Şimdi Ara

Hp Laser 1020 Ağ Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çalıştığım yerde ağdan bir bilgisayara bağlı olan hp laser 1020 yazıcıdan çıktı alamıyorum. Aynı makinadan diğer 3 bilgisayarda sıkıntı yok. Fakat ben yolladığımda işlemi sıraya alıyor ve altta komut işleme hatası yazıyor. Ben yolladığımda hiç kimse çıktı alamıyor ve işlemi de iptal edemiyorum. Ayrıca durumda söz konusu olan bilgisayarların 3 ü windows 7, 1 i xp. Yani konunun onunla alakalı olduğunu sanmıyorum. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

• Bütün bilgisayarlar birbirini ağda görebiliyor mu? dosya paylaşabiliyor ve paylaşımlara erişebiliyor musunuz?

Bağlı bilgisayardaki paylaşımda tüm kullanıcılara gerekli izin verilmiş mi?

Öncelikle erişimi olan tüm bilgisayarlara ping yapıp ağın durumunu kontrol edin.
  • Evet tüm bilgisayarlar görüyor ve paylaşım yapabiliyor.

Bu arada hatayı kendi -kendime çözdüm. Şöyle ki, yazıcıyı paylaşıma açan ana pc 32 bit windows tabanlı, fakat bana ait olan 64 bit. Bu nedenle ağdan direkt olarak bağlan denildiğinde paylaşan bilgisayarın driverını kuruyor ve sen ne kadar 64 bit yüklesende hiçbir şey değişmiyor. Ayrıca bahsettiğim benim dosyamın silinememesi sebebi ile 32 bit e ait olan kurulum dosyası da siliniyor gibi gözükmesine rağmen silinmiyor. Sonuç olarak ben bir şeyler yaptım (en ufak fikrim yok ne olduğuna dair.) karşı bilgisayarda sırada bekleyen dosyamı silmeyi başardım. Sonrasında driverı bulup sildim ve yazıcıyı kendi bilgisayarıma bağlayarak 64 bit in driverını kurdum. Sonuç halloldu çok şükür...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.