Şimdi Ara

hp laptop açılışta takılıyor acil bir konu hayatım sözkonusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
19.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı olay benimde kız arkadaşımın başına gelmiş arkadaşlar, HP probook 4520s kullanıcısı kendisi, ramin yerini değiştirdim ve çile bitti. videolu anlatım yol gösteriyor nasıl sökeceğimizi vidaları tek tek;

Hp probook serisi donanımlarına ulaşmak
  • Benim kardeşimin bilgisayarında da oluyordu şu site ile hallettim
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c03596585&cc=tr&dlc=en&lc=tr&product=5390121

Hp bu soruna bir çözüm bulmuş eğer win8 ise
  • Nolmus ablasi napmis arkadasa bi ogrensek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram yüzünden olabilir demeye niyetlenmiştim ama adam konuyu 2009 ta açmış 3 makine değiştirmiştir bu güne kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Züppe Zengin

Nolmus ablasi napmis arkadasa bi ogrensek.

bir şey yapmadı kaç yıllık konu zaten :) konuyu oku geçirdiğim gelişimi görücen sorun ise ram değişimi çare.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

quote:

Orijinalden alıntı: Züppe Zengin

Nolmus ablasi napmis arkadasa bi ogrensek.

bir şey yapmadı kaç yıllık konu zaten :) konuyu oku geçirdiğim gelişimi görücen sorun ise ram değişimi çare.

İyi bakalim cok gecmis olsun hocam

• Ozn.Onl kullanıcısına yanıt
    5 yil sonra ayni sorunu yasamak model hp dv6
    Aksam bilgisayari acip ramleri deneyecegim. Sonra buraya yazarim ise yarayip yaramadigini

• quote:

Orijinalden alıntı: arifakinti

5 yil sonra ayni sorunu yasamak model hp dv6
    Aksam bilgisayari acip ramleri deneyecegim. Sonra buraya yazarim ise yarayip yaramadigini

artık şu hp den vazgeçin toshiba sony lenovo vs alın.
  • hayati54 kullanıcısına yanıt
    HP nin Pro serilerinde güzel cihazları var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

HP nin Pro serilerinde güzel cihazları var.

müşterilerim hp istiyor ama ben hp ürünlerini evime bile sokmuyorum sebebi ise 2008 yılındaki perpa hp servis nedeni garantisiz notebook söküp açmaya 200usd istemişlerdi o gün bugün hep benim eve uzak
    O, servisin edepsizliği.

• KillForYou! kullanıcısına yanıt
    yetkii servisiydi , yürüyen bantları görünce çok garibime gitmşti vay be demiştim faturayı görüncede vay be dedim sonra o bantları nasıl aldıklarını anladım
    Hocam zaten vazgecmisiz :) pc 4 yil once alinmis ve arkadasimin. Sayet 4 yil oncede olsa yine hp almazdim ben zaten. Suan kullandigim bilgisayar biri dell3521 digeri asus x550jk. Ve kafama silahta dayasalar ne toshiba ne sony ne hp nede samsung almam.

• quote:

Orijinalden alıntı: arifakinti

Hocam zaten vazgecmisiz :) pc 4 yil once alinmis ve arkadasimin. Sayet 4 yil oncede olsa yine hp almazdim ben zaten. Suan kullandigim bilgisayar biri dell3521 digeri asus x550jk. Ve kafama silahta dayasalar ne toshiba ne sony ne hp nede samsung almam.

hp sunucuları kullanmak zorunda kalıyoruz ama artık dell tavsiye ediyoruz dellinde iyi sunucuları var, toshiba ve sonyden bir yamuk görmedim hatta ülkemizde halen en çok toshiba satılıyor asusunda notebook kasaları çabuk yıpranıyor ama dell sağlamdır iyidir freeos odstudur.
    Dell iyi gercekten birsuru arkadasim dell kullaniyor hepsi farkli modeller falan ve hepside cok memnun. Sony toshiba yi sevmememin nedeni cok fahis fiyat politikalari. Sony toshiba core duo veya i3 alacagin parayla dell lenova yada asus tan i5 alabiliyorsun. O kadar parayi haketmediklerini dusunuyorum. Bide dell demisken :) gecen vatan a gittim. 1 hafta oldu. Baktim hic dell laptop yok. Neden diye sordugumda fabrikayi kapatti artik uretmiyor dedi. Oyle bisey olamaz heralde. Acaba Turkiyeye mi getirmiyecekler artik ? Bi bilginiz var mi?

