Şimdi Ara

hp laptop açılışta takılıyor acil bir konu hayatım sözkonusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
2
Favori
19.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar dv5 1250et laptopa sahibim yaklaşık 11 aydır kullanıyorum . bugün sabah açtım kullandım ve üdzgün bi şekilde kapattım az önce açtım tekrar ancak açılışta hp logo ekranında kalıyor. f tuşları ile açılan bütün penceler açılmıyor ne bios ne recvery hiç bişi çalışmıyor dele bastığımdaa enterin bios dioer altta ve o şekilde kalıyor biosu pili çıkarmadan sıfırlamamın bir yolu varmıdır yada bu sorun biostan mıdır . şimdiden teşekkürlerimi bir borç bilirim.

NOT: içinde ablamla benim tezim vardı. benim tezim yedekte ama ablamın tezi giderse mahvolurum . ayrıca ablam gelmeden tekrar çalışır vaziyete getirmem lazım laptopı

• arkadaşlar bi çare lütfen :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

arkadaşlar bi çare lütfen :(
    karakaynak

Öncelikle geçmiş olsun

Tuşlar hiç tepki vermiyor diyorsun..Yapabileceğin en basit şey bir tane usb klavye takıp işe yarayıp yaramadığını görmek ama bu sorununu kesinlikle çözecek değil sadece tuş takımından kaynaklı bir sorun mu var onu anlayabilirsin.
    Bunun haricinde notebook'un bataryasını çıkartıp sadece elektriğe bağlayarak da bir deneme yapmanı tavsiye ederim.

Eğer yine hiçbir tepki yok ve öylece kalıyorsa sanırsam servis yolu görünüyor..Ama servise giderse de bilgilere dikkat etmiyorlar ve tüm verilerine elveda diyebilirsin..
    O yüzden sana tavsiyem hdd'nin söküldüğünde cihazın garanti dışı kalıp kalmadığını öğren servisinden.Eğer kalmıyorsa hddyi söküp başka biryere takıp bilgilerini yedekleyebilirsin.

• quote:

arkadaşlar bi çare lütfen :(
    hiç panik yapma ! ilk önece pc nin elektrik ile olan ilişkisene ipotek uygula (adaptörü çıkar) pili çıkart power düğmesine 10 sn yada 20 sn sürekli basıp statik elektriği boşalt 2 dk bekle sadece adaptörü takarak açmayı dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

hiç panik yapma ! ilk önece pc nin elektrik ile olan ilişkisene ipotek uygula (adaptörü çıkar) pili çıkart power düğmesine 10 sn yada 20 sn sürekli basıp statik elektriği boşalt 2 dk bekle sadece adaptörü takarak açmayı dene.

Alıntıları Göster
    @mesutaksoy usb klavyeyi şimdi deniyeceiğim ancak bataryayı söküp sadece elektrikle denedim malesef gnee aynı sorunla karşılaştım.

@ hayati54 senn dediğinide uygulayacağım hemen .

• quote:

@mesutaksoy usb klavyeyi şimdi deniyeceiğim ancak bataryayı söküp sadece elektrikle denedim malesef gnee aynı sorunla karşılaştım.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar dediklerini yaptım ancak sonuç gene aynı :S
  • quote:

Alıntıları Göster
    imzam daki bilgisayarıma win7 kurulumu yapacaktım. yükleme dosyalarını yükledi restart yapıp açılacaktı makine fakat BİOS ekraninda takılıp kalıyor bios sayfasını açmak için esc tuşu kullanıyor o tuşa bastığımda işlev göstermiyor fakat başlı başına f10 f11 tuşlarına bastığımda işlem yapmış gibi duruyor fakat yine takılıyor Sorun HDD mi ? ve servis yolu göründümü acaba ? sanırım sorunumuz aynı ben de yukarda arkadaşın dediği tavsiyeyi deniyim umarım servislik bir sorun değildir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    EN SON CARE

arkadasım onunde 2 secenek var.

