Şimdi Ara

HP LASERJET 1020 YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
9.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADASLAR HP 1020 YAZICIDAN ÇIKTI ALDIĞIMDA ,KAĞIDIN SOL TARAFI BOYLU BOYUNCA SİYAH ÇIKIYOR.YANİ KAĞIT BOYUNCA VE 2 CM KADAR ENLİ BİR SİYAHLIKLA ALABİLİYORUM ÇIKTILARI.NE YAPABİLİRİM.

• bu arza dram ünitesinden kaynaklanır. 1020 de dram toner üzerinde olduğu için mecburen tonerinin değiştireceksin. ama bulunduğun yerde toner dolumuyla uğraşan aklıllı bi teknik eleam varsa toneri bi göürt
  • sorun dram dan değil. toneri değiştirse bile aynı problemi yapar.

bu yazıcının sorunu "fuser" unitesinde... bu da yazıcının içinde.
  • Fuser diyerek yanıltmamak gerek insanları..

Fuser:
    Yırtılır tabiri kullanılır..Fuser film yırtıldığı zaman kagıta baskı yapmaz yada yırtılan kısımda baskı olur fakat kağıttaki toneri yakmadığı için elinizle silince kağıt üzerindeki yazı çıkar.. Fuser problemi bu şekilde olur...

Drum:
    Hp tonerlerde drum ünitesin tonerin üzerinde bulunmaktadır..
    En az bir yada iki dolum sonrası değişmesi gerekmektedir..
    Drum eskiyen tonerde belli aralıklarda kağıdın sağ yada sol tarafında arkadaşımızın dediği gibi siyah lekeler bırakır..
    Değişince drum soruym hakllolur
  • quote:

Orjinalden alıntı: muzo38

Fuser diyerek yanıltmamak gerek insanları..

Fuser:
    Yırtılır tabiri kullanılır..Fuser film yırtıldığı zaman kagıta baskı yapmaz yada yırtılan kısımda baskı olur fakat kağıttaki toneri yakmadığı için elinizle silince kağıt üzerindeki yazı çıkar.. Fuser problemi bu şekilde olur...

Drum:
    Hp tonerlerde drum ünitesin tonerin üzerinde bulunmaktadır..
    En az bir yada iki dolum sonrası değişmesi gerekmektedir..
    Drum eskiyen tonerde belli aralıklarda kağıdın sağ yada sol tarafında arkadaşımızın dediği gibi siyah lekeler bırakır..
    Değişince drum soruym hakllolur

drum diye yanlış yönetlmeyelim.

arkadaşımız sayfanın kenarında boylu boyunca çıktıyı bozuk aldığını belirtiyor. belirli aralıklarla olsa idi doğru drum olacaktı.

demekki fuser zarar görmüş kenarından yırltılmış ki boylu boyunca bozuk olmakta.

• YARDIMLARINIZ İÇİN SAĞOLUN ARKADASLAR.ANLADIĞIM KADARI İLE TONERİ DEĞİŞTİRİRSEM SORUN KESİN ÇÖZÜLÜYOR.PEKİ DRUM DEĞİŞİMİ NE KADARA MALOLUR.YENİ TONER Mİ ALSAM YOKSA DRUM MU DEĞİŞTİRSEM.
  • arkadaşım sorun büyük ihtimalle drum dan kaynaklanıyor fuser yırtılmış olsa kağıt üzerinde yırtılma derecesinde izler bırakır yazıcıdan çıkan kağıtlardan birini gösterbilirsen sana daha ayrıntılı ardım edebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca yeni toner almana gerek yok kulaktan dolma bilgilerle sakın ha 130 lira para harcamayasın muadilleri burada 55 ytl den satılıyor
  • drum değiştimi sorun çözülür.geçen yaz staj yaptığım yerde bu 1020 lerden sürüyle vardı.ve neredeyse hepsinde bu oluyordu 3. dolumdan sonra.drum değiştimi sorunun kesin çözülür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcdostu

ayrıca yeni toner almana gerek yok kulaktan dolma bilgilerle sakın ha 130 lira para harcamayasın muadilleri burada 55 ytl den satılıyor

peki 1020 ye zarar vermezmi muadilleri?

aradaki fiyat farkı bayağı çok, insanı ister istemez cezbediyor....
  • Vlife,

bence git dolum yaptır, biz hep öyle yapıyoruz. Elimizde en az 5 tane Hp 1018 - 1020 var modeller aynı sayılır, tonerini doldur doldur arıza bile yapmıyor, Bu Hp leri seviyorum. Elimizde birde samsun scx 4100 ve 4200 lerden var ayrıca, tecrübe ile sabittir Samsung tonerlerinden kaç defa drum değiştirdik ama Hp de çok fazla sorun olmuyor.

quote:

Orjinalden alıntı: VLife

quote:

Orjinalden alıntı: pcdostu

ayrıca yeni toner almana gerek yok kulaktan dolma bilgilerle sakın ha 130 lira para harcamayasın muadilleri burada 55 ytl den satılıyor

peki 1020 ye zarar vermezmi muadilleri?

aradaki fiyat farkı bayağı çok, insanı ister istemez cezbediyor....

• arkadaslar drum değişti,durum değişti.şu an çok memnunum.ilk aldığım gibi yazıyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecoli19

arkadaslar drum değişti,durum değişti.şu an çok memnunum.ilk aldığım gibi yazıyo.

iyi bakalım sevindim hayırlı olsun

----

sanırım bende dolum yaptıracam gibi gözüküyor, çok pahallı yenisini almak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecoli19

ARKADASLAR HP 1020 YAZICIDAN ÇIKTI ALDIĞIMDA ,KAĞIDIN SOL TARAFI BOYLU BOYUNCA SİYAH ÇIKIYOR.YANİ KAĞIT BOYUNCA VE 2 CM KADAR ENLİ BİR SİYAHLIKLA ALABİLİYORUM ÇIKTILARI.NE YAPABİLİRİM.
    dramını değişmesi gerekiyor dram en fazla 30 ytl
  • ben de 1022 kullanıyorum, içinde resim olan sayfaların yanında ince sıyah bir cizgi çıkıyor ama sayfa sadece yazıdan oluşuyorsa oluşmuyor, neden olabilir
  • DRUM DEĞİŞMESİ GEREK,BAHSEDİLEN ARIZA DRUMDAN KAYNAKLANIR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: husNUKE

ben de 1022 kullanıyorum, içinde resim olan sayfaların yanında ince sıyah bir cizgi çıkıyor ama sayfa sadece yazıdan oluşuyorsa oluşmuyor, neden olabilir

Aynısı bendede oluyor yazıda birşey yok ama resim eklediğimde basıyor çizgiyi acaba siz sorunu düzeltebildinizmi yani kesin drum dan mı problem ben o toneri kullanmıyorum sırf bu yüzden bilgi verebilirseniz sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.