Şimdi Ara

Laptop Titriyor Bir Bakın Acil :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kısaca sorunumu özetleyeceğim.Laptopu açarken kesin oluyor sorun.Bazen nette gezinirken felan oluyor.Laptopun üzerinde bulunan mousenin yanı tir tir titriyor.Ve dizime aldığım zaman dizlerim de hissediyorum titremeyi.Bu titreme neden oluyor? (Hp Pavilion G6-2)

Değerli yardımlarınızı çok acil bekliyorum.

• leptopun bi parçası yerinden oynamış olabilir
  • Fanlarda bir sorun olabilir, benim soğutuculu masanın fanında da böyle bir şey var fan titreye titreye aşırı yavaş dönüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grafen -- 22 Ağustos 2012; 19:37:32 >
  • HDD kafa atıyor olabilir. Deneme imkanın varsa başka HDD tak.
  • Peki bu çok ciddi bir sorun yaratır mı?Çünkü laptopun arkasını açmayı hiç istemiyorum.Masaüstü gibi değil.Çok ciddi bir sorun yaratmazsa açmayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkut17500

HDD kafa atıyor olabilir. Deneme imkanın varsa başka HDD tak.

Harddisk ile ilgili bir durum olabilir... Bence hazırlıklı ol.
  • fan tozlanmıştır yapışan tozlar ağırlık yapar fan dönerken sallanır titreme yapar.ama titreşimler touch pad civarından geliyor ise muhtemelen harddiskiniz sorunludur.hd tune pro programını indirip tarama yapın sorun varsa ordan görülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberger -- 23 Ağustos 2012; 11:50:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PC_Earth

Arkadaşlar kısaca sorunumu özetleyeceğim.Laptopu açarken kesin oluyor sorun.Bazen nette gezinirken felan oluyor.Laptopun üzerinde bulunan mousenin yanı tir tir titriyor.Ve dizime aldığım zaman dizlerim de hissediyorum titremeyi.Bu titreme neden oluyor? (Hp Pavilion G6-2)

At çöpe hiç uğraşma hocam
  • harddisk yada dvdplayer de bi problem olabilir
  • Sorunun Fanlarında Hp laptop'ları çok fazla isiniyor.
    Bunuda sogutmak için fanların şiddetle çalışıyor.
    Bu şiddetde sarsıntıya yol açıyor.
    Çözümü ise ;
    Bios ayarlarından fan konturol yada başka bişeydi şu anda aklımda tam adı yok,
    O seçeneği OTOMATİK- AUTOMATİC'e getir.
    Notebook sogutucu alıp ustune koyarak kullanırsan, Titreme problemin buyuk olasılıkla giderilir.
    Aşşağıdaki linkteki onerimdir bütceni tam bilmiyorum,fakat daha ucuzlarıda mevcut.

www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/thermaltake-cl-n0015-massive23-lx-10---17-notebook-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51656#allImages

• quote:

Orijinalden alıntı: Besaaa

Sorunun Fanlarında Hp laptop'ları çok fazla isiniyor.
    Çözümü ise ;
    Notebook sogutucu alıp ustune koyarak kullanırsan, Titreme problemin buyuk olasılıkla giderilir.
    Aşşağıdaki linkteki onerimdir bütceni tam bilmiyorum,fakat daha ucuzlarıda mevcut.

www.vatanbilgisayar.com/Soğutma%20Sistemleri/thermaltake-cl-n0015-massive23-lx-10---17-notebook-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51656#allImages

fanların o kadar titreşim yapacağını düşünmüyorum bence hdd den tam güçte çalışıyordur

• quote:

Arkadaşlar kısaca sorunumu özetleyeceğim.Laptopu açarken kesin oluyor sorun.Bazen nette gezinirken felan oluyor.Laptopun üzerinde bulunan mousenin yanı tir tir titriyor.Ve dizime aldığım zaman dizlerim de hissediyorum titremeyi.Bu titreme neden oluyor? (Hp Pavilion G6-2)

Selam
    Sorunu bulmak için 2 şey yapmanızı tavsiye edeceğim.
    1. DVD içinde CD var mı ona bakın.
    2. HDD'yi söküp masaüstü bir bilgisayara takarak elinizi üzerine tutun ve titreşim var mı yok mu ona bakın..

Tahminimce HDD'nin motor balans ayarı bozulmuş ve bu nedenle titreşim yapıyor. Farkında olmadan bilgisayarı bir yere çarpmış olabilir misiniz? Veya elinizden, dizinizden düşürmüş iseniz, bu normal bir durumdur.
    Fanın bilgisayarı titretecek kadar güçlü olmadığını söyleyebilirim. Fan titretmez ama sadece ses yapar.
    Bilginize ve kolay gelsin..

• Tabiki buda olabilir, ikisinide deneyip sonucu paylaşırmısınız.
  • İçini aç laptobun aqa temizle mendille hardiski düzelt veya sat kazık al yeni leptop kanka yaaa off

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mendille Bilgisayar mı temizlenir kafan mı güzel senin geceden mi kaldın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Besaaa

Sorunun Fanlarında Hp laptop'ları çok fazla isiniyor.
    Çözümü ise ;

Notebook soğutucu alacağım kesin zaten.Gidişat iyi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    Sorunu bulmak için 2 şey yapmanızı tavsiye edeceğim.
    1. DVD içinde CD var mı ona bakın.
    2. HDD'yi söküp masaüstü bir bilgisayara takarak elinizi üzerine tutun ve titreşim var mı yok mu ona bakın..

Tahminimce HDD'nin motor balans ayarı bozulmuş ve bu nedenle titreşim yapıyor. Farkında olmadan bilgisayarı bir yere çarpmış olabilir misiniz? Veya elinizden, dizinizden düşürmüş iseniz, bu normal bir durumdur.
    Fanın bilgisayarı titretecek kadar güçlü olmadığını söyleyebilirim. Fan titretmez ama sadece ses yapar.
    Bilginize ve kolay gelsin..

Kusura bakmayın ama içinde CD varmış.Kardeşim benim haberim olmadan Barbie CD'si koymuş.Yok öyle çok sert bir yere çarpmadım.Zannetmiyorum hasardan olacağını.

• Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler.CD'yi görür görmez çıkardım ve yeniden başlat yaptım.Artık sarsıntı yapmıyor.Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.1 haftadan tezi yok soğutucu alacağım.Teşekkürler yardımlarınız için tekrar tekrar.Bu kadar basit bir sorunu kendime dert yapmıştım. :)
  • quote:

Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler.CD'yi görür görmez çıkardım ve yeniden başlat yaptım.Artık sarsıntı yapmıyor.Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.1 haftadan tezi yok soğutucu alacağım.Teşekkürler yardımlarınız için tekrar tekrar.Bu kadar basit bir sorunu kendime dert yapmıştım. :)

Selam
    Geçmş olsun kardeş..

Laptop için titreşim 2 şeyden olacağını yazmıştım.

1. DVD yuvasında CD bulunması
    2. HDD motor balansının bozulması.

Birinci tahminimde haklı çıktım ve sorunun sizin adınıza çözüldüğüne sevindim ama puan veya oy da alamadığım için üzüldüm.. :((
    Kolay gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.