1. olarak garanti kapsamın
    2. olarak ablanın ve senin tezin

tezlerimiz cok onemli dersen bence hdd yi sen sök(dogal olarak garantin iptal olacaktır) ve baska bir bilgisayarda ac.
    garantimde onemli dersen

mesutaksoy "Eğer yine hiçbir tepki yok ve öylece kalıyorsa sanırsam servis yolu görünüyor..Ama servise giderse de bilgilere dikkat etmiyorlar ve tüm verilerine elveda diyebilirsin..
    O yüzden sana tavsiyem hdd'nin söküldüğünde cihazın garanti dışı kalıp kalmadığını öğren servisinden.Eğer kalmıyorsa hddyi söküp başka biryere takıp bilgilerini yedekleyebilirsin. "

aklında bulunsun.hic bisi yapamassan bunları deneyebilirsin.umarım kurtarabilirsin.allah yardımcın olsun.

• quote:

arkadaşlar dediklerini yaptım ancak sonuç gene aynı :S

Alıntıları Göster
    şimdi kasayı açtım en sonunda ve bios pilini çıkardım ve tekrar yerine taktım soonuç gene aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferkivanc

EN SON CARE

tezlerimiz cok onemli dersen bence hdd yi sen sök(dogal olarak garantin iptal olacaktır) ve baska bir bilgisayarda ac.
    garantimde onemli dersen

mesutaksoy "Eğer yine hiçbir tepki yok ve öylece kalıyorsa sanırsam servis yolu görünüyor..Ama servise giderse de bilgilere dikkat etmiyorlar ve tüm verilerine elveda diyebilirsin..
    O yüzden sana tavsiyem hdd'nin söküldüğünde cihazın garanti dışı kalıp kalmadığını öğren servisinden.Eğer kalmıyorsa hddyi söküp başka biryere takıp bilgilerini yedekleyebilirsin. "

aklında bulunsun.hic bisi yapamassan bunları deneyebilirsin.umarım kurtarabilirsin.allah yardımcın olsun.

arkadaşa katılıyorum. hdd yi sök masaüstüne bağla bilgilerini al. ayrıca garanti etiketini yırtmazsan laptop garanti dışı kalmaz. hdd yi sökmek çok yaptığım birşey garantiye birşey olmaz merak etme.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonersec

quote:

EN SON CARE

garantimde onemli dersen

arkadaşa katılıyorum. hdd yi sök masaüstüne bağla bilgilerini al. ayrıca garanti etiketini yırtmazsan laptop garanti dışı kalmaz. hdd yi sökmek çok yaptığım birşey garantiye birşey olmaz merak etme.

garanti etiketi tam olarak nerdeki ?

bide şöle bişi var ben bunu garantiye götürürsem şimdi bunun kendi orjinal şarj aleti bozuldu bende tunçmatik marka adaptör aldım . diyelim bu şekilde götürdüm servise sarj aleti yüzünden garanti dışı bırakılarmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozn.Onl -- 26 Kasım 2009; 20:43:12 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sonersec

quote:

EN SON CARE

garantimde onemli dersen

garanti etiketi tam olarak nerdeki ?

bide şöle bişi var ben bunu garantiye götürürsem şimdi bunun kendi orjinal şarj aleti bozuldu bende tunçmatik marka adaptör aldım . diyelim bu şekilde götürdüm servise sarj aleti yüzünden garanti dışı bırakılarmı

Alıntıları Göster
    Problem çok büyük olasılık ile chip'ten kaynaklanıyor senin probleminin aynısı dv2000-dv6000 serisi notebooklarda çok fazla görülen bir arıza türü muhtemelen senin sorununda aynısı garantili ise hp'ye değilse dışarıda yaptırabilirsin hp chip değişimi yapmaz direk 300-400$ anakart fiyatı verir dışarıda bga cihpleri ortalama 100-150 $ arasında değiştiriliyor.Hp notebooklarda harddisklerde garanti etiketi yok o yüzden sökmende bir problem olmaz adaptör konusuna gelince garantili ise servise götürürken adaptörünü götürmeyip sadece notebooku teslim edebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcse_turk

Problem çok büyük olasılık ile chip'ten kaynaklanıyor senin probleminin aynısı dv2000-dv6000 serisi notebooklarda çok fazla görülen bir arıza türü muhtemelen senin sorununda aynısı garantili ise hp'ye değilse dışarıda yaptırabilirsin hp chip değişimi yapmaz direk 300-400$ anakart fiyatı verir dışarıda bga cihpleri ortalama 100-150 $ arasında değiştiriliyor.Hp notebooklarda harddisklerde garanti etiketi yok o yüzden sökmende bir problem olmaz adaptör konusuna gelince garantili ise servise götürürken adaptörünü götürmeyip sadece notebooku teslim edebilirsin.

