Priority" (Önyükleme Aygıtı Önceliği) bölümüne git.
    4. Önyükleme sırasının ilk aygıtı olarak bir USB sürücü veya DVD sürücü seç.
    5. Değişiklikleri kaydet ve çıkış yap.
    6. Windows veya başka bir işletim sistemi kurulum medyanı yerleştir.
    7. Bilgisayarını yeniden başlat.
    8. Sistem, kurulum medyasından önyükleme yapacak ve formatlama işlemine başlayacaktır.

Victus BIOS Ayarları

HP Victus dizüstü bilgisayarlarının UEFI BIOS ayarları, diğer HP modellerinden biraz farklı olabilir. Ancak genel yapılandırma süreci aynıdır.

UEFI BIOS ayarlarını doğru şekilde yapılandırmak, HP laptop'unun optimum performansta çalışmasını sağlamanın anahtarıdır. Bu ayarları yaparken dikkatli olmalı ve herhangi bir değişiklik yapmadan önce mevcut ayarları not etmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hiç bir ayar yapmadan direk imaj alabilirsin
    uefı ayarıyla oynarsan win 8 acılmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanıtınız için teşekkürler.

ATI bootable CD ile başlattığım zaman, CD'yi görmüyor. Nedeni ne olabilir?
  • assenucler A kullanıcısına yanıt
    Bios girin Secure Boot kısmını Disabled yapınız F10 ile kayıt yapın geri çıkınız
    PC başladıktan sonra tekrar BİOS girin Boot kısmından CD/DVD yi 1. sıraya alın
    F10 ile kayıt yapın işlem tamam.

Elinizdeki Acronis sürümü eski ise bunu bulun indirin
    eski sürümler UEFI ile uyumlu değildir..
    Acronis True Image Home 2014 17 Build 5560
  • Sayın vavien1;

Merhaba ve iyi hafta sonları.

İnternette dolaşırken, " Laptop açılırken hemen Fn+F7 tuşuna basılmalı ve çıkan pencereden CD/DVD seçilmeli" şeklinde bir yanıt gördüm. Bu konularda çok acemi olduğum için bilgi amacıyla yazdım.

Yanıtınız için teşekkürler.
  • Sonunda ilk mesajımdaki özellikleri taşıyan laptopumun nasıl yedek alınacağını, araştırmalar sonunda öğrendim.

Bilgilendirmek amacıyla yazıyorum.

1- PC açılırken F10 ile BIOS'a gir / System Configuration / Boot Options / Legacy Support (Enanbled) / F10 ve Yes'i seç.

2- PC açılırken ekranda görünen 4 sayıdan oluşan rakamı, aynen yaz.

3-PC açılırken bu kez F9 / Boot Option Menu / Internal CD/DVD ROM Drive (UEFI) seç.

4- Starting Acronis UEFI Loader /Select an item by using the keyboard altında listelenen Acronis CD satırı başındaki rakamı yazarak seç / Please wait ....

5- Disk and Partition Backup seçilince,

Diskinizin bölümleri yanında kutucuklar belirir ve bazıları seçilidir.

6- Bundan sonraki işlemi, kullananlar bilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assenucler -- 30 Kasım 2013; 11:20:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.