Sunucu denince IBM i tek geçerim. HPnin f/p başarılı ürünleri var ama bir IBM değil. Laptopta ise iş biraz seriye birazda şansa bağlı. Dell alıpta 2 senede turşu olan cihazlar da görüyorum, Casper alıp 8 sene kullanan da.

• Geçen gün benim arkadasim laptop ını verdi bana format icin. Hp dv6 modeli(Core2Duo 3GB ram). Windows 8.1 kurayım dedim ve bios a girdim usb bellek sectim sonra yeniden baslattim ve C diskini falan sectim. İlk asama tamamlandi sonra bilgisayara reset atti sonra bi baktım ilk ekranda takılı kalmış. Neyse reset attım bidaha baktım yine orda kaldım. Tekrar reset attım F10 a basip bios a gireyim dedim ama basınca altta bios entering yaziyor fakat girmiyor. Oda o ekranda takiliyor. Şuan ne bios ne recvery hiç bişi çalışmıyor. İlk hp logosu ekranında kalıyor.

Edit: Usb ler çıkarılıp denendi
    Bataryayı çıkartıp denedim
    Bios pilini çıkardım.
    Ramleri söküp tek tek ve farklı slotlara takarak denedim. Sorun hala çözülmedi ...
  • Arkadaslar buna benzer bir olay yasiyorum bilgisayarimda windows 8.1 kurulu uzun suredir yeniden baslat dedim bugun bilgisayari bilg aciliyor fakat exper ekraninda kaliyor siyah ekran ve hicbir tus calismiyor ram i diger slot a takip denedim bu sefer direk siyah ekran oldu resimdeki ekran bile gelmedi ssd takili laptopta exper laptop 2011 model ben kingston ssd aldm sonradan win 8.1 kurdum oyle kullaniyorum aylardir eski harddiski takip denedim harici olarak kullaniyodum onu yine bu ekranda takilip kaliyor usb klavye ile de gemiyor bios falan ulasamiyorum usb den windows kuramiyorum anlasilacagi uzere bu sebepten ne yapmak lazim ?
     hp laptop açılışta takılıyor acil bir konu hayatım sözkonusu

• 2 farklı hdd denediyseniz sorun raminizde farklı bir ram deneyin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatal_17

quote:

öle yapıcam zaten sadece laptopı götürcem yada olmadı laptopı garantiye götürmeden ojinal bir şarj aleti alırım öle veririm. yardımlarınız için herkeze çok teşekkür ederim arkadaşlar.

bilader ayni sorun bende var nasil cozdun olayi

vay be çaylaklık dönemlerim :D

bu olaydan sonra inat ettim pc teknik bakım onarımını a dan z ye öğrendim. hatta inat olarak gittim hp teknik servisine işe başladım 2010 yazında. bütün adilikleri öğrendim.

sorun ram kardeşim. ramlerin yerini değiştir. yada çift ram var ise tek tek tak çalıştır. muhakkak ramlarden birisi arızalı. arızalı olanı tespit et yerine yeni ram tak .

eğer garantisi var ise uğraşma direk servise ver 2 günde değiştirip yollasınlar.

Pavilion 5280 laptopta da benzer sikinti var.
    Ramleri cikardim, yer degistirdim, hdd yi cikardim, islemciye kadar herseyi cikardim ama tekrar taktigimda sorun devam ediyor.
    Pc calisiyorken beklemeye almistim win 8 i. Daha sonra pc tekrar uyanmadi. Kapdim actim ayni ledler yaniyor, fan calisiyor fakar post ekrani gelmiyor. Ekrana hicbir sey gelmiyor.
    Sanki bios devreye girmiyor gibi.
    Servis tecrubelerinizden faydalanarak son ne olabilir?
    Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.