Şimdi Ara

Hp Notebook Caps Lock ışığı arıza kodu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
3.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde hp pavilion g6 kasa 1352-et model laptop var. 2012 de aldım ve garantisi doldu. Son zamanlarda takılmalar, donmalar meydana gelmeye başladı. Daha sonra bi gün mavi ekran verdi. sanırım grafik bağdaştırıcısıyla ilgiliydi. Ertesi gün youtubeda video izlerken kilitlendi. Güç tuşu ile kapattım. Tekrar bastım, ekran açılmadı. Ekranda hiç ışık yanmıyor. Fanlar normal çalışıyor. Wi-fi ışığı açıkken beyaz, kapalıyken turuncu yanar. Turuncu yanıyor. Caps lock açıkken de tuş üzerinde beyaz ışık yanar.

Bilgisayarı açtığımda o caps lock ışığı 1 sn yanıp sönüyor. 4 sn sonra tekrar 1 sn yanıp sönüyor. Bu şekilde devam ediyor. Anladım ki bios'un bip sesi ile verdiği kodu caps lock ışığı ile veriyor. Araştırdım, 1 defa yanıp sönen ışık CPU arızası ile alakalı. Soğutma sistemini sürekli temizlerim. Durduk yere işlemci neden arıza versin ki ?

Üstelik ramleri söktüğümde biosdan bip sesi de duydum. Güç verildiği zaman işlem ünitesi kontrol edildikten sonra bellek ünitesi kontrol ediliyor ve demek oluyor ki işlemcide sorun yok.

Bilgisayarcı tanidigima sordum, kendi notebookunda da bu tarz bi sorunla karşılaşmış. Sorunun grafik kartı arızası olduğu belirlenmiş. Çip veya kart değişimi ile arıza giderilmiş.

Sizce sorun bu mu ? Grafik kartı arızalansa bile aynı kartın çipi nasıl temin edilecek ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.