Bilgisayarı yakın bir tanıdığımız olan mühendise gösterdik ama pek anlayamadı sorunu. Bilgisayarın adaptörün giren yerinde problem olduğunu biliyoruz çünkü kısa devre yaptı pc nin güç anahtarına basılı tutunca bazen altında küçük çapta ateş atıyordu. Adaptör ucunu sabitledik pc ye aç kapa yapıyordum sürekli, bazen pil takılı iken hem şarj hem güç lambası yanıyor pc yi açmaya çalıştığında devre kapanıyor ve lambalar sönüyor açılmıyor. İlk sorunu da ekran ışığının gitmesiyle oluştu. Normal kullanırken pc yi ekran lambası söndü. çok dikkatli bakında yaptığın işlemler görülüyor sanki inverter gibi görülüyordu ve inverter yanmıştır dedik ama o şekilde iken alt + f4 yapıyorsun beklemeye alıyorsun geri açıyorswun ekran geri geliyor fazla sürmüyor bu kez tık diye bir ses çıkıyor ve pc şarjda bile olsa kapanıyor ve ne güç lambası yanıyor ne de şarj lambası yanıyor. Resimdeki olay en son olayı bu pc nin ne görüntü var ne de açılıyor. pilde çalışınca şarjı az diye ses çıkartıyor ama görüntü gelmiyor 3 kilit lambası yanıyor işlemci ışığı sönük kalıyor yardım edebilecek varsa telefonla da arayabilirim şimdiden tşkrler..
kimse yorum yapmayacak mı arkadaşlar
yukarııııı
Arkadaşım kilit lambaları şimdi ortasında 1 yazan Numlock tuşu için, ortasında A yazan CapsLock tuşu için, ortasında aşağıya ok olan Scroll Lock tuşu için, senin işlemci dediğin o krem kabına benzeyen ışık ise hard disc ışığıdır, anten resmi olan ışıkta wireless ışığıdır. Sorununu pek anlayamadım. ama başkasından bir adaptör alda dene bakalım. Bana kalırsa güç alamıyor gibi makina. Birde olmassa anakartta gibi bir teknik servise götür çok büyük ihtimal yazılımsal değil sorun. Teknik servise götürün kendi adaptörünüzle orda açıp sorunu gösterin görevliye.
bu farklı bir durum bunu çözmek baya bir zaman alacak sanırım
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım, resimlerde ve belirttiğin şikayete göre cihazın anakartı arızalı bu malum.
anakartın inverter güç devresi ile ilgili bir problem söz konusu eğer cihazın garantisi varsa servis halleder ama yoksa notebook tamircileri ile görüşmen gerekecek.
anakartın köprü chipleriyle alakalı bir problem değil o nedenle çok bir maliyet çıkacağını sanmam.
cihazın içini açar yapabilirim dersen dene ama yanan parçaların aynısını bulmak sıkıntı olabilir.
adaptör soketi ve etrafına incelemen yeterli birşeylerden dolayı kısa devre sonucu yanmış transistör bulacaksın.
ben baktım adaptör ucunun girdiğin yerdeki küçük yuvada sorun var ve o yuvanın temas kurduğu küçük bir devre elektrik şasesi yapıyor bu yüzden sanrıım makine kendini korumaya alıyor bugün açtım iki kez sorunu anladım artık ...