4L arızası ile ilgili olarak yazıyorum: kağıdı hazneden alıyor, tepsiyi çıkarınca görülen makara setini de geçtikten sonra duruyor ve alttan 3. kırmızı (kağıt üzerinde çizgi olan) kağıt bitti düğmesi yanıyor ve kalıyor. Kağıdı çıkarıyorum şansım varsa tekrar denediğimde alıyor ve yazmaya devam ediyor. Bu arada, hazne boş iken kağıdı kendim verdiğim zaman (zarf beslerken vs...) kağıdı algılasa bile yazmak için çekmiyor ve tekrar kırmızı ışık yanıyor. İnternette araştırdım, onarım rehberi buldum, ama karmaşık, hatta eskiden onarım için kit bile satılıyor, röle sensor vs... Şimdi tamire vermek istemiyorum, HP çok pahalı, nasıl yapabilirim, bu konuda tecrübesi olan var mı ? Sensor mü röle mi yanmıştır, bazen alıp bazen almamayı neden yapsın. Şimdi eski olsa bile yeni yazıcı almaya içim elvermiyor. Onarım servisi varmı tavsiye edebileceğiniz, şimdi 1 YTL'lik parça için açtı kapadı, öksürdü, tıksırdı parası derken yazıcı parasına tamir eder bunlar.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar.
7-8 yıl belki daha fazla olmuştur bunu kullanalı. eski yazıcılar gerçekten çok sağlam. tahminimce kayışlarının erimiş olması. mecidiyeköy veya kadıköy piyasasını araştırın. oralarda çözüm bulamazsanız, onun kadar dayanıklı 2014 modeli var hp nin. 129$ fiyatı.
4L gerçekten sağlam bir yazıcı...hala işyerinde kullanıyoruz.Sanırım benzer problemi biz de yaşadık. Yazıcıyı söktüp plastik dişlilerini kontrol ettiğimde bulduğum tek problem, motor milindeki dişlinin oldukça aşınmış olduğu idi. Dişlinin aşınmamış tarafını kullanmak için dişlinin merkezini boydan boya delip, dişliyi ters düz edip taktım.Problem kalmadı.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Parçalayıp mekanik olarak ne yapabilirim ona bakacağım, eğer elektronik bir sorun varsa öyle bırakırım.