Alıntıları Göster
    önceden bi hp daha vardı ondada batarya ve işlemci fanında sorun vardır yapamadılar ve bu laptopı verdiler bana o yüzden hala garantisi devam ediyor. ve dediğiniz gibi dv 6 serisi laptoplardada oluyormuş netten bulduğum bilgiler doğrultusunda . bayramdan sonra ilk işim laptopı alıp servise monte etmek olacak ve bidaha hp mi aman allahım benden uzak dursun.

• quote:

önceden bi hp daha vardı ondada batarya ve işlemci fanında sorun vardır yapamadılar ve bu laptopı verdiler bana o yüzden hala garantisi devam ediyor. ve dediğiniz gibi dv 6 serisi laptoplardada oluyormuş netten bulduğum bilgiler doğrultusunda . bayramdan sonra ilk işim laptopı alıp servise monte etmek olacak ve bidaha hp mi aman allahım benden uzak dursun.

Alıntıları Göster
    Garantisi devam ediyorsa dediğim gibi tunçmatik adaptörünü götürme onu bahane edip garanti dışı falan bırakmasınlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: mcse_turk

Garantisi devam ediyorsa dediğim gibi tunçmatik adaptörünü götürme onu bahane edip garanti dışı falan bırakmasınlar...

Alıntıları Göster
    öle yapıcam zaten sadece laptopı götürcem yada olmadı laptopı garantiye götürmeden ojinal bir şarj aleti alırım öle veririm. yardımlarınız için herkeze çok teşekkür ederim arkadaşlar.
  • quote:

öle yapıcam zaten sadece laptopı götürcem yada olmadı laptopı garantiye götürmeden ojinal bir şarj aleti alırım öle veririm. yardımlarınız için herkeze çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    Karakaynak

Arkadaşlar söylemişler ama ben de ekleyeyim...Notebook'ların çoğunda hdd çok basit biryerde 2 tane vidayla sabitlenmiş bir şekilde durur..Garantiyi bozmaz..
    Ama geçenlerde bir netbook geldi elime,içindeki bilgileri almam gerekiyordu
    abartısız söylüyorum cihazdaki tüm vidaları söktüm tamamen paramparçaydı cihaz anca öyle çıkarabildim hddyi.

O yüzden de garanti konusunu aklından çıkarma diye söylemek istedim.
    Kolay gelsin

• quote:

bilader ayni sorun bende var nasil cozdun olayi
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatal_17

quote:

vay be çaylaklık dönemlerim :D

bu olaydan sonra inat ettim pc teknik bakım onarımını a dan z ye öğrendim. hatta inat olarak gittim hp teknik servisine işe başladım 2010 yazında. bütün adilikleri öğrendim.

sorun ram kardeşim. ramlerin yerini değiştir. yada çift ram var ise tek tek tak çalıştır. muhakkak ramlarden birisi arızalı. arızalı olanı tespit et yerine yeni ram tak .

eğer garantisi var ise uğraşma direk servise ver 2 günde değiştirip yollasınlar.

• quote:

quote:

quote:

bu olaydan sonra inat ettim pc teknik bakım onarımını a dan z ye öğrendim. hatta inat olarak gittim hp teknik servisine işe başladım 2010 yazında. bütün adilikleri öğrendim.

sorun ram kardeşim. ramlerin yerini değiştir. yada çift ram var ise tek tek tak çalıştır. muhakkak ramlarden birisi arızalı. arızalı olanı tespit et yerine yeni ram tak .

eğer garantisi var ise uğraşma direk servise ver 2 günde değiştirip yollasınlar.

Hohoho sevindim

Hocam, aynen takiliyor benimde. Simdi,

Laptop bios pili deniyorum

Sora, hdd sokuyorum.

Sora anakarf

Ram

Kafa karisti ya. Tam olarakne yapmam gerekiyor hocam? Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Turk-Engineer

quote:

quote:

quote:

Hohoho sevindim

Hocam, aynen takiliyor benimde. Simdi,

Laptop bios pili deniyorum

Sora, hdd sokuyorum.

Sora anakarf

Ram

Kafa karisti ya. Tam olarakne yapmam gerekiyor hocam? Tesekkurler

çift ram var ise tek tek dene eğer olmadı ise ondan sonra hp sitesinden indir dosyaları bios güncelle. oda olmadı ise bir yerden ram bul onunla dene %90 ramdir sorun.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.