Ofiste kullanmakta olduğum çok fonksiyonlu(Yazıcı&Tarayıcı&Fotokopi) laser yazıcı, yazdırma işleminde fotokopi çekiminde herhangi bir sıkıntı çıkarmadığı halde, bilgisayara tarama işleminde sorun veriyor. 1. tarama işlemini kendi yazılımıyla başlattığım zaman önizleme alırken bir süre cihaz meşgul görünüyor ve önizleme işlemi bitmeden hata oluşuyor. oluşan hata mesajı: "Yazılımda tarama ile ilgili bir sorun var ya da işlem iptal edildi. Lütfen tekrar deneyin. 2. taramayı windows ile yapmaya çalıştığım zaman ise bazen hata vermeden devam ediyor ve boş bir önizleme çıkarıyor, bazen de şu hatayı veriyor: "Bilgisayar yazıcı veya tarayıcıyı algılayamıyor. Lütfen aygıtın açık olduğundan ve bilgisayarınıza doğru olarak bağlandığından emin olun."
Bu arada: - Tarama yapamadığım zamanlarda bile yazdırma ve fotokopi özelliğiyle ilgili hiç problem yaşamadım. - Yazıcının driver ve yazılımını kendi cd'sinden defalarca yükleyip kaldırdım. - Farklı usb kablolarla ve farklı bilgisayarlarda denedim. yorum ve önerilerinizi yazarken bunları göz önünde bulundurursanız sevinirim.
Çözüm için yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler
belki bilgisayarınızın yazılımı ile ilgili bir sorun olabilir yani windows sorunu olabilir yani alt tarafta belirtmesen onları dene derdim ancak yapılacakları nerdeyse yapmıssın valla nedeyim..
tek çözüm yolu olarak başka bir makinada kurman denemen çalışırsa eğer yazıcı sağlam makinanın yazılımını yükle pc nin eğer çalışmaz ise başka bir yazıcı yazılımı dene yine çalışmaz ise bu sefer yazıcı aldıgın yere götür...
Ben de öyle yaptım. Aldığım yere götürdüm. Küçük bir testten sonra yazıcının tarama özelliğiyle ilgili bir problem olmadığı anlaşıldı. Acaba elemanın kullandığı driver'dan mı diyerekten onun kullandığı driver ile kendi makinama kurup tekrar deneme yaptım. Aynı problem devam ediyor. Başka bir makinaya kurup denedim problem yok. Yani işin akışı değişiyor yavaş yavaş. Sanırım iş gelip benim anakartın usb portlarına ve belki de chipsetine gelip dayancak.
bende de Epson Stylus DX4850 var. Çıktı alabiliyorum, fotokopide bi sorun yok. Fakat tarayıcı çalışmıyor. "Tarayıcı ile düzgün iletişim kurulamıyor, tarayıcının açık, doğru şekilde bağlı ve tarama için ayarlarının yapılmış olduğundan emin olun" diiye uyarı veriyor. ben de kablolara baktım, cd sini tekrar yükledim sonuç değişmedi. Tarama işini bir iki kere yaptı daha önceleri. İlk başlarda yapıp sonra yapmasaydı bozuldu diyebilirdim ama taramıyordu, bi kere taradı, sonra taramamaya başladı, sonra yine bi kereliğine taradı, sonrada hiç taramıyor. Aldğım yere götüreceğim ama tarayıcıda sorun yok derse napcam? Bilgisayarla ilgili bi şey olduğunu sanmıyorum. Tam olarak tarama ayarlarını mı yapamadım acaba?